Dodaj do ulubionych

Król Lenard I

IP: 216.172.135.* 15.03.12, 09:12
Myślał,myslał i wymyślił.Nie ma tak,że jak coś powie ten niedogolony człek to tak ma być.Wystarczy,że koś/lokator/ma Spółdzielcze własnościowe prawo do lokalu odrębną wałasność i napisze ODWOŁANIE OD TEJ CHOREJ DECYZJI ,że się nie zgadza z tym nidogolonym człekiem i z tą całą wymianą piecyków gazowych na ogrzewanie wody to wtedy może to całe TSM cmoknąć w pompkę takiego lokatora/jedna osoba na cały blok wystarczy z taką "odrębnością"(sic!)/I jeszcze jedno,kominiarze są od tego jak d*** od srania żeby łazic co rok i sprawdzać kominy i wentylację w mieszkaniach.
Obserwuj wątek
    • Gość: spółdzielca TSM Re: Król Lenard I IP: *.tsm.tarnobrzeg.pl 15.03.12, 09:51
      Od kominiarzy to się odwal, co z tego, że chodzą i sprawdzają jak ludzie mają zbyt małe móżdżki żeby sobie przyswoić i wcielić w życie ich zalecenia.
      • Gość: gość Re: Król Lenard I IP: *.tsm.tarnobrzeg.pl 15.03.12, 10:34
        Nie ma to jako kominiarzom, nic nie robią, tylko łażą ;)

Serdeczne pozdrowienia dla klanu R.
    • Gość: proboszcz Re: Król Lenard I IP: *.ip.netia.com.pl 15.03.12, 10:36
      Masz 100% racji. Wystarczy na blok jeden idiota aby utrudnić życie pozostałym lokatorom. Przykre to...
    • Gość: Volvo Re: Król Lenard I IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.03.12, 14:26
      U mnie był kominiarz we wrześniu a w lutym wylądowałem z dwójką małych dzieci w szpitalu po ciężkim zatruciu tlenkiem węgla. Co z tego że miałem w miare nowe piece, serwisowane. Pewnych rzeczy nie przeskoczysz. Też do tej pory myślałem że to mam miejsce tylko w starych domach w rodzinach patologicznych, a tu ZONK już by mnie nie było gdyby nie fart!.
      Więc proszę idiotę który wypisuje te bzdety żeby nie mierzył każdego swoją miarą! Kominiarz nie ma na to wpływu! Usunięcie pieca lub jego zamiana na kondensacyjny z zamkniętą komorą spalania (co jest w bloku niemożliwe) to jedyny sposób.
      Poza tym pozdrawiam Prezesa Tomka
      • Gość: @w Re: Król Lenard I IP: *.tsm.tarnobrzeg.pl 15.03.12, 17:23
        W rodzinach patologicznych?....ale Ty masz postrzeganie świata,weź lepiej trzepnij łbem o ścianę nośną to może ujrzysz światełko w tunelu mieszczące się między plecami a kolanami!I jeszcze te pozdrowienia,nic dodać nic ująć,żenada.I zapewne jesteś też światłym zwolennikem Tych "szoferów" co worzą "fachowcuf''z ekipy remonowej w TSM-ie,to dopiero fucha!bo dlaczego te
        ''fachowcy
        '' sami nie prowadzą samochodu ,ylko musi być szofer?TSM-sami swoi.
    • Gość: marta1953 Re: Król Lenard I IP: *.smsiarkowiec.pl 15.03.12, 18:07
      A wystarczy tylko zamontowac wiatraki wyciagowe , wchodzac do lazienki palisz swiatlo i odrazu wlancza sie wenylator tak jest w calej angli super rozwiazanie
      • Gość: do marty z 1953 r. Re: Król Lenard I IP: *.flash-net.pl 15.03.12, 19:24
        Wentylację mechaniczna można zastosować tylko w przypadku indywidualnych przewodów wentylacyjnych i tylko w mieszkaniach gdzie nie ma piecyków z otwartą komorą spalania. Wentylator wyciągowy pracujący w łazience może spowodować zassanie spalin z przewodu spalinowego i nieszczęście murowane.
        Zadaniem kominiarza jest sprawdzić drożność przewodów i prawidłowość podłączeń.
        Większość z zatruć spowodowanych jest zbyt małym dopływem powietrza do mieszkania, a dopływ powietrza zależy od rozsądku mieszkańca a nie wspólnoty, spółdzielni czy administracji.
        • Gość: spóldzielca Re: Król Lenard I IP: *.tsm.tarnobrzeg.pl 15.03.12, 19:32
          Byłoby dobrze gdybyś ten wentylator założył sobie do tyłka a napewno gazy szybciej odchodziłoby od twojej rozczochranej.
        • Gość: gość do marty z 1953 IP: *.tsm.tarnobrzeg.pl 15.03.12, 21:52
          I nie wlancza, tylko włącza oraz nie angli, tylko Anglii.

Normalnie ciemnogród, nie trawię takich tumanów!
    • Gość: Sebex Re: Król Lenard I IP: *.tsm.tarnobrzeg.pl 16.03.12, 21:20
      Co do kominarzy to widzial ktos w ciagu ostatnich 10lat aby kominarz czyscil komin wentylacyjny???????????????? Tylko wiatraczek przystawiaja a powinni sobie go w d..e wsadzic ,kazdemu sie zdazylo miec odwrucony ciag w zimie iiiiiiii co naperdala kuz i inne syfy z wentylacji powinien sie ktos za nich wkoncu wziac i to ostro najlepiej ci spolecznicy z rad osiedlowych.A demontaz piecykow to dobre rozwiazanie tyko zeby ta woda byla tansza
      • Gość: społecznik Re: Król Lenard I IP: *.tsm.tarnobrzeg.pl 16.03.12, 22:48
        Nawiew będziesz miał zawsze mądralo jak mieszkanie jest za bardzo uszczelnione.Skąd weźmiesz tlen gdy jest spalany przez ogień?
        • Gość: ech Re: Król Lenard I IP: *.tsm.tarnobrzeg.pl 17.03.12, 06:24
          a moze "nie poddany" zapytalbys innych o zdanie czy wola miec piecyk i zagrozenie w domu czy dostarczona ciepla wode. Zauwaz ze w blokch z takimi wlasnie piecykami (starsze bloki) mieszka sporo starszych osob i moga nawet niesiwadomie spowododwac zagrozenie rowniez dla innych mieszkancow. Ponadto tak jak ktos napisal zwlaszcza w zimie ciagi wsteczne - ale rozumie ze dla takiego indywiduum jak ty to jest za trudne. Jedyne co potrafisz to wyzywac innych na nic wiecej Cie nie stac. Idz sie chlopie lecz z tej nienawisci choc mam wrazenie ze juz za pozno.
          Moze ty weźmiesz odpowiedzialnosc za te piecyki gazowe.
      • Gość: do sebexa Re: Król Lenard I IP: *.flash-net.pl 17.03.12, 09:21
        Sebex to było się uczyć i byłbyś "kominiarzem" i sobie w dup e wsadzał co chcesz.
        Ja mam kolegę kominiarza mieszkam w bloku i wiem, że dwa razy w roku kominy są czyszczone, a tobie nie musi się meldować , że idzie na dach czyścić.
    • Gość: sługa Re: Król Lenard I IP: *.tsm.tarnobrzeg.pl 18.03.12, 19:25
      o moj panie
    • Gość: Sebex Re: Król Lenard I IP: *.tsm.tarnobrzeg.pl 20.03.12, 17:27
      Dla od sebexa ,po pierwsze buraku kominiarzu to robicie te czyszczenia kominow ale na papierze bo on wszystko przyjmie ,co do meldowania wsioku to jak wyczyscisz te kominy w ktorych sa na stale zalozone deflektory u dygnitazy z TSMU .Tak cie prawda zabolala ze odwracasz kota ogonem bo u mnie w piwnicy sa drzwiczki rewizyjne i ngdy nikt sie nie pojawil aby wybrac z tamtad co spadlo z wyczyszczonego komina .Moja rada ty i kolega kominiarz robcie to za co wam Tsm tak slono placi bo to z naszych pieniedzy idzie!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
      • Gość: ech Re: Król Lenard I IP: *.tsm.tarnobrzeg.pl 20.03.12, 18:50
        sebex kiedy masz czas pisac na forum jak caly czas tych drzwiczek pilnujesz ...???
      • Gość: do sebexa Re: Król Lenard I IP: *.flash-net.pl 21.03.12, 18:06
        Sebex trochę kultury to po pierwsze, jak byś miał minimum wiedzy tobyś wiedział, że drzwiczki w piwnicy są bo taki był wymóg przepisów i jak są szczelne to lepiej ich nie ruszać bo jak są niedomknięte to przewód kominowy źle funkcjonuje bo dostaje tzw. lewe powietrze z piwnicy, drzwiczki montowane były tylko z parteru i I pietra lub na przewodach zbiorczych jak nie wiesz o czym piszesz to nie pisz bo się ośmieszasz. A propos nasad montowane na są wylotach przewodów spalinowych u wszystkich u których zachodzi taka potrzeba bo są zbyt mało rezolutni , żeby pojąć na czym polega funkcjonowanie kominów grawitacyjnych. Jak masz problem to zgłoś do administracji i przyjdzie Pan Kominiarz i Ci wytłumaczy może pojmiesz.
        • Gość: nie sebes Re: Król Lenard I IP: *.tsm.tarnobrzeg.pl 21.03.12, 23:13
          W garażu gdzie nie ma spalania tlenu powinna być kratka wentelacyjna i w dzwiach wjazdowych
          otwór do nawiewu.A to co wiekszość robi to woła o pomste do nieba.Ta patologia powstaje wyłącznie z głupoty i pazerności.
    • Gość: Sebex Re: Król Lenard I IP: *.tsm.tarnobrzeg.pl 23.03.12, 18:52
      kominiarczyku nie zagaduj ,to i tak nie zmienia tego ze jestescie tak leniwi i nie czyscicie tych kominow .Pisales ze dw razy w roku je czyscicie :-)) albo to robicie niechlujnie albo wcale ,wiec sprawdzilem w waszym obowiazku jest czyscic tez to co spadnie na dol (odpady z gniazd kawek i inne smieci bo grozic to moze pozarem a wtedy zaczadzicie caly pion a nie wszystkie kominy maja kratki przeciw kawkom !!!) co do drzwiczek owszem maja byc zamkniete ale i tez konserwowane w czasie twojego rzekomego czyszczenia
      A przez 12 lat jak psiadam M3 wogole sie nikt nie pojawil ,tak strasznie bronisz swoich racji to musisz byc samym wlascicielem albo zasiadasz w tsmie ,wez sie wkoncu za robote bo to i moja kasa idzie na to, ile jeszcze ma byc ofiar czadu?????????????????????
      • Gość: nie sebex Re: Król Lenard I IP: *.tsm.tarnobrzeg.pl 23.03.12, 19:58
        właścicielem czego?nikogo nie bronie.ponieważ znam prawa fizyki,więc mogę na forum twierdzić
        że jesteście w tych tematach ignorantami
        • Gość: do rozumu Re: Król Lenard I IP: *.tsm.tarnobrzeg.pl 23.03.12, 23:11
          www.e-instalacje.pl/a/7809,wentylacja-grawitacyjna
          • Gość: następny Re: Król Lenard I IP: *.tsm.tarnobrzeg.pl 23.03.12, 23:13
            suw.biblos.pk.edu.pl/downloadResource&mId=196465
            • Gość: ucz się sebex Re: Król Lenard I IP: *.tsm.tarnobrzeg.pl 23.03.12, 23:16
              www.fachowyinstalator.pl/inde…entylacja-grawitacyjna-w-normie.html -
              • Gość: następna lektura Re: Król Lenard I IP: *.tsm.tarnobrzeg.pl 24.03.12, 14:38
                ladnydom.pl/budowa/1,106582,2654441.html -
    • Gość: Sebex Re: Król Lenard I IP: *.tsm.tarnobrzeg.pl 28.03.12, 18:04
      kominiarczyku, niemusisz mnie edukowac wiem jak dzala wentylacja i znam prawa fizyki ,nieczytasz tego co pisze .Za pieniadze ktore otrzymujesz wlaz na dach i czysc te kominy wybieraj zanieczyszczenia i konserwoj te drzwiczki tylko tyle!!!!!!!!!!!! to tak wiele ??????
      • Gość: kominiarczyk Re: Król Lenard I IP: *.tsm.tarnobrzeg.pl 28.03.12, 22:52
        Widać że nawet ta lektura do twego zakutego lba nie dotarła
    • Gość: Sebex Re: Król Lenard I IP: *.tsm.tarnobrzeg.pl 29.03.12, 18:28
      do twojego tlustego i zakutego lba nietrafia ze wyprowadzasz kase z firmy ktoro my lokatorzy wspieramy, to nie te czasy ze se latasz po mieszkaniach i kaledrzyki sprzedajesz ,tylko wlaz na dach i czysc te kominy!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
      • Gość: y Re: Król Lenard I IP: *.tsm.tarnobrzeg.pl 29.03.12, 23:21
        to se lataj sebex, tylko nie bujaj w obłokach
    • Gość: gość Re: Król Lenard I IP: *.flash-net.pl 29.03.12, 20:36
      fachowiec ze spółdzielni powiedział mi że taka likwidacja piecyków w tak dużej ilości bloków potrwa lata, dewastacja łazienek, kucie ścian zeby poprowadzić rury, do tego koszty ciepłej wody wieksze jak koszty gazu. Dla spółdzielni to czysty zysk na lokatorze za ciepla wodę. Ja sie nie zgadzam. Niech spółdzielnia zainwestuje w nowe, bezpieczne piecyki i czujniki czadu!!!
      • Gość: xxx Re: Król Lenard I IP: *.tsm.tarnobrzeg.pl 29.03.12, 20:58
        wytlumacz jaki zysk ma spóldzielnia z cieplej wody lub zimnej?jak to zrobisz to ci uwierzę.
        • Gość: książę Re: Król Lenard I IP: *.tsm.tarnobrzeg.pl 30.03.12, 18:37
          Kiedy wybory w spółdzielni?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka