Gość: chaotyczna z :-) IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.05.12, 10:22 Witam, jakie macie sposoby na poprawę pamięci i koncentracji. Dziękuję za pomoc. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: gość Re: poprawa pamięci IP: 66.90.101.* 08.05.12, 12:20 Rozładowanie seksualne ale w sposób naturalny - z mężczyzną. Jeżeli to nie pomoże to jeszcze raz powtórz bo być może Twój temperament jest duży. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: znajoma Re: poprawa pamięci IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.05.12, 13:12 Dobre:-) Temperament mam, nie powiem i ostatnio kiepskie zdrowie:-) Odpowiedz Link Zgłoś
iqmatrix Re: poprawa pamięci 30.09.14, 10:33 Dużo wartościowych informacji na temat poprawy pamięci znajdziesz tutaj --> iqmatrix.pl/poprawa-pamieci/ Odpowiedz Link Zgłoś
palacz67 Re: poprawa pamięci 30.09.14, 13:36 Dzięki, poczytam później, bo wróciłam przed chwilą z Rzeszowa, muszę odpocząć, pa, pzdr:-) Odpowiedz Link Zgłoś
virtualspace Re: poprawa pamięci 30.09.14, 14:08 Tony Buzan-Mapy twoich myśli (mindmaping) Tony Buzan-Pamięć na zawołanie nauczą Cię jak się skutecznie uczyć www.opac.pbw.org.pl/cgi-bin/wspd_cgi.sh/wo2_wszm21.p?ID1=DNGMJIJMQMGNFDJNLRNM&ln=pl&RodzWysz=WZL&InSzIdx1=m21ty&TxtSz1=&SzOp1=i&InSzIdx2=m21auth&TxtSz2=tony+buzan&SzOp2=i&InSzIdx3=m21ser&TxtSz3=&SzOp3=i&InSzIdx4=m21subje&TxtSz4=&doktype=1&doktype=2&doktype=6&doktype=7&doktype=10&doktype=11&doktype=12&doktype=13&doktype=14&doktype=15&doktype=20&doktype=30&doktype=40&doktype=50&doktype=60&doktype=70&doktype=80&biblio=85&szukaj=Szukaj Odpowiedz Link Zgłoś
edutarnobrzeg Re: poprawa pamięci 30.09.14, 15:01 Poprawa pamięci to proces długotrwały, z koncentracją jest troszkę łatwiej. Wszystko zależy od odpowiednich ćwiczeń. Można je wykonywać na co dzień, nawet w drodze do pracy czy szkoły, niekoniecznie w specjalnych podręcznikach. Chętnie podpowiem jakie to ćwiczenia. Edu-666-573-844 Odpowiedz Link Zgłoś
palacz67 Re: poprawa pamięci 30.09.14, 15:10 Dziękuję Wam za ciekawe materiały i pomoc, muszę się dokształcić w tym kierunku, potrzebne mi to nie tylko dla siebie ale i w pracy zawodowej. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
e-zybi Re: poprawa pamięci 30.09.14, 17:52 Tylko Vita Buerlecithin życia nie skraca, a po nim pamięć wraca...;-) Odpowiedz Link Zgłoś
4vardtramp Re: poprawa pamięci 30.09.14, 19:14 I miłorzębu liście wspaniale, poprawią mózgu kondycję trwale...:) Odpowiedz Link Zgłoś
ona.w.sieci Re: poprawa pamięci 30.09.14, 19:26 edutbg-->nie ma potrzeby by ktoś płacił ci za coś co jest ogólno dostępne w internecie Mnemotechniki-techniki pamięciowe: Technika Słów Zastępczych-TSZ Łańcuchowa Metoda Skojarzeń-ŁMS Fonetyczny Alfabet Cyfrowy-FAC Zakładkowa Metoda Zapamiętywania-ZMZ Interaktywne robienie notatek: Mind mapping czyli mapy myśli Lektura która jest świetną zabawą dla ćwiczenia pamięci: Tony Buzan-Pamięć na zawołanie Tony Buzan-Mapy myśli Tony Buzan-Podręcznik czybkiego czytania Harry Lorayne-Superpamięć dla uczących się te książki powinny być lekturą obowiązkową dla nauczycieli i uczniów, ale niestety nie są we współczesnym systemie edukacyjnym, który niestety spowalnia pracę mózgu z ogromną frajdą się je czyta i wykonuje ćwiczenia, uczą zasad pracy naszego umysłu i zasad skutecznego uczenia się--polecam wszystkim- w książkach są prawdziwe przykłady uczniów którzy zostali skazani przez system edukacji na niepowodzenie, dzięki ćwiczeniom pamięciowym osiągnęli zdumiewające sukcesy w krótkim czasie poczytajcie sobie kim jest Tony Buzan-fascynujący człowiek który zasługuje na Nobla w dziedzinie edukacji, jego metody pomogły setkom tysięcy uczniów, skazanych na niepowodzenie przez nieudolny system edukacyjny obowiązujący w szkołach całego świata NIE MA NIEZDOLNYCH UCZNIÓW/LUDZI _SĄ TYLKO NIEODPOWIEDNIE METODY Odpowiedz Link Zgłoś
palacz67 Re: poprawa pamięci 30.09.14, 19:44 Zdawałam z tego egzamin, u mnie sprawdza się metoda pokoju rzymskiego i zakładki osobiste, choć poznałam też wymienione przez Ciebie sposoby zapamiętywania. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
4vardtramp Re: poprawa pamięci 30.09.14, 19:54 Nie czytam szybko i nie chcę tego. Lubię delektować się słowem, zatrzymać, pomyśleć, żyć bohaterem, akcją... To tylko moja refleksja. Wydaje mi się, że kiedy już nauczysz się szybko czytać zabierasz sobie część przyjemności. To tak, jakby wysyłać dziecko do szkoły w wieku lat pięciu, zabrać mu część pięknego niesfornego dzieciństwa a kiedy zakończy edukację - po prostu o rok czy dwa wcześniej stanie w kolejce po zasiłek... bo i tak nie ma pracy. Odpowiedz Link Zgłoś
palacz67 Re: poprawa pamięci 30.09.14, 20:01 Masz rację, Tramp, mi głównie chodziło o poprawę pamięci, gdy zakładałam ten wątek. Posłałam rok wcześniej dziecko do szkoły, zabrałam Jej rok dzieciństwa, pzdr. Odpowiedz Link Zgłoś
palacz67 Re: poprawa pamięci 30.09.14, 19:55 Ona, edutbg nic nie pisał, że trzeba mu płacić:-) Odpowiedz Link Zgłoś
4vardtramp Re: poprawa pamięci 30.09.14, 20:52 Odpowiedzialny za moją pamięć jest mój leeeeniiiwy szary organ. Gdy tylko ma się czegoś nauczyć, wymyśla mi tysiące zajęć. A to kurzyk w zakamarkach,a to nieumyte naczynka, a potem nagle pokazuje jaki to mam pusty żołądek, i znowu nieumyte naczynka. A kończy swój protest mocnym akcentem: Boże, jak mi się chce spać! Walka z nim to istna udręka. Ostatnio miałem opanować parę akapitów w obcym języku. (Ło matk,o co to się działo, czego to mi nie wymyślał, nawet nogi mnie rozbolały;) Pzdr. Odpowiedz Link Zgłoś
palacz67 Re: poprawa pamięci 30.09.14, 22:10 Nagraj sobie to i słuchaj, samo się zapamięta. Tak się uczę języków obcych z kaset, np francuskiego. Można też zapisać i powiesić w widocznym miejscu, tak, byś zerkał na to kilka razy dziennie. Dobranoc Odpowiedz Link Zgłoś