Dodaj do ulubionych

trasa Stale -Tbg

IP: *.tktelekom.pl 28.05.12, 17:47
Jestem ciekawa kto wpadł na tak idiotyczny pomysł ustawienia znaków drogowych na środku chodników na trasie Stale -Tarnobrzeg.wszystko byłoby super gdyby nie te cholerne znaki ,jest odcinek gdzie niestety trzeba zejść z roweru ,mimo że chodnik na tej trasie jest szeroki ale stoją znaki i można zaliczyć upadek ,lub rozwalić czoło.A słyszałam że niejedna osoba zahaczyła i skończyło się nieprzyjemnie.Także podziękowania dla osób które tak zarządziły ,i proponuję zrobić sobie rundkę rowerkiem i [;zaliczenie takiego znaku]].Zastanawiam się czy to jest chodnik zrobiony dla min.dla rowerzystów żeby czuli się bezpiecznie ,czy dla znaków .Jakby nie można postawić ich było na brzegu, bliżej krawężników.Pomysł godny pożałowania.
Obserwuj wątek
    • e-ftalo Re: trasa Stale -Tbg 29.05.12, 03:39
      być może właśnie o to chodziło aby maxymalnie zwolnić i nie stwarzać zagrożenia dla przechodniów
      • Gość: Mirek Re: trasa Stale -Tbg IP: *.pppoe.sistbg.net 29.05.12, 13:24
        A widziałeś ilu pieszych chodzi tymi chodnikami? Ta ścieżka rowerowa ma być ułatwieniem dla ludzi dojeżdżających rowerami do Tarnobrzega i z powrotem. Pomyśl zanim coś napiszesz albo siadaj na rower i jedź sprawdzić. Często jeżdżę z córką tą ścieżką i dokładnie wiem o co chodzi autorce wpisu, jest po prostu niebezpiecznie. Pozdrawiam. Mirek tata Zuzi
        • Gość: lady in red Re: trasa Stale -Tbg IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.06.12, 21:11
          Jak tam Zuzia, już jeździ bez kółek bocznych, czy z kółkami? Pozdrawiam
          • Gość: lady in red Re: trasa Stale -Tbg IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.06.12, 21:18
            Mam nadzieję, że zakładasz Jej kask na głowę:-)
      • kozakypl Re: trasa Stale -Tbg 30.05.12, 15:11
        napisałeś,żeby maxymalnie zwolnić i nie stwarzać......hmmmm..... ludzi chodzi tam naprawdę niewielu, więc tam nie ma komu stwarzać zagrożenia. sama jestem osobą, która zaliczyła bliższe spotkanie z panem znakiem. skutki tego oglądam jeszcze w lusterku,choć słyszałam o innej osobie,która miała mniej szczęścia i wyglądała jakby pobili ją bejsbolem. Także droga rowerzystko- miej oczy szeroko otwarte, nawet jak słońce niemiłosiernie napier........ ci w twarz, to patrz przed siebie. bo mimo,że masz świadomość,że w samochód nie wiedziesz, to może ci sie zdarzyć, że zaliczysz znak, który na litość boską! mógłby stanąć przy krawężniku lub być namalowany na ścieżce.
    • Gość: Aldona Re: trasa Stale -Tbg IP: *.adsl.inetia.pl 29.05.12, 10:39
      bo tarnobrzeskie yntelygenty od dróg nie wiedzą, że już dawno montuje się w takich sytuacjach znaki na kawałkach rur wygiętych pod kątem prostym i znak wisi nad ścieżką. Proponuję: walcie łbami rowerzyści w dotychczasowe słupki i masowo składajcie pozwy przeciw właścicielowi ścieżki a odszkodowań żądajcie od zatwierdzających denny projekt urzędników (co na to zasłużona w tym temacie ekipa Jana? To nie wy...to Masztalerz?)
      • Gość: żenada Re: trasa Stale -Tbg IP: *.adsl.inetia.pl 29.05.12, 10:42
        teraz rozumiem, że Jan się opamiętał za m.in. te ścieżki i nie przyjął mendalu bo to po prostu po katolicku nie wypadało za takie "dokonania"
        • Gość: Gość Re: trasa Stale -Tbg IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.05.12, 14:00
          Mastalerz za to przyjmie wszystko co mu dadzą,nawet jeśli się mu nie należy...Taka różnica...
    • e-ftalo Re: trasa Stale -Tbg 29.05.12, 17:52
      nie wiem ilu,ale ja ostatnio jechałem tam szosą,bo nie było żadnego chodnika.
      Napisałem że "byćmoże" a nie że popieram ten pomysł,bo nigdzie indziej tak się nie ustawia znaków
      • Gość: masa krytyczna Re: trasa Stale -Tbg IP: *.tsm.tarnobrzeg.pl 29.05.12, 22:28
        Sciezki rowerowe w Tbgu to porazka. Pseudoudogodnienia -
        - przyslowiowe 100m i dalej no way
        - wylozone kostka.
        - Sciezka nad jezioro machowskie poniezej poziomu jezdni - wracajac po zmroku w strone Tbg swiatla samochodow oslepiaja rowerzystow - mozna malowniczo zaliczyc glebe, albo idacego pieszego
        -znaki drogowe na sciezkach
        - sciezka rowerowa przecina przejscie dla pieszych na glownym skrzyzowniu w miescie - jest niebezpiecznie

I mozna tak w nieskonczonosc..a czasem wystarczy troche pomyslec....to nie boli.
    • e-ftalo Re: trasa Stale -Tbg 30.05.12, 00:23
      Pozwolę sobie nie zgodzić się z powyższym-ścieżki rowerowe w mieście są bardzo dobre,szczególnie trasa nad zalew,szybka,wygodna i zdala od jezdni.Owszem jeśli ktoś jest pijany może zaliczyć glebę
    • Gość: ja Re: trasa Stale -Tbg IP: *.adsl.inetia.pl 30.05.12, 12:00
      img.wiocha.pl/images/a/c/ac66a5e2bdd124ab641178ce4cce6797.jpg
    • Gość: jaa Re: trasa Stale -Tbg IP: *.adsl.inetia.pl 30.05.12, 12:32
      img.wiocha.pl/images/a/e/aecb41dbdef3f0c535df97e964ba7b32.jpg
      • Gość: a Re: trasa Stale -Tbg IP: *.adsl.inetia.pl 30.05.12, 12:34
        img.wiocha.pl/images/1/9/1920c2c545117efa88d54e31c5a6e306.jpg
        • Gość: porarzonny Re: trasa Stale -Tbg IP: *.flash-net.pl 25.06.12, 17:14
          ciekawe kto to odebrał
    • e-ftalo Re: trasa Stale -Tbg 30.05.12, 15:08
      śmiesznie wygląda ta ścieżka na ostatnim zdjęciu.Mam wrażenie że jej tam wcale miało nie być tylko pas zieleni.
      Tak czy owak trzeba jechać częścią dla pieszych
      • Gość: masa krytyczna Re: trasa Stale -Tbg IP: *.tsm.tarnobrzeg.pl 25.06.12, 20:59
        Temat wraca i dobrze. Ktos za ta pseudo sciezke powinien pojsc siedziec. To jest pulapka na rowerzystow, a nie zadna sciezka.
        Wczoraj jadac w kierunku Tbg testowalam sciezke i porazka - w pewnym momencie jest kraweznik na 20cm, ze jak czlowiek jedzie normalnie rowerem powyzej 20km/h to grozi kalectwem, w najlepszym razie zdarciem klockow hamulcowych i opon i nerwow.
        Wydaje mi sie, ze pora w Tbg na Mase Krytyczna i moze trzeba zaczac patrzec na co sa wydawne publiczne pieniadze i kto odbiera taki badziew, stwarzajacy zagrozenie dla zdrowia i zycia.
        • Gość: rowerzysta Re: trasa Stale -Tbg IP: *.tktelekom.pl 25.06.12, 21:34
          Spacerowicz napisał "zwracam się z prośbą do urzędników posługujących się umysłem o powstrzymanie prac przy chodniczku wzdłuż muru parku dzikowskiego. Chodnik ma szerokości 1,5 m. i są na skraju chodniczka latarnie uliczne które zajmują co najmniej 0,5 m kobieta z wózkiem dziecięcym obok mąż nie zmieści się pomiędzy lampą uliczną a krawężnikiem ograniczającym chodnik.
          Kto z urzędników miejskich zatwierdza takie projekty, które jakiś nieudacznik planuje latarnie uliczne w chodniku do oświetlenia drogi, a nie chodnika dla pieszych. Czy te latarnie mają oświetlać drogę czy chodnik dla pieszych to proszę je przesunąć poza chodnik !. Uwaga dla gapiących się kto się uderzy lub wjedzie rowerem w latarnię proszę o założenie sprawy w sądzie dla urzędnika zatwierdzającego te głupie ustawienie słupów. Powstrzymajcie tą bzdurną inwestycje........."
          • e-ftalo Re: trasa Stale -Tbg 25.06.12, 22:09
            Dla mnie oczywiste i chyba dla urzędników także że lampa nie może znajdować się ani na ścieżce rowerowej ani na chodniku,chyba że jest to poszerzenie chodnika.
            Chodnik wzdłuż muru od dawna jest używany jako ścieżka rowerowa z chodnikiem,mimo że nie ma znaku. Zmienianie tam czegokolwiek nie ma sensu.
            Ale jak to ruszą,to niech nie myślą że ktokolwiek będzie jeździł taką ścieżką,tylko będą ludzie dalej będą jeździć chodnikiem a ludzie chodzić po ścieżce.
            • Gość: moniek Re: trasa Stale -Tbg IP: *.ipredator.se 26.06.12, 21:43
              magistracki beton nie do ruszenia , żeby coś zmienić to trzeba 2-3 osiłków w nocy ,położą te znaki i po problemie , bo urzędnicy mają to głęboko w odbycie. Panie prezydencie kogo pan pozostawił w tym urzędzie ludzi którzy uskuteczniali geszeft z Jankiem , a dziś nadzorują budowę apteki dla swojego przeciwnika Hemoroida Wojciecha.....
    • Gość: xxx Re: trasa Stale -Tbg IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.06.12, 07:41
      fatalna
      • Gość: gość Re: trasa Stale -Tbg IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.06.12, 13:37
        czy wszechwiedzący onsik jest już farmaceutą ? słyszałem , że nazywał się doktorem ..
        • Gość: Zuza Re: trasa Stale -Tbg IP: *.formlessnetworking.net 28.06.12, 22:55
          pan Owsik jest napewno doktórem od sparaw kombinowania kasy ile wlezie , był derektórem troche i ile sieknoł kasy ?, a teraz wybuduje nam aptekę i bedzie miał wszystkie czopki w odb ycie...
        • kozakypl Re: trasa Stale -Tbg 02.07.12, 11:56
          a co to ma wspólnego z tym wątkiem?
          • Gość: mondrość Re: trasa Stale -Tbg IP: *.adsl.inetia.pl 02.07.12, 12:45
            A jak łeb rozbijesz na rzeczach opisywanych w tym wątku to gdzie kupisz leki? W aptece. Myśl zatem na temat tego czy to ma coś wspólnego z tym wątkiem facet i potem zabieraj głos ;)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka