Dodaj do ulubionych

ekogroszek

IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.11.12, 10:15
Witam czy kupowaliscie ekogroszek przez internet a je sli to czy to sie opłaca i gdzie.
Obserwuj wątek
    • Gość: palacz Re: ekogroszek IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.11.12, 11:05
      ja kupuje w Sokolnikach luzem po 800 a w workach po 30 kg 830 a pelet kupowałem kiedyś ale energetycznie cienki węgiel groszek lepszy ale więcej kurzu
    • Gość: daniel Re: ekogroszek IP: *.centertel.pl 26.11.12, 23:26
      ja ostatnio kupowałem eko groszek w sklepie www.taniopal.pl. powiem ci, że miałem obawy, bo nigdy o tej firmie nie słyszałem, ale węgiel bardzo dobry, elegancko się pali i nie zostawia dużo popiołu, wreszcie jakaś firma, która nie robi w konia.
    • Gość: wyngiel Re: ekogroszek IP: *.szybszyinternet.pl 27.11.12, 08:19
      wyngiel je we wiosce!
      www.youtube.com/watch?v=6kKFxsheU38
    • Gość: eko12 Re: ekogroszek IP: *.dynamic.chello.pl 02.02.13, 19:53
      Proszę nie dzwonić już pod numer tel. 509 637 149 – ogłoszenie nieaktualne!
      • Gość: salamandra Re: ekogroszek IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.01.14, 21:09
        Ostatnio sprawdziłem ekogroszek od Polski Węgiel Dystrybucja i powiem wam że jestem na TAK. Prosty system zamówień w ich sklepie internetowym, potwierdzenia na emaila i dostawa Darmowa do 48 godzin. No najważniejsze że towar jest w 100% powtarzalny i za każdym razem mam tak samo dobrą jakość.
        • Gość: "życzliwy" Re: ekogroszek IP: 93.179.204.* 26.03.14, 14:02
          Polski Węgiel Dystrybucja - osoba kontaktowa:
          poszukiwani.policja.pl/pos/form/r26941,CICHY-DARIUSZ.html
    • Gość: mogilanin Re: ekogroszek IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.04.14, 09:56
      pEWNIE ZE TAK.
      Jestem po zakupie przez net od Polski Wegiel Dystrybucja 2t ekogroszku Wiec moge polecic ich wegiel. Polecem ich Inforlinie - kurcze kobietka na telefon ustawila mi piec - zapytala tylko jaki piec, co dokladnie kuilem i pare innych rzeczy podalem a ona: to tak a to tak i REWELACJA, Obsluge wiec mają sowetna, kobieta takie rzeczy fachowe opowiada! świetne. fajnie zapakowane, czysto. Godne polecenia - zarowno wegiel jak i firma i sposob dostawy
    • wislocki12 Jak ten indyk 22.10.15, 23:46
      A ja myślałem, że chodzi o zielony groszek od baby na zupę jarzynową... ;-))
      • kolekcjonerkosci69 Re: Jno wisłocki 23.10.15, 21:14
        wisłosiu12... ja rozumiee że masz płatne za każdą pierdółkę napisaną w necie od gazety ...no ale od opału się kurna odwal...siedzisz w bloku.PEC Ci grzeje...dorabiaj grosze w polityce bo tylko tyle potrafisz...

• genia50 Re: Jno wisłocki 23.10.15, 21:27
          Ja tez nie pisze samych konkretow,bo tez piszę dla zabawy.Moze i zasmiecam ale chyba nie o to chodzi zeby tylko scisle naukowo sie wypowiadac.Czasami tez cos waznego napisze co mnie dreczy lub wkurza ale tak bardzo powaznie caly czas nie moge...kobieca gadatliwosc sie odzywa.
          • edekzgredek99 Re: Jno wisłocki 23.10.15, 21:35
            To jest forum publicze i kazdy moze tu pisac co chce, kiedy chce i co mu slina na klawiature przyniesie. Oprocz lechowskiego oczywiscie bo on ferment sieje
          • kolekcjonerkosci69 Re: Jno wisłocki 23.10.15, 22:21
            Gieniu...kochaniutka...Ty jak nic trącisz wisłosiem-łosiem12...czyżby to ta sama osoba?a jeśli Ci jedzie z komina sąsiada to mieszkasz na zwierzynieckiej lub koło stadionu(tez chyba zwierzyniecka)albo Mokrzyszów bloki,ale tam nie ma 100 mieszkanców,no chyba że we wszystkich trzech blokach???
            • genia50 Re: Jno wisłocki 23.10.15, 22:33
              Pochlebiasz mi tym porownaniem z wislockim12,ale mimo ze jest dla mnie przyjemne to niestety nie jestem Nim.
              • kolekcjonerkosci69 Re: Jno wisłocki 23.10.15, 22:36
                Tak myślałem...na łosia mi nie wyglądasz.
                • wislocki12 Bestia jak... łoś? 24.10.15, 00:03
                  Jak się zatem domyślam, to właśnie ja Ci łosia przypominam? Od zawsze podejrzewałem, że jest we mnie coś bestii, co by to nie miało oznaczać! ;-))
          • kolekcjonerkosci69 Re: do gieni 23.10.15, 22:34
            No ja też cały czas nie mogę:):):) zdarza mi się dwa razy w tygodniu,no ale żeby cały czas to kurna już nie ten wiek:(
            • genia50 Re: do gieni 23.10.15, 22:47
              Ja moglabym bez przerwy żartowac ,a 2 razy w tygodniu to dla mnie zbyt powazne zycie.A tez swe lata mam...
        • wislocki12 CO jest lepsze! 23.10.15, 21:45
          Bardzo przepraszam, ale naprawdę nawet nie podejrzewałem, że groszek to węgiel... :-((
          PS. A nie prościej założyć sobie CO? ;-)
        • genia50 Re: Jno wisłocki 23.10.15, 21:46
          A tak swoja droga to wole zielony groszek od wegla groszku,bo przynajmniej nie zasmierdza i nie truje powietrza ,ze nie mozna oddychac.U nas 1 chlopek roztropek majacy domek w miescie potrafi zasmierdzac i truc caly blok(setke mieszkancow) w sasiedztwie.
          P.S.Drewno nie lepsze, tez dymu od metra.
          • genia50 Re: Jno wisłocki 23.10.15, 21:48
            Chcialam jeszcze dopowiedziec,ze po zielonym groszku nie ma nawet bąkow.
          • kolekcjonerkosci69 Re: Jno wisłocki 23.10.15, 23:20
            wiem... złodziejówka A Ty mieszkasz w tasiemcu na sienkiewicza.Zgadłem?
            • genia50 Re: Jno wisłocki 23.10.15, 23:37
              Ja jezdzac codziennie rowerem zauwazylam ze w wielu miejscach tak sie dzieje,a ludzie mieszkajacy w blokach ,gdy przeciez ich jest tak wielu ,nie reagują.A gdzie mieszkam.. raczej nie powiem..
            • wislocki12 Hipotezy czy... donosy? 24.10.15, 00:07
              Myślę, ze klechowski będzie zachwycony twoimi hipotezami! ;-))
              PS. No tak, tasiemiec...
    • duzybrat30 Re: ekogroszek 23.11.15, 08:12
      Tu jest dobry jakosciowo. Wiem bo ten kupilem, sprawdziłem. sklep.sambudrol.pl/ekogroszek/30-ekogroszek-classic-1-tona.html
    • szymon29n Re: ekogroszek 15.12.15, 08:29
      Tak. Kupowałem. Jestem zadowolony z tej formy zakupów. Tu zamawiam sklep.sambudrol.pl/
    • genia50 Re: ekogroszek 24.04.16, 21:05
      Moze wreszcie wprowadzą niebieski węgiel ,który nie dymi i nie jest podstepnym mordercą dla ludzi,a zwłaszcza dzieci.Często w mieście ludzie biegaja i spacerują w dymie pochodzącym z kominów "gospodarnych"(dla mnie bezwstydnych) ludzi.
    • szymon29n Re: ekogroszek 17.08.16, 11:13
      Jasne że się opłaca. Jeszcze teraz przy tych nowych piecach 5 generacji - bajka :) czas pieniądze zaoszczędzone. Opłaca się w sklep sambudrol pl sklep.sambudrol.pl/ . Ekogroszek suchy dobrze sie pali.
      • edekzgredek99 Re: ekogroszek 17.08.16, 12:35
        Widze ze interes kiepsko idzie i trza reklamowac sie
    • traktox66 Re: ekogroszek 24.10.16, 08:23
      Opłaca się prawie wszędzie, ale ważne jest kiedy kupujesz. Najlepiej poczytaj tutaj kiedy warto kupować blog.sambudrol.pl/2016/10/17/kiedy-kupowac-ekogroszek/
    • genia50 Re: ekogroszek 25.11.16, 20:19
      Dzisiaj w Tarnobrzegu taki smog,że niech się Kraków schowa.Nic dziwnego ,że tyle raków,chłoniaków i innego paskudztwa.Po południu i w weekendy,chyba nikt nie sprawdza zadymienia.Ludzie nie chodżcie zwłaszcza na DZIKOW,bo się podusicie!
    • genia50 Re: ekogroszek 03.12.16, 20:59
      Czytałam art. o londyńskim smogu,który zabił w Londynie 12 000 ludzi.Mgła i kiepskiej jakości węgiel po zmieszaniu się stworzył toksyczną mieszankę.Ludzi tym oddychali i zaczęli zapadać na płuca aż brakło trumien w mieście.W Tarnobrzegu jak jest mgła to w powietrzu też jest taka zawiesina,zwłaszcza w niektórych miejscach.W tym smogu ludzie spacerują,nawet z dziećmi,a niektórzy biegają(!?) .Myślę,że choroby i kłopoty z drogami oddechowymi nie są przez nikogo łączone z jakością powietrza,no bo przecież węglem wolno palić,a zwłaszcza polskim(patriotyzm i pomoc górnictwu).
    • genia50 Re: ekogroszek 16.02.17, 19:49
      Piszę tu ,bo wątek z nazwy - eko.Teraz tną drzewa na potęgę,ostatnio wszyscy właściciele działek nie muszą mieć pozwoleń,(robią meble na eksport i palą drewnem w piecach).Chwalą się tym eksportem drewna,że hej,a we mnie wzbiera strach i obawa.Skoro tej zimy jest taki smog,który dusi ludzi,to co będzie następnej zimy,gdy ilość drzew znacznie zmaleje po powszechnej wycince.
      P.S.Cieszą się też nasi politycy,że użebrali nie zmniejszanie możliwość emisji CO2 ,a w/g mnie to powód do smutku i żałoby.
      • 7sprawiedliwosc7 Re: ekogroszek 16.02.17, 19:57
        Ale przecież to chodzi o małe drzewa, gdy obwód pnia drzewa nie przekracza 50 cm na wysokości 130 cm. Przecież do tej pory i tak na takie drzewka każdy dostawał pozwolenie wycinki kto chciał.
        • 7sprawiedliwosc7 Re: ekogroszek 16.02.17, 19:57
          www.money.pl/gospodarka/wiadomosci/artykul/wycinka-drzew-bez-zezwolenia,6,0,2222854.html
          • genia50 Re: ekogroszek 16.02.17, 20:02
            Nie chodzi o właścicieli małych działeczek i młode drzewka,ale o wszystkich właścicieli,nawet wielu hektarów i grubych drzew(widziałam wycięte grube dęby).
            • 7sprawiedliwosc7 Re: ekogroszek 16.02.17, 20:04
              To na grube dalej trzeba pozwolenie. Decyzja urzędnika.
    • genia50 Re: ekogroszek 20.02.17, 21:58
      Problem smogu i wycinka drzew na prywatnych posesjach bez pozwolenia.To się gryzie, ( jak gryzący jest dym z kominów , nawet ten pochodzący z dozwolonego opału). Ministerstwo Barbarzyństwa Ekologicznego w czasie przyszłej zimy będzie oglądać (wąchać) skutki tej ustawy.
      • genia50 Re: ekogroszek 21.02.17, 21:33
        Od 1 stycznia trwa wycinka drzew nawet w nocy, aby zdążyć.Mam jednak nadzieję, że zastopują ten proces, zmieniając ustawę.
    • genia50 Re: ekogroszek 22.02.17, 14:42
      Miałam rację w sprawie wycinki drzew, ale wcale się z tego nie cieszę.
      • 7sprawiedliwosc7 Re: ekogroszek 22.02.17, 14:44
        Każda reguła ma wyjątki.
    • genia50 Re: ekogroszek 27.02.17, 21:37
      Nie będzie walki ze smogiem!To straszne!!!!!!!!!!!!!!
    • tomaszdabski Re: ekogroszek 28.02.17, 01:15
      Mimo, że sam pale węglem to nie podoba mi się ta sprawa z wycinka, co piszecie.. ja przynajmniej staram sie minimalizowac swoj udzial w smogu uzywajac nowoczesnej instalacji, regularnie ja czyszczac i biorac wegiel od sprawdzonego dostawcy z sovillo. Jak ktos to robi wszystko bezmyslnie, to wiadomo, ze bardziej zanieczysci
    • karol.przez Re: ekogroszek 15.03.17, 18:42
      Ja zamawiam tylko przez internet. Jak dobrze poszukasz to wyhaczysz dobre promocje a i dostawa jest często darmowa. Spróbuj na stabek.pl. Szybka dostawa, ekogroszek ładnie zapakowany, czysty. No i pali się nieźle.
    • nieznana2011 Re: ekogroszek 20.09.17, 14:17
      Nie ma różnicy czy zamawiasz stacjonarnie u kogoś czy przez internet. Ceny mają takie same. Osobiście polecam ekogroszek Płomyk z Pabianic, dobra kaloryczność, mało popiołu, dostawa gratis. Można zamówić na ich stronie www.ekogroszek.com.pl oraz na allegro.
      • genia50 Re: ekogroszek 20.09.17, 15:01
        Chciałabym aby ludzie kupowali taki węgiel , który nie daje dymu, tylko niebieski obłoczek.Ale mentalność naszych sielskich gospodarzy jest taka,że gdyby kosztował nawet 50 zł na tonie więcej niż zwykły syf, to i tak kupią syf.
        • smieszekleszek Re: ekogroszek 20.09.17, 15:29
          Czysta prawda,hi,h.
    • marcelina_88 Re: ekogroszek 08.10.17, 10:25
      Szczerze mówiąc to czasami się różnią ceny pomiędzy zakupem przez Internet a stacjonarnie. Stacjonarnie można łatwiej wynegocjować jakieś rabaty. A przy większych kwotach to nawet i 5% daje dużo. Opowiem wam na własnym przykładzie. Wprowadziłam się do domu po dziadku zamontowałem piec DEFRO na ekogroszek. Byłam zielony w tym bo w rodzinnym domu palilismy w piecach kaflowych. Czytałam na forum różne opinie o ekogroszkach i przeczytałem coś w końcu o produktach polskiego węgla. Zadzwoniłem tam, konsultant bardzo pomocny pomógł mi dobrać odpowiedni ekogroszek, w moim przypadku ekomagnum, do warunków pracy. Zapytałam o rabat a konsultant mi zaproponował kilka procent rabatu. Polecam jeżeli ktoś ma problem.
      • genia50 Re: ekogroszek 08.10.17, 11:37
        gender?
        • zolza670 Re: ekogroszek 08.10.17, 17:47
          Gender. Tylko my Pani Geniu jakieś takie zacofane ;-)
          • zolza670 Re: ekogroszek 08.10.17, 17:48
            Chociaź nie. Bo ja podobno nie jestem kobietą. Tak pewien forumowy ekspert od wszystkiego kiedyś stwierdził ;-)
            • genia50 Re: ekogroszek 08.10.17, 18:09
              Ja to nawet używam beretu(bez antenki).
              • zolza670 Re: ekogroszek 08.10.17, 18:10
                A przecież w berecie najważniejsza jest antenka
                • genia50 Re: ekogroszek 08.10.17, 18:12
                  Jak chodziłam do szkoły to taki miałam.
                  • zolza670 Re: ekogroszek 08.10.17, 18:15
                    Bo beret musi mieć antenkę. Co to za beret bez antenki? To nie beret.
                    • genia50 Re: ekogroszek 08.10.17, 18:17
                      To co , mam przyszyć? Nie będzie już taki ładny i twarzowy a i na siodełko nie założę...
                      • zolza670 Re: ekogroszek 08.10.17, 18:42
                        Przyszyć! Bo jak na siodełko to lepszy z antenką. Ja mam zawsze z antenką ;-)
    • hswwegiel Re: ekogroszek 20.02.24, 15:01
      Zapraszamy do nas hsw-wegiel.pl
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka