kris4196 23.05.18, 14:53 Co to za technologia ze niektórzy kupuja ekogroszek i nic im z komina nie wylatuje? Nie ma dymu nie ma smrodu. Tak powinno być. Mam nowy kociol elster ale u mnie ciagle dymek. Kombinowałem z ustawieniai bez skutku Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
mama_dorota Re: now atechnologia 24.05.18, 10:38 Nie znam się na ekogroszku, ale może problem być związany z jego jakością. Odpowiedz Link
trypel Re: now atechnologia 24.05.18, 14:11 zakładajac własciwej jakosci paliwo (eko czy inny sreko groszek) to nowoczesny kocioł na paliwa stałe wymaga ustawienia i regulacji przez min 8-10 h, stad rzadko kto to robi. Co najmniej dwa rozpalenia i wygaszenia, wpływ podcisnienia w kominie itd Poza tym w nowoczesnym kotle z podajnikiem mamy spalanie górne które z natury jest czystsze, w kotłach zasypowych mamy spalanie dolne czyli skuteczne wywiewanie niespalonego syfu przez komin w atmosfere. Ogolnie w nawet najnowoczesniejszy kocioł na paliwa stałe bym sie nie pchał. Mam nadzieję że nawet takie zostaną wkrótce zabronione. W zimie okien nie można otworzyć bo od razu kaszel. Odpowiedz Link
gazda898 Re: now atechnologia 25.05.18, 13:36 ustawienia ustawieniami trzeba mieć tez dobry ekogroszek ale z certyfikatem jakosci, bo na opakowaniu producent może napisac wszystko. Spalam węgiel sztygar ich ekogroszek i powiem ze tez nie dymie a zdarzalo mis ei kiedyś. Delikatna smuga prawie niewidoczna a hajcuje zima jak ma być. Malo popiolu i siarki tez ma. Trochę drogi ale warto. Kupilem na nowy sezon już bo może zabraknac . trochę potaniał w promocji Odpowiedz Link