dzbanjan097
03.01.13, 13:21
Ach co to był za bal !!!
Drodzy czytelnicy chciałbym podzielić się z wami wrażeniami z sylwestra w restauracji Kameleon . Otóż początkowo zapowiadało się wszystko jak w bajce . Po wejściu przywitała nas miła pani w szatni następnie idąc na sale spotkaliśmy miłe panie przebrane za koty które wręczyły nam pojemniczki z tajemniczo wyglądającą zieloną cieczą z którymi to udaliśmy się do wskazanego nam stolika. Przy stoliku rozgorzała dyskusja cóż też mogą zawierać te tajemnicze puchary z płynem o kolorze rozcieńczonego petryga i jak się później okazało o smaku rozcieńczonego Ludwika . Moja małżonka zrezygnował ze spożycia tegoż drinka zasłaniając się problemami wątrobowymi ja natomiast zdecydowałem się spożyć obydwa bo dawał się w nich wyczuć posmak alkoholu a moja wątroba nie takie rzeczy widziała . Teraz przyszedł czas na gorący posiłek który szybko i sprawnie został podany przez wcześniej wspomniane panie przebrane za koty i tu zaskoczenie . Po niezbyt udanym drinku obiad był wyśmienity pięknie podany i bardzo smaczny . Nie darmo mówi się że do serca mężczyzny trafia się przez żołądek . Obiad tak mi smakował że zaproponowałem obsłudze gotowości do wstąpienia w związek małżeński z osoba która go przyrządzała . Niestety mój plan legł w gruzach z dwóch powodów spotkał się bowiem z głębokim niezrozumienie ze strony mojej żony no i kucharz okazał się być mężczyzną co też w znacznym stopniu ostudziło mój wcześniejszy zapał . Kontynuując najedzony do syta naprawdę dobrym obiadkiem jak typowy Polak w duchu pomyślałem „ no cóż teraz bym coś wypił zaru….ł i radia posłuchał…”. I myślę sobie że dobrym człowiekiem musze być gdyż moje marzenia zaczęły się spełniać jedno po drugim . Współbiesiadownicy ochoczo chwycili za flaszki i zaczęli nimi polewać w tempie powiedziałbym dość niepokojącym . Spojrzawszy na żonę zrezygnowałem z realizacji drugiego marzenia bo pomyślałem że nie ma co drażnić lwa jak śpi spokojnie najedzony. Ale zostało marzenie numer trzy , otóż z drugiego końca sali do uszu naszych zaczęły dobiegać dziwne dźwięki przypominające frezarkę z wybitym łożyskiem głównym i gdzieś w oddali pokrzykujących ludzi jakby rozpaczliwie wołających pomoc . Wszystkie głowy zwróciły się w tamtą stronę po sali przeszedł szmer przerażenia bardziej wrażliwe kobiety zaczęły wtulać się w mocne ramiona swoich partnerów. Dała się wyczuć atmosfera grozy i przerażenia pogłębiająca się z każdą chwila kiedy przeraźliwy łoskot połączony z piskiem i okrzykami dobiegał do naszych uszu . Gdzieś na sali zemdlała kobieta , ktoś krzyknął ratujcie dzieci starsza pani przy stoliku obok krzyczała że to kara za grzechy Tuska i jego bandy za to że Rydzyka wydymali z platformy cyfrowej. I wtedy ….. i wtedy stało się coś czego nikt się nie spodziewał cos co przerosło nasze najśmielsze oczekiwania ……na sale wszedł kierownik lokalu i powiedział słowa które do dzisiaj słyszę w uszach „ ….SZANOWNI PAŃSTWO ORKIESTRA ZAPRASZA DO WSPÓLNEJ ZABAWY….” Wcześniejsze przerażenie zamieniło się w milczenie powiązane z niedowierzaniem dały się słyszeć odgłosy szczęk z trzaskiem opadających na posadzkę. Po chwili co odważniejsi goście zaczęli nieśmiało zaglądać w ciemną czeluść z której dochodziły te przeraźliwe dźwięki i ku naszemu zdziwieni z przerażeniem stwierdziliśmy że słowa kierownika były prawdziwe , tam naprawdę stała grupa młodych chłopaków i podrygująca dziewczynka próbując robić coś co tylko w ich mniemaniu nazywało się muzyką .W naszej ocenie to było cos czego nie dało się słuchać a już nie daj Boże tańczyć . Wtedy pomyślałem sobie spokojnie stary nie ma badziewiastych zespołów i brzydkich kobiet to kwestia ilości wina . Niestety nie było takiej ilości wina po której mógłbym słuchać tych talentów , Po solówkach gościa na gitarze zepsuły mi się trzonowe zęby a słuchając piosenek wykonanych w języku angielskim nauczyłem się setek nowych słów dotąd mi nie znanych.
PANIE KIEROWNIKU DYREKTORZE DLACZEGO NAM PAN TO ZROBIŁ . A MOGŁO BYĆ TAK PIĘKNIE , BO WSZYSTKO NAPRAWDE BYŁO SUPER JEDZENIE OBSŁUGA WYSTRÓJ ITD. ALE NIESTETY ZESPÓŁ ZEPSUŁ TO WSZYSTKO I SPOWODOWAŁ ŻE LUDZIE WYCHODZILI NIEZADOWOLENI. SZKODA .