Dodaj do ulubionych

Cameron o UE

23.01.13, 19:56
Czas skonczyc z lewackiem pomysłem unifikowania narodow a nie np.gniazdek elektrycznych,ktore sa rozne w Europie.Zlikwidowac nikomu niepotrzebny parlament gdzie setki euroleni po 5 latach posłowania maja zagwarantowana w wieku 63 lat emeryture w kwocie 5700 zł.Wolny przepływ ludzi i kapitału...i koniec!
W tym duchu wypowiada sie polityk ktory w przeciwienstwie do Tuska dba o swoj interes narodowy a nie o to jak bedzie przyjmowany na jewropejskich salonach.

Nie dajmy się zwieźć błędnemu mniemaniu, że dobrze funkcjonujący wspólny rynek wymaga, aby wszystko było ujednolicone […]. Państwa są różne, podejmują różne wybory. Nie można więc wszystkiego harmonizować. Dla przykładu nie jest rzeczą właściwą ani niezbędną dla integralności wspólnego rynku czy dla pełnego członkostwa w Unii Europejskiej, aby to w Brukseli zapadały decyzje dotyczące czasu pracy lekarzy w brytyjskich szpitalach, przy których podejmowaniu nie są brane pod uwagę opinie brytyjskich parlamentarzystów ani samych lekarzy. […]

Dziś rozczarowanie opinii publicznej Unią Europejską jest rekordowo wysokie. I jest ku temu wiele powodów. Ludzie czują, że UE zmierza w kierunku, którego nigdy nie zaakceptowali. Oburzają się na niepotrzebne zasady i regulacje, które ingerują w ich narodowe życie. I zastanawiają się, jaki jest sens tego wszystkiego. […]

Moją czwartą zasadą jest demokratyczna odpowiedzialność: musimy zwiększyć wpływ na UE parlamentów narodowych. Nie istnieje, w moim przekonaniu, coś takiego jak jeden europejski demos. To narodowe parlamenty są i pozostaną prawdziwym źródłem demokratycznej legitymacji i odpowiedzialności w UE. To przed Bundestagiem odpowiada Angela Merkel. A grecki parlament jest miejscem, w którym Antonis Samaras musi zabiegać o poparcie dla planów oszczędnościowych jego rządu. Ja odpowiadam przed brytyjskim parlamentem […].

Moją piątą zasadą jest sprawiedliwość: jakiekolwiek nowe rozwiązania przyjmowane w strefie euro muszą być sprawiedliwe zarówno dla tych, którzy są wewnątrz tej strefy, jak i dla tych, którzy pozostają poza nią. […]
tygodniklisickiego.pl/cameron-kryzys-strefy-euro-moze-zmienic-ue-nie-do-poznania/
Obserwuj wątek
    • Gość: rozumiejacy Re: Cameron o UE IP: *.anon.is 23.01.13, 20:34
      nasze oszołomy panie Lechowski51 takie jak pan są za patriotyzmem "Watykańskim" (Polak katolik) to eksport głupoty w tym kraju , głupota patriotyczna (polityczna ) przewyższa wszelkie racje stanu. Od zarania Polski (Chrzest Polski 14 kwietnia 966 roku) to jest zguba majatku narodu
      (też nie chrześcijańskiego którzy mieli g_no do gadania łebek pod topór inkwizycji)
      Czas skonczyc z lewackiem pomysłem unifikowania narodow a nie np.gniazdek elekt rycznych,ktore sa rozne w Europie.Zlikwidowac nikomu niepotrzebny parlament "
      Panie jesteś pan tak głupim że szkoda klawiatury dla takiego sQu...syna jak pan , pocytaj pan sobie o pańskich idolach w kieckach i koronkach :
      Watykan zbudował finansowe imperium za pieniądze Mussoliniego. I trzymał to przez lata w sekrecie :
      Dzięki pieniądzom otrzymanym od Benito Mussoliniego w zamian za uznanie włoskiego rządu Watykan poprzez sieć pozornie niepowiązanych firm zakupił drogie nieruchomości w Londynie i Paryżu, a także w Szwajcarii - pisze "Guardian". Przez lata wartość należących do Stolicy Apostolskiej dóbr urosła do pół miliarda funtów. A to, że są to dobra kościelne, pozostawało tajemnicą. Oto link do poczytania wynatużenia chłopców w sukienkach :
      wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/1,114871,13278649,Watykan_zbudowal_finansowe_imperium_za_pieniadze_Mussoliniego_.html
      Dobrego wzroku podczas czytania pańskich idoli (pedałów w kieckach) amen....
    • Gość: widmo Re: Cameron o UE IP: *.tsm.tarnobrzeg.pl 23.01.13, 20:47
      lechowski a slyszales o tym ze wielu nazistow mordercow dzieci kobiet Ze wielu tym zwyrolom udalo sie uciec do argentyny brazyli itd miedzy innymi dzieki pomocy watykanu? a co powiesz na tysiace kobiet spalonych na stosach uznanych za czarownice a wczesniej torturowanych gorzej niz ofiary gestapo
      Co powiesz o tym lechowski
    • Gość: widmo Re: Cameron o UE IP: *.tsm.tarnobrzeg.pl 23.01.13, 20:50
      lechowski narazie Ciebie tylko czytalem ale mam juz dosc jakby tacy ludzie jak Ty byli na tym swiecie to dalej bysmy mysleli ze pioruny to gniew bozy jak jeszcze w XVIII wieku albo ze slonce kreci sie wokol ziemi albo ze jest plaska i trzymaja ja olbrzymy
    • Gość: 41. Re: Cameron o UE IP: *.rzeszow.hypnet.pl 23.01.13, 22:08
      Przeglądarka wskazuje ok. 40 stron źródłowych. Żadna nie jest związana z lechowski51.
      Czy myślisz zatem, że powinienem włączyć się merytorycznie do twojego wątku? Dlaczego zresztą nie, gdybyś sam miał coś do powiedzenia na ten temat... Na pewno jednak będziesz ostatnim z owych 40.
      • lechowski51 Re: Cameron o UE 23.01.13, 23:23
        I tym razem mnie nie zawiodłeś!.Jak zwykle na temat....
        • Gość: Jakzwyklenatemat Re: Cameron o UE IP: *.rzeszow.hypnet.pl 24.01.13, 22:09
          Piszesz:]
          "I tym razem mnie nie zawiodłeś!.Jak zwykle na temat...."

I tym razem nie zawiodłeś mnie! Jak zwykle, na temat!
          • Gość: f Re: Cameron o UE IP: *.adsl.inetia.pl 25.01.13, 10:07
            Świat w Roku 1984

Świat w Roku 1984 jest podzielony na trzy walczące ze sobą nieustannie supermocarstwa. Państwom tym, walczącym o wielki obszar obfitujący w tanią siłę roboczą (część Afryki, Indie i Bliski Wschód), wcale nie zależy na pokoju, gdyż dzięki wojnie utrzymać można status quo wewnątrz.
            Państwa w Roku 1984:

Oceania:
            Państwo, w którym rozgrywa się akcja powieści. Obejmuje obie Ameryki, Wielką Brytanię, południową Afrykę, Australię i Oceanię. Panuje tu ideologia angsocu, równie totalitarna jak jej odpowiedniki u sąsiadów. Atutem uniemożliwiającym podbój przez wrogie mocarstwo jest rozległość wód terytorialnych.

Eurazja:
            Rozrośnięty Związek Radziecki. Obejmuje prócz tego całą Europę (bez Wysp Brytyjskich). Ideologią panującą jest neobolszewizm. Atutem uniemożliwiającym podbój przez wrogie mocarstwo jest rozległość lądów.

Wschódazja:
            Obejmuje Chiny i pobliskie kraje. Jest najmniejszym mocarstwem. Jego oficjalną ideologią jest kult śmierci (Kult Nie-Ja). Atutem uniemożliwiającym podbój przez wrogie mocarstwo jest ogromna liczba mieszkańców.

pl.wikipedia.org/wiki/Rok_1984

Już czytając (w zamierzchłej przeszłości) 1984 zastanawiałem się dlaczego Autor umieścił Wielką Brytanię w Oceanii a nie (jak by wskazywała geografia) w Eurazji.

Teraz się zastanawiam: SKĄD WIEDZIAŁ?

Prorok czy ... miał "dojścia"?
            • lechowski51 Re: Cameron o UE 25.01.13, 17:36
              Przeżyłem wśród Anglików parę lat i jestem przekonany,ze oni rozwalą ten lewacki gniot jakim jest obecna UE,jak my kiedyś byliśmy sprawcami rozpadu sowieckiego baraku.Są zbyt dumni aby być poddanymi Berlina czy Paryża.
              • Gość: f Re: Cameron o UE IP: *.adsl.inetia.pl 25.01.13, 18:07
                My też jako Naród jesteśmy dumni ale zeszmacili nas tak, że aż płakać się chce... .
                Wydaje mi się że główna siła Brytyjczyków tkwi w ich elitach myślących kategoriami państwa (ICH państwa!!!), przywiązanych do tradycji i monarchii oraz posiadających oparcie w zasobach finansowych.
                Czy rozwalą Unię?
                Raczej się z niej wypiszą. (Niemcy nie będą ich trzymać). A bankowcy... przeniosą kapitały do Frankfurtu czy gdzieś...
                A my... zostaniemy w Eurazji ... .
    • Gość: Agdzie3pierwsze Re: Cameron o UE IP: *.rzeszow.hypnet.pl 25.01.13, 23:57
      "Moją czwartą zasadą jest..."
      A gdzie trzy pierwsze?
      • Gość: Agdziepierwsze3 Re: Cameron o UE IP: *.rzeszow.hypnet.pl 26.01.13, 00:02
        Cóż, operacja "kopiuj, sklej, wklej" tym razem trochę nie udała się, jakby.
        • lechowski51 Re: Cameron o UE 27.01.13, 09:20
          Ty chyba już sam nie wiesz co do siebie bredzisz.....O UE i propozycji zmian przedstawionych przez camerona tutaj rozmawiamy!
          • Gość: Agdziepierwsze3 Re: Cameron o UE IP: *.rzeszow.hypnet.pl 27.01.13, 22:43
            No tak, bredzę, jak twierdzisz z wrodzoną sobie zresztą szlachetną i patriotyczną oraz konserwatywną i gimbolska kulturą.
            Cytując tekst przemówienia Camerona pokiereszowałeś go bezlitośnie. Wymieniasz jedynie czwartą i piątą z tzw. zasad Camerona.
            Po prostu, nie zrozumiałeś tego wystąpienia i nie potrafiłeś wyodrębnić z tekstu pierwszych trzech zasad, tj. konkurencyjności, elastyczności i pozwolenia władzy na przepływanie z powrotem do poszczególnych krajów członkowskich, a nie wyłącznie na jej odpływanie od krajów członkowskich.
            I kto tu nie wie,co bredzi? Właśnie, o propozycjach Camerona tu rozmawiamy tu rozmawiamy. A jaki sens mają te propozycje Camerona bez 3 pierwszych zasad?
            Czytanie ze zrozumieniem to ważna umiejętność. Nie sądzisz?
            Ciekawe, jak Ci wychodzą testy?
            • lechowski51 Re: Cameron o UE 28.01.13, 10:03
              Znowu bijesz pianę.Podałem Ci linka do propozycji Camerona i sie do nich odnieś a nie sposobu kopiowania.
              • Gość: Bezmyślność Re: Cameron o UE IP: *.rzeszow.hypnet.pl 30.01.13, 22:05
                Piszesz:
                "Znowu bijesz pianę.Podałem Ci linka do propozycji Camerona i sie do nich odnieś a nie sposobu kopiowania."
                No tak, łaskawie rzucam Ci kość! A ty się odnieś! Do czego? Do idiotycznie przytoczonych myśli Camerona? Może do twoich myśli, ale ich... nie ma! To nie jest kwestia kopiowania, to kwestia niezrozumienia tekstu i kompletnej bezmyślności!
                • lechowski51 Re: Cameron o UE 31.01.13, 16:15
                  Mam nadzieję,że tutaj piszą zrozumiałym dla Ciebie językiem?!.I zamiast pisać o mnie napiszesz co sądzisz o propozycjach Camerona.
                  wyborcza.pl/1,75477,13284488,Cameron_staje_okoniem_do_UE.html
                  • Gość: Moderator Re: Cameron o UE IP: *.rzeszow.hypnet.pl 01.02.13, 00:20
                    Ktoś tam pisze (też się uczę):
                    "Mam nadzieję,że tutaj piszą zrozumiałym dla Ciebie językiem?!.I zamiast pisać o mnie napiszesz co sądzisz o propozycjach Camerona." ("tutaj piszą" to znaczy gdzie i kto?)

Tylko dlaczego mam do Ciebie pisać, co sądzę o propozycjach Camerona? Nawet nas, potencjalnych korespondentów, o to nie zapytałeś! Nie napisałeś również, co sam o propozycjach Camerona sądzisz.
                    I pewnie nazwiesz siebie moderatorem? A efekty masz takie, jakie masz!
                    • lechowski51 Re: Cameron o UE 01.02.13, 12:55
                      Jak się zarejestrujesz pod stałym nickiem to przestaniesz być "ktoś tam".Nie prościej napisać,że nie masz pojęcia o UE albo,że jesteś w niej tak zakochany,że każda propozycja zmian jest dla Ciebie obrazoburcza?!
    • Gość: Lewacyiliberały Re: Cameron o UE IP: *.rzeszow.hypnet.pl 06.02.13, 22:24
      Co o tym sadzisz?
      "Wielka Brytania: Geje przed ołtarze. Izba Gmin za małżeństwami homoseksualnymi."
      Wyobraź sobie, coś takiego w kraju "naszego" Davida Camerona!
      Współczuję Ci! Wszędzie lewacy i berały!

Cały tekst: wyborcza.pl/1,75248,13354003,Wielka_Brytania__Geje_przed_oltarze__Izba_Gmin_za.html#ixzz2K9klyEvo
      • lechowski51 Re: Cameron o UE 06.02.13, 23:17
        Wolę pamiętać cudowne,urokliwe wioski i miasteczka Surrey,gdzie spędziłem fajny czas,aniżeli eksperymenty konserwatystów aby nadążyć w tym chocholim tańcu do Postepowej jewropy.
        Nie myl lewactwa z liberalizmem!
        • Gość: Sentymenty? Re: Cameron o UE IP: *.rzeszow.hypnet.pl 06.02.13, 23:55
          Jeszce niedawno pisałeś:
          "Przeżyłem wśród Anglików parę lat i jestem przekonany,ze oni rozwalą ten lewacki gniot jakim jest obecna UE,jak my kiedyś byliśmy sprawcami rozpadu sowieckiego baraku.Są zbyt dumni aby być poddanymi Berlina czy Paryża."
          A dziś twierdzisz (słusznie zresztą):
          "Wolę pamiętać cudowne,urokliwe wioski i miasteczka Surrey,gdzie spędziłem fajny czas,aniżeli eksperymenty konserwatystów aby nadążyć w tym chocholim tańcu do Postepowej jewropy. Nie myl lewactwa z liberalizmem!"
          Nie mylę, tak samo przecież okropne. Przynajmniej dla takich konserwatystów jak Ty.
          • lechowski51 Re: Cameron o UE 07.02.13, 08:56
            Lewactwo wyspecjalizowało sie w przywłaszczaniu pojęć powstałych w ciemnogrodzie oraz zmienianiem ich istoty-ich znaczenia.I tak np.demokrację zmieniono na demokrację socjalistyczną,władzę na władzę ludu a pokój na walkę o pokój.Podobnie jest z liberalizmem.
            Liberalizm oznacza wolność jednostki w państwie,którego rola jest ograniczona do minimum.Tymczasem lewactwo w tym Ty postrzegacie liberalizm jako prawo do "wolnych konopi",prostytucji,sodomii i relatywizmu moralnego.
            A Anglia to cudowny kraj,dbający o tradycję,ze wspaniałymi ogrodami,sielskimi krajobrazami wsi,wspaniałymi muzeami i galeriami.POlecam!.Szczególnie Surrey i Kent.
            • Gość: esencjasielanki Re: Cameron o UE IP: *.rzeszow.hypnet.pl 07.02.13, 22:02
              "A Anglia to cudowny kraj,dbający o tradycję,ze wspaniałymi ogrodami,sielskimi krajobrazami wsi,wspaniałymi muzeami i galeriami.POlecam!.Szczególnie Surrey i Kent."
              Cudowny kraj z... małżeństwami gejowskimi w tle? Istna sielanka!
              Czy Ty rozumiesz, co piszesz?
              • lechowski51 Re: Cameron o UE 08.02.13, 08:52
                Sodomia została przegłosowana jako małżeństwa w Izbie Gmin.Potrzebna jest jeszcze decyzja Izby Lordów.POczekajmy więc!.A Anglię w dalszym ciągu POlecam nawet takim POstępowcom jak Ty,bo w British Muzeum znajdziesz oryginał Kapitału Marksa a na Cambridge ślady po słynnych sowieckich szpiegach.
                • Gość: Śladyposzpiegach Re: Cameron o UE IP: *.rzeszow.hypnet.pl 08.02.13, 21:27
                  I co, masz nadzieję, że Izba Lordów będzie przeciw? A jak będą za sodomią, jak piszesz?Przecież to normalny europejski kraj... Znowu będziesz odszczekiwał...
                  Ale poniższy argument jest niewątpliwie zabójczy:
                  "w British Muzeum znajdziesz oryginał Kapitału Marks a a na Cambridge ślady po słynnych sowieckich szpiegach."
                  Szukałeś w British Museum oryginału "Kapitału" Marksa? No, chyba jesteś całkiem walnięty! Nigdy by mi to nie przyszło do głowy! Chyba, że znowu przeczytałeś o tym w S24. Nawet ślady po słynnych sowieckich szpiegach w British Museum, tak samo zresztą jak ślady po słynnych angielskich szpiegach w Galerii Tretiakowskiej, średnio mnie podniecają!
                  Ale, de gustibus...
                  • lechowski51 Re: Cameron o UE 09.02.13, 09:53
                    Odszczekują psy,jak chciałbym skromnie zauważyć jestem człowiekiem,choć niektorzy światli POlacy uważają takich jak ja za bydło,watahę,mohery itd.Jak sie wybierzesz do British Muzeum yo nie bedziesz tego "dzieła" musiał szukać,bo jest/było/ nieżle eksponowane.Tak!.Jestem walniety i mam takie zboczenie,ze uwielbiam muzea i galerie.Byłem też w Tritiakowskiej,gdzie zapamiętałem ogromny portret Breżniewa przy samym wejściu.
                    A sowieccy szpiedzy z Cambridge dokonali ogromnych spustoszeń i radzę jak będziesz w Angli zwiedzić ta zacna uczelnie,bo oprocz "śladych" tych zbrodniarzy możesz np.oglądnąć wspaniałe witraże w uczelnianym kościele.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka