Dodaj do ulubionych

korekta PIt

IP: *.tsm.tarnobrzeg.pl 21.03.13, 15:30

Witam, czy ktoś może składał korektę zeznania pIT 36 lub 37 - jeśli tak to ile czasu potem czekał na zwrot ?
Obserwuj wątek
    • Gość: d Re: korekta PIt IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.03.13, 17:39
      o ile dobrze pamietam ze 2 msc dewa lata temu
    • Gość: uks Re: korekta PIt IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.03.13, 17:47
      Jak juz zrobisz korekte to sie mozesz liczyc z tym ze bedziesz miala kontrole,poniewaz wedlug nowych przepisow juz jestes kombinatorem/oszustem.do tej pory bylas tylko zwyklym zlodziejem.
      • Gość: c Re: korekta PIt IP: *.tsm.tarnobrzeg.pl 21.03.13, 18:58
        korekta dotyczyła literówki
    • Gość: ja Re: korekta PIt IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.03.13, 07:34
      w zeszłym roku puściłam pita papierowo, później przez neta korektę (dodatkowy przychód) i zwrot przyszedł w ciągu 2 tygodni od puszczenie korekty przez neta.
      • Gość: pit-37 Re: korekta PIt IP: *.devs.futuro.pl 22.03.13, 10:36
        a mozna zlozyc korekte przez neta?? bo ja slyszalam ze trzeba papierowo z wyjaśnieniem
        • Gość: uks Re: korekta PIt IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.03.13, 11:41
          do kazdej korekty musi byc wyjasnienie na oddzielnym popierku i moze byc tak ze nie zostanie on przyjety...ja tak mialem ,tylko chodzilo o kwoty,o literowki chyba sie nikt nie bedzie czepial.W moim przypatku sprawa toczyla sie okolo roku bo naczelnik zglaszal zastrzezenie,w koncu po zagrozeniu o zlozeniu sprawy do sadu,przeszlo.... Tylko to nie byl US w tarnobrzegu,wiec interpretacja przepisu moze byc inna.Zycze powodzenia, bo teraz nawet policja nie poucza tylko lepi mandaty....np za pasy,bo taki nakaz maja od gory.Gdzies trzeba kasy szukac ?u maluczkich najwiecej.
          • Gość: gość Re: korekta PIt IP: *.tsm.tarnobrzeg.pl 25.03.13, 22:33
            Korektę PIT można złożyć elektronicznie z załączonym elektronicznie formularzem ORD-ZU w którym opisujemy przyczynę korekty o korygowane pozycje deklaracji.
    • pitekeye Re: korekta PIt 28.03.13, 13:49
      Ja tam korektę robiłem aplikacją - pit 37 rozliczenie 2012. Zwrot przyszedł na miesiąc po wysłaniu korekty tak więc nie ma tragedii. Do 30 dni powinieneś dostać zwrot.
      • Gość: pit-37 Re: korekta PIt IP: *.devs.futuro.pl 29.03.13, 13:51
        a jak trza bedzie zwrocic nadplacony podatek to od razu sie wplaca czy czeka jak US wysle jakies pismo o zwrocie nadplaconego podatku??
        • ja-tarzan Re: korekta PIt 29.03.13, 14:01
          > a jak trza bedzie zwrocic nadplacony podatek to od razu sie wplaca czy czeka ja
          > k US wysle jakies pismo o zwrocie nadplaconego podatku??

Pytanie zawiera pewne sprzeczności, więc ...

Jeśli jest niedopłata, a więc Ty jesteś winien wpłacić brakująca kwotę, masz czas do końca kwietnia.

Jeśli miałeś nadpłatę, a więc skarbówka ma Tobie zwrócić, ma na to 3 miesiące liczone od dnia złożenia deklaracji.

Nie potrzeba żadnych pism.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka