Dodaj do ulubionych

Wyjazd do Rzymu

IP: *.smsiarkowiec.pl 02.05.13, 21:04
Od zawsze chcę tam pojechać i nie mogę nikogo chętnego namówić,może ktoś z forumowiczów też miałby ochotę wyjechać w najbliższe wakacje np:w (sierpniu) do Rzymu,pozwiedzać,nacieszyć się tamtejszą atmosferę:)A wiecie może gdzie się udawać,żeby załatwić najtańszy wyjazd właśnie do Rzymu?mam na myśli biuro podróży.Proszę o poważne wypowiedzi.
Obserwuj wątek
    • Gość: znajoma Re: Wyjazd do Rzymu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.05.13, 21:12
      Jedź Monika, byłam dwa lata temu przez tarnobrzeskie biuro podróży. Przez biuro jest drogo. Jeśli tylko do Rzymu, to ja bym pojechała na Twoim miejscu na własną rękę. Biuro blisko fontanny w rynku.Siostrzenica była na własną rękę i poradziła sobie, chyba miesiąc.
      • Gość: nimfoman Re: Wyjazd do Rzymu IP: *.net 03.05.13, 18:18
        Wydymania w lesie jadąc na stopa się nie boisz czy uwzględniłaś ten czynnik w podróży ?
    • Gość: gość Re: Wyjazd do Rzymu IP: *.inowroclaw.mm.pl 04.05.13, 19:45
      Italiani!
      nasygnale.pl/kat,1025343,title,Skandal-na-lotnisku-Z-walizek-co-chwile-cos-znikalo,wid,15542367,wiadomosc.html?ticaid=510873
    • Gość: rzym Re: Wyjazd do Rzymu IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.05.13, 09:35
      cuuudowny
      • lechowski53 Re: Wyjazd do Rzymu 15.05.13, 10:17
        Każda parafia wysyła do Rzymu za "co łaska". Tylko sprawdź wcześniej w tabelach walutowych NBP kurs cołaska bo impreza może okazać się droga.
        • Gość: Ja Re: Wyjazd do Rzymu IP: *.adsl.inetia.pl 15.05.13, 12:28
          Ja z chłopakiem wybieram się w sierpniu, szukałam w biurach ofert ale jakos nic mnie nie zainteresowało. Znalazłam na necie ofertę i myślę, że to wykorzystamy, wycieczka ze zwiedzaniem ważnych miejsc, cena tez całkiem przystępna.
          • Gość: pablo Re: Wyjazd do Rzymu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.05.13, 21:39
            sorki ale wyjazd z biurem to glupota. W rzymie bylem juz kilka razy. I tylko spacery na wlasna reke...przemierzanie rzymu uliczkami. rozmowa z ludzmi..oczywiscie zwiedzanie slynnych zabytkow...no i kolacja w tratatorre ale tych rodzinnych a nie w knajpach naciagaczy...juz tesknie za rzymem. Bylem tam pare razy i jest tam cos magicznego co ciagnie z powrotem. A takl apropos rady. Zeby bylo tanio. Do ogarniecia bilety wizzair. Zarezerwowane odpowiednio wczesnie kosztuja grosze. Ja zaplacilem chyba ze 220 zl za dwie osoby. Laduja na fiumiciono. Z fiumicino autobysy terravision za 5 eoro od osoby do centrum..znaczy sie stacji termini. Lub leonaro express. Polaczenie blyskawiczne ale 3x drozsze. Dla osob z grubszym portwelem polecam hotel chociaz tutaj tez roznie bywa. (patrz promocje). Polecam jechac poza sezonem. Np. grudzien. Ceny polowe nizsze. temperatura do zwiedzania idealna (ok. 15 - 20 stopni). W sierpniu jak sie zle trafi temperatury powyzej 30 stopni a wtedy po jakims krotkim czasie bedziecie sie modlic o klimatyzowane pomieszczenie a nie myslec o zwiedzaniu. Reasumujac biuro podrozy to poraz ka i drozyzna. Lub taniocha i warunki tragiczne
    • Gość: Renifer Re: Wyjazd do Rzymu IP: *.play-internet.pl 17.05.13, 14:44
      J/W proponuje na własną rękę- wyleciałem z zona i przyjaciółmi na przełomie lutego i marca. wcześniejsza rezerwacja biletów lotniczych i tylko 30 euro zapłaciłem za głowę w obie strony. hostel także załatwiliśmy wcześniej przez internet- wpłaciliśmy niewielka zaliczkę i miejsca murowane w ścisłym centrum Rzymu w przystępnej cenie. po przylocie kiedy juz dotrzesz do Termini kup sobie tam kartę Roma Pass- uprawnia do korzystania przez 3 dni od chwili pierwszego użycia do darmowej komunikacji miejskiej (autobusy, metro)- dostajesz do tego mapkę poglądową. do tego karta uprawnia Cie do wejścia darmowego do 2 lub 3 muzeów- proponuje największe- Amfiteatr Flawiuszów ( Colloseum) + Kapitol i Muzea kapitolińskie. Na inne muzea masz dużą zniżkę- chyba 3 Euro płaciłem za Pallazo Masimmo i jeszcze dwa kolejne. karta nie obejmuje niestety muzeów watykańskich- tu nie wiem jak dziś ale było chyba 15 Euro- tak czy siak opłaca się. Metrem można dojechać wszędzie- do Watykanu, Colloseum itd. Ceny w sklepach o dziwo przystępne (czasami zdarzało się iż niektóre artykuły tańsze niż w Polsce). Temperatura, kiedy byłem oscylowała miedzy 15- 20 stopni. Poza sezonem masz wszystko tańsze jednak.
      • Gość: pablo Re: Wyjazd do Rzymu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.05.13, 15:30
        Zgadzam sie z kolega w 100%. Jedno do czego mogl bym miec zastrzezenie (jezeli tak to mozna nazwac) to unikac komunikacji ( no moze poza metrem bo jak szanowny forumowicz zaznaczyl mozna nim dotrzec wszedzie), jesli zwiedzanie rzymu to tylko z buta. Jest to tak urokliwe miasto ze zwiedza sie go z "otwarta" z zachytu i wrazenia buzia :). A i tak jak chyba juz wspomnialem jesli chcecie cos zjesc szukajcie restauracyjek w malych uliczkach..zakatkach. Nalezy unikac tych wielkich i krzykliwych. Jedzenie takie sobie a rachunki kosmiczne. Za to w tych rodzinnych tratatorach...mmmmmmmm...jedzonko mniam mniam no i za rozsadna kase. Polecam IARI THE VINO przy via del coloseo 5 doslownie 5 minutek od coloseo (mozna skrecic idac Fori imperiali od coloseo) Jedzonko pychota. Polecam lasagne..bajka
        • Gość: Ja Re: Wyjazd do Rzymu IP: *.tktelekom.pl 19.05.13, 12:32
          Cudnie sie Was czyta panowie, w moim przypadku jeen malutki problem....znajomość języka. Wiem, że na własna rękę jest dużo taniej, ale co jeżeli tej bariety własnie ja nie przeskoczę. Dlatego chyba idąc na łatwiznę szukam przez biura. Jeżeli Panowie macie jakies namiary ewentualnie stronki internetowe gdzie pewnie można coś zarezerwować byłabym wdzięczna. Widziałam kiedyś, że tam na miejscu sa organizowane wycieczki dla Polaków, może więc ewentualnie takie coś....co do terminu, nie moge w innym niż sierpień, tak ustalony mam urlopik. Pozdrawiam serdecznie
          • Gość: pablo Re: Wyjazd do Rzymu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.05.13, 13:03
            owszem na miejscu organizuja wycieczki. trzeba tylko uwarzac na tak zwanych naganiaczy. Obiecuja wiele kosztuje to tez wiele a tak naprawde nic nie zwiedzisz a wywalisz kase lub mozesz zostac poprostu oszukana. Pelno tego zwlaszcza w poblizu watykanu. No jadac w podroz za granice fakt przynajmniej ten angielski zeby o cokolwiek zapytac lub nawet odczytac czy zrozumiec to co sie slyszy chociaz by na lotnisku
    • Gość: pablo Re: Wyjazd do Rzymu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.05.13, 12:51
      Bede jechal w pazdzierniku. Jesli masz ochote zapraszam. W sierpniu jest zdecydowanie za goraco. Tak jak juz ci pisalem nie szukaj z biurem podrozy no chyba ze chcesz wywalic kase i zostac "obwieziona" po rzymie a u wierz mi szkoda na to pieniedzy. Poczytak co napisalismy ci w odpowiedziach. Jesli zwiedzanie rzymu to tylko na wlasna reke. Nie wiem czemu ludzie sie tak boja. Majac do dyspozycji internet mozna sobie wszystko samemu zorganizowac. We wrzesniu lece na cypr. Biuro podrozy chcialo po 3 tyski tak srednio za osobe za tydzien. Warunki krotko mowiac gown...ane za ta kase. Poszukalem znalazlem lot znalazlem hotel w pafos. Calosc lacznie z wynajeciem samochodu na tydzien to koszt 3500 + to co sie skonsumuje. Hotel przepiekny z widokiem na moze 100 metrow od plazy. Przelot LOT em z okecia w warszawie. Jak widac polwe ceny tego co chce biuro podrozy a warunki o niebo lepsze no i auto do dyspozycji przez caly pobyt. Zwiedzimy wyspe.
      • Gość: pablo Re: Wyjazd do Rzymu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.05.13, 12:55
        nie zaznaczylem ze ten cypr to koszt za 2 osoby wiec widzisz jakie sa roznice
        • Gość: Ja Re: Wyjazd do Rzymu IP: *.adsl.inetia.pl 20.05.13, 07:34
          Zrozumiałam, że ten koszt to za 2 osoby:) U mnie problem jest z urlopem i niczym innym, ale zapytam władzy może uda się faktycznie w październiku. Bardzo dziekuję za wszelkie informacje. Pozdrawiam serdecznie
      • Gość: sowa Re: Wyjazd do Rzymu IP: *.aleksandrowkujawski.vectranet.pl 12.06.13, 18:28
        Część pablo daj mi swój namiar to pogadamy . Mój e-mail sowaromista@op.pl
        • Gość: pablo Re: Wyjazd do Rzymu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.06.13, 10:10
          Witaj Sowa moj mail to polkompsa@interia.pl probowalem napisac na twoj ale cos wyrzuca blad.

Pozdrawiam
    • degustibusnon Re: Wyjazd do Rzymu 30.05.13, 22:33
      Jedź na własną rękę - bez biura. Lot w dwie strony dla 2 osób znajdziesz za 1000PLN. Jeżeli nie zależy Ci na luksusach, a tylko na przytulnym pokoju, to nocleg w hostelu w centrum miasta znajdziesz za 100PLN za noc. Tyle płaciłem przy Santa Maria Maggiore. Nie baw się w przewodników oprowadzających po mieście - szkoda kasy. Tak samo nie ma co dać się złapać w kolejce do Muzeum Watykańskiego nagabywaczom (BTW, w ostatnią niedzielę miesiąca wstęp jest za darmo).
      Niech Ci do głowy nie przyjdzie wynajmować samochodu. Rzym=korki. Komunikacja miejska jest o wiele sprawniejsza.
      I pomyśl nad tym sierpniem. To miesiąc, kiedy rzymianie masowo uciekają z miasta. Nie bez przyczyny - upały są niemiłosierne.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka