IP: *.play-internet.pl 07.05.13, 21:53
Zastanawiam się komu to służy-
-www.tarnobrzeg.pl/web/guest/aktualnosci-pelna-tresc/-/asset_publisher/WUu7/content/medale-dla-urzednikow
widać gołym okiem że to jedna kastra ba ja tu nie umniejszam roli w mieście tym ktorzy napiepszają codzień przez wiele lat ale np. pan komendant strazy za zasługi za wieloletnią pracę ?-a ile istnieje straż miejska? (no tak ziomek) nastepna sprawa poczatkujący fotoreporter i al''a dziennikarz do ktorego dziś mało kto się przyznaje że go zna bo to zdradliwe w dzisiejszych czasach dostaje medal ja pitolę!!!
Quźwa czysty pijar i nepotyzm
To już nie pamięta się o ludziach zasłużonych w tym mieście nawet zasiadających w radzie miasta i czy dalej pracujących na tzw.garnuszku w urzędzie tylko promuje i pisze listę ludzi z pierwszych stron gazet-świat oszalał daje się prolongatywy i tytuły osobom którzy mają stołki od dwóch lat a zapomina o tych co tyrają od dwudziestu!
Obserwuj wątek
    • Gość: nevermore Re: Hm!? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.05.13, 09:59
      Rzeczywiście,Czaplińska i Malicki to bardzo załużeni urzędnicy samorzadowi...Tylko medale im dawać!Coś mi się wydaje,że Kancelaria Prezydenta nie sprawdziła propozycji Mastalerza...
      • Gość: sebastian Re: Hm!? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.05.13, 10:37
        najwyrażniej szybciej piszesz niż myślisz - to nie jest medal za długoletnia prace w samorządzie, tylko za dlugoletnia prace. Może go dostać nawet sklepowa. Byle miała staż i ktos wystapił o medal dla niej.

• Gość: nevermore Re: Hm!? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.05.13, 15:16
          Medal nie jest za długoletnią pracę tylko za długoletnią służbę!Sklepowej tu nie mieszaj bo ona pracuje a urzędnik służy społeczeństwu.Podtrzymuję więc pytanie ile lat trzeba być urzędnikiem,by otrzymać "medal za długoletnią służbę?".Jakoś w tym gronie nie widzę ani Czaplińskiej ani Malickiego.Dla mnie to fanaberia i próba nagrodzenia tych najwierneiszych przez Mastalerza...
          • Gość: heniek Re: Hm!? IP: *.tsm.tarnobrzeg.pl 09.05.13, 21:08
            bredzisz, medal za długoletnią służbę nie dostają tylko urzędnicy, czy żołnierze. Tylko przedstawiciele wielu profesji, którzy w taki, czy inny sposób służą Polsce. Wszyscy wiedzą, że Czaplińska była długoletnim nauczycielem, a Malicki długoletnim dziennikarzem. Uważasz, ze praca w tych zawodach to nie jest służba Polsce i Polakom. Bo jak uważam, że jest.
            • Gość: nevermore Re: Hm!? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.05.13, 13:04
              Ciekawie mówisz.Jeśli służba Polsce przejawia się tym co robi Czaplińska,chce likwidować szkoły,zabiera dzieciom stypendia i pewnie jeszcze setki spraw mniej medialnych,to rzeczywiście podajesz dobry przykład.No,ale to jest Twoje zdanie,ja mam inne...
    • Gość: 43 Re: Hm!? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.05.13, 10:32
      widać gołym okiem że to jedna kastra

Kastrat to ty jesteś :-)
    • Gość: Obca Re: Hm!? IP: *.tsm.tarnobrzeg.pl 09.05.13, 20:59
      "Osiemnastu pracowników tarnobrzeskiego magistratu..." I super!!!
      - "Medal za Długoletnią Służbę został ustanowiony w 1938 r., a przywrócony w 2007 r. Nadawany jest za wzorowe, wyjątkowo sumienne wykonywanie obowiązków wynikających z pracy zawodowej w służbie Państwa".
      Bierzcie z Nich przykład, bo tacy powinni być pracownicy.
      Hm!? Na stronie internetowej miasta znajdziemy Wydziały Urzędu Miasta i wymienionych zasłużonych. Mając trudną sprawę do załatwienia skieruj kroki do najlepszych, a więc do Naczelników Wydziałów wymienionych na stronie: www.tarnobrzeg.pl/web/guest/struktura-organizacyjna
    • Gość: aldona Re: Hm!? IP: *.play-internet.pl 09.05.13, 21:35
      Czegoś tutaj nie rozumiem -no ale dobra nich się cieszą bo jeden został służebny dwa lata temu dla miasta i ludzi za niemałe pieniądze i nagle medal dobra!,pani od wszyskiego byla nauczycielką dobra!-ale w urzędzie pracują też ludzie ktorzy zjedli swoje zeby na pracy o nich się nie pamięta tylko wystawia ludzi na świeczniku-trochę tzw.wstyd i ora!
      To ja też poproszę medal zapie...m od dwunastu lat w pewnym .............. i grozi mi sie jeszcze zwolnieniem bo nie poszłam na uroczystość -pewną!!!! co tu w tym miescie jest nie tak trzeba właźić w dupsko aby być po prostu normalnym?
      • Gość: gbur Re: Hm!? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.05.13, 23:41
        sorry @aldona, ale jesli jest, jak piszesz, to ty powinnas dawac, a nie 'właźić w dupsko' ;
        lajf is brutal und ful zasadzkas... nie wiesz o tym? :)

a pani Czaplinska, czyli pani od wszystkiego, przeminie i za 2 lata nawet pies z kulawa noga jej nie obsika, bo jej nie pozna; jedyne, co zyska na tej funkcji to pogarde i lekcewazenie srodowiska;
        jej wybor i nic nam, mnie w szczególnosci, do tego :)
        • Gość: gość Re: Hm!? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.05.13, 08:06
          Zobaczymy za chwilę kto zostanie Tarnobrzeżaninem Roku ( Ankieta tygodnika nadwiślańskiego ) i zasłużony dla Tarnobrzega. Będzie wesoło!
    • Gość: anka Re: Hm!? IP: *.play-internet.pl 10.05.13, 16:06
      Pozwólcie iż zapytam kto wnioskował o te bite tytuły może wiecie? -jakoś nikt nikogo nie pytał z tego co wiem!-czym sobie dana osoba zasłużyła i czym kierowali się ci którzy o to wnioskowali,bo tego nigdzie nie ma!-nie ujmuję zasług tych ludzi ale to nieładnie dawać medale swoim ludziom ktorzy bo sprawdziłam są na tyle młodzi że szybciej trawa rośnie niż oni mogą być w tym gronie-,skoro są zasłużeni proszę też podać powód tak szybkiej nominacji i oprzeć ich na faktach
      Wydaje mi się iż niedługo osiągniemy apogeum głupoty bo skoro są bardziej zasłużeni dla miasta ludzie i o nich się zapomina a tworzy otoczkę swojego elektoratu w świetle mediów -ludzie co to za miasto ,co to za prezydent! on myśli czy idąc do pracy śpi!
      ktoś się temu chyba powinien przyjrzeć to czyste kumoterstwo!
      • Gość: gość Re: Hm!? IP: 74.63.112.* 10.05.13, 16:15
        Seba kawałek blaszki przy piersi za "zasługi"jest niczym wobec tego
        wiadomosci.onet.pl/kraj/sawicka-dostanie-odszkodowanie-nawet-pol-miliona-z,1,5478953,wiadomosc.html
        • Gość: Alejaja Re: Hm!? IP: *.brought.to.you.by.uk7.org 11.05.13, 15:13
          Co jak co ale jeden odznaczony to juz powala na glebe - niejaki Marcin R. ... hmmm czyzby medal za wypicie najwiekszej ilosci alkoholu na hali sportowej. Jeszcze nie tak dawno moglismy sledzic chrumkanie Mastalerza o ukaraniu tego Pana a teraz medal. Ciekawe. Ale nie tak bardzo jesli sie popatrzy na pare faktow. Mozna np poogladac kilka zdjec z wieczoru wyborczego Mastalerza. Otoz, ten zasluzony Pan na pewno sie tam znajdzie. Wczesniej zasluzonego Pana chcieli przeniesc z UW w Rzeszowie do PIP-u ale biedactwo egzaminu jako jedyne nie zdalo. No zal. Na szczescie niejaki Norbert M. zostal prezydentem i ni z tego nie z owego Pan Marcin zostalej naczelnikiem. I niech ktos powie ze taka kariera nie nadaje sie do odznaczenia. Oczywiscie przylaczam sie do zdziwienia osob widzacych na tej liscie niejakiego Pana Wojciecha M. toż ten stołek specjalnie utworzony (przeciez wczesniej byl tylko rzecznik prasowy) i to pisanie notek i zaczynanie zdań od "i" ... I niech ktos powie ze medal sie nie nalezy. Z kartofla ...
    • Gość: anka Re: Hm!? IP: *.play-internet.pl 11.05.13, 20:41
      Ja tam nie jestem za takimi cudami-pani naczelnik była nauczycielką to rozumię,prawie reszta pracowała na swoich stanowiskach od lat ale są kontrowersyjne sytuacje bo jak ktoś wnioskuje o medal dla człowieka który ma tyle lat co obok człowiek ma lat pracy i pochodzi z rozdania pana prezydenta no to qur... nóz w kieszeni się otwiera-mowię o panu dyrektorze i panu komendancie-troszkę ktoś się zagalopował bo jak inaczej nazwać sytuację jednej osoby mając lat pracy 46, a tu nagle ni z gruchy ni z pietruchy mając od 39-45 -lat wieku dostaje medal za długoletnią wzorową pracę, za zaufanie chyba wobec prezydenta! bo jakoś efektow pracy brak!
    • Gość: pracownik Re: Hm!? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.05.13, 16:37
      A proszę mi powiedzieć czy tylko blaszka, czy jakieś kwoty pieniężne z tym są związane ???
      • Gość: gość Re: Hm!? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.05.13, 21:39
        Dla samej blaszki to Redźko nie wyszedłby na środek a co dopiero mówić o wystawieniu klapy...
        • Gość: Obca Re: Hm!? IP: *.tsm.tarnobrzeg.pl 14.05.13, 08:07
          Ponoć nie było kilka lat podwyżek bo brakuje pieniędzy w UM (dla szarej masy). To chyba trzeba znaleźć argument żeby coś sypnąć.
    • Gość: kukułka Re: Hm!? IP: *.tktelekom.pl 14.05.13, 12:40
      Banda złodzieji i opierdzielaczy tylko sport rozrywka i medale gdzie te miejsca pracy dla ludzi i te udogodnienia-kiedy otwieram internet czytam- Jezioro machowskie, sport,imprezy,prztargi z których nic nie wynika bo wiadomo zawsze kto wygra,głupie uśmiechy w blasku fleszy,-można by było mnożyć! Miasto upada i za to właśnie dostają medale?ludzie nie mają co do gara włożyć za też medale-przecież to już sięga zenitu! Stworca siedzi na dupsku popuszcza paska w spodniach bo mu rośnie sadzawka na biodrach i ma w dupsku co ludzie przechodzą !
      Teraz za nasze po części piniądze buduje stanicę -pytanie dla kogo!? kogo będzie stać pływać z tego miasta nie lepiej dać te pieniądze na stworzenie choćby jednego miejsca pracy?
      CHORE MIASTO!
      • Gość: al_do no comment IP: 27.96.44.* 14.05.13, 13:13
        Czytam te wypociny mlecznych czopków i niekiedy mam ochotę potrząsnąć niektórymi i wykrzyczeć: - Ty idioto, zamknij się w końcu! - Ale później dochodzę do wniosku, że ten łachudra tylko na to czeka, żeby puściły mi nerwy, gdy kłapie dziobem i pluje naokoło. Najważniejsze to zachować zimną krew, nie dając się wyprowadzić z równowagi. Z pewnością kretynów od tego nie ubędzie, ale przynajmniej nie będą mieli poczucia, że wygrali, bo daliśmy się sprowokować.
        • Gość: wezyr Re: no comment IP: *.play-internet.pl 14.05.13, 16:40

Jest mały problem al-coś tam, społeczeństwo ma już powoli dość tych magicznych sztuczek nie tylko rządu ale lokalnych włodarzy-nie dziw się że wyzwalają swoje emocje na forum tego co dzieje się w mieście a potem w kraju.Żaden rząd, żaden prezydent miasta do tej chwili nie robił takich głupot i postępował wbrew swoim wyborcom z jednej strony robi się medialny szum o oszczędnościach a z drugiej rozdaje miliony dla ziomków,na poziomie naszego miasta jest prawie podobnie rozdaje się pieniądze tam gdzie to jest nie za bardzo potrzebne poza tym dochodzi kumoterstwo,pijar,wciąganie do pracy tylko swoich -są na to dowody wystarczy poczytać!,położenie kasy na sport i uciechy -kto na tym zyskuje emeryci -reszta młodych widząc co się w tym mieście dzieje dawno wyjechała do większych miast lub za granicę i tak będzie dopóki ktoś kto za to bierze pieniądze i odpowiedzialność dupska nie ruszy i zajmie się prawdziwymi potrzebami mieszkańców miasta!
          Ktoś napisał o stanicy wodnej na zalewie-pytanie dla kogo???-czy człowiek mając pięćdziesiąt lat bezrobotny będzie tu pływał?-czy młody człowiek na zasiłku będzie tu pływał na swoim sprzęcie?-czy gostek powiedzmy biznesmen z wrocławia przypchnie tu swój jacht aby sobie popływać??? ma lazurowe morze!-stać go na to!
          Co do opisanych wcześniej przetargów nic nie napiszę mam swój honor i wiem że kręcone lody smakują nawet zimą! i dziwisz się jeden z drugim że ludzie się burzą!!!!
          Wystarczy włączyć telewizor obojętnie ktorą stację i porownać stan z przed 10-ciu lat i teraz!
          • Gość: coś_tam Re: no comment IP: *.mullvad.net 14.05.13, 18:36
            Prince of Persia - mózg a rozum to nie to samo! Proste, a jednak tak trudno to sobie uświadomić niektórym...
            Społeczeństwo to nie tylko TY
            • Gość: nevermore Re: no comment IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.05.13, 19:01
              Społeczeństwo to też Ci,którzy na niego nie głosowali,ale z racji swoich uprawnień obywatelskich maja prawo głosu.Oni tym bardziej mogą się wypowiadać ponieważ nie głosując na Mastalerza niejako przewidzieli co ten człowiek będzie robił jeśli wygra wybory...Mała to dla nich satysfakcja,niestety...
              • Gość: victoria Re: no comment IP: 221.162.91.* 14.05.13, 19:28
                @never coś tam - zagłosowałeś, w doopę dostałeś twój żal jestem w stanie zrozumieć, natomiast bezsensownego obsrywania legalnie wybranych dla zasady i jeszcze powoływanie się na społeczeństwo wybacz ale NIE.
                p.s.
                Ludzie doszukują sobie tego, czego chcą doszukiwać i jeśli tego nie ma, to oni to sobie znajdą. I wiesz jak to się nazywa? Paranoja !!!!

• Gość: nevermore Re: no comment IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.05.13, 19:34
                  Zdaje się,że to obsrywanie to praktykował już wcześniej Mastalerz w czasach,gdy był radnym.Nie mów mi więc,że to jest moja przypadłość.Ponadto nie obsrywam tylko kryrtykuję tego gościa bo,najzwyczajniej w świecie,nie podoba mi się to co robi z miastem i ludźmi.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka