Gość: gr. IP: *.zchsiarkopol.pl 21.06.13, 10:23 Kto był ostatnio na wczasach na Krymie? Jak teraz ten pociąg który jedzie ze Lwowa jakie warunki ? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Joanna Re: wczasy krym IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.06.13, 12:20 Byłam na Krymie w zeszłym roku. W pociągu warunki są bardzo spartańskie, pościel szara, duszno ( patent na klimę to plastikowa butelka w oknie ) czułam się jakby czas cofnął się o jakieś 30 lat. Ludzie za to bardzo sympatyczni, na niektórych stacjach można kupować smaczne jedzenie (bułeczki, pierogi, owoce itp). Jazda tym pociągiem to ciekawe przeżycie i pomimo warunków i tak dużo przyjemniej niż męczarnia w samochodzie. Pozdrawiam i życzę miłego pobytu Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gr Re: wczasy krym IP: *.zchsiarkopol.pl 03.07.13, 10:47 Dzięki za odpowiedź ale czy nikt więcej nie był na Krymie chodzi mi także o Jałtę i hotel KIROW. Miło by było wiedzieć. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: cartur Re: wczasy krym IP: *.tsm.tarnobrzeg.pl 03.07.13, 11:27 Kirow to raczej sanatorium , ja wybieram się do Jałty 10.08 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gr Re: wczasy krym IP: *.zchsiarkopol.pl 05.07.13, 09:31 Ja też jadę 10 lipca może tym samym pociągiem z Lwowa. Wcześniej autokarem z Rzeszowa? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: cartur Re: wczasy krym IP: *.tsm.tarnobrzeg.pl 05.07.13, 10:33 Autobusem z Tarnobrzega o godz 0:25 pociąg 9:38 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: suri Re: wczasy krym IP: *.rzeszow.vectranet.pl 05.07.13, 11:55 Hotele na Krymie są dość drogie. Tańsze są kwatery prywatne. Przy każdym dworcu stoją wynajmujący kwatery i można się potargować. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: car Re: wczasy krym IP: *.tsm.tarnobrzeg.pl 07.07.13, 01:18 suri to podaj jakieś przybliżone ceny w okolicach spartaka i w okolicach Jałty Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: suri Re: wczasy krym IP: *.rzeszow.vectranet.pl 08.07.13, 11:49 Byłam tam 2 lata temu, nie wiem jakie ceny są w tym roku, ale na pewno jest taniej niż nad polskim Bałtykiem, no i pogoda jest fajniejsza. W każdym razie regułą jest, że im większa miejscowość, tym większa konkurencja i można się targować . Jeśli komuś nie zależy na komforcie kwatery, może bardzo tanio "pomieszkać". Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gr Re: wczasy krym IP: *.zchsiarkopol.pl 08.07.13, 07:40 U mnie plany się zmieniły jedziemy z Lublina autokarem a pociąg do Lwowa jest gdzieś w godzinach wczesno popołudniowych. Może spotkamy się w Jałcie. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gr. Re: wczasy krym IP: *.smsiarkowiec.pl 30.07.13, 18:47 Wróciłam z Krymu konkretnie z Jałty. Podróż pociągiem znośna woda w kibelku była mydło było i nawet papier był. Jechało się 24 godziny. Babuszki na peronach sprzedawały jedzenie i picie można było spróbować różnych potraw, ciekawe doświadczenie. Krym jako widoki piękny ale nie moje kimaty. Trafiłam na pogodę 35stopni przez cały okres pobytu masakra. Plaże beznadziejne ale woda w morzu fantastyczna,tylko po południu za dużo meduz. Mieliśmy fantastycznego rezydenta nazywa się Oleg Skipczak z biura OiS polecam duża wiedza i jeszcze wieksze zaangażowanie jak będziecie jechać z tego biura proście o jego rezydenure naprawde warto. Ogólnie znośnie byłam zobaczyłam więcej nie pojadę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ar Re: wczasy krym IP: *.tsm.tarnobrzeg.pl 30.08.13, 22:17 plaże nie Twoje - 5 min spacerkiem Wróciłem 3 tyg Odpowiedz Link Zgłoś