Gość: Ktoś IP: *.tsm.tarnobrzeg.pl 22.08.13, 13:01 Witam serdecznie. Proszę o pomoc w wyborze lodówki (firmy), mam dylemat pomiędzy BOSCH a Siemens. Może któraś inna jes godna uwagi?. Proszę o opinie i z góry dziękuję. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: 111 Re: Lodówka - jaka? IP: 109.232.241.* 22.08.13, 13:36 Moja " Polar" pracuje bez zarzutu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: klient Re: Lodówka - jaka? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.08.13, 11:56 aj slyszałem dobre opinie o BOSCH i bodajże Liebher. Samsungi podobno tez dobre Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jasiek84 Re: Lodówka - jaka? IP: *.ssp.dialog.net.pl 04.09.13, 15:45 Sam używam Samsunga- mam zaufanie do tej marki, polecam Ci ją bardzo mocno (konkretnie modelu, który znajduje się również w tym rankingu: najlepsze-lodowki.pl/ranking/ranking-najpopularniejszych-lodowek-sierpien-2013/ całkiem przydatna rzecz). Lodówka wygląda zajebiście, pracuje cicho, chłodzi dobrze.. Czego chcieć więcej?:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: natka Re: Lodówka - jaka? IP: *.free.aero2.net.pl 21.11.13, 11:21 jest jeden wielki minus tych lodówek samsunga maja h... kolor, tzn efekt kameleona pod światło dzienne maja zielona powlokę i wygląda to tragicznie Odpowiedz Link Zgłoś
w-sobieska Re: Lodówka - jaka? 30.10.14, 13:17 bardzo dobre lodówki: www.euro-agdrtv.pl/lodowki-ranking-308 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Lodówka - jaka? IP: *.tsm.tarnobrzeg.pl 04.09.13, 18:15 Lodówka czy raczej chłodziarko-zamrażarka powinna być TANIA. Podstawowy argument jest taki, że w dzisiejszych czasach i tak nie będzie działać dłużej niż 5 lat (czasem nawet 3), dodatkowo kupowanie sprzętu z wodotryskami typu wyświetlacze i inne niepraktyczne rzeczy to pchanie się w kłopoty. Sprzęt chłodniczy do swojego działanie nie wymaga elektroniki a jedynie termostat, który jest tańszy od najprostszej elektroniki ~10x ;) Wracając do pytania to Bosch i Siemens to ta sama grupa. Amen. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: boschsiemens Re: Lodówka - jaka? IP: *.tsm.tarnobrzeg.pl 04.09.13, 23:13 to niestety te same lodowki, maja identyczne modele, w fabryce chlopaki rzucaja moneta ktory znaczek nakleic bosch czy siemens... Odpowiedz Link Zgłoś
majdan79 Re: Lodówka - jaka? 06.09.13, 10:31 moja stara Plar byla 40 lat. Dobre do liber ale ceny kosmiczne. Beko kaszana. W dobrej cenie sa Electroluxy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wojtek Re: Lodówka - jaka? IP: *.szybszyinternet.pl 21.11.13, 20:46 Wszystko zależy od modelu i oczywiście ceny. Każda firma robi produkty tańsze i droższe. Ktoś pisze Beko kaszana a ja mam właśnie Beko CNA 28520 od 3 lat i sprawuje się bardzo dobrze . Drugą mam Gorenje NRKI 55288 i tez bez zarzutów. Musisz zdecydować jaką dużą chcesz zamrażarkę a jaką lodówkę bo w różnych typach rozkłada się to różnie. Dobrze mieć zamrażarkę z "NO FROST" czyli nie gromadzi się szron w zamrażarce. Ważna też jest klasa energetyczna najlepiej A+ lub A++ ale ta druga jest mniejsza w środku bo ma grubsze ścianki. Ktoś powie co tam parę watów , ale lodówka pracuje cały czas a takie urządzenia biorą najwięcej prądu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość NIE znacie się... IP: *.tsm.tarnobrzeg.pl 22.11.13, 08:45 W dzisiejszych czasach marka jest nieistotna, tak każdy daje 2 lata gwarancji i tak zepsuje się po 5-6 latach. Nofrosty wcale nie są takie znowu super, ponieważ to jest świetny chwyt marketingowy dla leniwych ludzi. Nie widziałem nigdzie, żeby szron z tradycyjnej zamrażarki wysypywać łopatą, wiec chyba nie jest z tym oblodzeniem aż tak strasznie. Sprzęt ma być znośny dla oka, czyli się podobać i być możliwie najtańszy, w odpowiednim dla użytkownika rozmiarze a do jego poprawnego działania nie potrzeba wcale elektroniki, wyświetlaczy i innych zbędnych pierdół.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Alien Re: Lodówka - jaka? IP: *.ip.netia.com.pl 22.11.13, 06:59 Odradzam lodówki do zabudowy - mają jeden wymiar(dosyć mały), a ich ceny w porównaniu do analogicznych modeli wolnostojących są o 30-50% droższe. Odpowiedz Link Zgłoś
345monika Re: Lodówka - jaka? 30.10.14, 15:05 ja mam Beko i bardzo polecam wcześniej miałam Indesit i też była bardzo ok, ciche, ładne Polecam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jurek Ogórek Re: Lodówka - jaka? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.11.13, 09:10 O Bosche no frost! = zły pomysł. Urządzenie do odszraniania zajmuje połowę miejsca w zamrażarce (mniejsze szuflady) a poza tym w trakcie procesu odszraniania wydobywają się odgłosy jakby kamienie spadały. W nocy jest to bardzo irytujące. Poprzednio miałem lodówkę Zanussi. gabaryty zewnętrzne te same a pojemność w środku o 20% większa. Naiwnie myślałem co mi tam, raz na dziesięć lat zmienię sobie. No i zamieniłem siekierkę na kijek. Nb. "stara" lodówka wciąż normalnie pracuje, chociaż już komu innemu służy :(. Odpowiedz Link Zgłoś