Dodaj do ulubionych

wózki widłowe

IP: *.tsm.tarnobrzeg.pl 17.10.13, 08:56
Mam pytanko, czy orientuje się ktoś ,gdzie można zrobić kurs na wózki widłowe? Interesuje mnie najbardziej darmowy kurs, w Urzędzie Pracy nie będzie już w tym roku. Czy ktoś wie,czy w Ośrodku Doskonalenia Zawodowego można się samemu zapisać czy tylko poprzez urząd?
Obserwuj wątek
    • Gość: Waldemar Re: wózki widłowe IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.10.13, 09:11
      Jak chcesz za free w TBG to tylko przez Urząd Pracy.
      Ja robiłem kurs w Tarbonusie na Moniuszki - i mam jak najbardziej dobre odczucia - wykładowcy młoda krew i konkretni goście a nie leśne dziadki, praktyka na nowych wózkach a nie jak gdzie indziej na jakimś starym trupie.
      • Gość: adam Re: wózki widłowe IP: *.tsm.tarnobrzeg.pl 17.10.13, 12:37
        A jaki jest koszt tego kursu?
        • Gość: czak noris Re: wózki widłowe IP: *.tbg.edge.wdm.pl 17.10.13, 12:39
          500-800, jak dla samego papiera to i za 350 znajdziesz
        • Gość: Waldemar Re: wózki widłowe IP: *.smsiarkowiec.pl 17.10.13, 17:20
          Ja też robiłem w Tarbonusie w tym roku - płaciłem bodajże 600zł z egzaminem państwowym - 3 dni było wykładów i 2 dni jeździliśmy na placu wózkami, na 5 osób było 2 wózki więc faktycznie się można nauczyć - brat robił w innym miejscu kurs chyba w marcu to na 9 osób mieli podobno jeden wózek i dwie godziny praktyki - wiec jak ktoś na wózku nie siedział to się nie nauczył a wydał chyba stówkę mniej.
          • Gość: ewcia Re: wózki widłowe IP: *.tsm.tarnobrzeg.pl 18.10.13, 00:01
            Ja taż mam chęć zapisać się na taki kurs nawet odpłatnie, bo wiem że prędzej znajdę pracę, ale chciałabym się zapytać czy szybko nauczę się obsługi wózka, czy to jest trudne, dodam że mam prawo jazdy/wiem ze nie ma to nic wspólnego/ od 7 lat. Jaką szkołę jeszcze polecacie?
            • Gość: prezes internetu Re: wózki widłowe IP: *.wdm.pl 18.10.13, 09:01
              Podobnie jak autem się jeździ, masz kierownicę, pedały, palisz na kluczyk, biegi przód/tył, i 3-4 wajchy do masztu i widełek, góra/dół, prawo/lewo, pochył masztu, czasem obrotnica.
              • Gość: zofija Re: wózki widłowe IP: *.tsm.tarnobrzeg.pl 18.10.13, 17:32
                Eeee......to ja też bym pojechała
    • Gość: ja Re: wózki widłowe IP: *.tsm.tarnobrzeg.pl 07.01.14, 23:09
      PONAWIAM WĄTEK!!!! INTERESUJE MNIE KURS NA WÓZKI PRZEZ OŚRODEK DOSKONALENIA ZAWODOWEGO, ROBIŁ TAM KTOŚ?
      • Gość: 1000000$ Re: wózki widłowe IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.01.14, 09:44
        Znajdź w internecie telefon do ZDZ przy pl. Głowackiego 2. Zadzwoń i dopytaj. Proste?
        • Gość: ig Re: wózki widłowe IP: *.wdm.pl 08.01.14, 15:06
          Chcesz szybko papier i tani kurs czy chcesz drożej i się coś nauczyć ?
          • Gość: adam Re: wózki widłowe IP: *.tsm.tarnobrzeg.pl 08.01.14, 21:56
            nie chodzi mi o papier, chcę się nauczyć jeżdzić wózkami:)
          • katarinkare Re: wózki widłowe 06.03.14, 09:58
            Śmiem wątpić czy na droższym kursie nauczysz się wiele więcej niż na tańszym kursie na wózki widłowe
            • Gość: Darek Re: wózki widłowe IP: 83.175.164.* 06.03.14, 17:26
              Tylko na tańszym kursie masz jeden wózek na praktyce na 10 osób i na wózku siedzisz góra godzinę - na droższym kursie masz kilka wózków i może się czegoś nauczysz. Ja chciałem zaoszczędzić zrobiłem 100 taniej niż u konkurencji a na wózku siedziałem pół godziny bo gazu zabrakło - a potem zdać egzamin UDT zdać trzeba. Kurs jest jeden na całe życie więc warto robić gdzieś gdzie zapewniają dobre wózki i wykładowcę w sile wieku a nie 70 letniego dziadka
              • widlowe-predki Re: wózki widłowe 01.04.19, 01:28
                Tak kończy się większość kursów na wózek widłowy, że instruktor z musu przekaże niezbędne informacje, ponudzi i ewentualnie puści kursantom film o Klausie, operatorze wózka widłowego.
    • bresal Re: wózki widłowe 26.07.15, 14:54

Polecam sprawdzić www.autotruck.net.pl/.
    • darek2205 Re: wózki widłowe 31.07.15, 01:24
      Opony do wózków widłowych szybko załatwisz przez Prestige Tyres. Jest to polski producent, siedziba jest w Szubinie, ale działają na całą Polskę.
    • 1wjo Re: wózki widłowe 20.10.15, 13:33
      Jeśli ktoś chce zrobić szkolenie na wózki widłowe w ogólnopolskiej firmie, która prowadzi zajęcia również w terenie (a siedziby ma w Łodzi, Warszawie i Gdańsku), to polecam Centrum Szkoleń pod adresem centrumszkolen.net

Ostatnio umieścili na swoim kanale YT ciekawy filmik pomagający zdać egzamin na wózki widłowe:

www.youtube.com/watch?v=TMJT8L0BuuQ
    • jaredek Re: wózki widłowe 23.10.15, 23:27
      Za darmo można też w łódzkiej firmie, oni współpracują z agencjami pośrednictwa pracy, i jest możliwość refundacji kursu tylko potem trzeba podjąć pracę przez agencję jako operator wózka.
      więcej info na ich stronie: www.awans-bhp.com/praca-dla-operatorow/refundacja-kosztow-kursu-na-wozki-widlowe-darmowy-kurs-praca-jako-operator-wozkow-widlowych-zaraz-po-nim-wspolpraca-z-agencja-posrednictwa-pracy-legion-ck/
      • gawronkowa Re: wózki widłowe 28.10.15, 22:02
        jaredek, a jak to dokładnie wyglada? Trzeba się złgosić do agencji czy wystarczy od razu na ten kurs? wiesz może jak duża jest refundacja, moze być tak ze placaą za całość w zamian za pracę? W sumie to chyba dobra opcja bo i praca jest od razu na początek :)
        • jaredek Re: wózki widłowe 29.10.15, 14:04
          Trzeba się zgłosić do agencji , z informacją, że się widziało ogłoszenie o możliwości refundacji kursu, można posuzkac albo na stronie awans bhp albo legion ck, wystarczy wpisać w google i tam jest zakładka praca dla operatorów. refundują całość, tak więc warto spróbowac, tylko faktycznie trzeba potem isc od razu do pracy.
          • gawronkowa Re: wózki widłowe 29.10.15, 20:04
            Super, o to mi właśnie chodziło! Dzięki. Zerknęłam sobie na te stronki i faktycznie, własciwie to nawet nie dla mnie, tylko dla brata, ale on nie zawsze ogarnia takie rzeczy ;)
        • graf477 Re: wózki widłowe 06.09.16, 11:07
          w każdej firmie to inaczej wygląda. musisz zadzwonić i dowiedzieć się, a nie pytać na forach. zdobywajwiedze.weebly.com/obsluga-wozka.htmlteoretycznie można za darmo odbyć kurs
    • szymianiuk90 Re: wózki widłowe 21.12.15, 13:29
      Są też firmy, które naprawdę tanio wykonują kursy na wózki, a należy do nich Centrum Szkoleń: nauczysz się na nim między innymi umiejętności sterowania opisanych w tym tekście operatorweuropie.crazylife.pl/zasady-bezpiecznego-skrecania-wozkiem-widlowym/
    • wozekinstruktor Re: wózki widłowe 03.01.16, 14:14
      polecam szkolenia w firmie Awans bhp u nich zawsze szkolenie kończy sie egzaminem UDT co daje nam uprawnienia do obsługi wozki.awans-bhp.pl/
    • mare332 Re: wózki widłowe 14.07.16, 11:05
      wozkiwidloweutb.shutterfly.com/ przeczytaj sobie. Dobra info co do wymagań dla kursantów
    • izaroga Re: wózki widłowe 19.07.16, 10:54
      czy wiesz że operator wózka widłowego powinien umieć eksploatować widlaki z każdym osprzętem roboczym? widlaki-ue.weebly.com/
      • e-zybi Re: wózki widłowe 19.07.16, 11:21
        Słuszna uwaga, nie każdy o tym wie ;-)
    • ruta538 Re: wózki widłowe 21.09.16, 14:18
      storify.com/jesteszwyciezca/czym-jest-wozek-widlowy
    • hunta260 Re: wózki widłowe 12.01.17, 11:16
      czy wszyscy wiedzą skąd pochodzi nazwa "widłowe"??? czy to jest prawda, co napisane tu kursy-dla-firm.blogujacy.pl/przykladowa-strona/
    • grozny1albert Re: wózki widłowe 12.09.17, 10:05
      zapraszam do lektury: wózki systemówki crazybuilderlove.tumblr.com/post/165253500466/w%C3%B3zki-wid%C5%82owe-systemowe
    • grand1karola Re: wózki widłowe 13.09.17, 09:23
      jak zadbać o własne kwalifikacje lub o kwalifikacje swoich pracowników operatorladowarki.unblog.fr/2017/09/13/obsluga-wozka-widlowego/
    • lucynakx Re: wózki widłowe 16.04.18, 09:14
      Jest taka fajna strona wozkiwidlowe.pl/ gdzie znajdziesz kusy, szkolenia, można też kupić wózki widłowe i inne widlaki.
    • arekk67 Re: wózki widłowe 17.07.18, 14:10
      Polecam ośrodek szkolenia zawodowego Omega z Zabrza, robiłem tam kurs rok temu w prawdzie musiałem za niego zapłacić ale nie były to jakieś ogromne sumy a obsługa bardzo profesjonalna i dobrze przeprowadzona praktyka, także zachęcam do kontaktu z nimi poniżej link do ich strony www.oszomega.pl/.
    • e-zybi Re: wózki widłowe 28.04.20, 19:10
      Jest tutaj taki rogaty księdzu, może z widłami też dałby radę ;-)
      • genia50 Re: wózki widłowe 28.04.20, 21:22
        Żałuje sierpa i młota, to może wideł nie porzucił...
    • genia50 Re: wózki widłowe 28.04.20, 21:20
      Kiedyś wystarczały same widły.
      • a.sdf.gh.kl Re: wózki widłowe 13.06.20, 21:09
        Kiedyś to była zatrudniona właściwa liczba osób. Teraz pracodawca potrzebuje niewolnika, a nie pracownika i po skończonym załadunku ma posprzątać teren, wyczyścić wózek (przy okazji furę prezesa), naładować akumulatory, sporządzić fakturę itp. Jeżeli nie zdąży to ma zostać po godzinach... za darmo :-(
    • jacekmaniek Re: wózki widłowe 13.06.20, 16:38
      Gorąco polecam firmę Maglo!
      Link: www.maglo.com.pl/
    • kpap22 Re: wózki widłowe 17.08.20, 10:07
      Ja polecam firmę Maglo

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka