Dodaj do ulubionych

~~jest praca w Machowie~~

IP: *.free.aero2.net.pl 15.11.13, 23:53
czytam wlasnie-szukają 20 magazynierow i 1 brygadzistę,na 3 zmiany...
wiem, ze wątek o tej firmie juz tu jest...i ma same negatywne opinie....jaki to straaaaszny wyzysk,ujma....murzyniarstwo,niewlonictwo,brak kultury....a to zimno a to dojazd...a to starsznie bo sa konkretną firmą,dbają o swoj dorobek i maja 100 kamer...:)
a to starszne bo od dzwigania komuś sie buty zdarły.Oferują 1600zł...
Fakt, ze jest odpowiedzialnie ,fakt ze jest FIZYCZNIE...i nie ma opieprzania sie i mizdrzenia
ale 1600 zl ulica nie chodzi.

Jakby przyjmowli tam kobiety to bym poszla z pocałowaniem ich w reke...
Obserwuj wątek
    • Gość: lopez Re: ~~jest praca w Machowie~~ IP: *.opera-mini.net 16.11.13, 05:53
      jaki problem zloz CV jest rownouprawnienie po 2 dniach bys zmienila zdanie
      • Gość: pytajnik Re: ~~jest praca w Machowie~~ IP: *.tsm.tarnobrzeg.pl 16.11.13, 06:12
        No to zarabiając 1 800 zł przy remoncie dróg za pomocą MŁOTA PNEUMATYCZNEGO to skakałabyś z tym młotem pod niebo? Mam rację ?
        • Gość: znajoma Re: ~~jest praca w Machowie~~ IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.11.13, 07:01
          To nie jest lekka praca, wspólna odpowiedzialność.
    • Gość: mar Re: ~~jest praca w Machowie~~ IP: *.tsm.tarnobrzeg.pl 16.11.13, 07:29
      "bo sa konkretną firmą,dbają o swoj dorobek..." dobrze napisane bo to sie nazywa wyzysk majac daleko gdzies pracowników
    • waciaki Re: ~~jest praca w Machowie~~ 16.11.13, 09:45
      Cóż powiedzieć... "Dopóki nie skorzys­tałem z In­terne­tu, nie wie­działem, że na świecie jest ty­lu idiotów." - Stanisław Lem
    • Gość: eire Re: ~~jest praca w Machowie~~ IP: *.adsl.inetia.pl 16.11.13, 11:43
      Wiesz ejkum kejkumto może pocałuj nie w rękę ale w ...
    • Gość: Jurek Re: ~~jest praca w Machowie~~ IP: *.tsm.tarnobrzeg.pl 16.11.13, 13:47
      Wyzysk i rotacja pracowników ogromna dlatego od czasu do czasu dają takie ogłoszenia.
      A więc jak wygląda praca i płaca w tej firmie.Płaca oczywiście najniższa ale z nockami i nadgodzinami może wyciągniesz 1400 (premia podobno jest ale nikt jej nigdy nie widział) Przez 8 godzin (z przerwą 15 minut żeby szybko uzupełnić stracone kalorie i płyny) ładujesz ciężarówki na rampach pralkami i lodówkami mając do dyspozycji wózek tzw.paleciak lub dwukołówkę.Czasem lodówka lub pralka jest na magazynie wysoko nad ziemią więc musisz sam (lub z innym pracownikiem który ma czas i ochotę) ją ściągnąć bo akurat wózek widłowy (2 sztuki na cały magazyn) ma przerwę lub gdzieś pojechał i nigdzie go nie widać.
      A wszystko jest na czas który masz indywidualnie mierzony! Do tego całe 8 godzin jesteś obserwowany przez swojego brygadzistę który chodzi jak kapo i jak postoisz trochę dłużej żeby odpocząć lub jesteś za długo na papierosie to podejdzie do ciebie i będzie cię "motywował" do pracy bo takie ma zadanie zresztą wśród brygadzistów też jest rotacja bo dobrze wiedzą że za te pieniądze nie warto narażać się ludziom (a świat jest mały) lub firma z nich rezygnuje jak jest za dobry dla innych.Można ciężko pracować ale w myśl zasady GODNA PRACA=DOBRA PŁACA a nie za najniższą krajową zapieprzać jak robot.
      Już wiecie dlaczego nie przyjmują kobiet.
      • Gość: Jurek Re: ~~jest praca w Machowie~~ IP: *.tsm.tarnobrzeg.pl 16.11.13, 15:52
        No i do tego odpowiedzialność materialna.Uszkodzisz sprzęt (często się zdarza że spadnie z wózka podczas transportu) to potracą ci z wypłaty.A jakie są ceny lodówek,pralek czy telewizorów 42 czy 55 cali każdy wie :)
    • Gość: eee Re: ~~jest praca w Machowie~~ IP: *.free.aero2.net.pl 16.11.13, 17:52
      jestem kobietą i to dosc kruchą wiec tam nie pojde,ale dziwie sie ZdROWYM "chlopom" (nie kruchym ogryzkom bez jaj) tak tu kuzwa narzekają...albo to ze nie ma pracy...(bo pewnie kazdy by chcial od razu prezem byc )....albo ze jest w machowie ale ZŁA bo po niej ma odsciki na rekach,bo marznie,bo sa kamery,bo brygadzista umie tylko "eee" powiedziec...?!?
      Bo tylko 15 minut przerwy...bo sa kamery...???
      (a slusznie ze są, bo wiem ze pracownicy kradli tam laptopy kiedys)

Z batem bym wygoniła tam faceta.:) zwlaszcza bezrobootnego ojca rodziny...
      odpowiedzialnosc jest jak wszedzie indziej...ubrac sie grubo mozna pewnie pod ten kombinezon,buty jakies zimowe tez ubrac,na dojazy sie skladac...To sie nie podoba bo nie mozna sie opieprzac?to ze jak stuczesz cos to odkupujesz...?tak jest w kazdej firmie.

• Gość: pracownik Re: ~~jest praca w Machowie~~ IP: *.tsm.tarnobrzeg.pl 16.11.13, 21:10
        Kobito tu nie chodzi o warunki pracy tylko o podejście tej firmy do pracownika rozumiesz?
        Żeby chociaż godnie płacili to nikomu by nie przeszkadzało że ciężko i zimno i nie byłoby takiej rotacji i niektórzy nawet po tygodniu odchodzą albo ich zwalniają za zbyt częste wychodzenie na fajkę czego w innych firmach typu pilkington czy alutec raczej nie ma miejsca.Ja też niedługo spadam z tej firmy.
      • Gość: jacek Re: ~~jest praca w Machowie~~ IP: *.tsm.tarnobrzeg.pl 17.11.13, 21:52
        nastepna ktora by zajebala faceta niewazne jakim kosztem byle harowal. a ona w chalupie bedzie siedziala i wydawala ciezko zarobiona kase bo sama pewnie nic nie umie. uwazaj zeby facet ciebie w koncu nie pogonil batem
    • Gość: gizmo Re: ~~jest praca w Machowie~~ IP: *.play-internet.pl 16.11.13, 21:28
      No i dobrze że ktoś poruszył ten temat-mój młodszy brat tam pracuje mając zaledwie 29-lat zapier....... do bólu bo nie ma innego wyjścia bo nikt nie jest w stanie w tym mieście zagwarantować pracy mgr inżynierii lądowej (są stanowiska w UM ale obstawione po uczniach i ziomach z liceum) więc zapierd...,mają mniejsze kwalifikacje niż mój brat no ale dobra! pytałem jak jest kiedyś przy piwie jeszcze w lecie cóż wielu tutaj pisze że to szansa na pracę -i ma rację bo innej nie ma,ale co do pracy to już nie jest tak ładnie jak piszecie niestety nie mogę tutaj opisać wielu rzeczy bo to tajemnica handlowa i jutro by przestał być pracownikiem tej firmy ale mogę się pokusić o pewne porównania -kiedyś bardzo dawno człowiek pracujący u pan w polu dostał tygodniówkę wartości bochenka chleba na tydzień i jeszcze całował pana po rękach dziś jest prawie podobnie nie pasuje to wypier.....,mój brat po dwóch latach pracy na pewnym nie eksponowanym stanowisku a odpowiedzialność przewyższa wypłatę zarabia na rękę 1467,22 zł -widziałem ! przelew to jak do qur... nędzy ma utrzymać rodzinę (żona dwójka dzieci kredyt na mieszkanie żona dorabia w roznoszeniu ulotek) ot taka nasza Tarnobrzeska rzeczywistość ,tak na marginesie ponoć nasz prezydent wyjechał do hiszpani nie wiem czy to prawda ale tak czytałem -fajnie !!!!
      • Gość: łysy Re: ~~jest praca w Machowie~~ IP: *.tsm.tarnobrzeg.pl 17.11.13, 17:35
        Ja pierdziele żeby z dyplomem inż zapierdzielać fizycznie na magazynie za 1200 lepiej niech szuka pracy w większym miescie bo chlop tam sie marnuje!
        • Gość: gizmo Re: ~~jest praca w Machowie~~ IP: *.play-internet.pl 17.11.13, 18:24
          Łysy czytaj dokładnie i myśl żona i dwojka dzieci dzie ma wyjechać do Angli? tam też się tytuły nie liczą a u nas trzeba odwiedzić większe miasto aby znaleźć pracę w zawodzie,poza tym kto zajmie się dziecmi (9,11-lat) to nie takie proste ale nie to jest najważniejsze fajne jest to iż w jego zawodzie pracuje facet po liceum i dokształceniu zawodowym w ZDZ ktory tylko podbija dokumenty i wozi się wózkiem z wyższej półki,no cóż tak też można tylko jego lata nauki i wiedzy mają się nijak do tego co mój brat się nauczył i pojął a dobra napiszę ale tylko jedno gostek był w harcerstwie i udziela się w pewnym stowarzyszeniu w mieście! reszta do domysłu!-i zeby nie było ja mu nie zazdroszczę bo jak przyjdzie nowe rozdanie będzie niestety musiał szukać pracy! bo tutaj liczy się profesjonalizm i wiedza a nie znajomości!
          • Gość: maarba Re: ~~jest praca w Machowie~~ IP: *.dip0.t-ipconnect.de 17.11.13, 22:53
            nie on pierwszy i nie ostatni, ja tez z dyplomem i zapierdzielalam fizycznie i cieszylam sie ze mam robote takie czasy
          • Gość: madzia Re: ~~jest praca w Machowie~~ IP: *.play-internet.pl 17.11.13, 23:07
            1.respektuje .,szanuje i masakrycznie podziwiam ambitne osoby z dyplomem studiow....ktore sie "hanbią"?,chowają dume i honor do kieszeni i ida zapie...c ramie w ramie ze zwyklym Kowlaskim po zawodowce....niestety takie czasy,sa rowni i rowniejsi...Pluja sobie w brode ze zmarnowali czas i nerwy na studiach.
            I tak ,ze wyksztalcony facet ma wogole w czym wybierac-nawet w tych podlych ofertach-dostawaca,kurier,magazynier,robotnik itp itd....Wyksztalcona kobieta w tbg totalnie nie ma w czym wybrac (bo do sklepow chca kogos z grupą,lub studneta do fastfuda chca po zawodowce !!! i taka pedagozka-socjolozka jest spalona)...a fryzjerek mamy niedostatek.

2.nie wiem co sie wam wszystkim pojebalo z ta tezą "nie ma pracy tu to trzeba wyjechac"...wszedzie to slysze...myslicie ze to bezrobocie to tylko u nas????
            Tylko dziesiatki osob z duzych miast mi mowi ,ze jest ciezko,nawet pani rekrutantka z DOMEXU ,ktora mieszka Warszawie tak mi powiedziala.W angli dlaczego jest tylu bezdomnych polakow??? Nie masz znajomosci,doswiadczenia,niepelnosprawnosci,wieku ponizej 26 lat....jestes zerem

3.w tym tytulowym magazynie pracuje 2 znajomych,podziwam ich ,mogli by lezec w domu i pierdziec,narzekac...a ciesza sie ze cos maja.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka