Dodaj do ulubionych

Avans natarczywość ekspedientów

IP: *.no6.org.uk 30.12.13, 09:29
Robie wbite ze starymi do Avansa lecim przez sklep na poziomie lodówek już zostalismy przechwyceni przez dwuch sklepikowców którzy wiedzą lepiej od nas co chcemy kupić, szybko spławilismy ich, przy stoisku z lapopami i telewizorami nie było lepiej, nawet spokojnie nie można w tym sklepie się rozglądnąć czy się zastanowić nad zakupem bo ekspedient zaraz wie lepiej ode mnie co chce i nie ma oporów wcisnąć mi tego co zalega i się nie chce sprzedać. Przez tą natarczywość ten sklep tylko traci klientów. Upychają bo końcówka roku i wchodzą początkiem następnego nowe modele czyli starocie polecą cenowo troszkę. NIGDY WIĘCEJ TAM NIE WEJDĘ.
Obserwuj wątek
    • Gość: alledrogo Re: Avans natarczywość ekspedientów IP: *.junet.se 30.12.13, 09:30
      Promocjami nie powalają na koniec roku, pisze tylko promocja czy wielka wyprzedaż a ceny takie same jak przed promocją w dodatku wyższe niż na allegro.
      • Gość: avansiarz Re: Avans natarczywość ekspedientów IP: *.91d.tarnobrzeg.pilicka.pl 30.12.13, 09:54
        W każdym Avansie są natarczywi, bo mają taki przykazane, że od chwili wejścia klienta do sklepu nie może minąć minuta a musi przy nim być któryś ze sprzedawców. szefostwo może oglądać zapisy z kamer monitoringu i jeśli sprzedawcy się nie stosują, to mogą być kary ewentualnie wyrzucenie z roboty.
        • Gość: ig Re: Avans natarczywość ekspedientów IP: *.tbg.edge.wdm.pl 30.12.13, 10:01
          Bez przydoopasa potrafię sobie wybrać z półki i porównać to co mnie interesuje i wtedy zawołać ekspedienta. Wkoorwia mnie jak ktoś mi siedi gębą na ramieniu i wszystko komentuje, dlatego wybieram inne sklepy gdzie jest większa obojątność dla klienta a nie takie włażenie w doope. Włażąc u doopę można z niej szybko wyjść z goownem.
          • lechowski51 Re: Avans natarczywość ekspedientów 30.12.13, 10:59
            ....a wydało mi się,że nawet cham umie powiedzieć dziękuje,zamiast wypisywać plugawe posty pod adresem biednych sprzedawców?!
            • Gość: antygóral Re: Avans natarczywość ekspedientów IP: *.adsl.inetia.pl 30.12.13, 14:34
              ocho, góral l51 broni swego geszeftu
              • Gość: Józwa Re: Avans natarczywość ekspedientów IP: *.proxnetwork.com 30.12.13, 14:44
                L51 chyba w końcu wytrzeżwiał po pępkówce i chlaniu za narodziny małego pana ! buha ha ((..]]
                • lechowski51 Re: Avans natarczywość ekspedientów 30.12.13, 16:25
                  Niech Pan Bóg da Ci dużo szczęścia a przede wszystkim spokoju w Nowym Roku.....
                  www.youtube.com/watch?v=VIxQ_B3Wpzg
                  • Gość: Strach Re: Avans natarczywość ekspedientów IP: *.rzeszow.hypnet.pl 30.12.13, 22:08
                    Czyżbyś miał być księdzem? To już nawet na forum pląta się klecha? Koniec świata! Strach chodzić do kibla... :-((
        • Gość: gnida Re: Avans natarczywość ekspedientów IP: *.wdm.pl 24.04.14, 18:49
          www.strefabiznesu.echodnia.eu/artykul/nasz-gigant-na-skraju-bankructwa-zobowiazania-nalezacej-do-przedsiebiorcow-z-sandomierza-sieci-elekt
    • Gość: kkk Re: Avans natarczywość ekspedientów IP: *.tbg.edge.wdm.pl 30.12.13, 17:10
      szkoda że klienci się tak zrażają do tego sklepu przez natarczywość pracowników, to poniżanie pracowników, omijam ten sklep, wole ten obok, mniejszy ale swobodnie sobie pooglądam i tyleczek ekspediętki i towar
      • Gość: sos Re: Avans natarczywość ekspedientów IP: *.smsiarkowiec.pl 01.01.14, 12:38
        Zgadzam się natarczywość nie zna granic w tym sklapie aż się chce z niego jak najszybciej uciekać. Ja zakupiłem pewien produkt za 1000zł oczywiście pan sprzedawca wciskał mi produkt za 1300zł bo jest lepszy a jakbym wziął ten za 1500 to już w ogóle jest najlepszy i wciska i wciska i wciska i mąci i kręci i kręci o mój Bożeeeee. Ok jednak poległ przegrał wziąłem ten który już wcześniej zakładałem no ale nic za wygraną nie dajeee i mówi no to może jakiś płyn do czyszczenia ze zniżką oczywiście bo jest bardzooo potrzebny oj nie proszę pana dziękuje za płyn, no to może płyty CD mamy w promocji itd. uffff przeszedłem już prawie przez wszystko wypisał karteczke podchodzę do kasy a tuuuuuuuu siuppppppppp pani mówi no to na raty będzie z gwarancją 3 letnią tyle i tyle. hmm myśle z gwarancją 3 letnią? a kto jej kazał wyliczać gwarancję 3 letnią? a może by mnie najpierw się zapytała czy w ogóle interesuje mnie 3 letnia gwarancja? no ale nic ona nie pyta , więc ja pytam a proszę pani a czy ja w ogóle prosiłem o naliczenie mi rat z 3 letnią gwarancją? no proszę pana odpowiada to jest tylko troszke więcej a ma pan na 3 lata TO SIĘ OPŁACA mówi. OOOOOOO mój Bożeee za jakie grzechy a miałem tylko wejść do sklepu wziąć co mam wziąć i wyjść a tu cała droga przez męke. Uffffffff po długich negocjacjach z panem fachowcem a później panią przy kasie WYSZEDŁEM huraaaaa ale już tam nie wrócę...
        • Gość: inspektor gadżet Re: Avans natarczywość ekspedientów IP: *.tbg.edge.wdm.pl 01.01.14, 12:57
          Nie Ty jeden tam nie wrócisz, wole sklep obok lub jakiś inny, wybór mniejszy, ale przynajmniej sobie porównam sam i spokojnie się po tyłku podrapię między lodówkami. Byłem tam w czasie wyprzedaży przedświątecznej gdzie ceny były takie jak przed wyprzedażą. Natarczywość ekspedientów nie zna granic. Wypychają to co mają bo wchodzą nowe modele i trzeba wietrzyć magazyny ze staroci, lub w Nowym Roczku opchnąć po niższej cenie żeby tylko to ktoś wziął.
          • Gość: gość Re: Avans natarczywość ekspedientów IP: *.free.aero2.net.pl 01.01.14, 13:04
            Tak dokładnie jest, trzeba wypchnąć ile się da, bo wchodzi nowe, jeszcze bardziej napchane bajerami niż poprzednie. Zastanawialiście się kiedyś jak działały takie urządzenia zanim zaczęto stosować w nich moduły z mikroprocesorami? Działały i to lepiej a na pewno były trwalsze od tego chłamu co jest teraz w sprzedaży. Cena niestety nie jest już wyznacznikiem jakości, no chyba tylko dla RTA, TSZ i TOP.
            • Gość: inspektor gadżet Re: Avans natarczywość ekspedientów IP: *.tbg.edge.wdm.pl 01.01.14, 13:18
              A co te nowe to tak wiele gorsze ? Robione są na konkretną ilość godzin pracy lub cykli uruchomień czasem wytrzymują więcej czasu, a nie raz padnie w czasie gwarancji. Po gwarancji albo serwis i nie zawsze da się naprawić bo brak zamiennych części lub naprawa nie jest opłacalna i wtedy idziesz po kolejny szmelc.
    • Gość: maniek Re: Avans natarczywość ekspedientów IP: *.tsm.tarnobrzeg.pl 02.01.14, 16:17
      Drogi sklep w porównaniu do konkurencji.Sprawdziłem na podstawie kilkunastu modeli sprzętu AGD/RTV
    • Gość: senator TBG NM Re: Avans natarczywość ekspedientów IP: 95.85.22.* 05.01.14, 12:29
      Poprawiło sie podejście do klienta czy nadal ta natarczywość i lepiej omijać sklep szerokim łukiem bo w akcie desperacji jeszcze wciagną do środka i wcisną graty na raty ?
    • nom73 Re: Avans natarczywość ekspedientów 06.01.14, 14:22
      Gość portalu: antyklient napisał(a):

> Robie wbite ze starymi do Avansa lecim przez sklep na poziomie lodówek już zost
      > alismy przechwyceni przez dwuch

A do księgarni czasami zaglądasz?
    • majdan79 Re: Avans natarczywość ekspedientów 07.01.14, 16:18
      W dzisiejszych czasach to normalne, trzeba sie z tym pogodzic i tyle. W koncu to tez czlowiek i tez zarabia na chlebek. A jak upierdliwy to pogonic i tyle.
      • Gość: Maciej Re: Avans natarczywość ekspedientów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.01.14, 00:12
        Jestem pracownikiem sieci avans i uwierzcie mi na słowo, że sprzedawcy muszą podchodzić do każdego klienta według najnowsze standardu nie późnij jak 20 sekund. W każdym miesiącu robione jest badanie tzw. tajemniczy klient, który bada poprawność stosowania wspomnianego wcześniej standardu obsługi klienta. Każdy z nas zdaje sobie sprawę, że to denerwuje klientów, ale szef to szef, każe a jak przedmówca pisał na chlebek trzeba zarabiać.

Każdy sprzedawca też ma wyznaczone cele na dany miesiąc, tydzień, dzień i musi je realizować żeby pracować więc sprzedaje to co musi. Tak więc następnym razem jak będzie w sklepach avans proszę o trochę wyrozumiałości i proszę pamiętać o tym że jesteśmy tylko pracownikami i nie my ustalamy zasady pracy.
        • Gość: ig Re: Avans natarczywość ekspedientów IP: *.wdm.pl 11.01.14, 11:15
          Z 1 min na 20 sekund, sprinterami chyba na olimpiadzie zostaniecie. Jaki kraj taka praca. Nie sądzicie, że to poniżanie godności pracownika ? Wasz regulamin nie podlega pod jakieś prawa pracownicze ? W 20s dopaść klienta i go zbajerować. Możesz napisać coś o limitach ?
          • Gość: Maciej Re: Avans natarczywość ekspedientów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.04.14, 21:38
            Regulaminy są tak jak i wszędzie, ale jak z tym walczysz to tracisz pracę :)
    • Gość: tanie ru...ie Re: Avans natarczywość ekspedientów IP: *.ipredator.se 11.01.14, 16:18
      Omijam ten sklep szerokim łukiem bo wiem jak tam jest, nie kupujmy tam to może coś się poprawi w tym sklepie.
      • Gość: emerytos Re: Avans natarczywość ekspedientów IP: *.wdm.pl 21.01.14, 13:04
        Dalej tak jest w tym Avansie, wybieram się tam po telewizor, ale boję się że tak mnie omotają że nie kupie to co chciałem tylko jakiś badziew dlatego zastanawiam się czy iść tam czy do konkurencji i dać 50zł więcej ?
        • Gość: poprostu ja Re: Avans natarczywość ekspedientów IP: *.165.enf.pl 21.01.14, 16:49
          Słuchaj. Pracowałem w Media Markt. Pracowałem w RtvEuroAgd. Pracowałem w Neonecie. Pracowałem w Elektroworld... wypaliłem się po paru latach pracy, dokładnie po 7. Standardy standardami. W pewnym momencie nie dawałem rady tak kitować klientów jak to sie ma w takich sieciach. Jedno jest pewne. Kupuje w necie a oglądam w sklepie. Jak podchodzi sprzedwaca i pyta się czy w czymś pomóc to mówie żeby zaniósł mi zakupy do domu. Jak pyta czy w czymś doradzić to pytam co zrobić aby sprzedawca do mnie nie podchodził. Uważajcie w głównej mierze na RTVEuroAgd. Nie wiem jak jest w Awansie ale skoro piszecie że standard tam przewiduje 20s to już przegięcie. Normalnie to jest z 1min ale ciągły kontakt wzrokowy z klientem. Później " atakujesz ", klient mówi nie dziękuje. To masz za nim łazić jak wierny pies. Jak po kliencie zobaczysz że jest zakłopotany patrząc na sprzęt znowu biegniesz i znowu pytasz czy w czymś pomóc a on na to gdzie jest kibel. No ja pier... pracodawcy - wasi pracownicy też ludzie - troche kó..wa wyrozumiałości i logicznego myślenia nad taktyką sprzedaży a nie nad pieniędzmi.

To tyle.
          • Gość: gość Re: Avans natarczywość ekspedientów IP: *.free.aero2.net.pl 22.01.14, 16:22
            Temat wygląda tak, że ceny są bardzo wysokie, już nie wiedzą ile mają marży walić na sprzęt. Avans to najdroższy sklep w okolicy, taka prawda.
            Swoją drogą pozdrawiam lidera sprzedaży Pana Kryspina.
            • Gość: erosuman Re: Avans natarczywość ekspedientów IP: *.wdm.pl 22.01.14, 22:17
              Ekespedientki też full opcję obsługują i można z nimi po godzinach ?
              • Gość: ig Re: Avans natarczywość ekspedientów IP: *.tbg.edge.wdm.pl 24.01.14, 11:52
                Zależy ile normy wyrobią, jak mała premia to trzeba jakoś dorobić, nie jest to karalne, a za mieszkanie czy jedzenie trzeba płacić i to sporo.
                • Gość: dupcia Re: Avans natarczywość ekspedientów IP: *.tsm.tarnobrzeg.pl 24.01.14, 14:33
                  chocbym miala zaplacic drozej czekac na wysylke sprzetu czy niewiem juz co to NIE KUPIE NIGDY JUZ NIC W TYM SKLEPIE!
                  • Gość: puszcza bąki Re: Avans natarczywość ekspedientów IP: *.wdm.pl 24.01.14, 17:01
                    czym cię tak zrazili ?
              • Gość:   Re: Avans natarczywość ekspedientów IP: *.tsm.tarnobrzeg.pl 24.01.14, 21:02
                Te, "erosuman", takich napinaczy to my znamy a tak naprawdę to ty ciota jesteś. Sam laskasz a o innych piszesz.
    • Gość: PRLPRLPRLPRL Re: Avans natarczywość ekspedientów IP: *.opera-mini.net 24.01.14, 22:38
      O co Ci chodzi? Przecież zawsze możesz grzecznie podziękować. Zaręczam Ci, nie wsadzą Ci do kieszeni telewizora! ;-))
      • Gość: internetowy sklep Natarczywość ekspedientów w niektórych sklepach. IP: *.boingboing.net 26.01.14, 11:49
        Telewizora do kieszeni nie wsadzą bo z własnej kieszeni musieliby za niego zapłacić, ale jak tak się przymilają i zapach wazeliny się już unosi to mogą od tyłu ch.... do d... wsadzić jak tv będziesz oglądał.
        • Gość: gruba szycha W których napalone i śliczne ekspedientki sklepach IP: *.boingboing.net 26.01.14, 11:56
          Jakby mnie śliczne ekspedientki w bikini tak napastowały to nie miałbym nic przeciwko...
          • Gość: organista Re: W których napalone i śliczne ekspedientki skl IP: *.wdm.pl 28.01.14, 16:04
            Tylko jesli tam będą laski w dodatku ładne w bikini to będę tam robił zakupy, inaczej wolę ten sklep omijać.
            • Gość: gucio Re: W których napalone i śliczne ekspedientki skl IP: *.tbg.edge.wdm.pl 28.01.14, 16:36
              problem w tym,że tam nie ma ładnych lasek :)
              • Gość: laskożerca Re: W których napalone i śliczne ekspedientki skl IP: *.wdm.pl 28.01.14, 17:19
                wiem, płećmęska zdecydowanie przeważa
        • Gość: Wsadzacz Re: Natarczywość ekspedientów w niektórych sklepa IP: *.opera-mini.net 28.01.14, 19:31
          Chyba przesadzasz, przecież twoi znajomi i znajome mogą tam pracować! A to "wsadzanie" naprawdę powinieneś sobie darować. Może o Tobie, tam, gdzie pracujesz, też tak ktoś myśli? Wystarczy odrobina wyobraźni. ;-((
          • Gość: hooi im w doope Re: Natarczywość ekspedientów w niektórych sklepa IP: *.org 01.02.14, 13:17
            Może ktoś ma rodzinę i znajomych na pewnym poziomie i nie musza handlować chińskimi markowymi produktami z Witnamu, a zarabiają w inny godziwy sposób i większe pieniądze, z tą natarczywością to przesada.
    • Gość: Lassiewróć Re: Avans natarczywość ekspedientów IP: *.opera-mini.net 01.02.14, 21:48
      No właśnie, w PRLu tego nie było! ;-))
      • Gość: gaj Ruchałbym ekspedientów IP: *.61.149.100.host.de.colt.net 02.02.14, 11:20
        No właśnie za komuny czegoś takiego nie byłoi praca była dla każdego nawet jak nie chciał.
        • Gość: Ręceopadają Re: Ruchałbym ekspedientów IP: *.opera-mini.net 02.02.14, 23:45
          No cóż, ręce opadają z suchym trzaskiem... :-((
        • Gość: tyle w temacie Re: za pozno - to firma wyruchala ekspedientow IP: *.52.r-ce.pl 25.04.14, 17:55
          za pozno - to firma wyruchala ekspedientow
    • Gość: gosc Re: Avans natarczywość ekspedientów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.03.14, 16:34
      RADZE BARDZO UWAZAC NA ROBIENIE ZAKUPOW W TYM SKLEPIE,JAK SIE WAM COS ZEPSUJE TO REKLAMACJA TRWA MINIMIMUM 1,5MIESIACA,I NIE JEST TO JEDYNY PRZYPADEK,TAK POROSTU DZIALAJA,WYSYLKA DO SERWISU WTEDY AZ NAZBIERAJA DUZO PACZEK TO TAK DLA OSZCZEDNISCI,A NIE JAK POWINNO BYC ZGLOSZENIE-ZA 2 SNI SERWIS I GORA 2 TYGODNIE Z POWROTEM,

JA MOJA SPRAWE KIERUJE DO RZECZNIKA PRAW KONSUMENTA
      • Gość: gość Re: Avans natarczywość ekspedientów IP: 95.154.230.* 19.03.14, 16:51
        A ja kupiłem w Komputroniku tablet jednej z firm i już 2 miesiąc jest w naprawie. I nie pomoże w tym kraju nikt i nic. Kupiłeś to twoje i martw się.
        • Gość: gosc Re: Avans natarczywość ekspedientów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.03.14, 17:00
          NAJLEPIEJ W SKLEPIE PRZY DUZEJ ILOSCI KLIENTOW OSTRZEC ICH , TAK MOZE Z POLOWA ODSTAPI OD KUPOWANIA ,OLE TEN SKLEP TO MOZE W KONCU POJDA PO ROZUM DO GLOWY,
    • Gość: kutasinski Re: Avans natarczywość ekspedientów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.03.14, 20:03
      srac na nich
      • Gość: vcx Re: Avans natarczywość ekspedientów IP: *.tbg.edge.wdm.pl 25.04.14, 06:03
        chco zamknąć avansa na echu o tym trombio
        • Gość: lecim na dnooo Re: Avans natarczywość ekspedientów IP: *.tbg.edge.wdm.pl 25.04.14, 06:41
          www.strefabiznesu.echodnia.eu/artykul/nasz-gigant-na-skraju-bankructwa-zobowiazania-nalezacej-do-przedsiebiorcow-z-sandomierza-sieci-elekt avans padać
          • Gość: NeoNet Re: Avans natarczywość ekspedientów IP: *.adsl.inetia.pl 25.04.14, 07:58
            Tomala nie jest taki głupi - nie po to wydawał "kupę" kasy by kupić Avans a po chwili ogłosić upadłość.
            Ma na pewno w tym jakiś plan.
            Może - znajdzie się jakiś "słup", który wykupi firmę z długami za małą część jej wartość, z wierzycielami się dogada, a po chwili firma "ruszy" z pospłacanymi długami (miał 440 a fizycznie pospłaca z 80 a reszta zostanie anulowana przez wierzycieli).
            • Gość: ? Re: Avans natarczywość ekspedientów IP: *.free.aero2.net.pl 25.04.14, 09:53
              Jak to jest z tą upadłoscią? Co z wierzycielami?
            • Gość: awansem Re: Avans natarczywość ekspedientów IP: *.smsiarkowiec.pl 25.04.14, 13:23
              no ciekawe, jak się sprawa rozwiąże. za czas jakiś się okaże, co i jak!
              • Gość: gość Re: Avans natarczywość ekspedientów IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.04.14, 13:56
                tvn24bis.pl/informacje,187/wlasciciel-sieci-avans-sklada-wniosek-o-upadlosc-sad-wyznaczyl-nadzorce,421893.html
                • Gość: konkurencja Re: Avans natarczywość ekspedientów IP: *.wdm.pl 07.09.14, 11:24
                  TO jeszcze istnieje?
                  • waciaki Re: Avans natarczywość ekspedientów 07.09.14, 12:42
                    Jak dobrze pamiętam, to zwolnienia grupowe w magazynie głównym w strefie miały trwać do końca sierpnia. Z tydzień temu byłem w ich tarnobrzeskim sklepie - wyprzedają resztki towaru.

Końcówka

PS z Neonetem też chyba niezbyt dobrze. Zamknęli niedawno sklep przy "czerwonym placu" w Tarnobrzegu.
                    • Gość: okazja Re: Avans natarczywość ekspedientów IP: *.wdm.pl 07.09.14, 13:00
                      Są jakieś dobre przeceny?
                      • waciaki Re: Avans natarczywość ekspedientów 07.09.14, 15:52
                        Mi udało się kupić myszkę Microsoftu za niecałe 112 przy cenie ponad 140 w oficjalnym sklepie M$ Ale ogólnie to już pustką zieją te sklepy, a mimo to na część towaru cenę (a zawsze były wysokie) trzymają.
                        Musisz osobiście looknąć.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka