Gość: Monika IP: 81.26.8.* 10.01.14, 17:36 Mam nowego laptopa i wgranego offica,a jak chcę orworzyć jakąś strone to mi wyświetla:P4eóbujesz użyć pakietu Office,ale nie masz pakietu Officea,wypróbuj,kup lub aktywuj,a ja przecież już mam.Co robić? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
e-ftalo Re: Pomocy informatycy 10.01.14, 17:54 to jest taki znany komunikat napisać pseudonowoczesnym językiem. Kiedyś pisało "twoja licencja próbna wygasła,kup program aby używać dalej". A też jest zasługa wybitnych polskich tłumaczy poetów-takie czasy.Po angielsku jest poprostu "your trial expired" bez owijania w bawełne. A co zrobić:zdobyć klucz(serial) do office tego który masz,lub go zakupić od microsoftu(jeśli cię stać). Chyba że masz oryginalny zakupiony,to i klucz powinien być w zestawie z płytą. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Monika Re: Pomocy informatycy IP: 81.26.8.* 10.01.14, 18:01 Przyznam Ci się e-ftalo,że kolega mi wgrywał tego ofiica,bo nie stać mnie na oryginalnego.A może wiesz jak mi pomóc,żeby ze slajdów w microsoft power paint przenieść ten tekst do worda?Kopiuj,wklej nie wystarcza,a jak już mi przenosi to cały obraz i czcionka BARDZO DUŻA z prezentacji. Odpowiedz Link Zgłoś
e-ftalo Re: Pomocy informatycy 10.01.14, 21:20 sam tekst możesz zwyczajnie skopiować do notatnika(np. notepad2).Prezentacje możesz obejrzeć za pomocą www.dobreprogramy.pl/PowerPoint-Viewer,Program,Windows,12204.html Notatnik różni od innych edytorów tym że nie formatuje tekstu,cokolwiek wkleisz będzie wyłącznie samym tekstem. Jak coś to mam office 97,mogę ci pożyczyć.Te wszystkie nowe z wodotryskami,to już się tak rozrosło,że wyszedł przerost formy nad treścią i jeszcze to ludziom wciskają Odpowiedz Link Zgłoś
s0pran0 Re: Pomocy informatycy 10.01.14, 22:10 Klikałeś ten link? Jesteś pewien że to co podsuwa portal Dobreprogramy jest czyste? Przecież to link do ich instalatora. Nigdy nie pobieram innych plików oprócz tych co mnie interesują. To nie jest link do konkretnego programu co chciałeś podać ale do instalatora portalu DobreProgramy. Radzę pobierać konkretny program. Może w tym przypadku to bezpieczne ale przy jakimś innym serwisie może być inaczej. Odpowiedz Link Zgłoś
s0pran0 Re: Pomocy informatycy 10.01.14, 22:12 Kiepsko zainstalowany piracki Office tak działa :) Korzystaj z usług sprawdzonych kopii pirackich. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Pomocy informatycy IP: *.tsm.tarnobrzeg.pl 10.01.14, 20:26 Ty nie potrzebujesz informatyka, tylko edukacji. Widać w pisaniu i czytaniu braki ewidentne, nie dorosłaś do posiadania komputera i tak może niech zostanie, z korzyścią dla nas wszystkich. Odpowiedz Link Zgłoś
s0pran0 Re: Pomocy informatycy 10.01.14, 22:04 Dwa razy już pytałaś o konwersję pliku. Po raz kolejny podaję Ci stronę do zamiany online plików PowerPointa na Word i nie tylko. www.freefileconvert.com/ W takich przypadkach pomocne jest Google jest dużo darmowych narzędzi do tego. www.google.pl/search?num=50&newwindow=1&safe=off&q=powerpoint+to+word+online+converter&oq=powerpoint+to+word+on&gs_l=serp.3.1.0i19l4j0i22i30i19l6.6836.8109.0.10074.3.3.0.0.0.0.158.453.0j3.3.0....0...1c.1.32.serp..0.3.453.Zzixqh_9mvA Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ja Re: Pomocy informatycy IP: *.tsm.tarnobrzeg.pl 11.01.14, 14:31 Bravo !!! Nie ma to jak namawiać kogoś na użytkowanie pirackiego oprogramowania. Monika nie słuchaj takich podpowiedzi. Jak Cię nie stać na MS Office to nie instaluj "pirata" tylko zainstaluj sobie LibreOffice pl.libreoffice.org/pobieranie/ (w pełni darmowy) lub OpenOffice www.openoffice.org/pl/product.download.html# (jak wyżej) Programy te nie ustępują dziełu Microsoftu a są DARMOWE. Zresztą w dzisiejszych czasach bycie "legalnym" to nie jest trudna sprawa. Jest naprawdę multum darmowych zamienników komercyjnych programów. Odpowiedz Link Zgłoś
s0pran0 Re: Pomocy informatycy 11.01.14, 18:53 Nie widziałeś/widziałaś emotikonki :) Chyba bez sensu jej tam nie napisałem. Ten znak oznacza uśmiech. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ja Re: Pomocy informatycy IP: *.tsm.tarnobrzeg.pl 11.01.14, 19:37 Soprano ale emotka była tylko po pierwszym zdaniu ;-) Już po sprawdzonych piratach jej nie było ;-) A wiesz w jakim kraju żyjemy i jakie jest podejście do legalnego oprogramowania. Co prawda powoli się to zmienia a to już jest plus. Kiedyś było ciężej być legalnym. Na dzień dzisiejszy tak jak pisałem wcześniej mamy tyle zamienników darmowych, że spokojnie można legalnym być. Jedynie jeśli ktoś chce używać Windowsa to tylko koszt systemu wchodzi w grę. A nawet i ten to ostatnio nie jakaś tragedia - Windows 8 można kupić już za około 300 PLN. sylvek7 ja używam LibreOffice i powiem tak: pierwsze uruchomienie po starcie systemu może i trwa dłużej ale poza tym to nie ma się do czego doczepić. Otwiera wszelakie dokumenty MS Office, formuły czy to openoffice czy MS Office też mu nie straszne. Jedynie co to makra nie są kompatybilne ale powiedzmy sobie szczerze jaki odsetek Kowalskich używa makr. Poza tym można oczywiście makra tworzyć sobie pod Libre/OpenOffice. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sylvek7 Re: Pomocy informatycy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.01.14, 16:04 Potwierdzam polecam Apache Open office lub Libre office całkiem przyzwoite pakiety biurowe chociaż mam open office na win 7 i miewa problemy z płynnym działaniem czasami. Ms office też posiadam i rzeczą jasną jest że lepiej się pracuje na nim ale open office dużo nie odbiega od niego. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: showUp Re: Pomocy informatycy IP: *.nos-oignons.net 11.01.14, 16:15 Wirtualny sex lubisz monia lub rozbierane kamerki ? Odpowiedz Link Zgłoś