Dodaj do ulubionych

Siłowni OSIR

17.08.14, 20:47
Jedno mam pytanie. Czy na naszej lokalnej siłowni Panie, tzw "instruktorki" robią coś poza siedzeniem w tej swojej dziupli, gadaniem z panami, jedzeniem, czytaniem i robieniem wielu innych rzeczy? Zawsze miałem wrażenie, że osoby cieszące się tytułem "Instruktor" powinny dbać o nowe osoby będące na siłowni. Wskazaniu rad na temat zmiany sylwetki, pokazaniu ćwiczeń i ich poprawnej techniki i tego typu rzeczy. Natomiast Panie siedzące w okopach nie są nawet skore śledzić wzrokiem tego co się dzieje na siłowni. Jedynie Pan Andrzej Rękas w jakiś sposób angażuje się z salą, ale ktoś poza Panem Andrzej nawet wzorkiem nie spojrzy. Szczególnie te dwie młode - Pani Magda i ta nowa, do której łyse koksy lgną jak pszczółki do miodu.

PS: Adepci sztuk sylwetkowych - zacznijcie odkładać ciężary, koła i sprzęt na wyznaczone miejsce. Wynikiem tego jest to, że ktoś mający ściśle czasowo trening nie może odnaleźć wybranych obciążników, gdyż koło 15 kilowe jest na jednym końcu sali, a drugie koło 15 kilowe na drugim końcu sali...
Obserwuj wątek
    • Gość: Monika Re: Siłowni OSIR IP: *.tsm.tarnobrzeg.pl 18.08.14, 08:14
      Kolego bądź obiektywny i pisz prawdę.Koleżanki instruktorki pomagają niemniej niż kolega instruktor.Kto chodzi to widzi.Tak jak kto chodzi to widzi,że wspomniany kolega Andrzej to lgnie,ale tylko do kobiet,ale to już nie jest żadną tajemnicą,prawda?:)I to jest właśnie największy leser na siłowni.A co do porządku to zgadzam się w 100% i jakoś trudno ludziom się nauczyć,że po sobie się sprząta-ot brak kultury iwychowania...
      • Gość: stachuuu Re: Siłowni OSIR IP: *.tsm.tarnobrzeg.pl 18.08.14, 09:04
        A ja obiektywnie - widzę jak pomaga pan Andrzej i pani Małgosia. Reszta NIGDY.
        • Gość: Maciek Re: Siłowni OSIR IP: *.adsl.inetia.pl 18.08.14, 17:11
          Potwierdzam, tylko Andrzej i Małgosia angażują się w swoją pracę
    • Gość: teżczasemtamchodzi Re: Siłowni OSIR IP: *.tsm.tarnobrzeg.pl 18.08.14, 22:32
      Kefirku a podszedłeś do którejś z instruktorek z prośbą o instruktarz czy miały się same domyśleć żeś zupełnie zielony?
      • keophir Re: Siłowni OSIR 18.08.14, 23:02
        Nie mówię o swojej osobie, bo chodzę od 3 lat, ale o osoba, które nie wiedzą za bardzo jak sztangę utrzymać lub hantle, bo są do tego stopnia zieloni. A widzę wiele osób tego typu. Instruktorki nawet na to nie zwracają uwagi, więc coś tu jest chyba nie halo :)
      • Gość: haha Re: Siłowni OSIR IP: *.tsm.tarnobrzeg.pl 18.08.14, 23:06
        ..jak ktoś przyjdzie zielony to wcale nie musi tego krzyczeć ani pisać sobie tego na plecach. To WIDAĆ. Niestety chyba nieswiadomie robia sobie czesto krzywdę tymi cwiczeniami. Gośka jak widzi podchodzi i to mi sie podoba. Szkoda ze nie wszyscy wlasnie.
        • Gość: b Re: Siłowni OSIR IP: *.tsm.tarnobrzeg.pl 19.08.14, 06:09
          Wielokrotnie widziałam Gosię zapierniczającą z tym bajzlem i znoszącą sprzęt na właściwe miejsce. Pomaga i Andrzej i Ona ...reszta faktycznie jakoś mało działa. O pomoc trzeba poprosić, oni są chętni do pomocy, ale nie wiedząc że takowa potrzebna nie robią nic na siłę. Pozdro
    • Gość: rta Re: Siłowni OSIR IP: *.play-internet.pl 19.08.14, 13:12
      No bo jak mamusia robi wszystko za synkòw to on sam nie wpadnie na to zeby odlozyc na miejsce,a tam sami mami-synkowie chodza i ciotmeny
      • Gość: Magda Re: Siłowni OSIR IP: *.smsiarkowiec.pl 19.08.14, 13:17
        A która to jest Gośka?Ta młoda z długimi włosami?
      • keophir Re: Siłowni OSIR 19.08.14, 13:28
        A jak wygląda mamin synek i ciotmen? ;D
    • Gość: rta Re: Siłowni OSIR IP: *.play-internet.pl 19.08.14, 13:49
      Jak kazdy steryd na silowni,bo tylko nieliczni na sucho tam cwicza
      • keophir Re: Siłowni OSIR 19.08.14, 15:05
        Co masz na myśli pisząc "na sucho"? :D
        • Gość: rta Re: Siłowni OSIR IP: *.play-internet.pl 19.08.14, 15:56
          Na mysli mam wiele ;) ale ty chyba potrzebujesz zeby ktos rozlozyl ci na czynniki pierwsze jak klocki lego bo nie lapiesz kefirku ;) byc moze za duzo koksow? I mozg sie zlasowal...
      • Gość: Gość Re: Siłowni OSIR IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.08.14, 15:07
        Co prawda to prawda , regularnie tam bywałem na siłowni i za każdym razem widywałem młode panie"instruktorki" które coś wcinały albo czytały książkę, 0 zainteresowania co się dzieje w koło... podejrzewam że gdyby komuś coś się stało to by nawet nie zauważyły tego. Pan Andrzej owszem lubi kobiety ale w końcu jest facetem tak?? Poza tym wiele razy sam z siebie podszedł i pokazał poprawną technikę wykonywania danego ćwiczenia, a reszta to pic na wodę. Co do odkładania sprzętu na miejsce... 3/4 ludzi na siłowni to karki czyli zamiast solidnie zjeść lepiej się kuć. A później wygląda taki nieestetycznie do cna możliwości tym bardziej że mania na masowców minęła , teraz to fitnesik a nie 60 w łapie , dać takiemu wór piachu i nie wejdzie na 4 piętro bez sapania. Dodam jeszcze że sprzęt jest poniszczony właśnie przez takich koksów którzy zamiast go odkładać to nim rzucają a później dziwić się że nie ma czym ćwiczyć.
        • piotrekor Re: Siłowni OSIR 16.10.14, 23:08
          Chodzę od paru lat na siłownię, ale takiego dziadostwa jak obecnie to już dawno nie było! Nikomu nie zależy żeby ludzie przychodzący systematycznie na siłownię i płacący było nie było za to żeby poprawić sobie samopoczucie, a przy okazji sylwetkę mieli do dyspozycji w miarę sprawny sprzęt. Niektóre sprzęty są od miesięcy nie naprawiane (suwnica z gryfem do wyciskania leżąc lub siedząc lub tzw. "stary atlas" na nogi lub wyciskanie stojąc), brakuje hantli lub nie mają pary co do tej samej wagi, a stosy bezużytecznych obciążników do nich już nie mieszczą się pod szafką na różne akcesoria.
          Długo by wyliczać... Są rozchybotane i niestabilne ławeczki grożące poważnymi kontuzjami, a przecież z siłowni korzystają zawodnicy wielu dyscyplin w tym nieźle opłacani koszykarze ekstraligi i piłkarze - czy mają po nabawieniu się kontuzji grzać potem krzesełka na trybunach??? Gdzie są osoby odpowiedzialne za taki stan rzeczy tj, dyrektor Grąz i kierownik Bajer - czy nie widzą tego dziadostwa i nie wstyd im, że przyjezdni goście śmieją się z takiego stanu rzeczy. Proszę mnie źle nie zrozumieć - ja mogę ćwiczyć nawet hantlami z puszek zalanych cementem, byle były sprawne i w dostatecznej ilości. A może tak Pan Prezydent złożyłby gospodarską wizytę i zobaczył jak zarządzający tym obiektem i nieźle opłacani z naszych podatków panowie, dbają by płacący za wejście na siłownię mieli usługę na przyzwoitym poziomie.
          • marg60 Re: Siłowni OSIR 18.10.14, 21:17
            Jak obiecałem rozmawiałem z Dyr. Markiem . Obiecał że od poniedziałku zabierze się za naprawy . Będę to monitorował . Jak nie da rady pójdziemy dalej.
            • palacz67 Re: Siłowni OSIR 19.10.14, 09:07
              Sprzęt powinien być sprawdzany przed każdym użyciem i na to są na pewno odpowiednie przepisy. Ktoś za to ponosi odpowiedzialność. Tu chodzi o zdrowie i życie drugiego człowieka. Na pewno jest regulamin siłowni. Płacicie za korzystanie z tego obiektu i powinniście wymagać przyzwoitych i bezpiecznych warunków, wszak to ma służyć zdrowiu a nie narażać Was na kontuzje. Instruktorzy powinni sprawdzić codziennie sprzęt przed udostepnieniem go ludziom. Oni za to odpowiadają a Wy nie musicie się na tym znać i na przykład przyjdzie po raz pierwszy młoda dziewczyna na siłownię i nie zauważy, że sprzęt jest niesprawny. Pozdrawiam
    • Gość: simone Re: Siłowni OSIR IP: *.play-internet.pl 19.08.14, 16:28
      Nie ukrywam ze pelno tam smierdzieli ale jest jeden bardzo fajny i wyrzezbiony facet :) az milo popatrzec ehhhhh.......
      • keophir Re: Siłowni OSIR 19.08.14, 19:14
        Który, simone? :)
        • Gość: simone Re: Siłowni OSIR IP: *.play-internet.pl 19.08.14, 19:24
          No nie wiem jak sie nazywa :( a ty jak wygladasz?
        • Gość: ;) Re: Siłowni OSIR IP: *.tsm.tarnobrzeg.pl 19.08.14, 19:28
          Nie nakręcaj się tak to nie o ciebie chodzi
          • keophir Re: Siłowni OSIR 19.08.14, 20:12
            Już musi swoje trzy grosze wtrącić, bo sam z brzuchem przykrywającym siurka siedzi przed fotelem i dupy na siłownie nie ruszy a żona lub matka pod nos podstawi
            • Gość: ;) Re: Siłowni OSIR IP: *.tsm.tarnobrzeg.pl 19.08.14, 20:19
              Zabawny gościu jesteś
    • Gość: simone Re: Siłowni OSIR IP: *.play-internet.pl 19.08.14, 19:38
      A moze to ty? ;) ?
    • Gość: simone Re: Siłowni OSIR IP: *.play-internet.pl 19.08.14, 20:31
      Keophir a masz szesciopak?
      • Gość: Gość Re: Siłowni OSIR IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.08.14, 22:27
        Hehehe sześciopak... kiedyś mi znajomy powiedział że sześciopak u chuderlaka jest jak cyce u grubej baby , kojarzę dwóch może trzech fajnie wyrzeźbionych gości którzy mają pojęcie o siłowni a do tego posiadają naprawdę niezłą masę mięśniową.
        • Gość: Sandra Re: Siłowni OSIR IP: *.flash-net.pl 20.08.14, 14:14
          A po czym wnioskujesz, że mają pojęcie o siłowni? Po kutej masie mięśniowej? Brzuchy większe od klaty i buły w łapach, i na karku. Masę każdy głupi potrafi zrobić. Wystarczy odpowiednie ćwiczenia i nadwyżka kaloryczna. Sztuką jest zrobić sylwetkę wyrzeźbioną, z dodatkiem masy mięśniowej i odpowiednią kondycje. Większość osób celuje w im większą siłę i masę, nie zważając na to, że wyglądają jak popie...ni. Przykład? Pan Patryk Korczyński, który bierze udział w zawodach kulturystycznych. Ten Pan co prawda ma jakieś tam osiągi, ale czy on wygląda estetycznie? Niski, z brzucha się wylewa nadmiar tłuszczu, a po wejściu na rowerek po kilku sekundach zipie i wylewają się z niego litry potu. Kolejna grupa to łyse karki przed 30 lub chwilę po 30. Łysi wiadomo od czego, bo za dużo odżywek i kucia, a od tego się łysieje.
    • Gość: wiz Re: Siłowni OSIR IP: *.play-internet.pl 20.08.14, 16:25
      I wpieprzaja ryz z kurczakiem codziennie,niestety nie kazdy ma idealne geny i nic z tym nie zrobi nawet cwiczac parenascie lat. Ale co tam wazne ze biceps rosnie razem z sadlem haha
      • Gość: wioleta Re: Siłowni OSIR IP: *.tsm.tarnobrzeg.pl 20.08.14, 16:38
        Łyse pały i bicepsy a pod dachem puste miejsce i w spodniach nicość
        • Gość: Gość Re: Siłowni OSIR IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.08.14, 17:52
          Pan Patryk Korczyński o ile się nie mylę ćwiczy i startuje w zawodach trójbojowych a nie kulturystycznych a to jest ogromna różnica, tam liczy się siła a nie sylwetka, mam odczucie że mylicie pojęcia. Poza tym , co z tego że są łysi i napakowani to jest ich osobista sprawa czy ma dużą łapę czy brzuch większy od klaty , ciekawi mnie co wy robicie w tym czasie ?? Siedzicie przed fotelem z batonem w ręku i komentujecie ludzi którzy mają jakąś pasję i chęci do wykonywania ćwiczeń. Spróbujcie się poświęcić tak jak oni i zobaczcie ile trzeba w to włożyć prace aby coś osiągnąć. Wielcy znawcy sportu sprzed ekranu...
          • Gość: Gość Re: Siłowni OSIR IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.08.14, 17:56
            Na siłowni chodzą ludzie w każdym wieku i o różnej sylwetce , są niscy, wysocy i średni ludzie , do tego suplementacja i genetyka też swoje robi nie mówiąc o podstawie czyli diecie. I jakoś tam nikt nikogo nie wyśmiewa że jest tak czy taki albo czy mało wyciska.. bo człowieka się szanuje takim jakim jest a do takiej osoby na siłowni ma się szacunek bo przynajmniej chce coś zmienić w swoim życiu czy w swojej sylwetce. Zastanówcie się czasem
    • Gość: gabi Re: Siłowni OSIR IP: *.tbg.edge.wdm.pl 20.08.14, 18:16
      mi osobiścei lysi nie przeszkadzają, natomiast przeszkadza mi typ z włosami taki wysoki co jak cwiczy to stęka jakby miał wysrac bliźniacze slonie, ludzie tego się sluchac nie da! myśli chyba ze jest sam na siłowni!!! takis pikny a takis obleśny fuj

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka