Dodaj do ulubionych

Macie sposób?

IP: *.play-internet.pl 02.09.14, 20:22
Macie sposób na pozbycie się muszek owocówek szlag mnie już trafia wypierdo... wszystko z domu co może powodować iż żarcie i dalej napierda..... już żyć nie idzie a nie wspomnę o spaniu -przecież okna nie zamknę bo to sarkofag! zresztą są tak sprytne że i tak wejdą
Obserwuj wątek
    • Gość: loo Re: Macie sposób? IP: *.free.aero2.net.pl 02.09.14, 20:41
      Ja mam moskitiery w każdym otwieranym oknie i mam spokój!!!
    • Gość: Do Wezyra Re: Macie sposób? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.09.14, 21:27
      Musisz dokładniej posprawdzać produkty spożywcze w szafkach i poprzecierać dokładnie półki by nie było śladów słodkości, owoców, warzyw itp. Najważniejsze- opróżniać kosz często:-) Czyli np. słoik z miodem też przetrzeć z wierzchu, by nie było resztek miodu. Najlepiej woda z dodatkiem jakiegoś detergentu. Rozejrzyj się dokładnie zwłaszcza po kuchni, powodzenia:-) Może gdzieś się zawieruszył jakiś pomidorek albo śliwka wpadła za fotel, poodsuwaj, posprawdzaj:-)

• Gość: domator Re: Macie sposób? IP: *.tsm.tarnobrzeg.pl 03.09.14, 09:03
        Powinieneś utrzymać lad i porządek w swoim własnym domu
    • Gość: gość Re: Macie sposób? IP: *.tsm.tarnobrzeg.pl 03.09.14, 09:15
      Obetnij butelkę PET, wsadź jedno w drugie na odwrót żeby był lejek w środku i nalej piwa 1cm. Postaw, czyhaj i dokończ resztę piwa.
    • e-ftalo Re: Macie sposób? 03.09.14, 11:14
      nie zostawiać fragmentów owoców w mieszkaniu tylko chować do lodówki po skończeniu jedzenia
    • Gość: wezyr Re: Macie sposób? IP: *.play-internet.pl 03.09.14, 12:56
      No dzięki! chata posprzątana już dawno ze wszelkiego rodzaju owoców i innych szybko psujących się artykułów tyle to i ja sam wiem, najlepiej sprawdzę temat piwa można połączyć przyjemne z pożytecznym
      • Gość: znawca Re: Macie sposób? IP: *.tsm.tarnobrzeg.pl 03.09.14, 14:01
        Jak wiesz to po co d... zawracasz, tam gdzie brud to i wszelkie robactwo, więc zalej robaka ;-))
    • Gość: mnm Re: Macie sposób? IP: *.tsm.tarnobrzeg.pl 03.09.14, 16:45
      Te co latają odkurzałam ,francowate i tak się chowały jak słyszały odkurzacz lub nie wiem o co biega. Normalnie czaiłam się z odkurzaczem , jak znowu się pojawiały to ja znowu włączałam odkurzacz i ogień. To moja zmora ale znalazłam przepis na miksturę która działała w tamtym roku w tym trochę mniej nie wiem dlaczego . Podam Ci przepis......W słoik wlewasz sok owocowy ,ocet i płyn do naczyń no i czekasz aż się skuszą i potopią w tej miksturze. Nie pamiętam proporcji ale pewnie po równo . W tamtym roku miałam św spokój ale w tym jakby się wycwaniły .
    • Gość: ajax Re: Macie sposób? IP: *.free.aero2.net.pl 03.09.14, 17:43
      tez mam ten probem....ciągle walczę.
      JAkie moskitiery???.Muszki owocówki wcale nie przylatują zza okna.
      Najwazniejsze to sterylna czystość "spozywcza " w CAŁYM domu.I to nie tylko kuchnia.,caly dom.
      (gdy posprzatasz samą kuchnię to polecą na pokoje w poszukiwaniu jedzenia).
      śmiecie wynoszę codziennie nawet gdy jest polowa koszta-resztki jedzenia do kibla,anie kosza.
      Gdy nie wyniosę na noc to rano az się tłuką w szafce:)
      Nie zostawiaj zadnych naczyn w zlewie,zadnych sztuców-myj na bierząco.
      myjkę tez starannie myj.
      ( u mnie przylatują do pustej szklanki po herbacie).

przylatują tez do chlebaka,gdzie chleb mam zawiniętydodatkowo w folię!(siedzą na tej foli).
      chowaj wszystko co mozesz do lodówki-cytynę,owoce,soki itp.

moje lubią tez siedzieć w szafce na herbatach i suchych makaronach-choć są szczelnie zamknięte...

• Gość: Ewa Re: Macie sposób? IP: *.tsm.tarnobrzeg.pl 05.09.14, 13:42
        Do koszyczka w którym mam owoce wkładam 2-3 liście laurowe i owocówek nie ma.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka