Gość: takitam IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.09.04, 23:14 Proszę o radę-z usług jakiej firmy skorzystać, zakładając radiówkę? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: świr Re: Radiówka - najlepsze oferty w Tbgu IP: *.tarnobrzeg.sdi.tpnet.pl 07.09.04, 08:44 może spróbuj rmf fm :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: DJK Re: Radiówka - najlepsze oferty w Tbgu IP: *.tarnobrzeg.sdi.tpnet.pl 07.09.04, 12:59 tylko radio Kielce z koncertem zyczen i muzyka - protoplastką disco polo. A na serio jakby radiowki nie chciały tyle kasy za wjazd to byly by ok. a tak to nie sa i nie bedą - to lipa XXL Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zadowolony Re: Radiówka - najlepsze oferty w Tbgu IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.09.04, 21:39 Polecam Eter.net (www.zasieg.pl) mam w tej firmie już ponad rok i jestem bardzo zadowolony. Zero awarii a transfer 90 kbit/s mam za 37 złotych. A miałem założyć w SISie :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rsd Re: Radiówka - najlepsze oferty w Tbgu IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.09.04, 23:05 pogadaj ze sławkiem chmielowcem. są solidni i najtansi w tbg i obsługa ok. najpierw przyjda i sprawdza czy mogą dać internet a potem mówią o kasie jak wszystko jest ok. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zadowolony Re: Radiówka - najlepsze oferty w Tbgu IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.09.04, 00:17 Chyba nie są najtańsi, ja założyłem za 350 PLN i Internet działał od razu po montażu. Tak więc już po dwóch godzinach od przyjazdu ekipy było po wszystkim i mogłem cieszyć sie Netem i tak jest po dziś dzień. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: szok Re: Radiówka - najlepsze oferty w Tbgu IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.09.04, 23:45 A co oni robili przez dwie godziny? Zatwardzenia dostali czy co? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: takitam Re: Radiówka - najlepsze oferty w Tbgu IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.09.04, 17:15 hehehehe, toś mnie ubawił, właśnie mam tę wątpliwą przyjemność być we FlashNecie, bryndza :-( najtańsi-byc może; solidni??? to najlepszy kawał, jaki słyszałem; w piątek stwierdził, ze cos musi poprawić z anteną, miał zadzwonić w sobotę, o której przyjdzie, do dziś (minął tydzień) nie dał znać - solidny??? Niemniej dzięki za odzew. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: niezależny Re: Radiówka - najlepsze oferty w Tbgu IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.09.04, 02:10 Coś cienki ten transfer masz kolego. Plujesz na SIS a u nich w tej chwili na liczniku 128kbps/s na ściąganie plus na wysył 64 kbps czyli razem sobie policz a wszystko to za 35 złotych. Następny abonament za 55 złotych 256 kbps/s na ściąganie plus 128 na wysył. Jako ich konkurencja niedoinformowany jesteś. P/s jak się chcesz pochwalić to miej przynajmniej czym, jeśli nie masz to nie zabieraj głosu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: :) Re: Radiówka - najlepsze oferty w Tbgu IP: *.sistbg.net 08.09.04, 20:53 Jeszcze kilka dni temu transfer w Sisie był L I P A ale teraz jak najbardziej polecam!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
mariusz_nn Re: Radiówka - najlepsze oferty w Tbgu 11.09.04, 18:17 tak tylko czy zauwayles ze uslugi p2p dezyzja zarzadu zostaly udostepnione w godzinach 22-8 . To co to jest za internet !!!! Jak mozna wprowadzic takie ograniczenia !!! Dla mnie internet to korzystanie z wszystkich uslug o kazdej porze , a nie wtedy kiedy na to zarzad wyrazi zgode !!! Przeciez w umowie i regulaminie nie bylo nic o ograniczeniach jak podpisywalem umowe, cos tu nie gra !! Pewnie maja za slabe lacza i dlatego wprowadzili ograniczenia. To jest nieuczciwe. Odpowiedz Link Zgłoś
maks.pejn Re: Radiówka - najlepsze oferty w Tbgu 12.09.04, 15:31 dla mnie uczciwe :) bo dzieciaki nie zapychaja lacz sciaganymi teledyskami czy innymi pierdolami. moge spokojnie sciagnac mejla czy korzystac online z mojej bazy danych. a wczesniej to wszystko chodzilo kulawo. a co do umowy - przeczytaj sobie i ja i regulamin raz jeszcze. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: beavis Re: Radiówka - najlepsze oferty w Tbgu IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.09.04, 22:22 no nie zgodze sie z toba. Dzieciaki też klienci i tez mają prawo sciągać co im się podoba płacą za łącze i zarząd ma zadbać by go mieli, bo im płacą za to. Tak samo ty płacisz za to i chcesz sobie odebrać maila ze skrzynki. To jest ich problem jak sobie poradzić z p2p a konkretnie z kazą bo to chyba najbardziej "portożerny" program do ściągania. A można to zrobić... tylko trzeba wiedzieć jak. Na obecną chwilę nikt tego w SiSie nie rozgryzł... Problem jest w tym, że SiS już zaczyna oszczędzać na usłudze którą dają i na własnych klientach. Ich problemy stają się (a może cały czas były) problemem klientów. Moja diagnoza jest taka: jeżeli firma robi coś takiego to jest w kryzysie. Zamiast umacniać swoją pozycję tą usługą robią coś zupełnie odwrotnego. A to w sumie jedyna rzecz jaką obecnie mają do zaoferowania, która pozwala na ich dalszy byt. Ale sie nadiagnozowalem.... niech to h*j Odpowiedz Link Zgłoś
maks.pejn Re: Radiówka - najlepsze oferty w Tbgu 14.09.04, 17:10 uwazam, ze i Ty masz racje - i ja. popatrz - w regulaminie uslug, ktory jest integralna czescia umowy [przynajmniej w tym co ja czytalem] byl zapis - ze firma zastrzega sobie prawo do podjecia decyzji o ograniczeniu badz wylaczeniu niektorych uslug. to fakt. nie robia nic przeciwko regulaminowi. ale z drugiej strony to firma, ktora nie rozwija sie w sposob intensywny, tylko wkroczyla na droge ekspansywna. czyli nie dba o jakosc, tylko o ilosc. inwestuja kupe kapuchy w kolejne nadajniki, i w ogole w infrastrukture. koncentruja sie wlasnie nie na zapewnieniu przyzwoitych warunkow dla istniejacych uzyszkodnikow tylko chca zdobywac nowych. ot co. po prostu nie maja czasu na naprawy - bo podlaczaja nowych, nie maja kasy na lepsze lacze czy zatrudnienie specjalisty, ktory wiedzialby w jaki sposob podzielic pasmo na poszczegolne uslugi i uzyszkodnikow poniewaz cala kase laduja w infrastrukture. i kolo sie zamyka. pozostaje tylko miec nadzieje, ze kiedys wlasciciel oprzytomnieje i jak zaczna mu masowo uciekac klienci do firm, ktore sa bardziej user-friendly zwroci uwage na bledy ktore popelnil. a tak swoja droga - to widze wlasnie, ze na moim terenie spokojnie moglbym korzystac z zuma, flashnetu i jeszcze jednej, ktorej nazwa mi z glowy wyleciala [a pisze teraz nie ze swojego kompa]. jak nic sie nie zmieni na lepsze - autentycznie pomysle o zmianie ISP... Odpowiedz Link Zgłoś
mariusz_nn Re: Radiówka - najlepsze oferty w Tbgu 13.09.04, 20:49 Nie rozumiem twojego podejscia do tej sprawy. A jakby napisali ze sciaganie poczty jest mozliwe tylko w godzinach od 22-8 to tez nie mialbys nic przeciwko temu ?? Moim zdaniem jezeli placi sie za dostep do internetu 24/h to nie powinno byc zadnych ograniczen , mnie nie interesuje to ze lacze sie zapycha ujme moze to tak "place i wymagam " .Jakbyn chcial miec ograniczenie to dolaczylbym sie do sieci blokowej i nie mialbym zadnych zastrzezen i abonamenet bym jeszcze placil mniejszy. tak wiec jhest to nieuczciwe co zrobili !! Jezeli nie umia ustawic lacza tak aby wszyscy moli korzystac z kazdej uslugi bez wzgledu na pore dnia to niech dokupia kolejne lacza . Przeciez ludzie maja teraz pretekst aby zerwac umowe i zadac zwrotu kasy !!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ciekawy Re: Radiówka - najlepsze oferty w Tbgu IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.09.04, 23:43 Zastanawiam się od kogo Wy macie takie dokładne dane na temat SIS-u? Coś mi się wydaje że jesteście marną ich konkurencją. Odpowiedz Link Zgłoś
maks.pejn Re: Radiówka - najlepsze oferty w Tbgu 14.09.04, 17:11 rynek jest wolny [podobno] ;) masz prawo do zerwania umowy. ja juz bylem bliski. ale stalo sie lepiej i moge normalnie pracowac. Odpowiedz Link Zgłoś
mariusz_nn Re: Radiówka - najlepsze oferty w Tbgu 13.09.04, 20:50 co do umowy i regulaminu to przeczytalem dokladnie i nigdzie nie widze aby bylo napisane ze moga ograniczac jakies ulugi !!!! Jezeli mozesz to podaj mi punkt w ktorym o tym jest mowa Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: takitam Re: Radiówka - najlepsze oferty w Tbgu IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.09.04, 23:03 no, tom sie qrfa dowiedział :-( o SISie, o ktorym wiedzialem, o FlashNecie, z ktorego, tfu, korzystam i jakimś zumie (?) Pomogliscie, nie ma co, dzięęęęęęęęęęęeeeeeeeeki wielkie; Droczcie się i udowadniajcie swoje racje dalej, mnie to już nie interesuje; Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: takitam Re: Radiówka - najlepsze oferty w Tbgu IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.11.04, 16:29 Srał pies, odezwę się jeszcze raz, może teraz otrzymam jakieś konkretne sugestie. Interesuje mnie FULL DOSTĘP do netu 24H/DOBĘ, z p2p włącznie (żeby była jasność). I pytanie: czy ktoś korzysta z usług Eter.netu? Jaka jest jakość usług? Proszę o poważne odpowiedzi, bo muszę znaleźć innego dostawcę niż flashnet, bo to kiła jakich mało (bywaja dni, że przy łączu 128kb/s nie można otworzyć nawet strony). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: X Re: Radiówka - najlepsze oferty w Tbgu IP: 80.51.252.* 29.11.04, 20:42 Może net z kablówki ? Niema żadnych zablokowanych portów (czyli p2p działa 24/h) . Jest nieco droższy abonament bo chyba za 128kb jest 54 zł/miech ale pewnie jakość w porównaniu z radiówka o niebo lepsza. I załorzenie chyba 1.22 w porównaniu z 350 zł z np sisa. Ale chyba trzeba mieć duży pakiet kablówki. Sam jestem ciekawy jak to działa. Jak ktoś posiada niech sie wypowie... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kamil Re: Radiówka - najlepsze oferty w Tbgu IP: *.sistbg.net 18.12.04, 01:18 Jestem klijentem Sisa i mam co do tej firmy mieszane uczucia. Korzystam z najmniejszego pakietu i jestem z niego zadowolony. Radiowke z sisa mam juz jakies 1,5 roku a sygnal urwal mi sie moze z 3 razy- co do tego nie mam zastrzezen. Minusem jest to jak juz wczesniej ktos powiedzial, zablokowane programy p2p- firma powinna isc do przodu i dazyc za potrzebami klijeta, i jesli sygnal jest slabszy to wlozyc w to kase i poprawic to jakos a nie cofac sie i blokowac dostep urzytkownikow do tego co jest im potrzebne.Zakladajac internet mialem do wyboru Flashneta i Sis, bo tylko te dwie firmy bralem pod uwage, zadecydowalem ze bedzie to pierwsza z wymienionych firm. Jednak czekalem az mi zaloza ta radiowke jakies 3 tygodnie i na czekaniu sie zakonczylo, a Sisa od mojego telefonu do nich internet mialem w sumie za jakies 40 minut.To chyba tyle. Odpowiedz Link Zgłoś