21_a_w_e 17.01.15, 00:10 Bedzie w koncu swiety spokoj. Ruski wegiel jest lepszy i tanszy. Po co wam deficytowe kopalnie ? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
wislocki12 Re: Pozamykac kopalnie 17.01.15, 01:02 Najlepiej te w Zagłębiu Saary, że Rurhrze, nie wspomnę! Bo przecież "ruski węgiel jest lepszy i tańszy." Pazdrawliaju! ;-)) Odpowiedz Link Zgłoś
21_a_w_e Re: Pozamykac kopalnie 17.01.15, 14:21 Nawet wykopanie czegos z ziemi was przerasta.Chyba za malo sie modlicie ! Odpowiedz Link Zgłoś
palacz67 Re: Pozamykac kopalnie 17.01.15, 17:44 www.fronda.pl/a/swiat-naukowy-staje-w-obronie-gornikow-bardzo-piekna-inicjatywa,46328.html Odpowiedz Link Zgłoś
polak1706 Re: Pozamykac kopalnie 17.01.15, 18:33 >W obce ręce przeszedł gromadzony przez pokolenia majątek narodowy i polski potencjał produkcyjny w wielu dziedzinach gospodarczych, np. w produkcji cukru, cementu, stali i wyrobów hutniczych itd., a wiele innych zostało po prostu zlikwidowanych – np. przemysł stoczniowy, włókienniczy, motoryzacyjny – lista jest bardzo długa. Szczególnie bolesna jest dla nas perfidna metoda stosowana przez polskich decydentów: doprowadzanie przedsiębiorstw do upadłości i likwidacja lub sprzedaż w obce ręce za bezcen.< Czy ktoś za to odpowie? Odpowiedz Link Zgłoś
e-zybi Re: Pozamykac kopalnie 17.01.15, 18:15 @21_a_w_e, a co cię to obchodzi?? skoro się z nami nie utożsamiasz ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
21_a_w_e Re: Pozamykac kopalnie 17.01.15, 19:32 Moje podatki ida na fundusze unijne dla was. W koncu mozecie nauczyc sie grzebania w ziemi. Kazdy przedszkolak nie ma w piaskownicy z tym problemow. Odpowiedz Link Zgłoś
wislocki12 Re: Pozamykac kopalnie 17.01.15, 22:05 21_a_w_e utożsamia się z nami negatywnie, jak przystało neoficie, zresztą,... :-(( Odpowiedz Link Zgłoś
21_a_w_e Re: Pozamykac kopalnie 17.01.15, 22:27 To moj dziadek byl tak madry, ze podpisal kiedys tam, jakas tam liste.Sorry ale to bylo ponad 70 lat temu, wiec mowienie o Neo chyba jakos nie pasuje.Wszyscy mowia, ze trzeba uwazac co sie podpisuje - kredyt we frankach czy przepustke. Sorry taki mamy porzadek swiata. Odpowiedz Link Zgłoś
wislocki12 Re: Pozamykac kopalnie 17.01.15, 23:51 Mam rozumieć, że dziadek podpisał za Ciebie? Gratuluję poziomu samoświadomości! PS. Warto wiedzieć: "Neofita (z gr. neóphytos - na nowo zasadzony, łac. neophytus - nowo nawrócony) – osoba, która niedawno przyjęła jakąś wiarę. Określenie stosowane najczęściej w odniesieniu do chrześcijaństwa. Do XV wieku neofita nie mógł przyjmować godności kościelnych, później jednak, początkowo w Hiszpanii, a następnie na gruncie całego Kościoła, zniesiono to ograniczenie. Określenie to stosuje się również do nowego wyznawcy danej ideologii lub do polityka zmieniającego przynależność partyjną. Ma ono wtedy charakter ironiczny i podkreśla jego przesadną gorliwość oraz niejednokrotnie ostentacyjne obnoszenie się z nowo przyjętymi zasadami." (Wikipedia) Odpowiedz Link Zgłoś
21_a_w_e Re: Pozamykac kopalnie 17.01.15, 23:59 Nie wiem po co ty mi to opowiadasz. Mam sie wzruszyc ? Odpowiedz Link Zgłoś
wislocki12 Re: Pozamykac kopalnie 18.01.15, 00:02 No tak, "W Niemczech wydobywa się największą na świecie ilość węgla brunatnego. Pochodzi stąd ok. 1/5 światowego wydobycia." Gratuluję! ;-)) Odpowiedz Link Zgłoś