americano2014 08.05.15, 14:43 i polski patriota!.Polskę panie Bredzisłaoiw napadli zbrodniarze Niemieccy a nie naziści i hitlerowcy. telewizjarepublika.pl/komorowski-na-westerplatte-mowil-o-nazistowskiej-agresji,19826.htmlS Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
polak1706 Re: Dupek a nie historyk 08.05.15, 18:23 Tak się wciska narodowi KIT, byle nie narazić się przodującym w Europie. No ale, za to mają POlacy raj na ziemi onet.tv/i/fakt/janusz-lewandowski-polska-placa-minimalna-nie-jest-niska/c91g2f Macie przeżyć za to i już! Banderowcy to też nasi Ukraińscy przyjaciele. Ktoś wątpi? Odpowiedz Link Zgłoś
wislocki12 Dupek i... to już wszystko! 08.05.15, 21:53 Ciekawe, co mają wspólnego banderowcy, że o o ukraińskich przyjaciołach nie wspomnę, z polską płacą minimalną, że o płacy Lewandowskiego, Kaczyńskiego i Dudy nie wspomnę? :-(( PS. Zgodnie z zasadami ortografii języka polskiego, przymiotnik "ukrański" należ pisać od małej litery, nawet jeżeli ma to dotyczyć "ukrańskich" przyjaciół! ;-)) PS2. Americano też tak pisze, niestety. :-(( Odpowiedz Link Zgłoś
wislocki12 Dupek i... to już wszystko! 08.05.15, 21:42 A jaka jest różnica między "zbrodniarzami niemieckimi" a "nazistami i hitlerowcami"? ;-)) PS. Zgodnie z zasadami polskiej ortografii, czasownik "niemiecki" należy pisać od małej litery, nawet, jeżeli dotyczy to zbrodniarzy! ;-)) Odpowiedz Link Zgłoś
palacz67 Re: Dupek i... to już wszystko! 08.05.15, 21:47 Jakie znasz, Wisłocki, części mowy? Podstawówka się kłania:-) Odpowiedz Link Zgłoś
wislocki12 Jedinica? 08.05.15, 22:04 Chyba się zabiję! Mam wrażenie, że sama siebie o tym informujesz! ;-)) PS. Dlaczego "jedinica", a nie "jedynka"? Odpowiedz Link Zgłoś
wislocki12 Przyzwyczajenie to druga natura? 08.05.15, 22:23 No tak, przyzwyczajenia zostały, niestety! PS. Jakiego przedmiotu uczyłaś w latach 80.? Odpowiedz Link Zgłoś
palacz67 Re: Przyzwyczajenie to druga natura? 08.05.15, 22:55 W tych latach studiowałam:-) Pozostańmy przy temacie wątku:-) Odpowiedz Link Zgłoś
wislocki12 Przepraszam! 08.05.15, 21:56 Przepraszam! Naprawdę nie zorientowałaś się, że chodzi mi o przymiotnik? ;-)) Odpowiedz Link Zgłoś
genia50 Re: Dupek a nie historyk 08.05.15, 21:52 Jak ktos znajacy historie tak obrazliwie sie wypowiada,to jeszcze mozna zrozumiec,ale americano? Odpowiedz Link Zgłoś
palacz67 Re: Dupek a nie historyk 08.05.15, 21:53 Patriota by użył innych słów a historyk tym bardziej. Odpowiedz Link Zgłoś
wislocki12 Patriota jak historyk... 08.05.15, 21:59 Nie bardzo rozumiem, które słowa Bronisława Komorowskiego aż tak Cię niepokoją? ;-)) Odpowiedz Link Zgłoś
palacz67 Re: Patriota jak historyk... 08.05.15, 22:05 Zwiedzałam Westerplatte z przewodnikiem. Można włożyć więcej serca opowiadając o tych wydarzeniach. Odpowiedz Link Zgłoś
wislocki12 Tajemnica Westerplatte 08.05.15, 22:20 To już przewodnik Ci nie wystarcza? ;-)) PS. Oglądałaś "Tajemnicę Westerplatte? :-(( Odpowiedz Link Zgłoś
wislocki12 Serce to najpiękniesze słowo świata? 08.05.15, 23:03 I co z owym sercem? :-(( Odpowiedz Link Zgłoś
americano2014 Re: Dupek a nie historyk 09.05.15, 20:56 wisłocki pisze; A jaka jest różnica między "zbrodniarzami niemieckimi" a "nazistami i hitlerowcami"? ;-)) PS. Zgodnie z zasadami polskiej ortografii, czasownik "niemiecki" należy pisać od małej litery, nawet, jeżeli dotyczy to zbrodniarzy! ;-)) Rożnica jest taka,że naziści żyli i działali w Niemczech,Szwecji,RPA itd.Dzieli się na sympatyków socjalizmu,komunizmu,monarchizmu a zburzyli mój kraj i w okrutny sposób wymordowali miliony Polaków zbrodniarze niemieccy.Teraz rozumiesz?! Odpowiedz Link Zgłoś
wislocki12 Nazista z RPA 09.05.15, 21:31 Może i masz rację, ale nie rozumiem, dlaczego owi, niewątpliwie, zbrodniarze, występowali pod sztandarami nazistowskimi, faszystowskimi, hitlerowskimi, że o swastyce nie wspomnę? :-(( PS. A co do tego mają naziści ze Szwecji, a szczególnie RPA? PS2. Dziękuję za uwzględnienie uwag o charakterze ortograficznym! ;-)) Odpowiedz Link Zgłoś
americano2014 Re: Nazista z RPA 09.05.15, 21:38 Znowu bredzisz i tworzysz bezsensowne posty Odpowiedz Link Zgłoś
wislocki12 Americano nigdy nie bredzi, czasami tylko... 09.05.15, 22:03 No tak, twoje posty są ostatnio coraz bardziej sensowne i merytoryczne! ;-)) PS. Proponuję hasło dnia (jutrzejszego, zresztą): "Americano nigdy nie bredzi, czasami tylko..." Edkuzgredku, pomóż! ;-)) Odpowiedz Link Zgłoś
edekzgredek99 Re: Nazista z RPA 10.05.15, 13:04 Spadaj stąd. Wracaj na mieleckie forum. Jesteś nudny i grubiański. Bez przerwy mendzisz i bredzisz. Idź lepiej kury macać. Odpowiedz Link Zgłoś
edekzgredek99 Re: Nazista z RPA 10.05.15, 13:08 Zapomniałem. Nawet lechowski ci rajd rowerowy nie wyszedł. Ludziska cie olali. I dobrze. Nikt nie lubi takich gburów nadętych. Odpowiedz Link Zgłoś
genia50 Re: Nazista z RPA 10.05.15, 14:57 Panie Edku my tak krytykujemy,a moze lechowski ma ekologiczne jajka,bo wszystko robi recznie?Teraz tylko wszystko klatkowo i maszynowo. Odpowiedz Link Zgłoś
edekzgredek99 Re: Nazista z RPA 10.05.15, 15:12 Pani Geniu nie wiem jakie lechowski ma jajka i wole nie wiedziec Odpowiedz Link Zgłoś
edekzgredek99 Re: Nazista z RPA 10.05.15, 15:16 A skad pani wie ze on wszystko recznie robi ;) Odpowiedz Link Zgłoś
genia50 Re: Nazista z RPA 10.05.15, 16:48 No bo macac kury to mozna tylko recznie,a to sugeruje,ze inne czynnosci tez robi sie recznie,bo po co ta pierwsza?Sama o tym czytalam ,ze wpadl mi na mysl chow ekologiczny. Odpowiedz Link Zgłoś
palacz67 Re: Nazista z RPA 10.05.15, 17:04 Nie chce mi się wierzyć, że pisze to kobieta, która ma syna na studiach. Odpowiedz Link Zgłoś
americano2014 Re: Nazista z RPA 10.05.15, 17:35 Ona ma syna ale pod budką z piwem! Odpowiedz Link Zgłoś
genia50 Re: Nazista z RPA 10.05.15, 17:52 A moze jeszcze gorzej,moze jest wlascicielem tej budki(browaru) z piwem? Odpowiedz Link Zgłoś
edekzgredek99 Re: Nazista z RPA 10.05.15, 20:00 A skąd to lechowski wiesz? No chyba że jesteś stałym bywalcem. Z urody to nawet pasujesz. Odpowiedz Link Zgłoś
genia50 Re: Nazista z RPA 10.05.15, 17:38 Gospodynie na wsi nie tylko mowily o macaniu kur,ale robily to osobiscie i nikt sie nie gorszyl.Nie jestem wulgarna,a to tylko humor(moze nieco specyficzny),,ktory z edkiemzgredkiem99 uskuteczniamy.Nie sadze aby moja moralnosc na tym cierpiala. Odpowiedz Link Zgłoś
palacz67 Re: Nazista z RPA 10.05.15, 17:47 Dzięki, Geniu, za odpowiedź. Po prostu dziwią mnie Twoje wpisy, no cóż, każdy człowiek jest inny. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
edekzgredek99 Re: Nazista z RPA 10.05.15, 20:01 No nie każdy jest taki sztywny i przemądrzały jak pani palacz Odpowiedz Link Zgłoś
marco.poolo Re: Nazista z RPA 10.05.15, 17:46 Znajomość tematu nie jest pani Geni obca, dobrze jest mieć wiedzę i szerokie horyzonty. Wiele przedmiotów wykonywanych ręcznie jest w cenie, a i prace ręczne potrafią sprawić wiele przyjemności ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
genia50 Re: Nazista z RPA 10.05.15, 17:51 Wlasnie np.wznawiaja dzialalnosc kola gospodyn wiejskich i unia daje doplaty,Inscenizuja darcie pierza,robia wypieki,swojskie potrawy,ekologiczny chow i uprawy. Odpowiedz Link Zgłoś
marco.poolo Re: Nazista z RPA 10.05.15, 17:58 A mi jakoś darcie pierza zawsze kojarzyło się z podskubywaniem ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
genia50 Re: Nazista z RPA 10.05.15, 18:05 Podskubywanie to cos innego niz darcie.Drze sie to pierze ktore jest juz podskubane lub wyskubane.Ale bardziej szczegolowo nie opowiem,bo sama mnie juz pamiec zawodzi,To co widzialam bylo bardzo dawno,ale robilo wrazenie,skoro cos tam pamietam. Odpowiedz Link Zgłoś
marco.poolo Re: Nazista z RPA 10.05.15, 18:12 I teraz mam jasność sytuacji, jak się podskubuje to powinno się też i drzeć. Odpowiedz Link Zgłoś
genia50 Re: Nazista z RPA 10.05.15, 18:17 Nie,podskubane pierze drze sie tylko wtedy,gdy chce sie zrobic poduszki lub pierzyny,a jak nie to mozna wyrzucic lub spalic. Odpowiedz Link Zgłoś
marco.poolo Re: Nazista z RPA 10.05.15, 18:30 Dziękuję za wyjaśnienie, moja wiedza w tym temacie szwankowała. Za moich czasów podskubywało się tylko dziewczyny ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
ursi51 Re: Nazista z RPA 10.05.15, 18:50 Cisza wyborcza... trzeba poskubywać i drzeć. A dziś jeszcze miesięcznica. I co? Odpowiedz Link Zgłoś
edekzgredek99 Re: Nazista z RPA 10.05.15, 19:58 A za moich to dziewczyny się podszczypywało ;) Odpowiedz Link Zgłoś
wislocki12 Podszczypywanie czy podskubywanie? 10.05.15, 22:53 Odnoszę wrażenie, że podszczypywanie pomyliło Ci z podskubywaniem... ;-)) Odpowiedz Link Zgłoś
wislocki12 "Za moich czasów"? 10.05.15, 23:38 Podejrzewam, że nie tylko w tym temacie... :-( PS. Postawiłbym jednak na podszczypywanie, chociaż jest to w sumie jednak niehumanitarne, niestety! ;-)) Odpowiedz Link Zgłoś
edekzgredek99 Re: "Za moich czasów"? 11.05.15, 08:57 Moze i niehumanitarne ale jak one piszczaly, jak sie cieszyly Odpowiedz Link Zgłoś
genia50 Re: "Za moich czasów"? 11.05.15, 09:57 Moze byl Pan atrakcyjny i dlatego sie cieszyly,a nie z powodu watpliwej przyjemnosci ze szczypania? Odpowiedz Link Zgłoś
edekzgredek99 Re: "Za moich czasów"? 11.05.15, 14:54 Pani Geniu ja nadal jestem atrakcyjny i bardzo chetnie podszczypie tu i tam ;) Odpowiedz Link Zgłoś
genia50 Re: "Za moich czasów"? 11.05.15, 16:19 Czy robi to Pan w myslach,czy moze czyni to fizycznie?Ja przychylam sie do mysli,w latach wczesniejszych pewnie bylo odwrotnie. Odpowiedz Link Zgłoś
edekzgredek99 Re: "Za moich czasów"? 11.05.15, 16:44 Teraz to tylko w myslach. Boje sie oskarzen o molestowanie. Dawniej to byly czasy. Nikt nikogo nie molestowal tylko sie zalecal. A teraz to strach zagadac do kobiety. Co za czasy Odpowiedz Link Zgłoś
marco.poolo Re: "Za moich czasów"? 11.05.15, 17:53 Wydaje mi się, że nie jest tak źle, człowiek dobrze wychowany nigdy nie ma z tym problemu, molestowanie to działanie wbrew woli, a za przyzwoleniem można fantazjować. Odpowiedz Link Zgłoś
edekzgredek99 Re: Nazista z RPA 10.05.15, 19:48 Jestem pod wrażeniem. Pani Geniu skąd pani to wszystko wie? No i podoba mi się pani poczucie humoru. Nie lubię takich sztywniaków jak palacz i lechowski. Odpowiedz Link Zgłoś
edekzgredek99 Re: Nazista z RPA 10.05.15, 19:56 Pani Genia jest warta podskubania ;) Odpowiedz Link Zgłoś
edekzgredek99 Re: Nazista z RPA 10.05.15, 20:34 Pani Genia to mądra, sympatyczna i pełna życia kobieta. Jak to mówią "do tańca i do różańca" Odpowiedz Link Zgłoś
genia50 Re: Nazista z RPA 10.05.15, 21:16 Panie Edku dzieki za obecnosc w tym watku,bo poczulam sie przez dluzsza chwile osamotniona. Odpowiedz Link Zgłoś
edekzgredek99 Re: Nazista z RPA 11.05.15, 08:55 Pani Geniu ja zawsze tam gdzie pani. I zawsze po pani stronie. Odpowiedz Link Zgłoś
genia50 Re: Nazista z RPA 11.05.15, 09:49 Czuje sie mocno wsparta i jestem wdzieczna. Odpowiedz Link Zgłoś
wislocki12 Podskubywanie i... darcie? 10.05.15, 23:53 Myślę, że zarówno przesłanki, jak i wnioski są fałszywe. No bo, jak się ma podskubywania do darcia? ;-)) Odpowiedz Link Zgłoś
wislocki12 Dobrze jest... 10.05.15, 22:56 Masz rację, "dobrze jest mieć wiedzę i szerokie horyzonty"! ;-)) Odpowiedz Link Zgłoś
ja-tarzan Re: Dupek a nie historyk 11.05.15, 14:30 >>Polskę panie Bredzisłaoiw napadli zbrodniarze Niemieccy a nie naziści i hitlerowcy. Zrobili to NIemcy, którzy byli nazistami / hitlerowcami. A kto w ubecji katował Polaków? Polacy ... tak po prostu, ...czy Polscy komuniści na usługach NKWD? Odpowiedz Link Zgłoś
americano2014 Re: Dupek a nie historyk 11.05.15, 19:30 W UB w dużej części katowali polscy Żydzi,którzy zostali przeszkoleni przez zbrodniarzy sowieckich z KGB i okrucieństwem często przerastali kumpli z Gestapo Odpowiedz Link Zgłoś
genia50 Re: Dupek a nie historyk 11.05.15, 21:28 Trzeba znac i pamietac co bylo w przeszlosci,ale trzeba tez zyc dniem dzisiejszym.Ci Zydzi ,ktorzy tak robili juz nie zyja,a ich dzieci i wnuki jesli sa uczciwi,to czemu maja byc gnebieni.Jesli tak,to dlaczego jesli ktos byl okrutnym UB-ekiem a teraz nosi baldachim i stal sie dewotem jest uwazany za dobrego,swietego czlowieka? Odpowiedz Link Zgłoś
wislocki12 Przerastali kumpli z Gestapo 11.05.15, 21:38 Piszesz: "W UB w dużej części katowali polscy Żydzi,którzy zostali przeszkoleni przez zbrodniarzy sowieckich z KGB i okrucieństwem często przerastali kumpli z Gestapo." Jak się domyślam, za kumpli Gestapo trzeba również uznać Polaków, którzy katowali i przerastali, jak podejrzewam, w nie mniejszej części, niestety! ;-)) PS. Jak rozumiem, antysemityzm Cię mierzi... ;-)) Odpowiedz Link Zgłoś
americano2014 Re: Przerastali kumpli z Gestapo 11.05.15, 21:44 Takie dupki jak Ty prawdę przeoblekają w antysemityzm!.Zaprzeczysz,że Światło,Wolińska,Fejgin,Różański,Mietkowski,Humer,Brestengirowa ....to znani ubeccy zwyrodnialcy pochodzenia żydowskiego Odpowiedz Link Zgłoś
wislocki12 Podbródek 11.05.15, 23:07 Sam napisałeś: "znani ubeccy zwyrodnialcy pochodzenia żydowskiego". Czyli jednak Polacy? :-(( PS. Dziękuje za kolejny komplement! No tak, robisz postępy! Przechodzisz sam siebie! A na dodatek, stosujesz coraz bardziej merytoryczne argumenty! ;-)) PS. M. Kowalski ma bardziej okazał podbródek! ;-)) Odpowiedz Link Zgłoś
polak1706 Re: Podbródek 11.05.15, 23:13 > Czyli jednak Polacy? :-((< Problem jest w tym, że Żydzi na siłę chcieli być Polakami. Wielu z nich zmieniało nazwiska, imiona na polskie. Nie wiesz o tym? Niemożliwe!!! Odpowiedz Link Zgłoś
wislocki12 Rzeszowski, Kijowski... 11.05.15, 23:26 Sam widzisz, chcieli być Polakami, a Ty odsądzasz ich od od czci i wiary, niestety! :-(( PS. Wiem, często, przechodząc na katolicyzm, przyjmowali nazwiska od nazw miejscowości, np. Rzeszewski, Kijowski, nawet Polak, niestety... :-)) Odpowiedz Link Zgłoś
polak1706 Re: Rzeszowski, Kijowski... 11.05.15, 23:48 >nawet Polak, niestety... :-)) < Niestety... jestem antysemitą, rasistą, islamofobem. A wszystko powyższe w trosce o bezpieczeństwo, także Twoje, Twoich dzieci, rodziny i Twojego kraju.... stety :-( Odpowiedz Link Zgłoś
edekzgredek99 Re: Rzeszowski, Kijowski... 12.05.15, 07:49 :))) Z tym Kijowskim to sie panu wybornie udalo. Wielkie brawa panie Wislocki Odpowiedz Link Zgłoś
ja-tarzan Re: Dupek a nie historyk 12.05.15, 21:40 >>W UB w dużej części katowali polscy Żydzi,którzy zostali przeszkoleni przez zbrodniarzy sowieckich z KGB i okrucieństwem często przerastali kumpli z Gestapo Byli tam i Żydzi. ... w dużej części, co oznacza, że większość była nie-Żydami, czyli kim? POLACY TO BYLI PO PROSTU, CZY KOMUNIŚCI NA USŁUGACH NKWD? Odpowiedz Link Zgłoś
polak1706 Re: Dupek a nie historyk 11.05.15, 22:57 >Polacy ... tak po prostu, ...czy Polscy komuniści na usługach NKWD?< Żydzi na usługach NKWD Odpowiedz Link Zgłoś
wislocki12 Polacy? 11.05.15, 23:09 A Americano pisze, że to Polacy pochodzenia żydowskiego, niestety! ;-)) Odpowiedz Link Zgłoś