Dodaj do ulubionych

POczątek końca

10.05.15, 22:00
złodziejskiej Polski!
1.Duda 34.8%
2.Komorowski 32.2%
3.Kukiz 20.3%
Obserwuj wątek
    • wislocki12 Współczuję 10.05.15, 22:09
      Marian Kowalski - 0,8%! Współczuję! :-(
    • wislocki15 Re: POczątek końca 10.05.15, 22:17
      To są wyniki sondażowe więc na razie trzymam szampan w chłodziarce.
      • polak1706 Re: POczątek końca 10.05.15, 22:19
        Jutro okaże się że Komor-ra ma więcej % a po drugiej turze wzrośnie liczba głosów do 60%
      • kl1945 Re: POczątek końca 10.05.15, 22:20
        Chyba mi się w oczach dwoi, ile tych wislockich?
        • polak1706 Re: POczątek końca 10.05.15, 22:23
          Po wyborach dostała (bo to kobieta) rozdwojenia jaźni!
          • edekzgredek99 Re: POczątek końca 11.05.15, 08:53
            A skad ta pewnosc ze pan Wislocki jest kobieta? Zagladales Mu w majty?
            • polak1706 Re: POczątek końca 11.05.15, 22:46
              Czuję to po wpisach. Takie brednie może wypisywać tylko kobieta. Przypuszczam że ma związek z wykształceniem, jakby pedagogicznym/ polonistka albo cosik koło tego.
              Jeżeli jest kobietą (fajną) to mogę jej zajrzeć w majty a jeżeli chce być naszą przyjaciółka to musi sama zdjąć majty. Kumasz?
        • retinger Re: POczątek końca 10.05.15, 22:28
          Wislockie pewnie służą w jednej firmie i nie jest to firma lubiąca A.Dudę. Znając jednak tego typu ludzi to po ew. zwycięstwie A.Dudy przewerbują się i będą merdać ogonkami jak trzeba.
        • wislocki12 Prawdziwy wislocki jest tylko jeden! 10.05.15, 22:35
          Oświadczam niniejszym, że nie mam nic wspólnego z innymi Wislockimi. Cieszy zaś atrakcyjność pierwszej części nicka. :-))
          • exkol Re: Prawdziwy wislocki jest tylko jeden! 10.05.15, 23:04
            Macie rację wislocki12, nie przyznawajcie się.
            • wislocki12 Prawdziwy wislocki jest tylko jeden! 11.05.15, 01:15
              Powtarzam: wislocki jest jeden - wislocki12! :-))
    • genia50 Re: POczątek końca 10.05.15, 22:30
      Pozyjemy, zobaczymy(wole polska wersje).
    • wislocki12 Następca tronu! 11.05.15, 01:13
      Myślę, że te wyniki oznaczają początek końca dominacji Jarosława Kaczyńskiego w PiSie. Niezależnie od wyników kampanii prezydenckiej, bowiem, Duda jest naturalnym następcą tronu, niestety! ;-))
    • genia50 Re: POczątek końca 11.05.15, 09:17
      Od pewnego czasu PiS rzadzi na Podkarpaciu i duzo instytucji sie przenioslo z Tbg do Mielca.ZUS ,ZE,ostatnio dyspozytornia pogotowia i in.Tarnobrzeg sie kurczy,a na pocieszenie w zamian zostal nam lechowski vel americano na tarnobrzeskim forum.
      • ursi51 Re: POczątek końca 11.05.15, 10:42
        Jeszcze 2 tygodnie jazdy bez trzymanki. Druga tura to wybór mniejszego zła.
        • waluczek Re: POczątek końca 11.05.15, 11:36
          .
          • waluczek Naiwnych nie sieją... 11.05.15, 11:42
            www.fronda.pl/forum/duda-juz-sie-dawno-opowiedzial-politycznie-po-wlasciwej-stronie,64616.html
            I jeszcze to:
            pressmix.eu/2015/05/06/katastrofalny-podatek-katastralny-juz-za-rok-czemu-kandydaci-na-prezydenta-o-nim-milcza/
            W zasadzie americano - zgodzę się z Tobą
            • polak1706 Re: Naiwnych nie sieją... 11.05.15, 22:56
              W jednym z postów pisałem że POlitycy wykończą nas (naród) podatkami i opłatami. Tarzan zaprzeczył....
              Tak będzie bieda, głód i smród!
              • wislocki12 Państwo nie jest od posiadania! 11.05.15, 22:59
                Państwo nie jest od własności i posiadania! Państwo jest od zarządzania, kierowania i koordynowania!
                • polak1706 Re: Państwo nie jest od posiadania! 11.05.15, 23:04
                  >Państwo jest od zarządzania, kierowania i koordynowania!<.... MĄDREGO!
                  • wislocki12 Państwo nie jest od posiadania! 11.05.15, 23:51
                    Też! ;-))
              • ja-tarzan Re: Naiwnych nie sieją... 12.05.15, 21:43
                >>W jednym z postów pisałem że POlitycy wykończą nas (naród) podatkami i opłatami. Tarzan zaprzeczył....

I nadal zaprzeczam
                Naród się nie da wykończyć, a i żaden rozsądny nawet dyktator narodu nie wykończy, bo nie miałby z czego doić profitów. ;)

>>Tak będzie bieda, głód i smród!

Słyszę takie zapowiedzi pewnie dłużej niż Ty żyjesz ;)
                Już dawno przestałem w nie wierzyć. ;)
                • polak1706 Re: Naiwnych nie sieją... 12.05.15, 23:41
                  >>>Tak będzie bieda, głód i smród!
                  Słyszę takie zapowiedzi pewnie dłużej niż Ty żyjesz ;)
                  Już dawno przestałem w nie wierzyć. ;)<

Widocznie nie obracasz się między ludźmi. Najwyżej w jakimś zamkniętym klanie.

>Naród się nie da wykończyć,< POradzą sobie z narodem. Zapewniam.
                  • wislocki12 "POradzą sobie z narodem. Zapewniam." ;-)) 12.05.15, 23:58
                    Szanowny Polaku, 76, zresztą! Przecież to jakaś sieczka! Nie sposób połapać się, o co Ci chodzi? Nie sposób też odróżnić cytaty od twoich opinii! To chyba jakiś bełkot, niestety! :-((
                    PS. Naprawdę zapewniasz, że poradzą sobie z narodem? :-((
                    • polak1706 Re: "POradzą sobie z narodem. Zapewniam." ;-)) 13.05.15, 01:07
                      No widzisz! Nie jest tak źle z moim "bełkotem" Zrozumiałaś przecież o co chodzi.
                      Myślę że jesteś mało dowartościowana i próbujesz dowartościować się bzdurnymi komentarzami, zresztą.... Nie! Nie! bez reszty. Zostawiam ci napiwek!
                      • wislocki12 "Nie! Nie! bez reszty"? 13.05.15, 01:28
                        No tak, napiwek! Wszystko jasne! ;-))
                  • ja-tarzan Re: Naiwnych nie sieją... 13.05.15, 06:26
                    >>Widocznie nie obracasz się między ludźmi. Najwyżej w jakimś zamkniętym klanie.

Nie Polaku drogi, obserwuję, spotykam, znam wielu.

To Ty jesteś w zamkniętym klanie zrzędzących, którzy próbują wbić Ci do głowy takie puste slogany.
                    Gdy założysz rodzinę, zostaniesz ojcem, zobaczysz, że Twój punkt widzenia zmieni się ... i stanie się bardziej obiektywny, bo nie emocjonalny i hasłowy,a praktyczny.

>>POradzą sobie z narodem. Zapewniam.

Mylisz się strasznie. Nie wykończyli nas pod zaborami, nie wykończyli podczas wojen, 45 lat komuny nie dało nam rady, a Ty boisz się rządów takiej, czy innej partii?
                    Kto Ci taki populizm wbija do głowy?

Nie podoba Ci się taka, czy inna partia? To zagłosuj na inną, dąż do zmiany władzy, ale nie wierz w tę zagładę ;)
                    ...popadniesz w depresję ;)
                    • polak1706 Re: Naiwnych nie sieją... 14.05.15, 00:25
                      >Gdy założysz rodzinę,....<
                      Ojca chcesz uczyć jak się robi dzieci. Mam rodzinę i w trosce o jej dobro zaszlachtowałbym niejednego przy korycie! Zapewniam cię że mam już wszystko za sobą i dalej podtrzymuję że żyjesz w jakimś zamkniętym klanie. Nie widzisz ludzkiej biedy, krzywd a może.... nie chcesz widzieć jak polskojęzyczny spasiony rząd a raczej mafia!
                      W związku z powyższym zadaję ci pytanie: czy byłeś bezrobotny? Jeżeli tak to przez jaki okres czasu?

>Mylisz się strasznie. Nie wykończyli nas pod zaborami, nie wykończyli podczas wojen, 45 lat komuny nie dało nam rady, a Ty boisz się rządów takiej, czy innej partii?<
                      I tu Ty się mylisz. Okres w historii Polski o którym piszesz to był czas zastoju gdy inni rozwijali. się.

• wislocki12 Klan czy azyl? 14.05.15, 00:36
                        No to, może zacznijmy od pytania - A Ty byłeś bezrobotny? A jeśli tak, to kto Cię wyciągnął? Rodzina, kumpel czy znajomek? :-(
                        PS. Mam wrażenie, że nie rozumiesz pojęcia "klan". Chyba nie byłeś w Szkocji, niestety! A może masz na myśli "azyl"? ;-))
                        • polak1706 Re: Klan czy azyl? 14.05.15, 00:44
                          Nie czepiaj się słowa gdy wiadomo o co chodzi
                          • wislocki12 Klan czy azyl? 14.05.15, 00:52
                            Chyba tylko Tobie! ;-))
                      • ja-tarzan Re: Naiwnych nie sieją... 15.05.15, 06:51
                        >>Ojca chcesz uczyć jak się robi dzieci. Mam rodzinę i w trosce o jej dobro zaszlachtowałbym niejednego przy korycie! Zapewniam cię że mam już wszystko za sobą

Sposób wypowiedzi sugerował mi raczej młody wiek ...

>>Nie widzisz ludzkiej biedy, krzywd a może.... nie chcesz widzieć jak polskojęzyczny spasiony rząd a raczej mafia!

Widzę problemy, tylko nie podzielam opinii tych, co je wyolbrzymiają! Nędza to jest w jakimś Sudanie, nie w Polsce. Nędza to była na Ukrainie za Stalina, u nas ludzie ie jedzą obierek, szczurów itp.

Jeśli się czegoś mam obawiać, to gorszej sytuacji ekonomicznej, niewłaściwej polityki społecznej itp, ale nie WYKOŃCZENIA NARODU, CZY JEGO UPADKU.

>>W związku z powyższym zadaję ci pytanie: czy byłeś bezrobotny? Jeżeli tak to przez jaki okres czasu?

Formalnie nie. Będąc jeszcze uczniem i studentem zawsze starałem się coś zarabiać, nie uwłaczało mi handlowanie, praca na budowie, czy w jakimś lokalu.
                        Stąd mało, to mało, ale na początku swego dorosłego życia bezrobotnym nie byłem.
                        Ta pokora pozwoliła mi łatwiej może dojść do pewnej stabilizacji.

>>I tu Ty się mylisz. Okres w historii Polski o którym piszesz to był czas zastoju gdy inni rozwijali. się.

Okres zastoju to chyba nie jest synonim wykończenia?

To jest właśnie oznaka tej pewnej przypadłości, by nadużywać pewnych określeń.
                        Czy gdy dostaniesz kataru, to wzywasz pogotowie z okrzykiem umieram! i sam się podłączasz do domowego respiratora?
                        • polak1706 Re: Naiwnych nie sieją... 15.05.15, 17:11
                          >W związku z powyższym zadaję ci pytanie: czy byłeś bezrobotny? Jeżeli tak to przez jaki okres czasu?<

>Formalnie nie.<
                          To drugiego człowieka nie zrozumiesz. Nie ma o czym dyskutować :-(
                          • ja-tarzan Re: Naiwnych nie sieją... 16.05.15, 06:36
                            >>To drugiego człowieka nie zrozumiesz. Nie ma o czym dyskutować :-(

Że niby dlaczego? Mogłem bywać w tarapatach równie poważnych co brak pracy, może ktoś z bliskich taki status posiadał...

Znałem jednego bezrobotnego, żadnej oferty nie brał, wolał na czarno fuchę od czasu do czasu, byle na piwko było, żona utrzymywała dzieci.... on by drugiego człowieka zrozumiał ;)
                        • polak1706 Re: Naiwnych nie sieją... 15.05.15, 17:15
                          >Sposób wypowiedzi sugerował mi raczej młody wiek ...<
                          Młody duchem.

>Okres zastoju to chyba nie jest synonim wykończenia?<
                          Zacofania, ciemnoty itp
                          • wislocki12 Jaki stary... 15.05.15, 20:31
                            No tak, jaki stary, taki... ;-))
                            PS. A zacofanie, że ciemnocie nie wspomnę, już wkrótce przybędzie... :-((
                            • polak1706 Re: Jaki stary... 15.05.15, 20:56
                              >No tak, jaki stary, taki... <
                              Chcesz oberwać po tym plugawym ryju!
                              Piszę ogólnikowo a wam szczawiki dużo nie potrzeba by wyciągać jakieś, często niewłaściwe, wnioski. A poza tym to tym najmłodszym wydaje się że można "zawojować świat". Nic bardziej błędnego. Rozum przychodzi z wiekiem. Tobie Wisłocka też, może, przyjdzie.
                              • wislocki12 Po ryju? Damski bokser? 15.05.15, 21:23
                                Po ryju? Kobietę? No tak, Polak, 1706, zresztą! ;-))
                                • genia50 Re: Po ryju? Damski bokser? 15.05.15, 21:28
                                  Jednak mezczyzni tez sa czuli na punkcie swego wieku,ale ze az tak?
                                  • polak1706 Re: Po ryju? Damski bokser? 15.05.15, 21:54
                                    Jak mówię to mówię. A jak nie mówię, to dopiero mówię!
                                    Jestem młodszy od was, ale czy to jest temat do dyskusji. Wybory tuż tuż, ABW zatrzymała w POlsce 3 terrorystów (propagandowo) itd, itd
                                • ursi51 Re: Po ryju? Damski bokser? 15.05.15, 21:30
                                  Polak potrafi... tak po chrześcijańsku, zresztą.
                                  • polak1706 Re: Po ryju? Damski bokser? 15.05.15, 21:50
                                    No... Polak potrafi, Polaka trafi :-)
                                • polak1706 Re: Po ryju? Damski bokser? 15.05.15, 21:54
                                  Gdy mąż żony nie bije, to jej wątroba gnije :-P
                              • wislocki12 Nie daj, Boże! 15.05.15, 21:31
                                No tak:
                                "Nic bardziej błędnego. Rozum przychodzi z wiekiem. Tobie Wisłocka też, może, przyjdzie."
                                Taki jak Tobie? Nie daj, Boże! ;-))
                                • polak1706 Re: Nie daj, Boże! 15.05.15, 21:52
                                  Jeżeli Bóg jest, co nie daj Boże, to niech nas pan Bóg broni!
                                  Jeżeli Boga nie ma, co daj Boże, to niech nas Matka Boska ma w swojej opiece :-)
                                  • genia50 Re: Nie daj, Boże! 15.05.15, 21:57
                                    Z czego wynikaja dzisiaj twe agresywno-filozoficzne wpisy?Moze zanosi sie na zmiane pogody.
                                    • polak1706 Re: Nie daj, Boże! 15.05.15, 22:04
                                      Kiepski biorytm na dzień dzisiejszy :-(
                                  • wislocki12 Nie daj, Boże, że o Matce Boskiej nie wspomnę... 15.05.15, 22:02
                                    Mam wrażenie, że zaczynasz wreszcie przemawiać ludzkim głosem... ;-))
                                    • polak1706 Re: Nie daj, Boże, że o Matce Boskiej nie wspomnę 15.05.15, 22:05
                                      Ateistka grzesznica?
                                      • wislocki12 Wislocki jak... matka Boska? ;-)) 15.05.15, 23:31
                                        Nie bardzo rozumiem, kogo masz na myśli? Mnie, czyli zatwardziałego faceta, czy... Matkę Boską? ;-))
                          • ja-tarzan Re: Naiwnych nie sieją... 16.05.15, 06:39
                            >>Młody duchem.

Zwróciłem uwagę na styl wypowiedzi, typowy właśnie dla szczawików ... ;)

Trzymaj tego ducha jak najdłużej ... choć styl bym jednak zmienił :)

>>>Okres zastoju to chyba nie jest synonim wykończenia?<
                            >>Zacofania, ciemnoty itp <<

Zacofanie? W jakiej dziedzinie? A nawet jeśli to nie jest jednoznaczne z "wykończeniem narodu"!
                            Ciemnota? W czym tej światłości Ci brakuje?
                            • polak1706 Re: Naiwnych nie sieją... 16.05.15, 16:31
                              Styl twoich wypowiedzi mędrcu wskazuje na to, że jeszcze kopa w du.ę od życia nie dostałeś. Jesteś dla mnie naiwniakiem jakich wielu.
                              Zacofanie w Polsce było, choćby przez lata zaborów.. wszystkich. Ciemnota również.
                              > W czym tej światłości Ci brakuje?<
                              Czytać nie umiesz? Napisałem że mnie brakuje? Wracaj do szkoły.

Poza tym napisałem że nie mamy o czym rozmawiać. Nie czytałeś mędrcu?
                              Styl mogę zmienić na... siekierę i widły.
                              • ja-tarzan Re: Naiwnych nie sieją... 17.05.15, 18:47
                                >>Styl twoich wypowiedzi mędrcu wskazuje na to, że jeszcze kopa w du.ę od życia nie dostałeś. Jesteś dla mnie naiwniakiem jakich wielu.

Właśnie wręcz odwrotnie, doświadczyło mnie życie, stąd wiem, że przejmować się nieistotnymi rzeczami nie należy, a gdy wpływu na coś nie mam nie marnuje energii...
                                Ale myśl co chcesz, Twoje prawo. :)

>>Zacofanie w Polsce było, choćby przez lata zaborów.. wszystkich. Ciemnota również.

Oczywista oczywistość ... ale jaki to wspólny mianownik z omawianym problemem?

>>Czytać nie umiesz? Napisałem że mnie brakuje? Wracaj do szkoły.

Jeśli ciemnota jest dla Ciebie problemem, to znaczy, że światłości brakuje ...

... denerwujesz się tym, że nie potrafisz odpowiedzieć, nie potrafisz określić o co Ci tak naprawdę chodzi? Spokojnie, poczekam, przemyśl i napisz ... ale do szkół mnie nie odsyłaj chłopaku... ;) bo to przyznanie się do ... totalnej porażki choćby w takim pseudo-dyskursie

Wracając do sedna, po raz kolejny udowadniasz, żeś "gorączka", stąd nerwowość i nadużywanie semantyczne...
                                Spokojnie dorośniesz albo staniesz się takim Lechowskim ... wybór po części należy do Ciebie :)
          • wislocki12 Lasy jak SKOKi? 11.05.15, 22:56
            Lasy Państwowe jak SKOKi? :-((
            • americano2014 Re: Lasy jak SKOKi? 15.05.15, 23:21
              ...i znowu wisłocki dla Ciebie i sitwy,która rządzi moim krajem od 8 lat,coraz gorsze wiadomości
              www.facebook.com/269462189904991/photos/a.269467813237762.1073741827.269462189904991/408461359338406/?type=1&theater
              wiadomosci.wp.pl/kat,1342,title,Sondaz-TNS-Polska-PiS-35-proc-PO-28-proc-Sondaz-dla-Faktow-PO-34-proc-PiS-33-proc,wid,17541226,wiadomosc.html?ticaid=114def
              • wislocki12 A podbródka żal... 15.05.15, 23:34
                A Mariana, Kowalskiego, że o jego podbródku, nie wspomnę, jednak żal! ;-))
                • americano2014 Re: A podbródka żal... 15.05.15, 23:39
                  ...żałuj dalej!
                  abctygodnik.pl/artykuly/380-nowy-sondaz-duda-mocno-przed-komorowskim
                  • wislocki12 A gdzie Dmowski, gdzie republikanie? 16.05.15, 00:14
                    Naprawdę ewentualne zwycięstwo będzie Cię cieszyć? A gdzie Dmowski, że o republikanach nie wspomnę? ;-))
                    • americano2014 Re: A gdzie Dmowski, gdzie republikanie? 16.05.15, 17:39
                      Dmowski najwiekszy polski myśliciel polityczny XX wieku jest w moich myślach i rozumieniu polskiego interesu narodowego i spojrzenia na państwo.Zabita polska myśl narodowa odradza sie powoli,poprzez kluby dyskusyjne,portale,stowarzyszenia a też przez Ruch Narodowy.Zdechła Mumia wolności,niedłudo zejdzie z polskiej sceny politycznej złodziejska PO a myśl natrodowa Dmowskiego będzie trwała,dopóki istnieć będzie polski Naród i polskie państwo.
                      A zwycięstwo nad szkodnikami zawsze cieszy.
                      • e-zyleta Re: A gdzie Dmowski, gdzie republikanie? 16.05.15, 19:10
                        americano2014 napisał(a):

> Dmowski najwiekszy polski myśliciel polityczny XX wieku jest w moich myślach i
                        > rozumieniu polskiego interesu narodowego i spojrzenia na państwo.Zabita polska
                        > myśl narodowa odradza sie powoli,poprzez kluby dyskusyjne,portale,stowarzyszeni
                        > a a też przez Ruch Narodowy.Zdechła Mumia wolności,niedłudo zejdzie z polskiej
                        > sceny politycznej złodziejska PO a myśl natrodowa Dmowskiego będzie trwała,dop
                        > óki istnieć będzie polski Naród i polskie państwo.
                        > A zwycięstwo nad szkodnikami zawsze cieszy.
                        Ktoś powiedział? Spieprzaj dziadu kury macać.
                      • wislocki12 Duda i... Dmowski? 16.05.15, 21:07
                        Myślisz, że Duda to przyjaciel Dmowskiego? Chyba żartujesz?
              • edekzgredek99 Re: Lasy jak SKOKi? 16.05.15, 18:39
                Lechowski a twój PiS to nie jest sitwa?
                • ursi51 Re: Lasy jak SKOKi? 16.05.15, 20:19
                  Miejcie litość nad biednymi kurami. Jak Lechowski zacznie je macać, to im tylko krzywdę zrobi.
                  • e-zyleta Re: Lasy jak SKOKi? 16.05.15, 20:35
                    Może to być prawdą, że ma łapę jak złodziej podolski.
                    • wislocki12 Ilustracja 16.05.15, 22:07
                      Myślę, że doskonałą ilustracją tej tezy jest działalność rzeczonego na tym forum! ;-))
                  • genia50 Re: Lasy jak SKOKi? 16.05.15, 22:23
                    Juz wczesniej podnosilam te kwestie,bo takim rozdraznionym nie powinno sie do zywego,malego stworzenia(kura) dotykac.Nie studiowalam behawiorystyki zwierzat,ale intuicja mi tak podpowiada.
                    • americano2014 Re: Lasy jak SKOKi? 17.05.15, 12:52
                      www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=mgjlaM72TF8
                      • wislocki12 To se ne vrati... 17.05.15, 20:19
                        A kiedyś to był całkiem niezły kabareciarz... :-((
                  • edekzgredek99 Re: Lasy jak SKOKi? 17.05.15, 18:58
                    Rzeczywiscie szkoda kur. Niech maca byki czy prostate maja zdrowa. Byk bardziej krzepki jest

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka