Dodaj do ulubionych

Kulczykowi wg rankigu Wprost

23.06.15, 22:21
przybyło 3 mld zł.Innym kombinatorom,którzy wzbogacili się dzieki koneksjom w PO i SLD,równiez przybyło.Tym czasem na zielonej wyspie POlactwo żyje w biedzie i ucieka z tuskolandu
www.facebook.com/269462189904991/photos/a.269467813237762.1073741827.269462189904991/425917697592772/?type=1&theater
Obserwuj wątek
    • wislocki12 Trzymam kciuki! 23.06.15, 22:34
      Nie bardzo jestem w stanie zrozumieć, o co Ci chodzi. Twierdzisz bowiem, że Kulczykowi przybyło 3 mld, a na dowód przywodzisz wartości zarobków w Europie z Polska na samym końcu. Nie pamiętasz tylko o tym, że tę rzeczywistość stworzyły solidarnie: "Solidarność" (nomen omen), UW, AWS, SLD, PiS i PO, a PiS właśnie zamierza kontynuować owo chlubne dzieło! Życzę wszystkiego najlepszego i trzymam kciuki! ;-))
    • polak1706 Re: Kulczykowi wg rankigu Wprost 23.06.15, 22:48
      Polacy chcą być dziadami i niewolnikami dlatego głosują na PO. Kulczyk, w przypadku dojścia do władzy PiS zniknie z Polski bo ma za dużo na sumieniu. No i to właściwie Żyd skubiący nasze państwo choćby poprzez unikanie płacenia podatków.
      Nie ma co się dziwić, że Polacy uciekają skoro sam twórca ZIELONEJ WYSPY zwiał na wyspę. Za kilka lat wróci z zamiarem startowania naprezydenta RP.
      • rzeszowski15 Re: Kulczykowi wg rankigu Wprost 23.06.15, 22:56
        PiS rządził 20 miesięcy a układ z Magdalenki trwa ponad 25 lat.Twierdzsz towarzyszu wisłocki,ze PiS chcąc podwyższyć kwotę wolną od podatku do 8 tys złotych,tak jak kumple Kulczyka z SLD i PO chcą pozbawić Polaków i tak marnych pieniędzy?!
        • polak1706 Re: Kulczykowi wg rankigu Wprost 23.06.15, 23:06
          Wisłocka ma skrzywiony kręgosłup ideologiczny. Nie może pojąć kto krzywdzi naród a kto mu podaje rękę.
          • wislocki12 Kręgosłup ideologiczny? 23.06.15, 23:37
            Kręgosłup ideologiczny? Skąd my to znamy? No tak, "Trybuna Ludu"! Oj Lechowski, Lechowski, nie wstyd Ci? :-)
        • wislocki12 "Radość z odzyskanego śmietnika"? 23.06.15, 23:31
          Może i masz rację, nie rozumiem tylko, dlaczego prawica triumfuje, biorąc sobie "ch..., d... i kamieni kupę" na grzbiet! ;-))
          PS. Śmiem zauważyć, że towarzyszy w tym kraju nie ma już od ponad 25 lat, a i wcześniej było ich niewielu! ;-))
      • wislocki12 Tusku, wróć! 23.06.15, 23:34
        Kto wie, czy nie masz racji? Myślę, że po "rządach" Dudy i PiSu Tusk będzie miał duże szanse! ;-))
        • rzeszowski15 Re: Tusku, wróć! 23.06.15, 23:49
          Ma szanse co najwyżej na Prezydenta Sopotu po swoim kumplu kombinatorze Karnowskim.Chyba znowu coś za dużo wypiłeś,bo o kregosłupie ideologicznym pisze polak a nie ja!
          • wislocki12 Kręgosłup ideologiczny 24.06.15, 00:12
            Sadzę, że jeżeli chodzi o kręgosłup ideologiczny, to przesadnie z Polakiem1706 nie różnicie się, niestety! ;-)
            PS. Naprawdę myślisz, że trzeba koniecznie coś wypić, aby pomylić Wasze chore pomysły? :-((
          • wislocki12 Rzeszowski czy Lechowski? A może Polak? 24.06.15, 01:00
            To Ty się nazywasz Lechowski? Niesamowite! ;-))
          • kolekcjonerkosci69 Oszusci i zlodzieje z PIS-U!!! 24.06.15, 22:20
            A słuchałeś buraku klechowski dzis rano RMF MAXXX jak Maciek Rock i ten drugi zrobili temat z mandatami,że niby duda-bus za przekroczenie prętkości... itd...itd..????
            Kwoty za mandaty kazali wliczyc do fv jako koszt!!!
            Pieprzone złodzieje tylko niech dorwią do koryta to zobaczysz co się będzie działo...
            Będziesz dupę nadstawiał...a ten biskup...z dominikany będzie Cię posuwał jak nic...
            • kolekcjonerkosci69 Re: Oszusci i zlodzieje z PIS-U!!! 24.06.15, 22:21
              o jarku i jego kocie nie wspomnę...no i pozostałych kotach z sąsiedztwa...
            • polak1706 Re: Oszusci i zlodzieje z PIS-U!!! 24.06.15, 22:49
              Boże! To straszne! Kilka mandatow wliczyli! Cóż za przewały! Jeszcze takich nie było w POlsce! Na stos z nimi póki jeszcze nie zajmują stanowisk bo wówczas kazaliby się pochować na Wawelu!
              A propo Wawelu. Czytałem niedawno, że Żydzi upominają się o zwrot kasy którą swego czasu, wieków temu kilka wyłożyli na budowę. Może to ich trza spytać czy pozwolą jakby co?
        • polak1706 Re: Tusku, wróć! 23.06.15, 23:54
          Pis nie wygra w jesiennych wyborach. W POlsce jest za diżo złodziei a tacy głosują na PO.
          • wislocki12 Klechowski, Polak i... paulini z Jasnej Góry! 24.06.15, 00:15
            Masz rację, na PiS głosują wyłącznie Klechowski, Polak i... paulini z Jasnej Góry! ;-))
            • polak1706 Re: Klechowski, Polak i... paulini z Jasnej Góry! 24.06.15, 22:39
              Słusznie! Nie głosuj! Skończysz w rynsztoku ty albo twoje dzieci.
              • wislocki12 Rynsztok 24.06.15, 22:43
                Co Ty wiesz o rynsztoku... ;-))
                PS. A Ty masz dzieci? ;-))
                • polak1706 Re: Rynsztok 24.06.15, 22:51
                  G. Cię to obchodzi. Chcesz zaspokoić babską ciekawość?
                  • genia50 Re: Rynsztok 24.06.15, 22:58
                    A chlopska bys zaspokoil?Powiedzmy,ze mimo iz jestem kobieta posiadam chlopska ciekawosc.
                    • polak1706 Re: Rynsztok 24.06.15, 23:05
                      G. Cię to obchodzi! Chcesz zaspokoić chłopską ciekawość?
                      • genia50 Re: Rynsztok 24.06.15, 23:07
                        Odpowiedziales niegrzecznie pytaniem na pytanie,to jest unikanie odpowiedzi.
                      • wislocki12 Aria na strunie G cd. 24.06.15, 23:38
                        Uwielbiam słowa na G. Są takie pieszczotliwe, jak np. Genia! ;-))
                        PS. Chyba chodziło Ci męską ciekawość? Chłopi to raczej z robotnikami... ;-))
                  • wislocki12 Aria na strunie G 24.06.15, 23:35
                    Uwielbiam słowa na G. Są takie pieszczotliwe, jak np. Genia! ;-))
                    • genia50 Re: Aria na strunie G 24.06.15, 23:52
                      Dziekuje, Wislocki tez milo brzmi,chociaz na inna litere:-))
                      • rzeszowski15 Re: Aria na strunie G 25.06.15, 06:48
                        Oto jak się robi interesy w tuskolandzie
                        europejczycy.info/57795/artykuly/tak-sie-zalatwia-interesy-w-iii-rp-czyli-co-pokazala-nam-afera-tasmowa/
                        • wislocki12 Ewolucja 25.06.15, 12:13
                          Zbigniew Kuźmiuk wyraźnie zradykalizował się, gdy po 20 lat członkostwa w PSL został wyrzucony z partii, a następnie przygarnięty przez PiS. Analogiczną "ewolucję" przeszedł Janusz Wojciechowski. :-(
                        • polak1706 Re: Aria na strunie G 25.06.15, 17:21
                          I tak Polacy zaglosują na swoich oprawców. Polacy mają być dziadami, dłużnikami. 'Kamienice nasze ulice wasze'
                          • ja-tarzan Re: Aria na strunie G 25.06.15, 18:02
                            " tak Polacy zaglosują na swoich oprawców. Polacy mają być dziadami, dłużnikami. 'Kamienice nasze ulice wasze' "

Czy oby nie za dużo Marksa czytujesz? ;)

gdybyś tak tyle energii poświęcił na pracę, to byś miał już kamienicę, a tak marnujesz na forumowe użalanie się ;)
                            • rzeszowski15 Re: Aria na strunie G 25.06.15, 18:51
                              Dzielny tarzan na forum się nie udziela i ma dwie kamienice,POdobnie jak parę milionów bezrobotnych Polaków
                              • genia50 Re: Aria na strunie G 25.06.15, 19:10
                                Obawiam sie,ze jak PiS dojdzie do wladzy,to ci co sie starali,oszczedzali i nie trwonili kasy zrownaja sie z tymi,ktorzy trwonili pieniadze,nie zawsze majac ich mniej ,W tym dzikim rozdawnictwie wszyscy stana sie dziadami,za wyjatkiem naprawde bogatych elit,ktore obracaja milionami.
                                P.S.Wspolczuje tylko tym osobom,ktore rzeczywiscie nie moga zarabiac,czesto z powodu choroby lub jakichs niesprzyjajacych uwarunkowan(tez brak znajomosci).
                                • ja-tarzan Re: Aria na strunie G 25.06.15, 21:48
                                  >>Obawiam sie,ze jak PiS dojdzie do wladzy,to ci co sie starali,oszczedzali i nie trwonili kasy zrownaja sie z tymi,ktorzy trwonili pieniadze,nie zawsze majac ich mniej ,W tym dzikim rozdawnictwie wszyscy stana sie dziadami,za wyjatkiem naprawde bogatych elit,ktore obracaja milionami.

Nie bój się Gieniu, PiS nie miał nigdy zamiaru zrealizować nawet 10% swoich obietnic. ;)
                                  • polak1706 Re: Aria na strunie G 27.06.15, 21:54
                                    "PiS nie miał nigdy zamiaru zrealizować nawet 10% swoich obietnic. "
                                    Nie miał większości w sejmie dlatego niewiele mógł. Silne LOBBY deweloperskie blokowało wszelkie korzystne ustawy dotyczące pomocy młodym w uzyskaniu mieszkania, I tak było ze wszystkim. Zejdź wreszcie z tego drzewa i nie bredź!
                                    Faktem jest że IV RP nie wróci ale tylko ONA była gwarantem praworządności krawaciarzy zasiadających na stołkach. Od NICH trzeba było zacząć.
                                    • wislocki12 "Faktem jest że IV RP nie wróci" 27.06.15, 22:15
                                      Naprawdę uważasz, że "Faktem jest że IV RP nie wróci"? Chyba żartujesz? To po co miliony Polaków głosowały na PiS? Myślę, że to już się nie powtórzy, przynajmniej w odniesieniu do mnie! :-(
                                      PS. Nie sądzisz, przypadkiem, że partie polityczne, a szczególnie PiS, powinny być bardziej wierne swoim ideałom, że o programach nie wspomnę? :-(
                                      • polak1706 Re: "Faktem jest że IV RP nie wróci" 27.06.15, 22:19
                                        nie sądzę!
                                        • wislocki12 Szkoda 28.06.15, 11:14
                                          No to szkoda! ;-((
                              • wislocki12 Miałeś szczęście... 25.06.15, 20:22
                                Miałeś szczęście, że w swoim czasie nie trafiłeś na prokuratora Stanisława Piotrowicza:
                                "Od 1978 należał do PZPR. W stanie wojennym był autorem aktu oskarżenia przeciwko działaczowi opozycji Antoniemu Pikulowi oskarżonemu o kolportaż wydawnictw drugiego obiegu. (...) W 1983 został odznaczony Brązowym Krzyżem Zasługi."
                                A dzisiaj jest kandydatem in spe na stanowisko ministra sprawiedliwości w rządzie Beaty Szydło, że o Jarosławie Kaczyńskim nie wspomnę! ;-))
                              • ja-tarzan Re: Aria na strunie G 25.06.15, 21:47
                                >>Dzielny tarzan na forum się nie udziela i ma dwie kamienice,POdobnie jak parę milionów bezrobotnych Polaków

Dzielny Tarzan bywa na forum, gdy ma czas i ochotę i nie próbuje "zbawić świata" poprzez reklamowanie Jedynie Słusznej Partii, bo wie, że jeśli sam nie zapracuje, to nikt mu nie da.

I dlatego Tarzan ma to co ma.

PiS bezrobocie zlikwiduje, zabroni in-vitro, oskarży każdego, kto zdejmie obraz świętego ... a Tarzan dalej będzie robił swoje, bo nie zarabia na pierdzieleniu w Internecie, jak np. Lechowski, a na swojej robocie, którą dalej będzie wykonywał, bez względu na to, kto rządzi.
                                Tarzan jest szczęśliwy i tego samego życzy wszystkim ludziom :)

• polak1706 Re: Aria na strunie G 27.06.15, 21:50
                                  Czyli.... skaczesz po drzewach jak małpa i kasujesz za występ? Tak też można zarabiać na chleb.
                                  • wislocki12 Literatura czy... real? 27.06.15, 22:05
                                    Podejrzewam, że literatura, raczej niskich lotów, zresztą, pomyliła Ci się z tzw. realem, że o forum Tarnobrzeg nie wspomnę! ;-))
                                    PS. Czy mógłbyś wytłumaczyć forumowej publiczności, dlaczego wybrałeś nick "polak", że o "1706" nie wspomnę, i dlaczego piszesz słowo Polak małą literą? :-((
                                    • polak1706 Re: Literatura czy... real? 27.06.15, 22:17
                                      Czy mogłabyś wytłumaczyć forumowej publiczności, dlaczego wybrałaś nick "wisłocki", że o
                                      "12 " nie wspomnę, i dlaczego piszesz słowo wisłocki małą literą?
                                      No a poza tym to wytłumacz może dlaczego podajesz się za faceta?
                                      • wislocki12 Michalina Wisłocka 28.06.15, 11:41
                                        Dlaczego "wislocki"? Nie domyślasz się? Po prostu - mieszkam na Wisłą? Dlaczego "12"? To szczęśliwa liczba - apostołów też było dwunastu! Dlaczego mała litera? Nick zawsze należy pisać małą literą! ;-))
                                        Dlaczego podaję się za faceta? Bo nim jestem! Podejrzewam, że pochodzisz z pokolenia dla którego autorytetem seksuologicznym była Michalina Wisłocka. Prawdopodobnie nie jesteś pojąć, że nazwisko Wisłocki może nosić mężczyzna... :-((
                                        PS. Czy Ty naprawdę myślisz, płeć forumowicza może mieć jakiekolwiek znaczenie w anonimowym Internecie?
                                • palacz67 Re: Aria na strunie G 27.06.15, 22:11
                                  Nie samym chlebem żyje człowiek, dobrze, gdy Polak z Lechowskim coś mądrego powie:-)
                                  • wislocki12 Nie da rady! 27.06.15, 22:17
                                    No tak, palacz nie da rady, niestety! :-((
                                    • palacz67 Re: Nie da rady! 27.06.15, 22:22
                                      Nie mam takiej wiedzy jak Oni, za to bezcenny jest mój uścisk dłoni:-)
                                      • wislocki12 Uścisk dłoni... 27.06.15, 23:44
                                        Jesteś pewna? ;-))
                                  • genia50 Re: Aria na strunie G 27.06.15, 23:40
                                    Czesto wulgarnego i chamskiego,niestety.
                                    • palacz67 Re: Aria na strunie G 28.06.15, 00:05
                                      Geniu, nie oceniam ludzi na podstawie wulgaryzmów, jakie im się czasem wypsną. Trudno jest zmienić dorosłego człowieka, nawet nie próbuję. Akceptuję ludzi z ich wadami. Jeśli zalet jest więcej, to z takimi trzymam, czy to lato, czy to zima. Patrzę w serce i duszę a są na tym forum naprawdę dobrzy i wrażliwi ludzie, dlatego tutaj jestem, dobranoc.
                                      • genia50 Re: Aria na strunie G 28.06.15, 00:10
                                        Rozumiem;Jak cie lubia tak cie widza.
                                      • wislocki12 Wulgaryzmy 28.06.15, 00:19
                                        Czasami? Chyba żartujesz? :-((
                                        PS. "W człowieku wszystko powinno być piękne; i twarz, i ubranie, i dusza, i myśli."
                                        • polak1706 Re: Wulgaryzmy 28.06.15, 00:27
                                          Jaka ty jesteś "romantyczna"! Szkoda że twoje zachowanie przeczy temu co tu wypisujesz.
                                          • wislocki12 Romantyzm 28.06.15, 00:35
                                            W odróżnieniu od Ciebie, wulgarny nie bywam, na szczęście! Jak się natomiast domyślam, najbardziej boli Cię to, że nie jestem kobietą i całkowicie nie zgadzam się z twoimi poglądami! ;-))
                                            PS. Gwoli jasności: "Romantyzm (z fr. romantisme, od roman – powieść, opowieść) – epoka w historii sztuki i historii literatury trwająca od lat 90. XVIII wieku do lat 40. XIX wieku. Romantyzm był ruchem ideowym, literackim i artystycznym, który rozwinął się początkowo w Europie i wyrażał się w poezji, malarstwie i muzyce." :-)
                                            • polak1706 Re: Romantyzm 28.06.15, 01:18
                                              >Cię to, że nie jestem kobietą i całkowicie nie zgadzam się z twoimi poglądami!<
                                              Bardzo mi to wszystko jedno, a zwłaszcza w sferze poglądów. Każdy ma swoje.
                                              • wislocki12 Poglądy w sprawie prawa do poglądów... 28.06.15, 01:26
                                                Cieszę się ogromnie, że podzielasz moje poglądy w sprawie prawa do własnych poglądów! ;-))
                                                PS. Chyba nie do końca precyzyjnie zacytowaałeś mój tekst. Szkoda! :-((
                                                • polak1706 Re: Poglądy w sprawie prawa do poglądów... 28.06.15, 01:33
                                                  Jesteś upierdliwa na forum. Czy ty w swojej, tu głupocie, masz jakieś poglądy oprócz: "że nie wspomnę", "Żartujesz" i podobne?
                                                  • wislocki12 Słowo na g i okolice... 28.06.15, 11:26
                                                    Wolę już "że nie wspomnę", "Żartujesz" i podobne niż upierdliwy, że o ulubionym twoim słowie na g nie wspomnę! ;-))
                                      • kolekcjonerkosci69 Re: Aria na strunie G 29.07.15, 23:02
                                        No jasna Anielka mnie weżmie....Tu akceptujesz a mnie ganisz? Orzesz Danuto nie ładnie tak wybiórczo traktować forumowiczów..
                              • wislocki12 Jeszcze ręce! 25.06.15, 22:14
                                Ja bym mu jeszcze ręce sprawdził, czy nie nazbyt delikatne! ;-))
                              • wislocki12 "My, ze spalonych wsi..." 25.06.15, 22:43
                                To mi przypomina "Manifest PKWN", że o "Międzynarodówce" nie wspomnę! ;-))
                          • wislocki12 Pis jak oprawca? 25.06.15, 20:27
                            Naprawdę uważasz, że PiS przegra te wybory? A jak przegra PO, to PiS też nazwiesz oprawcą? Ciekawe, co na to Klechowski? ;-))
                            PS. Ta na Nowogrodzkiej to chyba pierwsza... :-(
                            • rzeszowski15 Re: Pis jak oprawca? 28.06.15, 10:44
                              Znowu zapomniałeś o tabletkach i uprawiasz puste dysputy sam ze sobą?!
                              • wislocki12 Pis jak oprawca? 28.06.15, 11:22
                                Tym razem też nie "uprawiałem pustych dysput sam ze sobą", lecz odpowiadałem polakowi1706, który napisał był: "I tak Polacy zaglosują na swoich oprawców. Polacy mają być dziadami, dłużnikami. 'Kamienice nasze ulice wasze." ;-))
                                • rzeszowski15 Re: Pis jak oprawca? 28.06.15, 12:47
                                  4 razy odpowiadałeś polakowi?!.to że Michnik płaci ci za każdy post,nie uprawia cię do spamowania
                                  • wislocki12 Klechowski nie spamuje, on po prostu polemizuje! 28.06.15, 22:36
                                    Jeżeli zaś wziąć pod uwagę twoje kryterium spamowania, tj. brak akceptacji dla twoich poglądów, to jestem niepoprawnym spamerem i... dumny jestem z tego! ;-))
                                    PS. Myślę, że im częściej odpowiadamy na posty bliźnich, tym lepiej, szczególnie zaś, gdy odpowiadamy na różne ich posty!
                                    PS1. O ile wiem, to parę twoich postów na tym forum już było! Niestety! To tak a propos owych wynagrodzeń... :-((
                              • genia50 Re: Pis jak oprawca? 28.06.15, 14:17
                                O jakich tabletkach bez przerwy piszesz?Napisz o jakie chodzi.
                                • wislocki12 Etopiryna 28.06.15, 22:51
                                  Klechowski pomylił się. Pisał do Goździkowej... ;-))
                                  • genia50 Re: Etopiryna 28.06.15, 22:56
                                    Pewnie zamowil,a ona znowu zapomniala mu przyniesc.
    • wislocki12 Hiena... 29.07.15, 21:36
      To chyba twój pierwszy sukces! Życiowy, zresztą! Gratuluję. :-((
      • lechowski51 Re: Hiena... 29.07.15, 22:30
        Co znowu się w twojej chorej głowie uroiło?
        • wislocki12 Hiena! 29.07.15, 23:12
          Naprawdę uważasz, że to ja napisałem:
          "Kulczykowi wg rankigu przybyło 3 mld zł. Innym kombinatorom,którzy wzbogacili się dzieki koneksjom w PO i SLD, równiez przybyło.Tym czasem na zielonej wyspie POlactwo żyje w biedzie i ucieka z tuskolandu", co by to nie mogło znaczyć! ;-))
          Myślę, że Kulczyk przeczytał twój post, niestety... :-))
          • lechowski51 Re: Hiena! 31.07.15, 17:51
            Niestety,zresztą nie przeczytał.za to ja przeczytałem świetny felieton Ziemkiewicza o złodzieju Kulczyku..

Najnowsze wiadomości

Niemcy: W supermarkecie znaleziono 400 kg kokainy

Śmierć Pasera
            Ziemkiewicz
            Rafał Ziemkiewicz
            Dzisiaj, 31 lipca (11:08)

Ostatnie, co można powiedzieć o zmarłym nagle Janie Kulczyku, to to, że był w III RP prześladowany, albo że został zaszczuty. Mimo wszystko i to zostało powiedziane, a jakże, przez niezawodną Janinę Paradowską. Najbogatszy Polak, okazuje się, padł ofiarą pisowskiej nagonki. A dla wielu komentatorów ważniejsze od samego zmarłego było ogłaszanie wszem i wobec, jakiego to straszliwego hejtu "doktor Jan" doznawał za życia i doznaje nawet po śmierci ze strony, wiadomo, obrzydliwych pisowców.

Słowem, jak zwykle. Bartoszewski, Mazowiecki, Geremek - stało się już na salonach rutyną, że sławny zmarły to znakomita pała do okładania pisowców. Dawna, tradycjonalistyczna wrażliwość, którą elity III RP skutecznie już w sobie zwalczyły i pracują nad powtórzeniem tego sukcesu wobec całego społeczeństwa, kazała o zmarłym mówić dobrze albo wcale, ocenę jego żywota odkładając na po pogrzebie. Ba, ale po pogrzebie uwagę publiczności zajmie już co innego i zmarły jako narzędzie propagandy się zmarnuje, więc nie ma co czekać, szczególnie gdy trwa kampania wyborcza, i to nie byle jaka kampania, ale decydująca o być albo nie być.

Czy Jana Kulczyka można zaliczyć do tej samej czcigodnej ligi co wyżej wymienionych, to kwestia dyskusyjna, ale w praktyce podzielił ich los. W telewizji i prorządowej prasie dokonuje się rozpisana na wiele głosów apoteoza zmarłego jako "papieża polskiego kapitalizmu", lidera ekonomicznych przemian, wzoru biznesmena, uosobienia wolnorynkowej transformacji i owych "25-ciu lat polskiej wolności", o których trąbi bezustannie rządowa propaganda. A na dodatek wielkiego filantropa, nie skąpiącego milionów na różne spektakularne przedsięwzięcia, spośród których straszące nas "państwem wyznaniowym" i biskupami media szczególnie zachwycił remont klasztoru jasnogórskiego.

Śmierć człowieka jest zawsze zdarzeniem smutnym, a już śmierć człowieka grzesznego - prawdziwą tragedią, bo definitywnie odbiera mu szansę na nawrócenie i pokutę. Chciałoby się móc to uszanować i pozwolić wybrzmieć żałobie, ale prawda też wymaga uszanowania i niczyja śmierć nie może być powodem do tolerowania oczywistych kłamstw.

Jan Kulczyk zrobił majątek jako paser okrągłego stołu. Kupował co lepsze kawałki wyprzedawanej przez rządzących masy upadłościowej po PRL (w języku prawicowego hejtu: polskiego majątku narodowego) i odsprzedawał je z zyskiem kolonizującym nasz kraj "podmiotom zagranicznym". A ten zysk miał wielki dlatego, że kupował po cenie "politycznej", a sprzedawał po rynkowej. Jak to jest istotą zawodu pasera.

Nawet w uładzonych, pośmiertnych artykułach streszczających karierę zmarłego, pełnych eufemizmów o "zręcznym poruszaniu się na styku polityki i biznesu", może uważne oko znaleźć szczegóły jego kolejnych "myków": od Browarów Wielkopolskich i Polskiej Telefonii Cyfrowej, przez Wartę, Orlen i Telekomunikację Polską, aż po "Ciech".

Tę ostatnią spółkę, na przykład, rząd Tuska sprzedał mu za 600 milionów złotych, a wedle bieżącej wyceny warta jest 2,5 raza więcej - 1,5 miliarda. Mam wierzyć, że bez żadnej rewolucji technologicznej, żadnego trzęsienia ziemi na rynku, nawet bez jakiejś głębokiej restrukturyzacji wyprzedana przez państwo firma tak gwałtownie zyskała na wartości, czy jednak podejrzewać, że z wyceną nie wszystko było jak należy? Od miesięcy dziennikarska warszawka huczy od plotek, że wyjaśnienie tej zagadki znajduje się na jednej z kelnerskich taśm (potwierdzają to zresztą zeznania ze śledztwa wrzucone przez Stonogę do sieci). Poczekajmy, może ktoś ją w końcu opublikuje.

Słowem, częste w pośmiertnych panegirykach porównywanie Kulczyka z mitycznym Midasem, który dotykiem zmieniał wszystko w złoto, pobrzmiewa niezamierzonym sarkazmem. Zamiast mitologii przywołałbym raczej znany żart, jak polski celnik zawstydził Davida Copperfielda, jednym magicznym podpisem zmieniając cysternę oleju napędowego w wolny od akcyzy olej opałowy...

Czytaj więcej na fakty.interia.pl/felietony/news-smierc-pasera,nId,1861603#utm_source=paste&utm_medium=paste&utm_campaign=firefox
            • wislocki12 Szkoda, ale felieton to tylko felieton... 01.08.15, 01:53
              Myślę, ze szkoda, iż Kulczyk nie założył SKOKów i nie zmienił nazwiska na Bierecki. Miałby lepszą prasę w PiSie, że o Ziemkiewiczu nie wspomnę! ;-))
              PS. Niestety, felieton to tylko felieton...
              • lechowski51 Re: Szkoda, ale felieton to tylko felieton... 01.08.15, 07:36
                Felieton pełen faktów o tym jak jeden z polskich oligarchów zbił fortunę okradając swój kraj
                • wislocki12 Kolejne miliardy 02.08.15, 00:26
                  A drugi wyekspediował do Luxembourga kolejne miliardy, niestety! ;-))
                  PS. Podobno nawet chciał zostać prezydentem RP...
                  • lechowski51 Re: Kolejne miliardy 02.08.15, 08:28
                    Miliardy to wyekspediował w twojej chorej jaźni.
                    • wislocki12 Najważniejsze, że wyekspediował... 02.08.15, 12:01
                      No dobrze, niech będą miliony, najważniejsze, że wyekspediował... ;-))
                      Czy nie chodziło Ci przypadkiem o wyobraźnię? :-(
                      • lechowski51 Re: Najważniejsze, że wyekspediował... 02.08.15, 16:18
                        Tak jest z twoim bredzeniem.Miliard,milion,to wszystko bez znaczenia.ważne,że przy okazji pokpisz sobie z katolików i KK
                        • ja-tarzan Re: Najważniejsze, że wyekspediował... 02.08.15, 18:55
                          Tak jest z Kuroniem, biegał z pistoletem za oddziałami Ognia po Podhalu, czy nie biegał, to wszystko bez znaczenia. Ważne, że przy okazji pokpić można z lewactwa.
                          • lechowski51 Re: Najważniejsze, że wyekspediował... 02.08.15, 19:00
                            Z lewactwem trzeba walczyć niezmiennie,bo od tzw wielkiej rewolucji francuskiej,przez rewolucję bolszewicką a później przez hordy Hitlera,jego historia,to miliony niewinnych istot.
                            A Kuroń latał z pistoletem po warszawie a po Podhalu wraz ze swoimi czerwonymi harcerzami,za śladami żydowskich ofiar Ognia służących w UB
                            • wislocki12 Ogień - szef UB w Nowym Targu 02.08.15, 22:46
                              "Chlubny szlak bojowy" Ognia:
                              Warto wiedzieć:
                              "Po zajęciu Nowego Targu (Ogień - Kuraś) podporządkował swój oddział sowieckiej komendanturze miasta i z jej ramienia otrzymał zadanie organizacji Milicji Obywatelskiej (MO) w Nowym Targu. Po kilku tygodniach decyzje władz sowieckich zostały zmienione przez ekipę przybyłą na Podhale z ramienia PKWN i „Ogień” oraz część jego ludzi zostali zwolnieni z MO. Na początku lutego 1945 pojechał do Lublina, a następnie do Warszawy, gdzie odbył rozmowy z przedstawicielami PPR, w tym z kierowniczką Wydziału Personalnego KC PPR Zofią Gomułkową i otrzymał od niej 10 marca 1945 nominację na szefa Powiatowego Urzędu Bezpieczeństwa Publicznego w Nowym Targu."
                              A jednak - to Ogień (Kuraś) służył w UB! ;-))

pl.wikipedia.org/wiki/J%C3%B3zef_Kura%C5%9B
                            • ja-tarzan Re: Najważniejsze, że wyekspediował... 03.08.15, 06:59
                              >>Z lewactwem trzeba walczyć niezmiennie,bo od tzw wielkiej rewolucji francuskiej,przez rewolucję bolszewicką a później przez hordy Hitlera,jego historia,to miliony niewinnych istot.

Wszelkimi sposobami ... no może poza wypisywaniem bzdur.

>>A Kuroń latał z pistoletem po warszawie a po Podhalu wraz ze swoimi czerwonymi harcerzami,za śladami żydowskich ofiar Ognia służących w UB

Nie tak pisałeś, wycofujesz się ze swoich własnych słów???
                        • wislocki12 Grosz czy... miliard? 02.08.15, 23:14
                          Naprawdę uważasz, że jest jakaś różnica między skradzionym groszem a miliardem?
                          • polak1706 Re: Grosz czy... miliard? 03.08.15, 00:52
                            >Naprawdę uważasz, że jest jakaś różnica między skradzionym groszem a miliardem?<
                            Takie idiotyzmy może pisać tylko wisłocka!
                            • wislocki12 Dekalog 03.08.15, 01:13
                              Skala jest drugorzędna. Liczy się tylko Dekalog! ;-))
                              • lechowski51 Re: Dekalog 03.08.15, 07:39
                                tarzan pisze;
                                francuskiej,przez rewolucję bolszewicką a później przez hordy Hitlera,jego historia,to miliony niewinnych istot.

Wszelkimi sposobami ... no może poza wypisywaniem bzdur.

>>A Kuroń latał z pistoletem po warszawie a po Podhalu wraz ze swoimi czerwonymi harcerzami,za śladami żydowskich ofiar Ognia służących w UB

Nie tak pisałeś, wycofujesz się ze swoich własnych słów???

Z niczego sie nie wycofuję!.Tylko ty mogłeś tak zinterpretować moją wypowiedź,że komu nista Kuroń latał po Podhalu za zakatowanymi przez komunistów Ogniem i Dekutowskim
                                • ja-tarzan Re: Dekalog 03.08.15, 12:26
                                  >>Z niczego sie nie wycofuję!.Tylko ty mogłeś tak zinterpretować moją wypowiedź,że komu nista Kuroń latał po Podhalu za zakatowanymi przez komunistów Ogniem i Dekutowskim

Albo percepcja ci siada albo sam już nie wiesz co wypisujesz.

JA CYTOWAŁEM TWOJE WYPOWIEDZI, NIE INTERPRETOWAŁEM,

C Y T O W A Ł E M ;)
                                  • lechowski51 Re: Dekalog 03.08.15, 18:16
                                    Dalej bredzisz i bijesz pianę!
                                    • ja-tarzan Re: Dekalog 03.08.15, 19:10
                                      >>Dalej bredzisz i bijesz pianę!

Twój cytat mam w stopce. Wklejony, nie przepisywany.

Nie brnij, bo się coraz bardziej ośmieszasz.

Masz honor człowieku? nawet własnych słó, WŁASNORĘCZNIE TU, NA FORUM, NAPISANYCH SIE WYPIERASZ?

... CZY PRÓBUJESZ UKRYĆ W POTOKU POSTÓW A LA "BREDZISZ". ;)

śmiechu warte...
                                • wislocki12 My Name... 03.08.15, 22:33
                                  Znowu nie trafiłeś. My Name Is Wislocki. 12. ;-))
                                  • lechowski51 Re: My Name... 04.08.15, 18:50
                                    Potrafisz oprócz przedstawienia się,sklecić jeszcze jedno zdanie po angielsku?
                                    Na złodzieju czapka gore...
                                    telewizjarepublika.pl/kulczyk-probowal-wykupic-tasmy-z-afery-podsluchowej-gmyz-te-nagrania-wstrzasna-polska-scena-polityczna,22288.html
                                    • wislocki12 Pasmotrim, uwidim... 04.08.15, 22:59
                                      Niezależna - 4 sierpnia:
                                      "Kulczyk próbował wykupić taśmy z afery podsłuchowej?
                                      Gmyz: Te nagrania wstrząsną polską sceną polityczną.
                                      Dzisiejsza prasa informuje, że zmarły w ubiegłym tygodniu Jan Kulczyk za grube pieniądze próbował wykupić taśmy na których został zarejestrowany.
                                      – Z moich informacji wynika, że nie udało mu się ich wykupić – powiedział w "Chłodnym okiem" dziennikarz śledczy Cezary Gmyz."
                                      No tak, Gmyz... Pasmotrim, uwidim...
                                      PS. Naprawdę uważasz, ze na forum Tarnobrzeg powinienem posługiwać się językiem angielskim? Chyba nawet nie skojarzyłeś, że sparafrazowałem Bonda, Jamesa... ;-))
                                      • lechowski51 Re: Pasmotrim, uwidim... 05.08.15, 19:45
                                        Ty uważasz,że tylko Bond się przedstawia po angielsku?!.A na ujawnienie taśm czekam,bo wówczas jeszcze wyrazisciej polscy murzyni zobaczą,jak byli okradani przez mafię magdalenkową
                                        • wislocki12 Mafia magdalenkowa 05.08.15, 20:57
                                          Może i nie tylko, ale na pewno m.in. on, zresztą! ;-))
                                          Też czekam! Pasmotrim, uwidim...
                                          PS. Pozwalam sobie przypomnieć, że w rozmowach w Magdalence uczestniczyły 42 osoby, w tym: Lech Wałęsa, Andrzej Stelmachowski, Władysław Frasyniuk, Lech Kaczyński, Władysław Liwak, Tadeusz Mazowiecki, Jacek Merkel, Alojzy Pietrzyk, Edward Radziewicz, Bronisław Geremek, Mieczysław Gil, Witold Trzeciakowski, Adam Michnik, Zbigniew Bujak, Jacek Kuroń, Andrzej Wielowieyski, Ryszard Bugaj. Ponadto udział w rozmowach brali przedstawiciele Kościoła katolickiego: ks. Alojzy Orszulik, ks. abp Bronisław Dąbrowski, ks. bp Tadeusz Gocłowski, niestety! ;-))
                                          • peres3 Re: Mafia magdalenkowa KRK 05.08.15, 21:26
                                            Lechowski ma amnezje na nazwiska największych oszustów :
                                            przedstawicieli Kościoła katolickiego:
                                            ks. Alojzy Orszulik,
                                            ks. abp Bronisław Dąbrowski,
                                            ks. bp Tadeusz Gocłowski,
                                            i tak sobie zapewnili kasę na sto lat następnych KŁAMSTW " wiarę w PAMBUKA " !!!!
    • wislocki12 Trotylowy ekspert 05.08.15, 23:58
      Cezary Gmyz dla Fronda.pl:
      "Interesy Kulczyka były śmiertelnym zagrożeniem dla Rosji"

Portal Fronda.pl:
      "Po śmierci Jana Kulczyka mnożą się teorie spiskowe. Dwie są szczególnie często podnoszone. Jedna zakłada, że Kulczyk miałby zostać zamordowany przez służby specjalne w związku z aferą taśmową. Według drugiej biznesmena zabić mieliby Rosjanie wobec jego niekorzystnego dla Moskwy zaangażowania w sektorze energetycznym."

Myślę, ze największym zagrożeniem, szczególnie dla siebie, jest ów ekspert od trotylu, czyli niejaki Cezary, Gmyz, zresztą! ;-))

Więcej:
      www.fronda.pl/a/cezary-gmyz-dla-frondapl-interesy-kulczyka-byly-smiertelnym-zagrozeniem-dla-rosji,54807.html

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka