Dodaj do ulubionych

Następne "resortowe dziecko"

29.06.15, 20:46
zapomniało co to przyzwoitość dziennikarska
niezalezna.pl/68470-nieetyczne-zachowanie-dziennikarza-tvp
Obserwuj wątek
    • wislocki12 Przyzwoitość bez przmiotników 29.06.15, 21:19
      Właśnie czytam najnowszą część "Resortowych dzieci" - "Służby", Najbardziej spodobało się mi, gdy jeden z autorów książki, Jerzy Targalski, były członek PZPR, zresztą, wyrzuca Wiktorowi Fonfarze, że ten "W SB należał też do koła TPPR"! ;-))
      • ja-tarzan Re: Przyzwoitość bez przmiotników 30.06.15, 08:44
        >>Najbardziej spodobało się mi, gdy jeden z autorów książki, Jerzy Targalski, były członek PZPR, zresztą

Bo w PiS-sie mogą być nie tylko resortowe dzieci, ale i członkowie resortów. Oni nawet najgłośniej krzyczą o dekomunizacji ... na forach jest podobnie.
        To główny argument walki politycznej, jak nie należał, to mu się ojca albo dziadka znajdzie, gdyby to nie wypaliło, to wśród powinowatych poszukają. ;)

Piszą o tym w internecie:

www.psychiatria.pl/artykul/paranoja-czyli-przewlekla-psychoza/13781.html
    • wislocki12 Przyzwoitość bez przymiotników 04.07.15, 22:28
      To jeszcze nie koniec! Działalność w TPPR wyrzucił J. Targalski, przypominam, b. członek PZPR, również Markowi Dukaczewskiemu! ;-))
      • rzeszowski15 Re: Przyzwoitość bez przymiotników 05.07.15, 09:42
        Rozumiem że komunistyczni agenci Fonfara i Dukaczewski nie należeli do PZPR?!
        • wislocki12 PZPR i... TPPR 05.07.15, 11:48
          Jeżeli członkiem PZPR mógł być Targalski, to dlaczego nie mogli być członkami partii "komunistyczni agenci Fonfara i Dukaczewski"? :-((
          PS. Ciekawe, czy Targalski był członkiem TPPR? ;-))
          • rzeszowski15 Re: PZPR i... TPPR 05.07.15, 12:08
            Nie odpowiada się pytaniem na pytanie!,Co by to nie miało znaczyć,zresztą..
            • wislocki12 TPPR i... PZPR 05.07.15, 22:23
              Masz rację! Odpowiadam, zatem bez pytań:
              Jeżeli członkiem PZPR mógł być Targalski, to członkami partii mogli być również "komunistyczni agenci Fonfara i Dukaczewski"! Tak, zresztą, jak Jerzy Targalski mógł być członkiem TPPR! ;-))
              • ja-tarzan Re: TPPR i... PZPR 05.07.15, 23:19
                >>Jeżeli członkiem PZPR mógł być Targalski [...]

Mógł, mógł, bo komuchem, czy komuszym dzieckiem przestaje się poprzez pracę na rzecz PiS. To jak chrzest i przyjęcie do "narodu wybranego". ;)

Wtedy każdy fakt, np. o przynależności do PZPR jest przemilczany, a gdy znajdą Ci stryjka w ZMP, to jesteś już lewak.

... typowe zachowanie tych co mają coś na sumieniu, im głośniej krzyczą o innych, tym ciszej brzmią pytania o nich samych.
                • rzeszowski15 Re: TPPR i... PZPR 05.07.15, 23:29
                  Wisi mi Targalski i inni komunistyczni agenci jak Fonfara,Dukaczewski czy Czempiński.Do PZPR należało ponad 3 mln Polaków.A w SB czy prominentnymi politykami PZPR było kilkadziesiąt tysięcy.Tutaj nie chodzi o Targalskiego czy innego Kowalskiego,który zapłatał się w objęcia PZPR,tylko o takich jak Nałęcz,Święcicki czy Borowski/Berman/,którzy do końca służyli komunistycznym okupantom i do końca zwalczali antykomunistyczną opozycję.O takich kreaturach jak Kwaśniewski czy Miller nawet nie wspominam,bo w wolnej Polsce powinni mieć,zakaz sprawowania stanowisk publicznych,przynajmniej jak u Czechów przez 10 lat.Niestety Czesi nie mieli zmowy komunistów z ich agentami w Magdalence!
                  • ja-tarzan Re: TPPR i... PZPR 05.07.15, 23:37
                    >>Wisi mi Targalski i inni komunistyczni agenci jak Fonfara,Dukaczewski czy Czempiński.Do PZPR należało ponad 3 mln Polaków.

O! Pierwszy raz takie cos czytam!

>>A w SB czy prominentnymi politykami PZPR było kilkadziesiąt tysięcy.

Ale "resortowe dzieci" dotyczą potomstwa byle kogo w szeregach tej partii, bo przecież pisze sie o tych niewygodnych.

>>którzy do końca służyli komunistycznym okupantom i do końca zwalczali antykomunistyczną opozycję.

czemu nigdy nie skrytykowałeś sędziego Kryże?

>>Czesi nie mieli zmowy komunistów z ich agentami w Magdalence!

I lepiej by było, gdyby do tego nie doszło.

magdalenka przygotowywała fundamenty pod okrągły stół, zapytaj Jarka Kaczyńskiego czemu brał w tym udział.

ZAPYTASZ?
                  • wislocki12 "Wisi mi Targalski..." 06.07.15, 00:36
                    Naprawdę wisi Ci współautor "Resortowych dzieci - służby", że o "Resortowych dzieciach - media" nie wspomnę? Odnoszę wrażenie, że masz jeszcze nieukształtowany kręgosłup ideologiczny, niestety! ;-))
                    • rzeszowski15 Re: "Wisi mi Targalski..." 06.07.15, 07:16
                      Niestety zresztą...POdobnie jak Resortowe Dzieci Stokrotka Olejnik,Miecugow,Kraśko o których dzielny tarzan powie,że ich rodzice czy dziadkowie,przypadkowo zaplątali się w komunistyczny reżim
                      • wislocki12 Odraza 06.07.15, 11:34
                        A ja Ci się przyznam, że nawet wszystkie resortowe dzieci razem wzięte nie budzą we mnie tyle odrazy, ile ów jeden, który, jak pięknie piszesz, Ci wisi! :-(
                        • rzeszowski15 Re: Odraza 06.07.15, 18:22
                          Już ci wielokrotnie pisałem.Fobie leczy się u psychiatry a nie na forum!
                          • wislocki12 Resortowe dziecię 06.07.15, 20:50
                            Fobie, powiadasz? Targalski w latach 1974–1979 należał do PZPR. Jako wiceprezes Polskiego Radia jest autorem słynnej tezy o „starych kobietach” i „złogach gomułkowsko-gierkowskich” w Polskim Radiu. Decyzją sądu dziennikarka Maria Szabłowska nie musiała przepraszać Targalskiego, zarzuty bowiem się potwierdziły! :-((
                            PS. Jego ojcem jest historyk Jerzy Targalski, członek PZPR od 1952, redaktor naczelny kwartalnika „Z Pola Walki”. ;-)

• rzeszowski15 Re: Resortowe dziecię 07.07.15, 07:25
                              Targalski należał do 1979 roku do PZPR...to straszne,niestety!.A co robił po 1979?!.A może pogrzebiesz w życiorysach kawalerów Orła Białego,że o twoim nie wspomnę niestety,zresztą
                              • ja-tarzan Re: Resortowe dziecię 07.07.15, 07:40
                                >>Targalski należał do 1979 roku do PZPR...to straszne,niestety!.A co robił po 1979?!.A może pogrzebiesz w życiorysach kawalerów Orła Białego,że o twoim nie wspomnę niestety,zresztą

Co powiesz o panu Kryże?

... nic?
                              • wislocki12 "Z pola walki" 07.07.15, 11:40
                                Naprawdę nie jestem w stanie pojąć, dlaczego z taką pasją bronisz byłego członka PZPR i syna redaktora czasopisma "Z pola walki". Przecież to kliniczny przypadek resortowego dziecka! ;-))
                                PS. Nie muszę grzebać w swoim życiorysie - znam go całkiem nieźle. Orderu Orła Białego, niestety, nie mam. A Ty?
                      • ja-tarzan Re: "Wisi mi Targalski..." 07.07.15, 07:39
                        >>POdobnie jak Resortowe Dzieci Stokrotka Olejnik,Miecugow,Kraśko o których dzielny tarzan powie,że ich rodzice czy dziadkowie,przypadkowo zaplątali się w komunistyczny reżim

Wg mnie należy tych ludzi sądzić za ich własne czyny, a nie decyzje rodziców, czy dziadków.
                        • rzeszowski15 Re: "Wisi mi Targalski..." 07.07.15, 17:59
                          Ja tam ich sadze za ich czyny i poglądy.A,że są podobne do ich dziadków i ojców z SB i PZPR,to dziwny przypadek
                          • ja-tarzan Re: "Wisi mi Targalski..." 07.07.15, 21:43
                            >>Ja tam ich sadze za ich czyny i poglądy.A,że są podobne do ich dziadków i ojców z SB i PZPR,to dziwny przypadek

Potrafisz udowodnić każdą swoją tezę ... kolejną tezą ;) Miałki to przewód dowodowy.

I co najgorsze nie stosujesz tego rozumowania w stosunku do wszystkich obiektywnie.

Dla ciebie były komuch jest godny pogardy ... chyba, że sie w PiS-ie zaczepi ;)

Czemu nie ganisz wszystkich?

No czemu?
                            • rzeszowski15 Re: "Wisi mi Targalski..." 07.07.15, 22:20
                              Specjalista od relatywizmu moralnego i oklepanego frazesu,że "wszyscy kradną" bredzi,że komuchy z PiS-u są mi bliskie.Powtórzę więc po raz ostatni-każdy komuch i lewak,budzi we mnie jak najgorsze odczucia.
                              • ja-tarzan Re: "Wisi mi Targalski..." 07.07.15, 22:39
                                >>Specjalista od relatywizmu moralnego i oklepanego frazesu,że "wszyscy kradną" bredzi,że komuchy z PiS-u są mi bliskie.Powtórzę więc po raz ostatni-każdy komuch i lewak,budzi we mnie jak najgorsze odczucia.

O komuchu Kryże skazującym patriotów nie pisałeś ani razu. Na sugestie o nim reagujesz wymijająco.
                                ... bo w PiS-ie zasłużony?

Natomiast o innych, jak np. o Kuroniu POTRAFISZ KŁAMSTWA PISAĆ, JAKOBY Z PISTOLETEM GANIAŁ ZA NIEDOBITKAMI ODDZIAŁU KURASIA...

to jest twój relatywizm moralny.... nie mój. Mój to sobie ubzdurałeś, opierasz to zdanie jedynie na tym, że ośmielam się kontestować pewne nauki ludzi kościoła, nie Dekalog, nie miłość bliźniego, ale np. kwestię przynależności do tego, czy innego odłamu chrześcijaństwa, jak to wraz z Marmarem rozkminialiście ;)

Moralność to uczciwość ... bez względu na okoliczności.
                              • wislocki12 "Wisi mi Targalski..." 07.07.15, 22:40
                                Wiem, Targalski Ci wisi! A co z jego Orłem Białym? Też? :-((
                                PS. Byłbym Ci ogromnie wdzięczny, gdybyś zechciał przedstawić na tym forum listę owych "komuchów z PiS-u" ! :-)
                          • wislocki12 Czyny i poglądy i... ojcowie! 07.07.15, 22:49
                            Czy przypadkiem nie masz na myśli Kaczyńskiego, Kryże, Targalskiego, Jasińskiego, Wildsteina, że o Piotrowiczu nie wspomnę?
                            • rzeszowski15 Re: Czyny i poglądy i... ojcowie! 08.07.15, 17:37
                              Co ma Kaczyński czy Wildsteien do PZPR to wiesz tylko ty i dupek tarzan
                              • wislocka12 Re: Czyny i poglądy i... ojcowie! 08.07.15, 18:07
                                Możesz się ukichać rzeszowski a mojej dziewczynie nie dorównasz. Chyba się domyślasz kogo mam na myśli, kto Cię za każdym razem masakruje.
                              • ja-tarzan Re: Czyny i poglądy i... ojcowie! 08.07.15, 18:28
                                >>Co ma Kaczyński czy Wildsteien do PZPR to wiesz tylko ty i dupek tarzan

Nic nie pisałem o Wildsteinie czy Kaczyńskim ubecka gnido.

O PZPR to ty sam wiesz najwięcej, po latach kariery w UB jesteś składnicą wiedzy.
                                Syndrom taki ... niektórzy homoseksualiści są homofobami, a ubecy udają patriotów i jeszcze do kościoła niby biegają...
                                • rzeszowski15 Re: Czyny i poglądy i... ojcowie! 08.07.15, 19:03
                                  wisłocki pisze;
                                  Możesz się ukichać rzeszowski a mojej dziewczynie nie dorównasz. Chyba się domyślasz kogo mam na myśli, kto Cię za każdym razem masakruje.

Co ty znowu bredzisz wie tylko twój lekarz!
                                  • wislocki12 Prymitywna prowokacja? 08.07.15, 21:03
                                    Tonący brzydko się chwyta? :-((
                                    PS. Mam wrażenie, że to już czarna rozpacz..., niestety, zresztą! ;-))
                                    PS2. Konia z rzędem każdemu, kto znajdzie w moich postach następujący passus: "Możesz się ukichać rzeszowski a mojej dziewczynie nie dorównasz. Chyba się domyślasz kogo mam na myśli, kto Cię za każdym razem masakruje."
                                    PS3. Zaręczam, nawet do rzeszowskiego, że o lechowskim i americano nie wspomnę, nigdy nie wystosowałbym takiego posłania! :-(
                                    PS4. Leksyka ("ukichać", "masakruje"), i interpunkcja, że o intencji nie wspomnę, wskazują jednoznacznie na rzeszowskiego51, czyli Ciebie, niestety! Czyżby prymitywna prowokacja? :-((
                                    PS5. Insynuowanie mi bredzenia w kontekście powyższego wydaje się mi być całkowicie niestosownym, niestety! :-(
                                  • wislocki12 "Możesz się ukichać..." 08.07.15, 21:09
                                    No tak, nawet nie zauważyłeś, że autorem tekstu "Możesz się ukichać rzeszowski a mojej dziewczynie nie dorównasz. Chyba się domyślasz kogo mam na myśli, kto Cię za każdym razem masakruje" jest wislocka12, a nie wislocki12, czyli ja, niestety! ;-))
                              • wislocki12 Bardzo pewni ludzie... 08.07.15, 21:31
                                Jak to co?
                                Ojciec Kaczyńskich, Rajmund:
                                " (...) Najpierw wykłada na tzw. Sorbonie przy Politechnice Warszawskiej. Doucza świeżych kierowników i dyrektorów z partyjnego awansu, którym brakuje wykształcenia. Na pełen etat na Wydział Inżynierii Sanitarnej PW przechodzi w 1958 r. (...) Żeby zaprojektować potrzebne instalacje w budowanej w Warszawie Ambasadzie USA, jedzie na szkolenia do Anglii i Holandii. W 1965 r. – także na kontrakt do Libii. Na takie zlecenia mogą w PRL liczyć tylko bardzo pewni ludzie. To był czas, gdy status materialny Braci znacznie przewyższał przeciętną podwórkową."
                                Ojciec Wildsteina:
                                (...) Szymon Wildstein, był lekarzem wojskowym, komendantem szpitala i przedwojennym komunistą; usunięty z wojska w 1967 na fali czystek antysemickich."
                                Masz rację, w zasadzie to nic... ;-))
                                • rzeszowski15 Re: Bardzo pewni ludzie... 08.07.15, 21:51
                                  Niestety,zresztą masz chłopie poesbecką traumę i wszędzie widzisz spiski,prowokacje itd.A ja po prostu dałem sie nabrać na wisłocką
                                  • wislocki12 Nie Ty pierwszy dałeś się nabrać! 08.07.15, 22:03
                                    Nie Ty pierwszy dałeś się nabrać! ;-))
                                    PS. Naprawdę uważasz, że to ja mam poesbecką traumę i wszędzie widzę spiski, że o prowokacjach nie wspomnę?
                                    Może i masz rację, ale przy tobie to ja jestem Pikuś, Pan Pikuś, zresztą, co by to nie miało znaczyć! ;-))
                                    • rzeszowski15 Re: Nie Ty pierwszy dałeś się nabrać! 09.07.15, 07:32
                                      Naprawdę uważam,co by to miało znaczyć,niestety!
                                      • wislocki12 Translator 09.07.15, 11:46
                                        Piszesz:
                                        "Naprawdę uważam,co by to miało znaczyć,niestety!"
                                        To może jeszcze to przetłumacz na żywą, jędrną polszczyznę! ;-))
                                        PS. Translator Googla odmówił współpracy! :-(
                                        • rzeszowski15 Re: Translator 09.07.15, 16:53
                                          Niestety zresztą,nie jestem wstanie ci pomóc
                                          • wislocki12 "Wstanie" 09.07.15, 20:17
                                            Naprawdę nie jesteś "wstanie"? Kogo masz na myśli? ;-))

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka