Dodaj do ulubionych

"Państwo to ja!"?

02.07.15, 23:51
R. Sikorski (Newsweek, 27/2015):
"Gdy pytano Jarosława Kaczyńskiego, dlaczego prezydent Kaczyński płaci 2500 dolarów za dobę hotelową w Nowym Jorku, słusznie odpowiedział, że państwo polskie nie powinno uprawiać dziadostwa."
Ciekawe, czy to było przed, czy już po wypłacie? To mi pobrzmiewa nieśmiertelnym: "Państwo to ja!" I to, niestety, w wypowiedziach obu rzeczonych Panów, nomen omen, niestety! :-((
Obserwuj wątek
    • edekzgredek99 Re: "Państwo to ja!"? 03.07.15, 10:25
      To tylko świadczy o zakłamaniu obu panów
    • genia50 Re: "Państwo to ja!"? 03.07.15, 11:35
      Bracia K. zawsze szczegolnie troszczyli sie o siebie.Opieka lekarska i ochrona pochlaniala niezle sumy,nawet w czasie,gdy spoleczenstwo"dziadowalo".
      • edekzgredek99 Re: "Państwo to ja!"? 03.07.15, 12:19
        Ma pani absolutną rację. Oni najbardziej dbali o swój interes a dorabiali do tego ideologię.
        Pani Geniu zaraz nas pani palacz zgłosi Xulu że mamy inne poglądy i należy nas poddać eutanazji ;)
      • polak1706 Re: "Państwo to ja!"? 03.07.15, 19:35
        Genia znów bredzisz! Na termometrze powyżej 30 stopni?
        Kaczyńscy to PATRIOCI i nie było takich polityków jak ONI po 1989roku. To co wyprawia PO to przechodzi wyobraźnię każdego Polaka, dlatego i tak tego nigdy nie pojmiesz nawet gdyby to głośno powiedział prezes NIKu.
    • kl1945 Re: "Państwo to ja!"? 03.07.15, 13:07
      A ja donoszę wislockiemu12 i jego kamratom, że obecna premierzyca zafundowała z pieniędzy podatników pusty przelot samolotu wraz z kateringiem za ok. 100 tys. złotych i na dodatek oszukiwała, że nic o tym nie wiedziała. Nie zauważyłem by was to zmartwiło. Odczepcie się więc od Kaczyńskich. Jeden był super gościem a drugi był i jest. Dlatego tak was to denerwuje niemoty. wislocki12: przestań się kompromitować cytatami z najgorszych ścier jakimi są GeWu i Lisweek. Ostatnie notowania Pisu pokazują, że jak ten trend się utrzyma to będzie rządził samodzielnie i w/w "organa" mogą pakować manatki.
      • wislocki12 GPC i "wSieci" 03.07.15, 13:39
        A może nie wiedziała? Kaczyński wiedział, nawet sam o owych 25 tys.$ mówił! :-(
        PS. Już się cieszę na samą myśl, że na miejsce GW przyjdzie GPC, a "Newsweeka" zastąpi "wSieci"! ;-))
        • kl1945 Re: GPC i "wSieci" 03.07.15, 16:29
          Domyślam się, że to sarkazm, ja czytuję tylko te gazety i oglądam TV Republika i Trwam. Nie żebym się chwalił ale nie trawię ubeckich tytułów prasowych i telewizji. Pewnie to wynika z wychowania i doświadczenia życiowego. Komuna i ich spadkobiercy dali mi popalić i starczy. Ty wislocki rób co chcesz a myślę, że kiedyś zmądrzejesz.
          • ja-tarzan Re: GPC i "wSieci" 03.07.15, 18:40
            >>Komuna i ich spadkobiercy dali mi popalić i starczy.

Gdy mojemu dziadkowi dał popalić stalinizm, to potem przyszło nowe i wpie...dostawał od Gomułki, ojciec patrzył na nowe w postaci Gierka i ... dalej był wpie...
            Potem kania i Jaruzel i ... dalej dostawaliśmy wpie...(tu już zdarzało się nam obu).

... stąd, gdy rakowski zaczął coś obiecywać, to ja już wiedziałem czym jest dzisiejsza "kiełbasa wyborcza".

Tak więc, problemem nie jest chęć dokopania PO, problemem jest to, że szykują się następcy wcale nie lepsi ;)
          • wislocki12 Kruchta, ambona i... obłuda 03.07.15, 20:54
            Nie trawisz ubeckich tytułów? Masz dobrą pamięć, bo UB zostało zlikwidowane, bagatela, 60 lat temu, na szczęście!
            Ja natomiast nie trawię tych tytułów:
            - "Pokazując prawdę o aborcji"
            - "Czekają z nadzieją"
            - "Nadzieja w odpowiedzialności"
            - "Ucieczka przed problemami"
            - "Konieczna zmiana systemu"
            Każdy z nich zrodzony został w duchu kościelnej kruchty, ambony i... obłudy, niestety! :-((

• wislocki12 Kosz? 03.07.15, 13:47
        Nie ma lekko!
        "Proszę pomóc PiS i innym środowiskom patriotycznym dokończyć zmiany. Proszę nam pomóc" - apeluje posłanka PiS Krystyna Pawłowicz do Pawła Kukiza. Zapowiedział on podczas koncertu w Jarocinie, że "nie chce tworzyć żadnej partii". W liście skierowanym do muzyka Pawłowicz pisze, że Kukiz stroi "infantylne fochy". Ten odpowiada: " Pani 'analiza' mojej wypowiedzi jest przykładem na to, do czego prowadzi partiokracja i 'jedynki' na listach przyznawane przez Wodza".

www.tvn24.pl/wiadomosci-z-kraju,3/krystyna-pawlowicz-pisze-do-pawla-kukiza,547982.html
        • rzeszowski15 Re: Kosz? 03.07.15, 19:16
          Były milicjant,znowu dzięki Lizweekowi odkrył straszną aferę!.Czy wiesz wisłocki ile kosztuje najtańszy pokój hotelowy na Manhattanie?.Bo najtańsza butelka niezłego wina w Biedronce kosztuje 7-8zł a ten który śp.Kaczyńskiemu zarzuca rozrzutność wypił wino ze swoim kumplem Rostowskim za nasze pieniadze,które kosztowało 700 zł.Czyli 100 razy więcej od tego w Biedronce.To cię nie bulwersuje nawiedzony lewaku?
          • peres3 Re: Kosz? 03.07.15, 20:00
            rzeszowski pisze"To cię nie bulwersuje nawiedzony lewaku?"
            Mnie nie bulwersują nawiedzone watykańskie prawiczki które plują jadem (miłości) do mamony !!!
            ty służalczy parobku ( lechowski-> rzeszowski) urodziłeś się za parobka na polu pana włościanina .
            Parobek zawsze kończy biednie bo w niebie też będziesz parobkiem wiary w watykańskich miłośników w mamonę !^!
            "Euro, złoto i dolary - oto wielka tajemnica wiary..."
            • rzeszowski15 Re: Kosz? 03.07.15, 20:09
              Weź coś na uspokojenie biedaku
              • wislocki12 Co bierze? 03.07.15, 20:33
                Przepraszam, że się wtrącam, ale Lechowski już taki ma zwyczaj, że jak nie potrafi odpowiedzieć merytorycznie rozmówcy, to:
                - odsyła go do psychiatry,
                - odsyła do siostry,
                - przypomina mu o lekarstwach,
                - odsyła do izby wytrzeźwień,
                - pyta się, co brał? ;-))
          • wislocki12 Pogarda dla plebsu 03.07.15, 20:24
            Mam wrażenie, że nie dowierzasz Jarosławowi K., prezesowi PiS, zresztą! :-(
            Naprawdę myślisz że Lech Kaczyński wynajął dla prawdziwej damy najtańszy pokój hotelowy na Manhattanie, że o butelce wina z biedronki nie wspomnę? ;-))
            PS. Mam wrażenie, że nie jesteś w stanie pojąć, że tak Kaczyńskimi, jak i Sikorskim, powodowało to samo - pogarda dla plebsu! :-((
            • rzeszowski15 Re: Pogarda dla plebsu 03.07.15, 21:06
              Spróbuj chociaz raz odpowiedziec na pytanie,...zresztą.Uważasz,że Prezydent twojego kraju powinien spać w hostelu?!Wiem,że Manhattan oglądałes tylko w tv,więc ci podpowiem,że najtańszy pokój hotelowy kosztuje tam ok 200-250$.Więc śp.Kaczyński zapłacił 10 razy więcej a nie 100 razy jak Radzio Sikorski,zapraszając za nasze pieniadze swojego partyjnego i rządowego kumpla.
              • wislocki12 Dziadostwo moralne 03.07.15, 21:30
                I to nas różni! Ty bowiem nie potrafisz przyjąć do wiadomości, że i jeden, i drugi gardzą pospólstwem, które ma jedynie obowiązek zrzucać się na ich luksusy, bo "państwo polskie nie powinno uprawiać dziadostwa"! :-((
                • rzeszowski15 Re: Dziadostwo moralne 03.07.15, 23:14
                  Różni nas to,że ty robisz idiotyczny problem z tego,że Prezydent RP spał w hotelu za 7.5 tys zl,gdy tymczasem parę dni temu doktor Ewa urzadziła sobie za nasze pieniadze podróż pociągiem na Wybrzeże a w tym czasie poleciał tam pusty samolot rządowy,co kosztowało polskich podatników 100 tys zł.Lizweek a ty zanim brzytwy się chwyta@!
                  • wislocki12 Pole chwały za 7500 PNL 03.07.15, 23:35
                    To nie to nas różni! Różni nas to, że Ty jeszcze nigdy nie uznałeś, że twoi pupile popełnili najmniejszy, choćby, błąd! I gotów jesteś za to polec na polu chwały! Nawet za owe 7500 PNL, że o 2500$ za noc nie wspomnę! ;-))
                    PS. Przepraszam, to nie ja robię idiotyczny problem. To przede wszystkim "niepokorni dziennikarze", Sikorski i ... Jarosław Kaczyński, niestety! ;-))
                    • rzeszowski15 Re: Pole chwały za 7500 PNL 03.07.15, 23:55
                      Różni nas to,że ty wyciągasz "sensacje' rodem z Pudelka i zresztą,niestety,co by miało to znaczyć,robisz z tego narodowy problem.Różnimy sie również tym,że ty wzorem Trybuny Ludu zawsze bronisz jedynie słusznej partii a atakujesz opozycję
                      • wislocki12 Pudelek a Kaczyński 04.07.15, 00:44
                        W tym momencie to już zupełnie Cię nie rozumiem! Naprawdę uważasz, że Jarosław Kaczyński rozpowszechnia informacje rodem z "Pudelka"?
                        PS. No tak, jak rozumiem, Ty, wzorem GPC, że o Naszym Dzienniku nie wspomnę, atakujesz wyłącznie PiS i bronisz opozycję! ;-))
                        • rzeszowski15 Re: Pudelek a Kaczyński 04.07.15, 07:49
                          Naprawde uważam,że Lizweek pod redakcją bufona Tomka przeobraził sie w Pudelka PO
                          • ja-tarzan Re: Pudelek a Kaczyński 04.07.15, 08:53
                            >>Naprawde uważam,że Lizweek pod redakcją bufona Tomka przeobraził sie w Pudelka PO

Wszystko staje się tabloidem.

Poczytaj sobie Frondę, Bibułę, czy Najwyższy Czas, tam dopiero historie nieraz opisują...
                          • wislocki12 Fenomen? 04.07.15, 20:21
                            To może jeszcze tropem owego "pudelka", że o "Newsweeku" nie wspomnę, ustami Sikorskiego:
                            "To jest fenomen na skalę europejską, że jakaś partia wygrywa tylko wtedy, gdy chowa swojego przewodniczącego i jego najblizszych współpracowników." :-((

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka