Dodaj do ulubionych

Prezydentura Tysiąclecia 2.

12.08.15, 23:40
"Kancelaria Prezydenta działa szybciej niż zapowiadała. Plan wizyt Andrzeja Dudy poznamy już w poniedziałek
(...)
Według medialnych doniesień wśród pierwszych stolic, które odwiedzi prezydent Duda, mogą być m.in. Berlin, Paryż czy stolice państw bałtyckich."

Stawiam na Berlin, Paryż i... Watykan lub Watykan, Paryż i... Nowy Jork. ;-))

wpolityce.pl/polityka/262131-kancelaria-prezydenta-dziala-szybciej-niz-zapowiadala-plan-wizyt-andrzeja-dudy-poznamy-juz-w-poniedzialek?strona=2
Obserwuj wątek
    • wislocki15 Re: Prezydentura Tysiąclecia 2. 13.08.15, 05:00
      Jak zwykle wislocki12 wszystko wie i najmądrzej nam objaśnia. Dziękujemy wodzu.
    • edekzgredek99 Re: Prezydentura Tysiąclecia 2. 13.08.15, 08:02
      A ja stawiam tylko na Watykan. Tam otrzyma wszystkie zalecenia i wskazówki
      • ja-tarzan Re: Prezydentura Tysiąclecia 2. 13.08.15, 12:19
        Wizyty rożnych głów państw w Watykanie, od Putina po Obamę, nie są niczym dziwnym. Zakładając duża liczbę wiernych kościoła katolickiego papież jest postacią znaczącą na arenie międzynarodowej.

Zakładam, że tu raczej chodzi o strach przed "całowaniem w pierścień", co się kojarzy z hołdem wasala. No cóz, etykieta tego nie nakazuje, są głowy państw, które poprzestają na uścisku dłoni.
        Zakładam, że Duda jako osoba wierząca i chętnie swą wiarę manifestująca poczyni tradycyjny znak szacunku do papieża.

Wskazówek myślę Prezydent Duda nie potrzebuje, religię tę PiS ma wpisaną w program, więc co tu jeszcze dopowiadać?

Strach przed państwem wyznaniowym? Są osoby, również w tzw. elitach, które chętnie widziałyby supremację tzw. prawa bożego nad prawem państwowym, ale w praktyce zrobić się tego nie da.
        Niebezpieczeństwo wynikające z takich przekonań raczej polega na tym, że ów członek elity, szczególnie na stanowisku poświęci swój czas mrzonkom zamiast solidnej pracy, a przecież "kraj w ruinie" i trzeba się do roboty brać.
        • wislocki12 Kierunek Watykan? 13.08.15, 12:39
          Przyjęło się uważać, że wizyty zagraniczne nowego prezydenta wyznaczają jego określone preferencje polityczne. Nie dziwi mnie zatem hipoteza Edwarda Z. ;-))
          • ja-tarzan Re: Kierunek Watykan? 13.08.15, 12:52
            >>Przyjęło się uważać, że wizyty zagraniczne nowego prezydenta wyznaczają jego określone preferencje polityczne. Nie dziwi mnie zatem hipoteza Edwarda Z. ;-))

Polityka zagraniczna prowadzona jest przez prezydenta wespół z MZS, trudno sobie wyobrazić, nawet przy maksimum złej woli, totalne rozjechanie się "preferencji" rządu i prezydenta.
            Tak więc raczej wybór dokonuje się na podstawie naszych interesów - szeroko rozumianych oczywiście - z danym krajem. Na podstawie sojuszy, umów, kontaktów, członkostwa Polski w różnego rodzaju uniach, czy grupach państw.
            Tak więc preferencje polityczne (na arenie międzynarodowej) wyznaczają te kontakty, w tym wizyty i spotkania.
            • wislocki12 Jak Pytia... 13.08.15, 20:57
              Jesteś jak... Pytia... ;-))
              PS. Piszesz:
              "Polityka zagraniczna prowadzona jest przez prezydenta wespół z MSZ." Mam nadzieję, że nie żartujesz... ;-))
              • ja-tarzan Re: Jak Pytia... 14.08.15, 14:51
                >>"Polityka zagraniczna prowadzona jest przez prezydenta wespół z MSZ." Mam nadzieję, że nie żartujesz... ;-))

Artykuł 133 Konstytucji, pkt. 3
                • ja-tarzan Re: Jak Pytia... 14.08.15, 15:20
                  Zaraz się zaczną oskarżenia o hejtowanie, język nienawiści ... no ale jak tu sie nie śmiać.

Ludzie się licytują, kto "w wyższe tony uderzy" i wspanialszy hymn wyśpiewa.

Pani Władysława powala :)

wyborcza.pl/1,75478,18555911,jak-polacy-spiewaja-andrzejowi-dudzie-bo-babel-klamstw-obalil.html#BoxGWImg
                  • lechowski51 Re: Jak Pytia... 14.08.15, 16:59
                    Ateistyczne Dewotki wraz z "chrześcijanami inaczej" zaakceptują wybór Dudy na Prezydenta RP jak;
                    -przeprosi za przypadkowe wygranie z Komorowskim,który miał przegrać w opinii Michnika/Szechtera/,tylko wówczas jak przejedzie zakonnicę na przejściu dla pieszych
                    -jak wyjaśni,że nie podniósł hostię tylko 5 zł
                    -jak zatrudni Bęgowskiego/Grodzką/ jako doradcę d/s rodziny
                    • ja-tarzan Re: Jak Pytia... 14.08.15, 17:32
                      >>Ateistyczne Dewotki wraz z "chrześcijanami inaczej" zaakceptują wybór Dudy na Prezydenta RP jak;

Poza mną chyba nikogo tak nie nazywałeś, więc zakładam, że pijesz do mnie.

Ani razu nie zamieściłem postu, który by krytykował Prezydenta.

Wyśmiewam chorały na jego cześć, ale to dotyczy osób je produkujących, a nie jego osoby.

Tyle, że ty nie czytasz postów, wystarczy rzut oka na autora i odpowiedź gotowa.

Prymitywne to raczej...
                    • wislocki12 Duda podniósł jednak hostię, a nie 5 zł 15.08.15, 00:07
                      Po pierwsze, ateizm i dewocja wzajemnie wykluczają się z oczywistych względów;
                      Po drugie, można być dewotką tylko w ramach określonego wyznania, np. katolicyzmu;
                      Po trzecie, za wygraną w wyborach jeszcze nikt nie przepraszał, nawet Lech Kaczyński, że o Aleksandrze Kwaśniewskim nie wspomnę - mam nadzieję, że Duda też nie przeprosi;
                      Po czwarte, mam wrażenie, ze Duda podniósł jednak hostię, a nie 5 zł;
                      Po piąte, jak zatrudni Grodzką? Zobaczymy! Obyś się nie pomylił! ;-))
                  • wislocki12 Duda jak... Duch święty, a PiS nasz pan... 14.08.15, 23:51
                    Najbardziej podoba się mi to:
                    "Już dzień wcześniej Tomasz Terlikowski zwracał uwagę, że dzień wyboru Dudy na prezydenta to uroczystość Zesłania Ducha Świętego, zaś dzień jego zaprzysiężenia - Święto Przemienienia Pańskiego." ;-))
                    No może jeszcze to:
                    "Władysława Bąk już przygotowuje się do wyborów parlamentarnych. Artystka zaprasza wszystkich rodaków zarówno w Polsce, jak i za granicą do wspólnego śpiewania piosenki "Nie pozwól, Panie, Platformie wygrać".
                    - Jest piękna, prawdziwa - zachwala swój utwór. - Powinno być dobrze, jeśli wszyscy zagłosujemy na tak, za PiS - zagrzewa.
                    W tej pieśni Bąk zwraca się już bezpośrednio do Boga:
                    "O daj mi, Panie, daj mi siłę / I narodowi naszemu też / By na jesieni też / By na jesieni dobrze wybrać / By nam nie było w życiu źle / Nie pozwól, Boże ponad miarę / Platformie wygrać, osiągnąć cel / Bo w naszym kraju i nam wszystkim / Będzie nam bardzo, bardzo źle". ;-))
                    Bąk nie troszczy się o siebie: "Ja nie chcę, Panie, nic od życia / ja nie chcę, Panie, złotych bram / Chcę tylko, by na jesieni wygrał PiS wybory, nasz pan".

Cały tekst: wyborcza.pl/1,75478,18555911,jak-polacy-spiewaja-andrzejowi-dudzie-bo-babel-klamstw-obalil.html#ixzz3ipQlbgzK
                • wislocki12 Nie żartuj... 14.08.15, 23:26
                  Naprawdę w to wierzysz? Jeszcze się przekonasz, jak sądzę... ;-))
                  PS. Skoro teoria nie przystaje do życia, to tym gorzej dla życia! :-))
        • wislocki12 Manewr okrążający? 17.08.15, 23:41
          No cóż, wygląda mi to na manewr okrążający: Ryga, Londyn, Nowy Jork i... Watykan? No tak, całkiem jak Lech Kaczyński... Może jeszcze Tbilisi? :-((
          PS. Paryż, Berlin, Bruksela? To chyba jakieś żarty! ;-))
    • polak1706 Re: Prezydentura Tysiąclecia 2. 14.08.15, 17:31
      Duda ma walczyć o interesy Polaków i Polski i nie oczekujcie by zachowywał się jak ryży zdrajca którego wystarczy POklepać PO pleckach by osiągnąć cel. Dlatego macie od ryżego, na POczątek, 2000 "uchodźców".
      Oczekuję konsekwentnych działań w związku z przewałami, wyprzedażą majątku narodowego i podobnymi działaniami szemranego towarzystwa. To się wielu nie sPOdoba ale aby chronić interesów tego narodu i kraju, musicie się przyzwyczaić do informacji typu: Dzisiaj aresztowano starostę, wojewódę itp
      I nie marudź wisłocka! Ktoś w tym BURDELU zwanym POlska musi zrobić POrządek!
      • pamietamy3322 Re: Prezydentura Tysiąclecia 2. 14.08.15, 17:35
        Jakby co majątek narodowy zawsze można znacjonalizować
        • dividebyzero Re: Prezydentura Tysiąclecia 2. 14.08.15, 17:45
          @polak00 to ruski troll, na pewno!!
          • polak1706 Re: Prezydentura Tysiąclecia 2. 14.08.15, 22:12
            Zapamiętaj ,że mimo wszystko, bliżej nam do ruskich niż do Niemców, Ukraińców, Litwinów.
            >@polak00 to ruski troll, na pewno!< Zmień płytę divo!
            • wislocki12 Lenin wiecznie żywy! 14.08.15, 23:17
              Proponuję zatem odbudować pomnik Lenina w Nowej Hucie, że o pomniku rzeczonego w Poroninie nie wspomnę! GOK można wyrzucić, ale... gdzie te eksponaty? ;-))
      • wislocki12 Doradca z PZPR? 14.08.15, 23:11
        Ale dlaczego mianuje b. członka PZPR i redaktora organu KW w Gdańsku (Głos Wybrzeża) na stanowisko zespołu doradców prezydenta? :-((
        A le w takim "burdelu zwanym Polską", jak powiadasz, nie takie rzeczy są możliwe! :-((
        • lechowski51 Re: Doradca z PZPR? 15.08.15, 09:41
          Towarzyszu wisłocki!.Do PZPR należało niestety 3.5 mln Polaków.Jedni jak ten doradca w czasie powstania Solidarności walnęli czerwonymi legitymacjami a potem z komunistycznymi okupantami walczyli o wolną Polskę a tacy doradcy Komorowskiego jak Kuźniar,Nałęcz czy gen.Szogun do końca dooperelu wspierali ten zbrodniczy system
          • oloztbg Re: Doradca z PZPR? 15.08.15, 11:34
            @lechowski wszystko wytłumaczy! Pisowskie lemingi łykną wszystko. Prezydent Komorowski zatrudniał byłych pezetpeerowców? To prezydentowi Dudzie też wolno !!

Ale to jeszcze nic.Teraz @lechowski wytłumaczy dlaczego zlecenie premier Ewie Kopacz realizacji pisowskich obietnic jest oczywiste. Sam prezydent Duda zrozumiał bardzo szybko, że nic sam nie może.

Trochę to nieładnie, ale z dużą satysfakcją patrzę na zawiedzione mordy lumpenproletariatu, który już obliczał, ile to flaszek będzie można na miesiąc wypić za te 500 zł, i się zastanawia, skoro dali dupy Dudzie to czy warto dalej popierać pisowską Szydło. Coraz bardzie wychodzi, że nie warto.
            Mała rzecz, a cieszy.
          • ja-tarzan Re: Doradca z PZPR? 15.08.15, 12:29
            >>Do PZPR należało niestety 3.5 mln Polaków

Ci "nasi" są OK, ci o odmiennych poglądach to nadal komuchy?

>>Jedni jak ten doradca w czasie powstania Solidarności walnęli czerwonymi legitymacjami a potem z komunistycznymi okupantami walczyli o wolną Polskę a tacy doradcy Komorowskiego jak Kuźniar,Nałęcz czy gen.Szogun do końca dooperelu wspierali ten zbrodniczy system

I takim co wspierał ten zbrodniczy system był również Kuroń.

Natomiast Kryże (skazywał podczas stanu wojennego, syn stalinowskiego zbrodniarza) czy paru innych to nie komuchy i zbrodniarze, czy choćby resortowe dzieci, bo są PRZYDATNI.
            Gdy stronniczy dziennikarz nie wspiera PiS wystarczy, że ojciec, czy wujek był umoczony i wina spada na dziecko ... ale gdy jest przydatny, to nawet jeśli własnoręcznie szkodził ludziom i pracował na rzecz zbrodniczego systemu, to drogi Sędzio Sumienia nawet sie nie zająkniesz. NIgdy sam nie wyrazisz dezaprobaty na temat ich życiorysu, a gdy o tym napisać to POTRAFISZ ICH BRONIĆ.

Gratuluję :)

P.S. Lustracji nie było tak naprawdę, ale jeśli miałąby ona wyglądać tak, jak sugerują twoje wpisy, to ... niczego by nie zmieniła.

Ubecja byłaby uwłaszczona, tyle, że wspierała by finansowanie Jedynie Słusznej Partii.
            Co za różnica, czy ubek służy mafii, PO, czy PiS. Ubek jest ubekiem ... prawda? ... czy może nie?
          • wislocki12 10 lat 15.08.15, 13:02
            No tak, ale zanim "walnął czerwoną legitymacją" przez 10 lat (1971-1981) dzielnie wspierał PZPR na dziennikarskiej niwie, zresztą! ;-))
            • ja-tarzan Re: 10 lat 15.08.15, 13:24
              >>No tak, ale zanim "walnął czerwoną legitymacją" przez 10 lat (1971-1981) dzielnie wspierał PZPR na dziennikarskiej niwie, zresztą! ;-))

Tak wspierał ten PZPR, że aż go na 3 lata za to posadzili ... ci z PZPR oczywiście.

Potem dla wsparcia PZPR wspólorganizował strajki i też posiedział ze 3 lata, dla umocnienia partii oczywiście.

Można te przykłady mnożyć.

Kuroń miał poglądy lewicowe, to jest fakt, ale cokolwiek robił i myślał miał na względzie dobro człowieka.
              Gdy odmawia mu się szacunku za wszystkie dokonania, a jednocześnie uznaje tych, co w tym samym czasie, gdy Kuroń siedział albo z komunistycznym systemem walczył, dla tego systemu pracowali, wsadzając jemu podobnych do więzienia.
              ... gdy do tego jeszcze dodać oszczerstwa o rzekomym ganianiu z pistoletem za bojownikami o wolność tego kraju, to formuje się bardzo zgrabna bo typowa bolszewicka stylistyka i metody. Oczernić, w otchłań niepamięci zepchnąć.
              To samo robili z AK i innymi organizacjami walczącymi o wolność Polski, potem z każdym, kto ze szturmówką na pochód nie szedł,a chciał coś w tym kraju zmienić.
              • wislocki12 Historia milczy... 15.08.15, 20:21
                Jesteś pewien, ze chodzi Ci o Macieja Łopińskiego? Niestety, historia milczy o dwukrotnym trzyletnim więzieniu dla Łopińskiego, przynajmniej za działalność opozycyjną! ;-))
                Wikipedia:
                "Ukończył (Łopiński) filologię polską na Uniwersytecie Gdańskim. W 1971 wstąpił do PZPR, był członkiem tej partii do 14 grudnia 1981. Pracował jako dziennikarz "Głosu Wybrzeża" (1974–1977) oraz tygodnika "Czas" (1977–1981). W stanie wojennym redagował "Solidarność – Pismo Regionu Gdańskiego". Publikował także w prasie emigracyjnej – "Kulturze", "Zeszytach Historycznych" i "Kontakcie". W 1984 razem z Mariuszem Wilkiem i Zbigniewem Gachem napisał książkę Konspira. Rzecz o podziemnej "Solidarności".
                W 1988 uczestniczył w strajkach w Stoczni Gdańskiej. W tym samym czasie był członkiem Regionalnej Komisji Koordynacyjnej "Solidarności" w Gdańsku, a w latach 1989–1990 zasiadał w jawnym Tymczasowym Zarządzie Regionu Gdańskiego NSZZ "Solidarność." ;-))
                • lechowski51 Re: Historia milczy... 16.08.15, 10:13
                  tarzan pisze;
                  Ci "nasi" są OK, ci o odmiennych poglądach to nadal komuchy?

Już ci to biedaku tłumaczyłem!.Do PZPR należało 3.5 mln Polaków.Jedni z przekonań,inni dla kariery.W 1980 jedni mieli odwagę rozstać się z tą złowieszczą organizacją i potem walczyć w szeregach Solidarności.Inni jak Nałęcz,Kuźniar,sekretarz KC PZPR Swięcicki,do końca tego zbrodniczego systemu bronili sojuszu z sowietami.I w przeciwieństwie do ciebie nie bronię komuchów z PiS,tylko pokazuję różnicę,pomiędzy ludźmi którzy mieli odwagę przyznać się do swoich błędów i później godnie się zachowywać
                  • wislocki12 Czy to normalne? 16.08.15, 11:25
                    Drogi Lechowski51! Piszesz na mój adres, a zwracasz się do Tarzana. Czy to normalne? ;-))
                    • ja-tarzan Re: Czy to normalne? 16.08.15, 12:43
                      >>Drogi Lechowski51! Piszesz na mój adres, a zwracasz się do Tarzana. Czy to normalne? ;-))

Drogi Wisłocki, piszesz na adres Lechowskiego, ze swoim kodem, a mnie za adresata podajesz. Czy to normalne?
                      Chyba się coś zabuksowało ;)
                      • edekzgredek99 Re: Czy to normalne? 18.08.15, 12:28
                        A czego pan wymagasz od macacza kur? Nie kumate toto i tak pisze byle pisać
                      • wislocki12 Masz rację, to nie jest normalne! 18.08.15, 12:42
                        Miło mi poinformować Cię, że odpowiadałem na post lechowskiego. Ba, nawet zadałem mu konkretne pytanie. Lechowski do tej chwili nie odpowiedział... Za to odezwałeś się Ty, sugerując, że "piszę na adres Lechowskiego, ze swoim kodem, a mnie (tj. Ciebie) za adresata podaję. Czy to normalne?" Masz rację, to nie jest normalne! ;-))
                  • ja-tarzan Re: Historia milczy... 16.08.15, 12:41
                    Na wstępie

>>I w przeciwieństwie do ciebie nie bronię komuchów z PiS,

Absolutnie nie bronię i nie mam zamiaru bronić jakichkolwiek komuchów, a w szczególności z PiS.
                    W szczególności z PiS, bo partia, która ma lustrację i antykomunizm "na sztandarach" nie może chronić w swych szeregach osobników zwalczanych.

>>Do PZPR należało 3.5 mln Polaków.Jedni z przekonań,inni dla kariery.

Oczywiście, zgadzam się. Dodałbym jeszcze tych, co tam trafili dla świętego spokoju lub niemal konieczności.

>>W 1980 jedni mieli odwagę rozstać się z tą złowieszczą organizacją i potem walczyć w szeregach Solidarności.Inni jak Nałęcz,Kuźniar,sekretarz KC PZPR Swięcicki,do końca tego zbrodniczego systemu bronili sojuszu z sowietami.

Oczywiście, zgadzam się w 100% i ciesze się jednocześnie z postępu, bo kiedyś potrafiłeś negować prawo do życia każdego, kto kiedykolwiek książeczkę członkowską posiadał i argumenty o nawróceniu, których sam dziś używasz, kiedyś do Ciebie nie trafiały.

Powinieneś pójść o jeszcze jeden krok dalej i zwrócić honor Kuroniowi. Nie musisz podzielać jego poglądów, moje też są dość daleko od jego lewicowej wizji społeczeństwa, ale walki o wolna Polskę i poświęcenia odmówić mu nie można. Różni ludzie walczyli o Polskę, różni ludzie współpracowali z Kuroniem, znając jego poglądy, nawet Macierewicz. W czasie okupacji też bywały różne ugrupowania bojowe związane z pewnymi opcjami politycznymi, ale chyba żadne z nich tym drugim zasług w zwalczaniu hitlerowskiego, czy sowieckiego wroga nie odejmuje.
                    Hańbą jest szkalowanie i wypisywanie KŁAMSTW na jego temat.

Zrób sobie rachunek sumienia i zdobądź się raz na uczciwe przyznanie do błędu.
                  • wislocki12 A miał być Watykan... 17.08.15, 23:47
                    No cóż, wygląda mi to na manewr okrążający: Ryga, Londyn, Nowy Jork i... Watykan? No tak, całkiem jak Lech Kaczyński... Może jeszcze Tbilisi? A miał być Watykan... :-((
                    PS. Paryż, Berlin, Bruksela? To chyba jakieś żarty! ;-))
                    • wislocki12 Ciekawe, czy pamiętają "Orła"? 17.08.15, 23:52
                      Chyba walnąłem się, niestety! Stolicą Estonii jest przecież Tallin. Przepraszam! ;-)
                      PS. Ciekawe, czy pamiętają "Orła"? A przecież jeszcze nie byli okupowani, ani przez Niemców, ani przez Rosjan! ;-((
                      • lechowski51 Re: Ciekawe, czy pamiętają "Orła"? 18.08.15, 19:40
                        tarzan pisze;

Zadnego kłamstwa wobec byłego komucha Kuronia nie napisałem.A,że poźniej przechrzcił sie wraz z Michnikiem na socjalizm z ludzką twarzą,nie zmienia mojej opini o tym marnym człowieku,który razem z Balcerowiczem,Geremkiem i cała bandą z Mumii Wolności zabrał Polakom pracę a dał im pogadanki w TV i darmowe zupki.
                        • ja-tarzan Re: Ciekawe, czy pamiętają "Orła"? 18.08.15, 19:47
                          >>Zadnego kłamstwa wobec byłego komucha Kuronia nie napisałem.

Czyli ganiał z pistoletem za niedobitkami oddziału Ognia po Podhalu i widziało to pół Warszawy?
                          • lechowski51 Re: Ciekawe, czy pamiętają "Orła"? 18.08.15, 22:00
                            Ganiał z pistoletem po Warszawie a po Podhalu wraz ze swoimi czerwonymi harcerzami za dowodami mającymi świadczyć,że "bandyta" Ogień mordował niewinnych Zydów
                            • wislocki12 Wróćmy do "Orła" 18.08.15, 22:31
                              O Ogniu, jakby, już było, to może wróćmy do "Orła". No właśnie, ci wredni faceci ze znanego filmu to właśnie Estończycy, zdrajcy, niestety! Myślę, że Szczerski powinien podać się do dymisji! ;-))
                            • wislocki12 Szkoda! 19.08.15, 01:35
                              Odnoszę wrażenie, ze o "Orle" w ogóle nic nie słyszałeś. Jak pan prezydent, zresztą! Szkoda! ;-))
                              • wislocka12 Re: Szkoda! 19.08.15, 05:30
                                Włącz telefon, mam ważną sprawę, pliz!
                                • wislocki12 Please? 19.08.15, 12:08
                                  Czy przypadkiem nie chodzi Ci o "Please"? ;-))
                                  PS. Wislocki jest tylko jeden - wislocki12! :-))
                          • wislocki12 Skrzynka 18.08.15, 22:15
                            Uprzejmie informuję Cię, ze właśnie na moje konto wpłynął (od lechowskiego51, zresztą) post następującej treści:
                            "tarzan pisze;
                            Zadnego kłamstwa wobec byłego komucha Kuronia nie napisałem.A,że poźniej przechrzcił sie wraz z Michnikiem na socjalizm z ludzką twarzą,nie zmienia mojej opini o tym marnym człowieku,który razem z Balcerowiczem,Geremkiem i cała bandą z Mumii Wolności zabrał Polakom pracę a dał im pogadanki w TV i darmowe zupki."
                          • wislocki12 Pozdrawiam! 18.08.15, 22:18
                            I jeszcze taki, też od lechowskiego51:
                            "Ganiał z pistoletem po Warszawie a po Podhalu wraz ze swoimi czerwonymi harcerzami za dowodami mającymi świadczyć,że "bandyta" Ogień mordował niewinnych Zydów
                            www.facebook.com/RazemPartia/photos/a.695699993909924.1073741828.695591893920734/695723933907530/?type=1&theater
                            „Podbijemy Rzym, połamiemy wasze krzyże, zniewolimy wasze kobiety”.-bojownicy Islamskiego Państwa
                            www.facebook.com/partiakorwin/photos/a.760499060693456.1073741828.757876837622345/764799726930056/?type=1&theater"
                            Pozdrawiam! ;-))
                            • lechowski51 Re: Pozdrawiam! 19.08.15, 18:40
                              Znowu jak zwykle bredzisz i nabujasz żydowskiej gazecie dla Polaków kolejne durne wpisy.
                              • ja-tarzan Re: Pozdrawiam! 19.08.15, 19:36
                                @Lechowski,

Czy nieprawdą jest, że napisałeś, iż Kuroń ganiał z pistoletem za niedobitkami oddziału Ognia po Podhalu, a to że ganiał z pistoletem widziało pół Warszawy?
                              • peres3 Re: komu służysz patrioto ? 19.08.15, 20:13
                                @Lechowski51 napisał:Znowu jak zwykle bredzisz i nabujasz żydowskiej gazecie dla Polaków kolejne dur ne wpisy.
                                Na jakim forum i której gazety piszesz swoje urojenia idioto ?
                                jesteś na forum "Gazeta PL. i jesteś obrzezanym żydkiem , a fuj , a fuj JUDASZU
                              • wislocki12 Poczytaj mi, mamo 19.08.15, 20:36
                                A przeczytałeś swój post z 18.08.15, 22:00?
                                Przypominam, napisałeś: "Ganiał z pistoletem po Warszawie a po Podhalu wraz ze swoimi czerwonymi harcerzami za dowodami mającymi świadczyć,że "bandyta" Ogień mordował niewinnych Zydów."
                              • wislocki12 Smutne to... 19.08.15, 20:40
                                Znowu robisz przykrość p. prezydentowi, czyniąc antysemickie aluzje pod adresem jego rodziny. Smutne to... :-((
                                • lechowski51 Re: Smutne to... 19.08.15, 20:45
                                  Lewactwo zawsze straszy antysemityzmem i amerykańskim imperializmem.A teraz bredzi również o państwie wyznaniowym
                                  • wislocki12 Polska - republika wyznaniowa 20.08.15, 00:01
                                    Nie tylko lewactwo, Szczerski, bądź co bądź doradca prezydenta tysiąclecia nr 2, też bredzi, niestety:

pressje.pl/media/pressje_shop/article/article_3_issue17.pdf
                                  • e-zyleta Re: Smutne to... 23.08.15, 21:54
                                    polska.newsweek.pl/andrzej-duda-niewygodne-rachunki-prezydenta,artykuly,369082,1.htmlRZECZYWIŚCIE CZYSTY CZŁOWIEK<
                                    • ja-tarzan Re: Smutne to... 24.08.15, 20:47
                                      >>CZYSTY CZŁOWIEK<

Ja bym się wstrzymał z wyrokiem ;)

Choć wkurza mnie sposób wyjasnienia sprawy.

Jedno zdanie:

"Wyjazdy posła Andrzeja Dudy były związane z wykonywaniem mandatu posła."

Przecież skoro tak było, to niewiele wysiłku kosztowałoby wskazanie spotkań, działań, czy uczestnictwa w choćby uroczystościach w Poznaniu, czy okolicach. Ówczesne biuro posła musiało dokumentować takie wydarzenia.

Zamiast wygadywać bzdety o przemyśle pogardy i atakach na prezydenta trzeba uciąć spekulacje.
                                      • e-zyleta Re: Smutne to... 25.08.15, 13:23
                                        wiadomosci.onet.pl/kraj/marek-migalski-pasmo-katastrofalnych-bledow-prezydenta-dudy/hrtgx4
                                        • ja-tarzan ? 26.08.15, 23:13
                                          Pan profesor coś namieszał, czy Kancelaria Prezydenta się pozbierać nie może?

wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/1,114871,18631948,odebral-nominacje-profesorska-przy-bramce-wejsciowej-do-kancelarii.html#Czolka3Img
                                        • wislocki12 Maniery? 26.08.15, 23:38
                                          Idzie nowe:
                                          "Odebrał nominację profesorską... przy bramce wejściowej do kancelarii. "Prezydent chyba nie znalazł czasu"
                                          Prof. Adam Wielomski odebrał nominację z rąk urzędnika przy bramce wejściowej do Kancelarii Prezydenta. "Imprezę uświetnił udział 3 żołnierzy BOR pilnujących tejże bramki wejściowej" - relacjonuje na Facebooku: "Nowy prezydent chyba nie znalazł czasu na wręczenie nominacji, więc musiałem ją odebrać z rąk urzędnika przy bramce wejściowej do Kancelarii. Imprezę uświetnił udział 3 żołnierzy BOR pilnujących tejże bramki wejściowej". :-((
                                          PS. Maniery jak u Lecha... ;-((
                                          • smieszekleszek Re: Maniery? 27.08.15, 00:07
                                            Hi hi <www.msn.com/pl-pl/wiadomosci/polska/ambasador-usa-odrzuci%C5%82-pomys%C5%82-andrzeja-dudy/ar-BBm7noc?ocid=SK2MDHP
                                  • wislocki12 Re: Smutne to... 28.08.15, 01:25
                                    "List do Komorowskiego. "Adresat nie pracuje w Kancelarii Prezydenta"
                                    Pod koniec prezydentury Bronisława Komorowskiego została zorganizowana akcja wysyłania kartek do prezydenta. Jeśli jednak ktoś się spóźnił, mógł otrzymać zwrot nadanej przesyłki z pieczątką "Adresat nie pracuje w Kancelarii Prezydenta".
                                    W mediach zrobiło się głośno na temat kartek, które nie docierają do prezydenta i są zwracane nadawcom z pieczątką "Adresat nie pracuje w Kancelarii Prezydenta".
                                    No tak, Alicja już tu nie mieszka... ;-))

Czytaj więcej na fakty.interia.pl/tylko-u-nas/news-list-do-komorowskiego-adresat-nie-pracuje-w-kancelarii-prezy,nId,1871884#utm_source=paste&utm_medium=paste&utm_campaign=firefox
                              • wislocki12 "Kolejne durne wpisy" 19.08.15, 20:44
                                Pewnie nawet nie zauważyłeś, że właśnie, jak sam piszesz "nabujasz żydowskiej gazecie dla Polaków kolejne durne wpisy". ;-))
      • wislocki12 "Odrzucił płaszcz ponadpartyjności" 24.08.15, 01:03
        Pierwsze analizy i oceny:
        "Nowy polski prezydent Andrzej Duda szybko odrzucił płaszcz ponadpartyjności, który jako głowa państwa powinien nosić - pisze "Sueddeutsche Zeitung".
        Duda domaga się wątpliwego referendum, miesza się do walki wyborczej i obiecuje milionom Polaków dobrodziejstwa, na które jego kraju nie stać - podkreśla komentator największej niemieckiej gazety opiniotwórczej Florian Hassel."

www.polskieradio.pl/5/3/Artykul/1492241,Prezydent-Andrzej-Duda-rozpoczal-wizyte-w-Estonii-Warszawa-i-Tallin-chca-wzmocnienia-wschodniej-flanki-NATO

• wislocki12 Alicja już tu nie mieszka... 28.08.15, 01:14
          "List do Komorowskiego. "Adresat nie pracuje w Kancelarii Prezydenta"
          Pod koniec prezydentury Bronisława Komorowskiego została zorganizowana akcja wysyłania kartek do prezydenta. Jeśli jednak ktoś się spóźnił, mógł otrzymać zwrot nadanej przesyłki z pieczątką "Adresat nie pracuje w Kancelarii Prezydenta".
          W mediach zrobiło się głośno na temat kartek, które nie docierają do prezydenta i są zwracane nadawcom z pieczątką "Adresat nie pracuje w Kancelarii Prezydenta".
          No tak, Alicja już tu nie mieszka... ;-))

Czytaj więcej na fakty.interia.pl/tylko-u-nas/news-list-do-komorowskiego-adresat-nie-pracuje-w-kancelarii-prezy,nId,1871884#utm_source=paste&utm_medium=paste&utm_campaign=firefox
          • lechowski51 Re: Alicja już tu nie mieszka... 28.08.15, 20:19
            Widać,że to forum powoli zdycha.Możesz wisłocki wraz Ateistycznymi Dewotkami mnożyć durne wklejki.Tym szybciej uciekną stąd myślący ludzie.Zostaniesz ty z chamem edkiem zgredkiem,gienią i pseudo filozofem tarzanem.
            • wislocki12 Wolę moje towarzystwo 28.08.15, 20:30
              Mam nadzieję, że Ty dotrzymasz nam towarzystwa, tym bardziej, że prezydent tysiąclecia2, właśnie zrezygnował był z towarzystwa dziennikarzy "Newsweeka" i "Polityki" w swojej wiekopomnej podróży do Berlina! ;-))
              PS. Wolę moje, że tak powiem, towarzystwo, co by to nie mogło oznaczać, niż towarzystwo polaka1706, marmara, że o pseudowislockich nie wspomnę... :-))
            • ja-tarzan Re: Alicja już tu nie mieszka... 29.08.15, 09:42
              >>Zostaniesz ty z chamem edkiem zgredkiem,gienią i pseudo filozofem tarzanem.

Nie rób nadziei ;)
              • palacz67 Re: Alicja już tu nie mieszka... 29.08.15, 11:48
                Jesteście zabawni, pozdrawiam:-)
                • ja-tarzan Re: Alicja już tu nie mieszka... 29.08.15, 12:17
                  >>Jesteście zabawni, pozdrawiam:-)

Śmiech to zdrowie :)
                  • palacz67 Re: Alicja już tu nie mieszka... 29.08.15, 13:41
                    Dokładnie:-)
                    • palacz67 Re: Alicja już tu nie mieszka... 29.08.15, 13:48
                      Dodam tylko, że miałam na myśli całą trójkę:-) L, W, J-T:-)
                      • wislocki12 W jak... 29.08.15, 20:25
                        Pozostaje tylko mieć nadzieję, że ów W to właśnie ja... ;-))
                        • palacz67 Re: W jak... 29.08.15, 20:27
                          A juści, juści:-)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka