Dodaj do ulubionych

Duda w Berlinie

30.08.15, 01:18
Sukces Dudy w Berlinie:
"Wspólna rozmowa telefoniczna na linii Merkel - Hollande - Putin. Debatowali o Ukrainie...
Francja, Niemcy i Rosja opowiadają się za całkowitym zawieszeniem broni w Donbasie od 1 września - podała w sobotę kancelaria prezydenta Francji Francois Hollande’a po jego rozmowie telefonicznej z kanclerz Angelą Merkel i prezydentem Władimirem Putinem." ;-))

wpolityce.pl/swiat/263721-wspolna-rozmowa-telefoniczna-na-linii-merkel-hollande-putin-debatowali-o-ukrainie
Obserwuj wątek
    • kl1945 Re: Duda w Berlinie 30.08.15, 17:08
      Pewnie to z twojej strony ma być jak zwykle wyrafinowana ironia ale rozmowa o której piszesz się odbyła po wizycie Prezydenta Andrzeja Dudy a nie ex Prezydenta, na szczęście już ex; -))
      • wislocki12 Komentarz do wizyty Dudy 30.08.15, 21:28
        Właśnie chodzi o to, że rozmowa odbyła się już po wizycie Dudy i stała się swoistym komentarzem do niej! O pretensjach Dudy ani słowa... ;-))
    • polak1706 Re: Duda w Berlinie 30.08.15, 17:23
      Jeżeli Duda nie ma wpływu na politykę europejską dotyczącą Ukrainy i nie tylko(bo możni tegoświata Polskę lekceważą) , to czas pomyśleć tylko o Polsce i Polakach. Działać dla dobra swojego kraju a nie piepszniętej w każdym calu UNII i urzędniczych unijnych darmozjadów.
      Ojczyźnie na chwałę, społeczeństwu polskiemu na pożytek.
      Szkopy będą próbowali wcisnąć nam dzikich przybywwających do Europy. Duda zaznaczy,ł że mamy już problem z imigrantami z Ukrainy dając tym samym do zrozumienia, że nie jesteśmy skorzy do przyjmowania kolejnej partii dzikusów. Tak powinien postępować przywódca.
      • wislocki12 Ukraińcy jak... dzikusy? 30.08.15, 21:19
        Mam wrażenie, że nie jesteś najlepszego zdania o Ukraińcach, skoro piszesz: "Duda zaznaczył, że mamy już problem z imigrantami z Ukrainy dając tym samym do zrozumienia, że nie jesteśmy skorzy do przyjmowania kolejnej partii dzikusów. :-((
        • palacz67 Re: Ukraińcy jak... dzikusy? 30.08.15, 21:27
          Byłam kilka razy na Ukrainie i miałam też "przyjemność" rozmawiać kilka razy telefonicznie z narwanymi rodzicami z Ukrainy. Nie były to miłe rozmowy i nie z mojej winy, pozdrawiam.
          • wislocki12 Współczuję Ci! 30.08.15, 21:33
            Też uważasz, że Ukraińcy to dzikusy? Współczuję Ci! :-((
            PS. Kogo masz na myśli, pisząc o rozmowach telefonicznych "z narwanymi rodzicami z Ukrainy"? czyżbyś miała kształcić przedszkolaków z Ukrainy? Chyba żartujesz... :-((
            • palacz67 Re: Współczuję Ci! 30.08.15, 21:36
              Rodziców ukrainskich uczniów.
              • wislocki12 Lepszy jest kontakt osobisty z rodzicami 30.08.15, 21:40
                To Ty masz ukraińskich uczniów? To w polskiej szkole uczą się Ukraińcy? :-(
                PS. Myślę, że lepszy jest kontakt osobisty z rodzicami. ;-))
                • palacz67 Re: Lepszy jest kontakt osobisty z rodzicami 30.08.15, 21:43
                  Masz rację, ale nie miałam takiej możliwości, bo dzieliły nas setki kilometrów.
                  • wislocki12 Jakaś tajemnica? 31.08.15, 00:25
                    Nie bardzo rozumiem! To w jakiej Ty szkole pracujesz, skoro zajmujesz się ukraińskimi dziećmi? I dlaczego ich rodzice znajdują się o setki kilometrów stąd? Jakaś tajemnica? :-))
        • polak1706 Re: Ukraińcy jak... dzikusy? 30.08.15, 21:52
          Ukraińcy są tak samo dzicy jak islamiści i czarnuchy z Afryki. (133sposoby mordowania Polaków-IPN)
          • palacz67 Re: Ukraińcy jak... dzikusy? 30.08.15, 21:54
            Wiem, tylko przekonaj jeszcze Wisłockiego, pozdro:-)
            • polak1706 Re: Ukraińcy jak... dzikusy? 30.08.15, 22:46
              Nawet nie zamierzam przekonywać BETONU!
              Człowiek musi sam się przekonać. Musi stanąć oko w oko z nożownikiem albo poczuć nóż na gardle.
              • palacz67 Re: Ukraińcy jak... dzikusy? 30.08.15, 22:52
                Miałam taką "przyjemnośc" być oko w oko z nożownikiem w pociągu relacji Kijów- Soczi, dwóch braci się biło na moich oczach, dobranoc.
                • wislocki12 Radzę nie mieszać się do spraw rodzinnych 30.08.15, 23:00
                  Radzę nie mieszać się do spraw rodzinnych. Pod żadną szerokością geograficzną, że o długości nie wspomnę, zresztą! :-((
                  • palacz67 Re: Radzę nie mieszać się do spraw rodzinnych 30.08.15, 23:05
                    Trudna jest z Tobą rozmowa, Wisłocki, dobranoc.
                    • wislocki12 Wujek 31.08.15, 00:20
                      To była taka dobra rada! :-))
            • wislocki12 "Nikt nam nie powie" 30.08.15, 22:57
              "Nikt nam nie powie, że czarne jest czarne, a białe jest białe." (J. Kaczyński) ;-))
              • polak1706 Re: "Nikt nam nie powie" 30.08.15, 23:12
                Pomylił się, jak ty kiedyś gdy wygadałaś się że jesteś ONA.
                • wislocki12 Omyłka freudowska 30.08.15, 23:51
                  Jeżeli nawet tak było, to zaręczam Ci, ze wzorem trollów, literówkę wziąłeś za błąd semantyczny. Jeżeli zaś chodzi o Kaczyńskiego, to był to kliniczny przykład omyłki freudowskiej. Kaczyński tak właśnie myśli! ;-))
                  • polak1706 Re: Omyłka freudowska 31.08.15, 00:23
                    Ty miernoto akurat wiesz co Kaczyński myśli. Nie przeceniaj się!
                    • wislocki12 Znowu zakiwał się... 31.08.15, 00:32
                      Dziękuję za kolejny komplement! ;-))
                      PS. Kaczyński już nie raz zakiwał się. Ostatnio np. z Mastalerkiem. I Mastalerek, zupełnie jak Ty, próbuje usprawiedliwić Kaczyńskiego, zahaczając o śmieszność, zresztą! ;-))
                      • polak1706 Re: Znowu zakiwał się... 31.08.15, 01:39
                        gdzie tu komplement? Naprawdę źle z tobą.
                        • wislocki12 Komplement 31.08.15, 12:08
                          "Miernota" to nie komplement? ;-))
    • polak1706 Re: Duda w Berlinie 30.08.15, 23:19
      kolejny właściwy przywódca narodu
      wiadomosci.wp.pl/kat,1356,title,Premier-Slowacji-Robert-Fico-zbulwersowany-wypowiedzia-szefa-francuskiego-MSZ,wid,17810169,wiadomosc.html?ticaid=1157f7
      >To nie Słowacja zrzucała bomby na Syrię i Libię <
      • wislocki12 Nic dudać, nic ująć! 31.08.15, 00:00
        Masz rację:
        "To nie Słowacja zrzucała bomby na Syrię i Libię." Słowacja, natomiast, w 1939 r. wzięła udział u boku wojsk hitlerowskich w inwazji na Polskę! :-((
        "Na zakończenie wystąpienia słowacki premier powiedział, że jeżeli obecne demokratyczne rządy europejskie nie podejmą żadnych decyzji, to po kolejnych wyborach zrobią to nowe władze. Te jednak w ocenie Fica sięgną po rozwiązania faszystowskie i nacjonalistyczne."
        Nic dudać, nic ująć! :-))
        PS. Nawet Lechowski już się odezwał...
        • polak1706 Re: Nic dudać, nic ująć! 31.08.15, 00:22
          >sięgną po rozwiązania faszystowskie i nacjonalistyczne.<
          We własnej obronie i w obronie własnego kraju nie będzie innego wyjścia!
          • wislocki12 A Mariana żal! 31.08.15, 00:35
            Ciekawe, jak w tym roku wyglądać będzie Marsz Niepodległości narodowców? ;-))
            PS. A Mariana żal, nie? ;-))
            • lechowski51 Re: A Mariana żal! 31.08.15, 10:58
              Lewactwo typu wisłocki wszędzie węszy fashystów i antysemityzm.A w Marszu Niepodległości mam nadzieję,weźmie udział Prezydent Duda i nie będzie szedł jak Bredzisław Komorowski, w otoczeniu urzędników i BOR-owców
              • wislocki12 Najlepiej na czele 31.08.15, 12:04
                Też bym chciał zobaczyć Dudę w Marszu Niepodległości, najlepiej, oczywiście, na czele. ;-))
              • ja-tarzan Re: A Mariana żal! 31.08.15, 15:45
                >>nie będzie szedł jak Bredzisław Komorowski, w otoczeniu urzędników i BOR-owców

Prezydent kraju miałby zrezygnować z ochrony?
                A w imię czego taka głupota?
                • lechowski51 Re: A Mariana żal! 31.08.15, 15:49
                  Znowu sobie interpretujesz jak chcesz!.Ma iść z narodem a nie ze swoimi urzędnikami i BOR-owcami.Jak nie będziesz wycinał z kontekstu to będziesz więcej rozumiał....i nie będziesz musiał niepotrzebnie bić piany.
                  • ja-tarzan Re: A Mariana żal! 31.08.15, 15:57
                    >>A w Marszu Niepodległości mam nadzieję,weźmie udział Prezydent Duda i nie będzie szedł jak Bredzisław Komorowski, w otoczeniu urzędników i BOR-owców

Oto cała wypowiedź. (zakładam, że wycięcie wstawki na temat Wisłockiego rzekomo szukającego faszystów nie ma znaczenia dla tematu Marszu)

I co to zmienia? Nic.

Po raz kolejny piszesz pierdołę, a potem udajesz Greka ;)

Bicie piany, jak rozumie, to stan zdenerwowania, a ja mam uśmiech na ustach, gdy czytam pierdoły. Śmieszny jesteś, nie wnerwiający.

Nie pisz głupot, to
                    • lechowski51 Re: A Mariana żal! 31.08.15, 16:20
                      W śmieszności przekroczyłeś już wszystkie granice.Jak nie masz nic do powiedzenia,to czasem zamilcz.Gla każdego średnio rozwinietego człowieka,który zna polską politykę i widział marsze , których szedł Bredzisław i te,w których szło 100 tys Polaków,ta wypowiedź jest jasna i oczywista.
                      • edekzgredek99 Re: A Mariana żal! 31.08.15, 17:29
                        A ty lechowski pojdziesz czy popedalujesz?
                      • ja-tarzan Re: A Mariana żal! 31.08.15, 19:01
                        >> których szedł Bredzisław i te,w których szło 100 tys Polaków,ta wypowiedź jest jasna i oczywista.

Co to znaczy wziąć udział w manifestacji, czy marszu to ja rozumiem i jestem za... ale to nie uprawnia do pitolenia o wzięciu udziału w takiej imprezie "bez BOR-u".

Potrafisz chlapnąć nie jedna głupotę, wyjaśnienia przemilczasz, pytania o uściślenia, czy źródła ignorujesz, czy jak niegdyś namiętnie kwitujesz "mnożeniem pytań".

Pisz rozsądnie.
                        • lechowski51 Re: A Mariana żal! 31.08.15, 19:41
                          Przestań bić pianę i dzielić włos na czworo!
                          • wislocki12 Wszystkiego dobrego, Panie Prezydencie! 31.08.15, 20:01
                            Czyżbyś miał sądzić, ze kibole będą ochraniać pisowskiego prezydenta? Nie żartuj! :-))
                            PS. "Ty, k... pisowska..." :-(
    • wislocki12 "Zły to ptak..." 31.08.15, 20:08
      Czy ktoś potrafi mi wyjaśnić, dlaczego polski prezydent donosi prezydentowi Niemiec na wady, w jego pojęciu, Państwa Polskiego? A może lepiej zadbać o ich wyeliminowanie, jeżeli są? :-((

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka