Dodaj do ulubionych

Nieźle...

28.09.15, 16:37
Papież stwierdził że pedofilia wśród księży to świętokradztwo - ok
Ale "pojechał" dalej - stwierdził,że biskupi ukrywający fakty pedofilii są tak samo winni jak księża pedofile - jaja jak berety - polski episkopat właśnie został "wyrypany w kosmos"....
Obserwuj wątek
    • exbenek Re: Nieźle... 28.09.15, 16:43
      Żeby xulu mnie nie "wyrypał w kosmos" że temat nie "miejski" Pytam - znacie księdza,który walczy z pedofilią w Tbgu?
    • wislocki15 Re: Nieźle... 28.09.15, 17:15
      Nie słyszałem o pedofilii w Tarnobrzegu więc z kim ksiądz ma walczyć. chyba Cię porypało exbenbenek.
      • wislocki12 "W Sawietskom Sajuzie niet sieksa" 28.09.15, 22:10
        No tak, kiedyś już ktoś powiedział, że "W Sawietskom Sajuzie niet sieksa". ;-))
    • lechowski51 Re: Nieźle... 28.09.15, 21:50
      Beniu!.Znowu baranie zapomniałeś o Ojcu Rydzyku!
      • wislocki12 Obrona czy... ochrona? 28.09.15, 21:56
        Podobno abp J. Michalik usiłował bronić proboszcza z Tylawy... :-((
        PS. Pozdrowienia dla polaka1706 i... o. Rydzyka! ;-)
        • wislocki15 Re: Obrona czy... ochrona? 29.09.15, 07:02
          Ty wislocki12 jednak masz nie po kolei.
          • wislocka12 Re: Obrona czy... ochrona? 29.09.15, 07:11
            Od czasu jak go porzuciłam to mu odbija, choć i w przeszłości nieźle mu waliło w dekiel. Myślę, że zamiast czytać nieporadne próby ośmieszania Prezydenta, PiSu i KK lepiej poczytać coś na wysokim poziomie. Ja od niedawna czytam codziennie Piotra Wielguckiego. Naprawdę warto!
            Tu jest o takich jak wislocki12 i jemu podobnych plujkach:
            kontrowersje.net/hejt_czyli_synowie_i_wnuki_resortu_poluj_na_spekulant_w_i_bikiniarzy?mobilizer=94099bba5169594ac0740c29a5b75f90
            • exbenek Re: Obrona czy... ochrona? 29.09.15, 09:29
              Zrozumienie prostego retorycznego pytania sprawia wam problemy? To że esbecki troglodyta ma kłopoty z analizowaniem tekstów to wiadomo od dawna . Ale że wisłoccy15/12 mają problemy z czytaniem ze zrozumieniem ,tego się nie spodziewałem .Przez +/-15 lat w klasztorze dominkanów "urzędowało" kilku braciszków , którzy oprócz zajęć "zwyczajnych" dla zakonników mieli inne zaintetesowania- Tarnobrzeżanie znają te historie , a wy "obrońcy moralności" ,"prawdziwi patrioci" ,g..wno wiecie ale głos zabieracie , wisłocki15,wisłocka 12 (do troglodyty nie "piję" bo do dyskusji trzeba partnera-nie idiotę) co wam mówi słowo Wacek ? lub bardziej wzniośle ojciec Wacław ?
              :-)
          • wislocki12 "Jakby nic się nie stało..." 29.09.15, 12:20
            Nie po kolei, powiadasz? To sobie poczytaj:

"Po wielu latach kluczenia, zwodzenie, zawieszania sprawy i oczerniania osób, które zdecydowały się postawić tamę zbrodniczej działalności proboszcza z Tylawy – zapadł wyrok sądowy. Sąd uznał, że oskarżony jest winien. Przez lata brał dziewczynki na kolana, wkładał ręce pod bluzkę i dotykał piersi, wkładał rękę do majtek i dotykał krocza, całował w usta z penetracją językiem jamy ustnej, wkładał palec do pochwy, dotykał nóg powyżej kolan. Czy to mało? Czy ktoś może jeszcze wierzyć, że to zwykłe ojcowskie odruchy?
            (...)
            Problem polega na tym, że – mimo powtarzanych przez abp. Michalika zapewnień, że po wyroku sprawa księdza zostanie rozwiązana, nie stało się nic. Kuria nabrała wody w usta. Ksiądz proboszcz z Tylawy nie został suspendowany, choć przestępstwa, które popełnił, kwalifikują go do takiej kary. Duchowny-pedofil nie został zesłany do klasztoru, gdzie mógłby przemyśleć swoje zbrodnie i pracować nad nawróceniem. Przeciwnie! Ksiądz przestępca nadal odprawia msze święte i mieszka w Tylawie. Jakby nic się nie stało, jakby jego zboczenie było „ojcowskim traktowaniem dzieci”. Nadal może mieć kontakty z dziećmi."

www.ekumenizm.pl/publicystyka/skandal-tolerowania-zla/
          • wislocki12 Tak, Tomasz Terlikowski! 30.09.15, 20:33
            "Nie po kolei, powiadasz"? Chyba nawet nie zauważyłeś, kto jest autorem tego artykułu o proboszczu z Tylawy, ze o abp. Michaliku już nawet nie wspomnę! Tak! Tomasz Terlikowski! ;-))
            PS. Pozdrowienia dla klechowskiego! ;-)
    • mar1mar1 Re: Nieźle... 29.09.15, 12:36
      @benek, tabletki, prędziutko !!!
    • exbenek Re: Nieźle... 29.09.15, 12:40
      No tak mar mar ale co mają tabletki do ojca Wacława ? Brak argumentów ? A może brak wiedzy "merytorycznej" boś z poza Tbga?
      • mar1mar1 Re: Nieźle... 29.09.15, 16:15
        @benek, Wacława to ty zostaw Bogu i jego osądom, lepiej spójrz na siebie, inna sprawa to twoja
        niezdrowa fascynacja tematem pedofilii. Ilekroć coś tam gdzieś wygrzebiesz (mam wrażenie że tylko to wygrzebujesz) to natychmiast rozbiera cię gorączka i pleciesz od rzeczy. Czyżby tak te tematy działały na twoją wyobraźnie? A może ktoś, kiedyś "brzydko" cię skrzywdził? Coś jest na rzeczy z tą twoją "chorą" fascynacją!?
        Trzeba się leczyć w takim przypadku...
        • exbenek Re: Nieźle... 30.09.15, 13:20
          Ja mam wrażenie że to ciebie marmar gniecie to że nie siedzę cicho jak stada zbaraniałych dewotek i nie klaskam jak tym dewotkom "grają" takie "trąby" jak ty ,pedofilia mnie nie rusza - sorki -mam wszystko poukładane jak normy mówią,a że szlag mnie trafia jak widzę jak biskupi traktują ludzi w tym temacie i jak chronią pedofili- może nie?
          Co do wygrzebywania - papież powiedział to w niedzielę -ty bredzisz,że ja to "wygrzebałem" .
          Odnoszę wrażenie,że katolicyzm w formule prezentowanej przez biskupów polskich "wypala się" , bo traktuje zjawiska i ludzi przedmiotowo. Raz jest na tapecie "in vitro" raz "Katyń" raz "Smoleńsk" z aborcją na deser - a gdzie jest człowiek i rozwiązywanie jego problemów ? Gdzie jest w episkopacie to widać- oj widać....
          • mar1mar1 Re: Nieźle... 01.10.15, 13:14
            A co ciebie gniecie?
            Nie połknięte tabletki w kieszeni...
            Weź prędziutko, na pewno ci się przejaśni...:) :) :)
      • palacz67 Do Benka 29.09.15, 20:04
        Witam, znam Cię od kilku lat z forum. Miałam o Tobie dobre zdanie. Nie idź tą drogą:-) Segregujesz ludzi na miasto i wioskę? Ja "wyłapuję" na tym forum ludzi dobrych. Mar do takich się zalicza oraz parę innych osób z forum. Pozdrawiam i życzę udanego wieczoru.
        • exbenek Re: Do Benka 30.09.15, 12:45
          koleżanko palacz 67 nie mów głośno żeś nauczycielka,bo jak nie potrafisz odróżnić faktu że chodzi o fakty tarnobrzeskie i ja dzielę ludzi na tarnobrzeskich i nietarnobrzeskich,to biedne te dzieci co ich uczysz.
          Co do ojca Wacława - dlaczego niby mam zostawiać go osądowi "boskiemu"?
          Przecie wszyscy wiedzieli że był "13"
          Co do "dobroci" marmara -jeżeli jedyną miarą jest to że masz swój "osobisty ranking ludzi dobrych" to tym bardziej współczuję dzieciom ,które uczysz- bo jakie są kryteria tego rankingu? Odnoszę wrażenie że jedynym kryterium jest światopogląd - "komuna"rechoce - czyli jak ja publikuję coś na kler -choćby to były fakty ,to i tak jestem "do cna zły"? A jak się mam w twoim rankingu w odniesieniu do księży pedofili - kto jest wyżej ? Ja czy oni ? Tylko koleżanko palacz bez komunałów typu - " to nie mój poziom" czy
          inne podobne - bo się zaczkam ze śmiechu....
          • palacz67 Re: Do Benka 30.09.15, 18:39
            Kończę , Benek, z Tobą rozmowę- dla zdrowotności:-)
            • wislocki12 Bo do tanga... 30.09.15, 19:58
              No tak, w trudnym momencie najprościej jest skończyć rozmowę ! ;-))
            • edekzgredek99 Re: Do Benka 01.10.15, 12:42
              No tak. Cala pani palacz. Jak tylko cos jest nie po jej mysli to konczy rozmowe. Buraczane maniery.
              • mar1mar1 Re: Do Benka 01.10.15, 13:20
                Pani Palacz to bardzo mądra kobieta do której ani ty, ani troll nie możecie startować z poziomu swojego intelektu. Po co wdawać się w dyskusje z ludźmi miałkimi intelektualnie, którzy nie grzeszą bystrością i intelektem?
                Sądzę że to ty wraz z trollem jesteście takimi, forumowymi burakami pastewnymi, co zresztą w każdym wpisie niezbicie pokazujecie!
                Więcej rozumu życzę i uczcie się od innych forumowiczów, przewyższających was osobistą kulturą i inteligencją. Może jeszcze nie jest za późno...
                • exbenek Re: Do Benka 01.10.15, 13:32
                  OOO bracie zaisye mądra ta kobieta co myli człowieka z poza tarnobrzega z "wieśniakiem " jak to ujęła ... do tego zaiste trzeba być nauczycielam ... poważniej niech się pani palacz zajmie może tym : wdzieczni.onet.pl/starostecki-hero,5669973,bohater.html
                  a nie pierdziel farmazony że mar mar jest "dobry człowiek" - "kali teżbyć dobry człowiek mogł ubić Stasa a nie ubił , mógł ukrasc słoń a nie ukradł " - zaiste zacny człowiek z tego mar mara ....dobry pan - mógł skopać , a nie skopał - więc pani palacz 67 - mam taką propozycję "kompromisową" ( daj Bóg aby pani to zrozumiała , bo po kilku moich wpisach mam pewne wątpliwości , coraz bardziej będące aksjomatami - mam nadzieję że nie musze tłumaczyc pojęcia "aksjomat"?) niech sie pani nie "wpina" w coś o czym pani nie ma zielonego pojęcia - pani będzie sobie chodziła na grzyby , uczniowie będą poznawali "arkana wiedzy" objęte programem - a pani niech lepiej nie dyskutuje na tematy ,które panią nie tyle przerastają - one panią już "przysypały" - permanentnie pozdrawiam i życzę sukcesów na niwie pedagogicznej ...
                • palacz67 Do Mara 01.10.15, 14:49
                  Witam, cieszę się, że masz o mnie dobre zdanie, pozdrawiam:-)
                  Ps. Na burakach to ja się dobrze znam od dziecka:-)
        • wislocki12 Dobry, bo insynuuje, oskarża i obraża? 30.09.15, 20:09
          Piszesz:
          "Ja "wyłapuję" na tym forum ludzi dobrych. Mar do takich się zalicza oraz parę innych osób z forum."
          No tak, naprawdę uważasz, że ten post świadczy o "dobroci", co by to nie miało znaczyć, owego marmara:
          "@benek, Wacława to ty zostaw Bogu i jego osądom, lepiej spójrz na siebie, inna sprawa to twoja niezdrowa fascynacja tematem pedofilii. Ilekroć coś tam gdzieś wygrzebiesz (mam wrażenie że tylko to wygrzebujesz) to natychmiast rozbiera cię gorączka i pleciesz od rzeczy. Czyżby tak te tematy działały na twoją wyobraźnie? A może ktoś, kiedyś "brzydko" cię skrzywdził? Coś jest na rzeczy z tą twoją "chorą" fascynacją!?
          Insynuacje, pomówienia i oskarżenia rodem z klechowskiego, niestety! -((
          PS. Pozdrowienia dla klechowskiego! ;-))
    • genia50 Re: Nieźle... 29.09.15, 14:17
      Ja bedac w wieku szkolnym nie wiedzialam nawet ,ze pewne zachowania ksiedza czy nauczyciela to molestowanie,dlatego jak cos "takiego"widzialam,to budzilo to dziwne ,nieprzyjemne uczucia,ale nie reagowalam(nikt),zreszta- jak?I jeszcze w tamtych czasach?Gdyby ktores z dzieci poskarzylo to pierwsze by dostalo reprymendę.
    • lechowski51 Re: Nieźle... 29.09.15, 19:52
      No masz.Biedna gienia była molestowana,tylko o tym nie wiedziała
      • wislocki12 Pewnie nawet juz przywykł... 29.09.15, 23:28
        No tak, klechowski nie o takich sprawach wiedział! ;-))
        PS. Pewnie nawet już przywykł i... nawet nie zauważa. :-((
        • edekzgredek99 Re: Pewnie nawet juz przywykł... 30.09.15, 13:20
          Lechowski dawno, dawno temu byl ministrantem i z niejednego pieca jadl chleb. Przyzwyczajony jest.
      • genia50 Re: Nieźle... 30.09.15, 09:29
        Ja sie dowiedzialam i wiem juz jak takie zachowania sie nazywaja i jak na nie reagowac,ale sa ludzie,ktorzy nie widza w tym nic zlego i nie widza potrzeby reagowania.I to jest zlem.
        • edekzgredek99 Re: Nieźle... 30.09.15, 13:23
          Pani Geniu bo dawniej nikt na takie zachowania nie zwracal uwagi a slowo "molestowanie" nie istnialo.
          • wislocki12 "Drugiego człowieka wciąga" 30.09.15, 20:21
            Myślę, ze najtrafniej ujął to abp Michalik, mówiąc:
            "Abp Michalik o pedofilii:
            "Dziecko lgnie, drugiego człowieka wciąga.
            Abp Michalik uważa, że nie można akceptować pedofilii w Kościele - Słyszymy nieraz, że to często wyzwala się ta niewłaściwa postawa, czy nadużycie, kiedy dziecko szuka miłości. Ono lgnie, ono szuka. I zagubi się samo i jeszcze tego drugiego człowieka wciąga - tak mówił abp Józef Michalik, jednego ze źródeł pedofilii szukając w rozwodach i złych relacjach między rodzicami dziecka."
            PS. Nie rozumiem tylko, dlaczego pada zwykle na wielebnego?

(www.tvn24.pl)
      • mar1mar1 Re: Nieźle... 01.10.15, 13:29
        Może nie chciała wiedzieć?!...:))
        • genia50 Re: Nieźle... 01.10.15, 15:19
          mar1 x2 przeczytaj dokladnie co napisalam.
    • exbenek Apropos kończenia 01.10.15, 12:05
      szanowna pani palacz 67 - nie ja "wymyśliłem" temat pedofilii wśród księży - to "po primo" , skoro papież oznajmia,że biskupi skrywający temat pedofilii w swoich diecezjach są winni "w równym ,a może nawet większym stopniu" - cytat z papieża Franciszka -to ja tego również nie nie wymyśliłem - to "po secundo" .
      Skoro jedyną odpowiedzią na mój wpis sa obelgi ; jedynie twój wpis jest bez obelg ,ale i bez jakichkolwiek argumentów broniących naszych purpuratów to rozumiem że , uważasz papieża za idiotę i otwarcie bronisz "status quo" prezentowanego niemal otawrcie przez nasz episkopat i mam rozumieć żę jesteś zwolenniczką tezy - "biskup na diecezji jeśli chce ,to może nawet służkę schędożyć"? - to cytat z Dyla Sowizdrzała,mam nadzieję że wiesz co to Dyl Sowizdrzał i kiedy powstał ? Otóż może to i niewygodne , może to i nie w smak większości naszego episkopatu ,ale oni przez dziesątki lat ukrywali fakty pedofilii , ba niektórzy otwarcie twierdzili że to kłamstwa - Ot abp Michalik - dla was pewnie "kryształowy bojownik o triumf krzyża nad ciemnotą " dla mnie zwykły cwaniak w purpurze ...
    • mar1mar1 Re: Nieźle... 01.10.15, 13:28
      @benek nie wysilaj się na kwiecistą mowę bo kompletnie ci nie idzie! Majaczysz to po primo.
      Ojciec św. i ludzie przez niego wyznaczeni zajmują się już przypadkami nadużyć w Kościele przez tzw. kapłanów i sądzę że twoja pomoc jako zwykłego dyletanta jest kompletnie zbędna, to po secundo. A po tertio to radzę ochłonąć bo widać że znowu cię "gorączka" rozbiera, pewnie naczytałeś się znów jakichś historyjek z niułsłika ,gw albo faktów i mitów!
      Spokojnie, @beniu, świat jest całkiem inny niż ten opisywany w artykułach...
      • exbenek Re: Nieźle... 01.10.15, 14:06
        Po pierwsze ja się kompletnie nie "wysilam" - idzie samo - pstryk i juz ,
        po wtóre - nie tłumacz z "polskiego na nasze" co robi Ojciec święty , bo ośmieszasz sam siebie - ja potrafię czytać , ze zrozumieniem - nia takj jak ty i l51 polecam wprawki - czytajcie wyborczą - raz że dużo do czytania - dwa ciśnienie wam ureguluje .
        Używasz pojęcia "tzw kapłani" - toż to rewolucja!!! Abp Michalik tzw kapłanem - niec dodać nic ująć ...
        co do "rozbierającej mnie gorączki" - taaa jestem już rozebrany do rosołu -faktów i mitów w życiu w ręce nie miałem , ja nie muszę sie "podkręcać" newsami z nieznanych miejsc-wystarczy to co znam sam , i widzę - co do inności świata - 100% racji !!! - jest 10 razy gorzej niż wy "prawomyślni" myślicie ...
      • wislocki12 "Tzw. kapłani"? 01.10.15, 21:04
        Może i masz rację? Nie rozumiem tylko, kogo masz na myśli, gdy piszesz o "tzw. kapłanach"?
        Chyba nie abp. Paetza, że o protegowanym abp. Michalika, proboszczu z Tylawy, nie wspomnę! ;-((
        PS. Myślę, że jakby miał lepsze nazwisko to by jakos mu uszło... ;-))
      • wislocki12 Świat jest własnie taki 01.10.15, 22:19
        Masz rację, świat jest właśnie całkiem inny:
        "Policja zatrzymała 45-letniego księdza. Podejrzewany o pedofilię i gwałty
        45-letni ksiądz z diecezji kieleckiej jest podejrzewany m.in. o pedofilię i zgwałcenie nastoletniej dziewczyny. Trafił do aresztu na trzy miesiące.
        O zatrzymaniu księdza Adama W., który pracował na terenie powiatu kieleckiego, poinformowało Radio Kielce. - Mężczyzna został zatrzymany w poniedziałek. Prokuratura postawiła mu trzy zarzuty - mówi Daniel Prokopowicz, rzecznik prasowy Prokuratury Okręgowej w Kielcach." :-((
        Wylicza, że pierwszy zarzut dotyczy okresu pomiędzy wrześniem 2013 a wrześniem 2014. - Mężczyzna miał się dopuścić obcowania płciowego i innych czynności seksualnych z osobą poniżej 15. roku życia. Kolejny zarzut dotyczy okresu od listopada 2014 do lutego 2015 roku, gdy doszło do kilku zgwałceń tej samej nieletniej, która ukończyła już wtedy 15 lat. Ostatni zarzut dotyczy kwietnia tego roku, gdy Adam W. pozbawił tę osobę wolności poniżej siedmiu dni i zgwałcił - relacjonuje prokurator Prokopowicz.

Cały tekst: kielce.wyborcza.pl/kielce/1,47262,18946535,policja-zatrzymala-45-letniego-ksiedza-podejrzewany-o-pedofilie.html#ixzz3nLgzLlJC
    • wislocki12 Nikt nic nie wie... 01.10.15, 20:15
      Jakieś w dziwne to nowe forum i jakby... niewiele wspólnego ma z rynkiem rzymskim, ze o agorze już nawet nie wspomnę! Xulu, szczerze Ci współczuję? Coś takiego to chyba na żadnym forum się nie zdarzyło. Bo przecież odpowiadam, ale nie wiem komu i na jaki post! Czeski film? :-))
    • wislocki12 EPiSkopat wyrypany w kosmos! 01.10.15, 22:15
      EPiSkopat wyrypany w kosmos?
      "Policja zatrzymała 45-letniego księdza. Podejrzewany o pedofilię i gwałty
      45-letni ksiądz z diecezji kieleckiej jest podejrzewany m.in. o pedofilię i zgwałcenie nastoletniej dziewczyny. Trafił do aresztu na trzy miesiące.
      O zatrzymaniu księdza Adama W., który pracował na terenie powiatu kieleckiego, poinformowało Radio Kielce. - Mężczyzna został zatrzymany w poniedziałek. Prokuratura postawiła mu trzy zarzuty - mówi Daniel Prokopowicz, rzecznik prasowy Prokuratury Okręgowej w Kielcach." :-((
      Wylicza, że pierwszy zarzut dotyczy okresu pomiędzy wrześniem 2013 a wrześniem 2014. - Mężczyzna miał się dopuścić obcowania płciowego i innych czynności seksualnych z osobą poniżej 15. roku życia. Kolejny zarzut dotyczy okresu od listopada 2014 do lutego 2015 roku, gdy doszło do kilku zgwałceń tej samej nieletniej, która ukończyła już wtedy 15 lat. Ostatni zarzut dotyczy kwietnia tego roku, gdy Adam W. pozbawił tę osobę wolności poniżej siedmiu dni i zgwałcił - relacjonuje prokurator Prokopowicz.

Cały tekst: kielce.wyborcza.pl/kielce/1,47262,18946535,policja-zatrzymala-45-letniego-ksiedza-podejrzewany-o-pedofilie.html#ixzz3nLgzLlJC

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka