03.01.16, 23:11
"Stałe bazy NATO w Polsce w zamian za zgodę na ograniczenie praw polskich imigrantów w Wielkiej Brytanii - taką propozycję miał przedstawić Londynowi minister Witold Waszczykowski w rozmowie z Agencją Reutersa.
Minister spraw zagranicznych zaznaczał, że Polska może zgodzić się na żądania brytyjskiego rządu dotyczące ograniczenia praw socjalnych imigrantów na Wyspach."
Waszczykowski gra interesami Polaków na Wyspach? I co Pan na to, Panie Klechowski? :-((
Obserwuj wątek
    • wislocki12 Waszczykowski gra interesami Polaków na Wyspach 03.01.16, 23:13
      Link:
      wpolityce.pl/polityka/276992-powazna-propozycja-stale-bazy-nato-w-polsce-za-zgode-na-ograniczenie-praw-polskich-imigrantow-w-wielkiej-brytanii-wywiad-z-min-waszczykowskim
    • edekzgredek99 Re: Zdrada? 04.01.16, 08:25
      Tak oto PiS dba o Polakow. Jak mowilem ze chodzi im wylacznie o wladze i miejsce przy korycie to byl wrzask. A teraz wylazi szydlo z worka
    • genia50 Re: Zdrada? 04.01.16, 10:22
      Jeszcze powinni zamienić dopłaty dla rolnictwa na wzmocnienie międzynarodowych sił wojskowych,jak kiedyś mieli w planie.
      • edekzgredek99 Re: Zdrada? 04.01.16, 10:38
        Kto wie, moze ze te kase to kupia bombke atomowa ktora sie tak marzy Antkowi.
    • polak1706 Re: Zdrada? 04.01.16, 15:48
      Polacy za kilka lat będą uciekać z UK więc muszą mieć gdzie uciekać - do bezpiecznego kraju. Stąd założenie że jednym z elementów bezpieczeństwa są bazy NATO w Polsce. Tam gdzie jest amerykancki żołnierz tam Rosja (zwykle) nie atakuje.
      • ja-tarzan Re: Zdrada? 04.01.16, 15:54
        >>Polacy za kilka lat będą uciekać z UK więc muszą mieć gdzie uciekać - do bezpiecznego kraju. Stąd założenie że jednym z elementów bezpieczeństwa są bazy NATO w Polsce. Tam gdzie jest amerykancki żołnierz tam Rosja (zwykle) nie atakuje.

Polaku,

Jeśli Polacy będą uciekać z UK, to nie przed Ruskimi. ;)
        Po drugie, trudno mi sobie wyobrazić, że NATO zdecyduje się na jakieś stałe bazy w Polsce, a tym bardziej broń jądrową. Równie trudno jest mi sobie wyobrazić, by Putin, czy jego następca zdecydował się zaatakować Polskę.
        • polak1706 Re: Zdrada? 05.01.16, 14:04
          >Jeśli Polacy będą uciekać z UK, to nie przed Ruskimi. ;)<
          Przed KALIFATEM.
          >Po drugie, trudno mi sobie wyobrazić, że NATO zdecyduje się na jakieś stałe bazy w Polsce, a tym bardziej broń jądrową.<
          Oczywiście, że nie myślą o stałych bazach w Polsce bo nie są zainteresowani naszym bezpieczeństwem tylko swoim (patrz historia 1939 roku). To tylko taka zagrywka Polski z nadzieją, a nadzieja matką głupich. O broni atomowej nie pisałem bo to iluzja i nasi wojskowi (pasibrzuchy zainteresowane gażami, awansami, nagrodami, przywilejami) mogliby zrobić sobie krzywdę bawiąc się nią.
        • polak1706 Re: Zdrada? 05.01.16, 14:07
          >Równie trudno jest mi sobie wyobrazić, by Putin, czy jego następca zdecydował się zaatakować Polskę.<
          Również nie sądzę, na dzień dzisiejszy by Putin zaatakował Polskę militarnie. Raczej gospodarczo. Wykupi co lepsze zakłady typu ORLEN i podobne a znając zdrajców POlski i widząc tendencje rządów do wyprzedawania wszystkiego co się da jest to bardzo możliwe.

• ja-tarzan Re: Zdrada? 09.01.16, 20:26
            >>Przed KALIFATEM.

Dokładnie, więc w jaki sposób sposób przyda się w tej sytuacji tarcza anty-rakietowa? ISIS zainstaluje niebawem wyrzutnie w UK?

>>Oczywiście, że nie myślą o stałych bazach w Polsce bo nie są zainteresowani naszym bezpieczeństwem tylko swoim (patrz historia 1939 roku). To tylko taka zagrywka Polski z nadzieją, a nadzieja matką głupich. O broni atomowej nie pisałem bo to iluzja i nasi wojskowi (pasibrzuchy zainteresowane gażami, awansami, nagrodami, przywilejami) mogliby zrobić sobie krzywdę bawiąc się nią.

Odniosłem wrażenie, że to rozwiązanie postulujesz ;)
            Spokojnie, pasibrzuchy chca spokoju, a na szczęście guzik nie jest w rekach jednego ministra, więc Antoni zainteresowany "machaniem szabelką" krzywdy nikomu też nie zrobi.

>>Również nie sądzę, na dzień dzisiejszy by Putin zaatakował Polskę militarnie. Raczej gospodarczo. Wykupi co lepsze zakłady typu ORLEN i podobne a znając zdrajców POlski i widząc tendencje rządów do wyprzedawania wszystkiego co się da jest to bardzo możliwe.

I w tym przeszkodzi mu nie tarcza znów,a raczej silne związki gospodarcze z innymi państwami.
            ... tylko jeśli odwrócimy się od Europy, odwrócimy sie od Rosji, to pozostaną jedynie państewka, które nie maja nic do zaoferowania lub ... kalifat ;)
            • wislocki12 Mamy już jednego sojusznika 09.01.16, 22:57
              Czasami odnoszę nieodparte wrażenie, że prawie od 100 lat Przenajświętsza RP usiłuje wkręcić w swoje interesy wszelkie możliwe państwa, mocarstwa i układy militarne, nie dając z własnej strony nic lub prawie nic! Ciekawe, jak to się skończy?
              PS. Mamy już jednego sojusznika - Węgry! :-((

"Rozmawiałem z panem prezydentem Juszczenką, z panem prezydentem Dżagaszwili, prezydentem Gruzji…" (L. Kaczyński)
            • polak1706 Re: Zdrada? 09.01.16, 23:17
              Europa będzie islamska... chyba, że naród niemiecki weźmie sprawy w swoje ręce.
              • ja-tarzan Re: Zdrada? 10.01.16, 09:31
                >> Europa będzie islamska... chyba, że naród niemiecki weźmie sprawy w swoje ręce.

No ale Polaku nie odpowiedziałeś, jaki jest związek tego problemu z tarczą antyrakietową, czy bronią jądrową.
                • polak1706 Re: Zdrada? 10.01.16, 18:26
                  O który wątek ci chodzi?
          • wislocki12 Ciekawe, co na to prezes Kaczyński? 09.01.16, 22:46
            Naprawdę uważasz, że Jasiński został mianowany prezesem Orlenu, aby sprzedać firmę Putinowi? Ciekawe, co na to prezes Kaczyński? ;-)

"To jakiś wariat, który w PRL chce krzewić liberalizm." (L. Kaczyński)
            • polak1706 Re: Ciekawe, co na to prezes Kaczyński? 09.01.16, 23:18
              A co na to Petru?
              Podałem przykład ale może to dotyczyć np Azotów.
      • edekzgredek99 Re: Zdrada? 05.01.16, 11:14
        Antek z bombka atomowa rzeczywiscie bardzo "bezpiecznie" sie zapowiada
    • falszywyogier1 Re: Zdrada? 05.01.16, 12:42
      polak1706 04.01.16, 15:48
      Polacy za kilka lat będą uciekać z UK więc muszą mieć gdzie uciekać - do bezpiecznego kraju. Stąd założenie że jednym z elementów bezpieczeństwa są bazy NATO w Polsce. Tam gdzie jest amerykancki żołnierz tam Rosja (zwykle) nie atakuje."

Ale to, mam nadzieję, nie jest Twoim prywatnym poglądem?
      • polak1706 Re: Zdrada? 05.01.16, 14:08
        >Ale to, mam nadzieję, nie jest Twoim prywatnym poglądem? <
        A czyim? Świętego Mikołaja?
    • pamietamy3322 Re: Zdrada? 05.01.16, 13:11
      Kazdy kto ma antypolskie lewackie wpisy powinien byc namierzany po IP i segregowany od normalnego spoleczenstwa. To wiecej niz proste.
      • wislocki12 Segregowany? 05.01.16, 20:17
        Chyba separowany? ;-))
        PS. Masz rację - proste jak... konstrukcja cepa! :-((

„My jesteśmy tu, gdzie wtedy, oni tam, gdzie stało ZOMO” (J. Kaczyński)

• falszywyogier1 Re: Zdrada? 05.01.16, 13:52
      pamietamy3322 05.01.16, 13:11
      Kazdy kto ma antypolskie lewackie wpisy powinien byc namierzany po IP i segregowany od normalnego spoleczenstwa. To wiecej niz proste.

Wielu już próbowało. W naszych czasach też są tacy co prowadzą nadal takie experymenty . Wiadomo z góry do czego to doprowadzi (póki co Wisłocki z ferajną koszą kasę).
      Prawica natomiast powinna być mądrzejsza i nie wypisywać takich "złotych myśli" nawet żartem... .

Póki co obejrzyj sobie ten filmik:
      www.youtube.com/watch?v=5Oe6vUjL1DE

I zacznij myśleć. Na Boga ! Zacznijcie myśleć!
      • polak1706 Re: Zdrada? 05.01.16, 14:12
        Z filmu:
        >Dokąd zmierza ludzkość? Eksperyment Calhouna - Mysia Utopia <
        Do wojen i samozagłady!
        • wislocki12 Na swój obraz i podobieństwo... 05.01.16, 20:25
          Podobno ktoś nas stworzył i to ponoć na swój obraz i podobieństwo! :-((

"To marihuana jest z konopi? Chyba nie." (J. Kaczyński)
    • falszywyogier1 Re: Zdrada? 05.01.16, 19:36
      polak1706 05.01.16, 14:08
      >Ale to, mam nadzieję, nie jest Twoim prywatnym poglądem? <
      A czyim? Świętego Mikołaja?

Czyli obce wojska w Polsce to dobrze? Bo przed ruskimi obronią? Dobrze pojąłem ?
      • polak1706 Re: Zdrada? 05.01.16, 19:42
        > to dobrze?<
        Źle! Jest to tylko jedna z form zabezpieczenia się przed napadem a Tarcza antyrakietowa jankesów nam nie będzie służyła tylko jankesom.
        • wislocki12 Może wojna? 05.01.16, 20:30
          A może lepiej wypowiedzieć wojnę Stanom Zjednoczonym? Niech nas pokonają i... okupują! Będziemy mieć Amerykę nad Wisłą! ;-))

"Marsz, marsz, Dombroski, z ziemi polskiej do Włolski." (J. Kaczyński)
          • edekzgredek99 Re: Może wojna? 10.01.16, 14:37
            Panie ja bym tam zaraz partyzantke organizowal. Doswiadczenie mam bo okupant to okupant panie.
            • genia50 Re: Może wojna? 10.01.16, 18:34
              Jak cos,to niech mnie pan wezmie na sanitariuszke.
              • edekzgredek99 Re: Może wojna? 10.01.16, 20:06
                A nie mdleje pani na widok urwanej reki albo nogi? Bo w partyzantce to i tak czasem bywa
                • genia50 Re: Może wojna? 10.01.16, 20:17
                  Kiedys nie, bo byłam przyzwyczajona,ale teraz ..nie wiadomo,wiec chyba ...zrezygnuję.
                  • edekzgredek99 Re: Może wojna? 10.01.16, 20:27
                    Ale niech pani nie rezygnuje. Bede potrzebowal zaufanych ludzi

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka