Dodaj do ulubionych

Fajny felieton przeczytałam,

05.01.16, 18:53
który pasuje jak ulał również do dzisiejszych czasów. Nie polecam edkowi bo dość długi i niewiele zrozumie i jak zwykle w takich przypadkach odsyła nielubianych do kurnika albo macania kur.
michalkiewicz.pl/tekst.php?tekst=3553
Obserwuj wątek
    • jk471 Re: Fajny felieton przeczytałam, 05.01.16, 18:59
      Mnie się również podobał ten felieton, zresztą jak wszystkie tego autora, który jest nie tylko erudytą ale też wyróżnia się spostrzegawczością i niezależnością. Poniżej inny aktualny temat.
      michalkiewicz.pl/tekst.php?tekst=3552
    • wislocki15 Re: Fajny felieton przeczytałam, 05.01.16, 19:04
      Za chwilę wątek zniknie. Autor felietonu na indeksie Czerskiej. Tu może się produkować tylko wislocki12, pieszczoch poprzedniej władzy.
      • wislocki12 Pochlebca 05.01.16, 20:52
        Mam rozumieć, że porównujesz mnie z Michalkiewiczem? Chyba schlebiasz mi! ;-))

"Żadne krzyki i płacze nas nie przekonają, że białe jest białe, a czarne jest czarne" (J. Kaczyński)
    • wislocki12 Mayday 05.01.16, 20:58
      No tak - "Mayday, mayday, tracimy posady i alimenty." Alimenty też? Całe szczęście, że ma być program "500+"! ;-))

"Robimy dla Polski dużo, bardzo dużo... Aż trudno wymienić!" (J. Kaczyński)
    • wislocki12 "Całujcie mnie wszyscy w dupę!”? 05.01.16, 21:11
      Szkoda tylko, że S. Michalkiewicz, mimo całej swojej erudycji nie wie, że "Marian Hemar urodził się w rodzinie żydowskiej jako syn Ignacego i Berty. Jego bratem był Henryk Hescheles, a kuzynem Stanisław Lem (matka Hemara i ojciec S. Lema byli rodzeństwem.)"
      PS. Nie bardzo mogę zrozumieć, dlaczego S. Michalkiewicz nieustannie czyni aluzje pod adresem rodziny prezydenta! :-((

"Żadne krzyki i płacze nas nie przekonają, że białe jest białe, a czarne jest czarne" (J. Kaczyński)

• retinger Re: "Całujcie mnie wszyscy w dupę!”? 06.01.16, 06:51
        St.Michalkiewicz wielokrotnie pisał o poetach Julianie Tuwimie, Marianie Hemarze czy Antonim Słonimskim i podkreślał, że byli Polakami żydowskiego pochodzenia i zawsze wyrażał się o nich pochlebnie. Cytaty czerpane z twórczości tych poetów obnażały wady innych Żydów. Sugerowanie, że St. Michalkiewicz czyni aluzje pod adresem rodziny Pana Prezydenta, rozumiem, że obecnego, jest z Twojej strony przegięciem obliczonym na percepcję mało inteligentnych uczestników tego forum, których nicków z litości nie wymienię. Jeśli już chcesz mówić o prezydenckich koligacjach to może się to przede wszystkim odnosić do rodziny małżonki poprzedniego prezydenta, nie tylko handlowego pochodzenia ale i funkcjonariuszy komunistycznego aparatu ucisku.
        • wislocki12 Dobrzy Żydzi 06.01.16, 15:13
          Wyjąłeś to z... ust Klechowskiego, co by to nie miało oznaczać. On też twierdzi, że istnieją nasi Żydzi i... to są dobrzy Żydzi... ;-))
          PS. Naprawdę uważasz, że prezydencka małżonka nie może mieć żydowskiego pochodzenia? :-(

• wislocki12 "Bo Ty, Panie, dobry jesteś i pobłażliwy..." 05.01.16, 23:37
      Naprawdę uważasz, że ja coś z tego zrozumiem? ;-))

"Bo Ty, Panie, dobry jesteś i pobłażliwy, i wielce łaskawy dla wszystkich, którzy Ciebie wzywają!" (Ps 86,5)
      • wislocka12 Re: "Bo Ty, Panie, dobry jesteś i pobłażliwy..." 06.01.16, 13:08
        A może z tego tekstu coś zrozumiesz?
        michalkiewicz.pl/tekst.php?tekst=3554
        Myślę, że Ty wszystko rozumiesz, żebyś jeszcze był przyzwoitym człowiekiem
        • wislocki12 Ani słowa o cadyku 06.01.16, 15:02
          Masz rację, świetny tekst! I ani słowa o żydokomunie i cadyku Michniku! ;-))

"Gazeta Wyborcza" jest późną, zmutowaną postacią Komunistycznej Partii Polski." (J. Kaczyński)
    • edekzgredek99 Re: Fajny felieton przeczytałam, 06.01.16, 08:40
      Glupia kobieto ja jestem pan Edek i nie przypomonam sobie zebysmy byli na ty. I masz racje twoje miejsce jest w kurniku obok lechowskiego.
      • wislocka12 Re: Fajny felieton przeczytałam, 06.01.16, 13:09
        Edek Panem, a to niespodzianka!
    • ja-tarzan Re: Fajny felieton przeczytałam, 06.01.16, 11:54
      Tekst nieciekawy, żadnych rewelacji, poza nieśmiertelną żydokomuną i cadykiem Michnikiem.

W każdym kraju jest pewien odsetek autorów (dziennikarz to zawód na wymarciu, przynajmniej wg zasad ludzi pokroju Kapuścińskiego), którzy żyją z pieprzenia.

Ani to komentarz wydarzeń bieżących, który cokolwiek wnosiłby do dyskusji.
      Ani to wnikliwa analiza tychże wydarzeń.

Używając słów pana Michałkiewicza, on sam się ONANIZUJE własnym tekstem. Delektowanie się takimi tekstami to taki sam samogwałt, tyle, że na własnym umyśle.

Są po prawej stronie sceny politycznej autorzy, którzy są warci czytania, bo albo zachowują obiektywizm, pomimo swych poglądów, lub choćby byli stronniczy, to "pióro maja lżejsze" i przyjemniej sie czyta.

Takie wypociny o żydokomunie to domena pseudo-forumowiczów, którzy ruszają na misję a la ileś tam groszy za post. ;)
      • wislocki12 Onanista? 06.01.16, 14:52
        "Używając słów pana Michałkiewicza, on sam się ONANIZUJE własnym tekstem. Delektowanie się takimi tekstami to taki sam samogwałt, tyle, że na własnym umyśle."

Bardzo trafne spostrzeżenie! I on z tego żyje... całe życie! :-((

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka