Dodaj do ulubionych

Cykliści i... weganie

06.01.16, 13:40
Witold Waszczykowski:
"Chcemy tylko wyleczyć nasz kraj z kilku chorób, aby mógł ponownie wyzdrowieć. Poprzedni rząd realizował [w mediach] specyficzną koncepcję lewicowej polityki. Tak jakby świat musiał poruszać się według marksistowskiego wzorca tylko w jednym kierunku ­– nowej mieszaniny kultur i ras, świata złożonego z rowerzystów i wegetarian, którzy używają wyłącznie odnawialnych źródeł energii i zwalczają wszelkie przejawy religii. To nie ma nic wspólnego z tradycyjnymi polskimi wartościami."

Ciekawe, co na to Klechowski? ;-))

wpolityce.pl/polityka/277078-waszczykowski-trafia-w-dziesiatke-czyli-o-weganach-i-rowerzystach
Obserwuj wątek
    • genia50 Re: Cykliści i... weganie 06.01.16, 13:49
      Wątek rowerowy będzie bez ptaszka?
      • edekzgredek99 Re: Cykliści i... weganie 06.01.16, 13:58
        Nawet jazda na rowerze bedzie be? No czego te pisdziory nie wymysla. Strach sie bac pani Geniu.
    • pamietamy3322 Re: Cykliści i... weganie 06.01.16, 14:07
      Z wszystkim sie zgadzam oprocz jednego. Jak ktos jezdzi rowerem albo na piechote nie daje zarabiac na ropie arabusom i ruskim. No oprocz lewakow ktorzy to robia bo co z tego ze nie kupuja ropy jak najchetniej przyjeliby do europy cala afryke i bliski wschod. To juz lepiej zeby ciagle auem jezdzili mniejsza szkoda.
      • pamietamy3322 Re: Cykliści i... weganie 06.01.16, 14:12
        A co do zarcia kielkow to przyzwyczajaja swoich niewolnikow do jedzenia tego zeby w przyszlosci przywodcy rzadu swiatowego mogli oddychac swiezym powietrzem a motloch bedzie jak swinie kielki zarl.
        • ja-tarzan Re: Cykliści i... weganie 06.01.16, 17:53
          >>A co do zarcia kielkow to przyzwyczajaja swoich niewolnikow do jedzenia tego zeby w przyszlosci przywodcy rzadu swiatowego mogli oddychac swiezym powietrzem a motloch bedzie jak swinie kielki zarl.

Czy wiesz, że Twoi przodkowie jedli mięso od święta? Myślisz, że przez te stulecia ludzie w naszym kraju (regionie) to jadali jak w w filmach o krzyżakach? ;)

A świnie są wszystkożerne. Tak jak ludzie.
      • pamietamy3322 Re: Cykliści i... weganie 06.01.16, 14:18
        Wszystko jest robione na islamska i zydowska modle. Obrzydzanie wieprzowiny ktora jest najlepsza w smaku. Np schab na 100 gram schabu zawiera 20 gram bialka. I propagowanie zeby jesc smierdzace kurze czy kacze kupry i chinskie ryby z marketow ktore rosna na sterydach. Zreszta kuraki to samo.
      • pamietamy3322 Re: Cykliści i... weganie 06.01.16, 14:25
        Zdrowy , chudziutki drób. Smacznego.
        wolna-polska.pl/wiadomosci/zmutowane-czteronozne-kurczaki-dla-kfc-smacznego-2015-10
        • wislocki12 Rozmowa 06.01.16, 14:40
          Masz rację, nie ma jak pogadać sobie z inteligentnym facetem! ;-))

""No, panie redaktorze, głodówka to nie jest niezjedzenie kolacji." (J. Kaczyński)
          • wislocki15 Re: Rozmowa 06.01.16, 15:13
            Dzięki liderze za kolejny cytat J.Kaczyńskiego, który dowodzi, że to inteligentny facet.
            Oprócz mądrych cytatów mógłbyś napisać, że:
            1. Razem z Lechem swoim bratem przekabacili w 1989 roku liderów ZSL i SD i Kiszczak nie mógł sformować rządu i premierem został niestety Mazowiecki znany ze służebnej postawy służebnej jeszcze za komuny.
            2. Razem z Lechem doprowadzili do wyboru Lecha "Bolek" Wałęsy na Prezydenta RP czego akurat nie traktuję jako zasługę.
            3. Wypromował swojego brata Lecha na Prezydenta Warszawy.
            4. Doprowadził do wyboru brata Lecha na Prezydenta RP
            5. Został Premierem RP, niestety wskutek knowań Leppera i Giertycha na krótko, ale w ciągu w 2 lat jego rząd zlikwidował dziurę budżetową i zostawił Polskę z nadwyżką budżetową. W czasie jego rządów emeryci otrzymywali największe waloryzacje emerytur,.
            6 Doprowadził do zwycięstwa Andrzeja Dudę, który miał przegrać z kretesem z Komorowskim, który zaczynał kampanię z 70% poparciem.
            7. Pis po jego kierownictwem pokonał PO w wyborach, które Platforma też miała wygrać w cuglach a jak się stało to widać, Platformie został tylko kwik.

Znasz bardziej skutecznego polityka w Europie i na świecie? Podaj choć jednego.
            Oczywiście tego nie dokonał sam ale komiczna Ewa Kopacz i Platforma całą kampanię oparła, że Jarosław Kaczyński wszystkim i wszystkimi rządzi więc niegrzecznie byłoby zaprzeczać.
            Więc jak piszesz o Jarosławie Kaczyńskim to zdejm berecik bo zazwyczaj widać, że Ci coś uciska mózg.
            • wislocki12 Obrońca 06.01.16, 15:25
              No tak - do dziesięciu razy sztuka i nie wiadomo jeszcze jak to wszystko się skończy... ;-))
              PS. PO rządziła dwie kadencje! :-))
              PS2. Bardzo dobrze prezentujesz się w roli obrońcy J. Kaczyńskiego. :-)

"Kto powiedział, że ja chcę być premierem? Ja muszę." (J. Kaczyński)
            • ja-tarzan Re: Rozmowa 06.01.16, 17:55
              >>Znasz bardziej skutecznego polityka w Europie i na świecie?

Skuteczny i sprawny polityk. I co? To udowadnia, że każdy musi go popierać?
              • wislocki15 Re: Rozmowa 06.01.16, 20:40
                Nie każdy, tylko ci co mają olej w głowie. Ci z sianem mogą tęsknić za III RP i demokracja im na to pozwoli bo na razie nie jest zagrożona mimo bredni różnych osób należących do tych, którzy mieli pełne gęby konfitur na koszt społeczeństwa.
            • genia50 Re: Rozmowa 06.01.16, 18:22
              Skuteczny,bo osiąga to ,co sobie zaplanuje,dobrze byłoby aby to było dobre dla ogólu Polakow,a nie tylko dla niego samego i bliskiego otoczenia,oraz partii.Wtedy ta skuteczność by cieszyła,a tak -niepokoi.
              • wislocki15 Re: Rozmowa 06.01.16, 20:16
                Pani Geniu jeśli A.Duda, PiS wygrali wybory to nie stało się to na planszy do damki. A.Dudę i PiS wybrali Polacy w demokratycznych wyborach mimo frontalnego, wściekłego ataku TVN, GW, celebrytów, niektórych "artystów" i innych beneficjentów III RP. Większość Polaków z tych co poszli do urn mimo powyższego zdecydowało, że nie chce złodziejstwa, afer, lekceważenia ludzi, bizantyjskiego stylu sprawowania władzy przez ludzi, którzy przez ostatnie 8 lat rządzili Polską drwiąc z Polaków i okradając ich we współpracy z zagranicznymi firmami, bankami etc. To, że Panią niepokoi to nie znaczy, że ogół Polaków też tak myśli. Ogół Polaków obserwował draństwo panoszące się w III RP i przy wyborach powiedział dość. Jest pewnie Pani zacną niewiastą czytającą GW, oglądającą TVN, która wzbudza w Pani i nie tylko jaskółczy niepokój. Ja się cieszę z każdego pociągnięcia obecnej władzy i jestem przekonany, że jak Kaczafi i jego ludzie nie dadzą się zastraszyć to Polska znowu będzie silna i będą się z nią liczyć w Europie i na świecie. J.Kaczyński nie czeka na stołki w UE jak zaprzaniec TUSK i jego kamraci więc nie wezmą go na poklepywanie po plecach co daj Boże, Amen!
                • wislocki15 Re: Rozmowa 06.01.16, 20:24
                  Pani Geniu, pominąłem oczywiście głównych zaangażowanych w obronę dotychczasowego porządku, czyli TVP, TVPInfo z Lisem, Lisową, Lewicką, Kraśką, Tadlą i resztą funkcjonariuszy poprzebieranych dla niepoznaki za dziennikarzy. W telewizji, za przeproszeniem publicznej, tylko pan Ziemiec wyróżnia się in plus. Reszta nadaje się tylko do TVN, jeśli ich tam zechcą w co raczej wątpię.
                  • wislocki12 Demokracja? 06.01.16, 21:38
                    Może i masz rację, nie rozumiem tylko, dlaczego "panem" jest tylko Ziemiec, a reszta to zaledwie Lis, Lisowa, Lewicka i Tadla? :-(
                    PS. Daj Panie Boże TV Republika, że o TV Trwam nie wspomnę, takich dziennikarzy jakich ma TVN! :-)

"Demokracja powinna sprzyjać uświadomieniu obywateli. Gdyby to ode mnie tylko zależało, to po prostu wszystkie telewizje musiałyby pokazywać, i to codziennie, informacje na temat swego pochodzenia." (J. Kaczyński)
                  • genia50 Re: Rozmowa 06.01.16, 21:57
                    Pan Ziemiec jest bardzo religijny,czemu dawał wyraz ,zwłaszcza w tzw.rozmowach z ciekawymi ludzmi.Kiedyś mial wypadek,bardzo grożny z którego wyszedł cało,oczywiscie po rehabilitacji i wsparciu kolegów.Ja uważam,ze lepiej ogladaj "trwam"tam jest "obiektywnie ".Jak sie ogląda,to mozna odnieść wrażenie,ze papieżem nadal jest JPII,filmy z lektorem,który już dawno nie zyje,politycy przychodza od lat ci,ktorzy maja te same poglądy co dyrektor,dzwonią tylko tacy,którzy przytakują,a dyrektor wchodzi w słowo i przerywa lub dopowiada telefonicznie,aby bylo zgodne z jego zdaniem.Poza tym brak tolerancji i obrażanie.Tak naprawde niczego obiektywnego tam nie ma,gdyby nie tvp,i in.nie wiedziałbyś niczego o Polsce i swiecie.
                    • wislocki12 Filmy z lektorem, który już dawno nie żyje 06.01.16, 22:24
                      Najlepsze są te filmy z lektorem, który już dawno nie żyje! :-((

"Szatanów łatwo zidentyfikować, widać te buzie także w mediach." (J. Kaczyński)
                      • genia50 Re: Filmy z lektorem, który już dawno nie żyje 06.01.16, 22:41
                        Rzeczywiscie niefortunne to okreslenie,ale chciałam obrazowo ująć,ze sa b.stare i bardzo złej jakości.
                • ja-tarzan Re: Rozmowa 09.01.16, 20:06
                  >> [...] A.Dudę i PiS wybrali Polacy w demokratycznych wyborach [...]

Potrafisz sobie wyobrazić, że ci, którzy mieli dość PO i pokładali nadzieję w "dobrej zmianie", czuja się teraz ... przynajmniej niezadowoleni, czy zaniepokojeni tym, co robi PiS i w jaki sposób?

nie można w koło Macieju podkreślać, że obywatele tego chcieli, że prawo prawem, ale wola narodu itd.

Najpierw zapowiada się zmiany, odbudowę Polski z ruiny, stworzenie "państwa prawa", a potem to prawo traktować jak coś zbędnego, czy mało istotnego, mniej w każdym razie niż wola polityka.

>>Ogół Polaków obserwował draństwo panoszące się w III RP i przy wyborach powiedział dość.

Tyle się mówiło o nepotyzmie w PO, a teraz co? W wyniku sprawiedliwej rywalizacji ekspertów obsadza się stanowiska? Wujek Dudy rządzi w Radomsku, brat Waszczykowskiego kieruje czymś tam, 25-letni syn kieruje AMW,a w TV zamiast przedstawiciela narodu, wybranego na podstawie kompetencji, w wyniku konkursu, mamy z nadania partyjnego z pominięciem jakiejkolwiek rywalizacji. Jak rozumiem tymczasowo ;) Poczekam te pół roku, sprawdzę prawdomówność po raz kolejny, może tym razem nie zostanę oszukany.
                  Mieliśmy dość draństwa, a mamy teraz draństwo nowe ... czy to nie oby metoda TKM? Czy Tobie to nie przeszkadza? Kiedyś telewizja była partyjna, teraz jest też partyjna ... więc jest lepiej? ;)

>>J.Kaczyński nie czeka na stołki w UE jak zaprzaniec TUSK

JK ma swój stołek, o którym marzył. Rządzi Polską.
            • wislocki12 Mądre cytaty 06.01.16, 20:17
              "Dzięki liderze za kolejny cytat J.Kaczyńskiego, który dowodzi, że to inteligentny facet.
              Oprócz mądrych cytatów mógłbyś napisać, że..."
              A mądre cytaty już nie wystarczą? ;-))

"Żadne krzyki i płacze nas nie przekonają, że białe jest białe, a czarne jest czarne" (J. Kaczyński)

• wislocki15 Re: Mądre cytaty 06.01.16, 20:41
                Jak Cię nie stać na obiektywizm w stosunku do Jarosława Kaczyńskiego to cytaty wystarczą byle nie zmyślone.
                • wislocki12 Demokracja? 06.01.16, 21:31
                  To może jeszcze wskaż, które z nich wymyśliłem? ;-))

"Demokracja powinna sprzyjać uświadomieniu obywateli. Gdyby to ode mnie tylko zależało, to po prostu wszystkie telewizje musiałyby pokazywać, i to codziennie, informacje na temat swego pochodzenia." (J. Kaczyński)
    • genia50 Re: Cykliści i... weganie 09.01.16, 20:19
      Jestes tym,co jesz-jesli to powiedzenie jest prawdziwe to w wiekszosci jemy wieprzowinę czyli jestesmy swiniami.Nie ma sie czym chwalic za granica.
      • wislocki12 Jak nasze myśli i nasze słowa? 09.01.16, 23:15
        Myślę, że to nie do końca jest to prawdą. Podejrzewam, że jesteśmy bardziej tacy jak nasze myśli i nasze słowa! :-((

"Dawałem i będę dawał. I wcale nie za to, że ktoś jest dobry, ale dlatego, że mu się to zwyczajnie należy." (L. Kaczyński)

• palacz67 Re: Jak nasze myśli i nasze słowa? 09.01.16, 23:40
          gloria.tv/media/8X9riPdKSTm
          • wislocki12 Pogaństwo 10.01.16, 00:15
            Chyba żartujesz? Przecież Seneca był poganinem! ;-))

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka