Dodaj do ulubionych

1% najbogatszych

11.10.16, 19:09
1% ludzi ma majątek większy niż cała reszta ludzkości. Obciążanie hiperpodatkiem najbogatszych czy wręcz cięcie majątków tego 1% najbogatszych to nie żaden socjalizm tylko konieczność dziejowa. Bo inaczej skończy się to rewolucjami i wojnami.
Obserwuj wątek
    • pamietamy3322 Re: 1% najbogatszych 11.10.16, 19:12
      Najbogatsi powinni chętniej płacić podatki, nie narzekać, nie próbować unikać bo skończy się to tym, że ludzie rozerwą ich na strzępy. Jak już w historii bywało. Więc dla własnego bezpieczeństwa powinni te podatki płacić. I żyją w społeczeństwie dzięki któremu się wzbogacili.
      • smieszekleszek Re: 1% najbogatszych 11.10.16, 19:46
        Batiuszka lenin ci się marzy i dyktatura proletariatu? Hi,hi.
        • pamietamy3322 Re: 1% najbogatszych 11.10.16, 19:48
          Mylisz pojęcia. Lenin chciał żeby każdy miał tyle samo. Ja tylko nie chce żeby 1% ludzi miało majątek całego Świata. Bo na to się zanosi.
          • smieszekleszek Re: 1% najbogatszych 11.10.16, 20:03
            Pojęcie to ja mam, natomiast nie rozumiem dlaczego dążysz do rewolucji, chyba nie sądzisz że ci co mają 1 procent oddadzą dobrowolnie? hi,hi.
            • pamietamy3322 Re: 1% najbogatszych 11.10.16, 20:05
              ,,chyba nie sądzisz że ci co mają 1 procent oddadzą dobrowolnie?"
              Naucz się budować zdania z sensem.
              • wislocki12 Podział majątku narodowego 11.10.16, 23:55
                Może i masz rację, ale nie sądzę, żeby to miało jakiś wpływ na podział majątku narodowego! :-(
            • pamietamy3322 Re: 1% najbogatszych 11.10.16, 20:11
              A ja nie chce zrobić rewolucji ona sama przyjdzie jak ten 1% będzie się bogacił a reszta będzie popadać w nędze. I to jest nieuchronne.
              • smieszekleszek Re: 1% najbogatszych 11.10.16, 20:20
                Sama sie nie zrobi , musisz stanąć na czele, jak prwdziwy batiuszka, masz charakter.Hihi.
                • pamietamy3322 Re: 1% najbogatszych 11.10.16, 20:26
                  Jeśli kiedyś robili nacjonalizację np. ziemi. Bo parę procent miało wszystko a reszta nic. I to na całym Świecie, wystarczy przeczytać jak żyli robotnicy czy wieśniacy w Anglii w XVIII czy XIX wieku. I w ogóle na całym Świecie. Jak któremuś urwało nogi to nie dostawał żadnej renty tylko jak pod kościołem nie użebrał to umierał na ulicy z głodu. I w XX wieku nie tylko tam gdzie była ,,komuna" tylko w całej Europie rządy robiły jakąś nacjonalizację. I tak będą musiały zrobić i teraz. Bo teraz podobnie się robi.
                  • smieszekleszek Re: 1% najbogatszych 11.10.16, 20:36
                    A czytałeś ostatnią umowę z Canadą? Bedzie odwrotnie, wszystkie małe gospodarstwa zostaną przejęte prze Wielkie Farmy,ponieważ małe nie bedą opłacalne.Hi,hi.
                  • pamietamy3322 Re: 1% najbogatszych 11.10.16, 20:40
                    Jak jeszcze by do władzy doszedł Korwin co jest nierealne. To mamy rewolucję w 5 lat. Ten 1% miałby już wszystko a reszta zdychałaby z głodu. Bo to tak szło, że ludzie nie zarabialiby nawet tego tysiąca. Nie byłoby dla nich żadnego socjalu, żadnej opieki medycznej. Bo nie byłoby podatków. I ta cała kasa zostawałaby u najbogatszych. I mamy krwawą rewolucję, naprawdę krwawą bo Korwin opłacałby dobrze wierne resorty siłowe. Ale to takie science fiction bo Korwin nigdy do władzy nie dojdzie.
                    • pamietamy3322 Re: 1% najbogatszych 11.10.16, 20:43
                      Ale jest z tej nacji to mu się marzy ,,ziemia obiecana"

www.youtube.com/watch?v=RjtcCsGumyM
                      • pamietamy3322 Re: 1% najbogatszych 11.10.16, 20:45
                        Wiele razy jak go oglądałem to wspominał, że ,,Ziemia obiecana" czyli łódzkie w XIX i na początku XX wieku to jego ideał,
                      • wislocki12 Spóźnialski 12.10.16, 00:03
                        Trochę się spóźnił... :-(
                    • genia50 Re: 1% najbogatszych 11.10.16, 20:50
                      Nie lubię Korwina,bo on nie szanuje kobiet.
                  • wislocki12 Nacjonalizacja i parcelacja... 12.10.16, 00:02
                    Mam wrażenie, że nacjonalizacja pomyliła Ci się z parcelacją. Całe szczęście, że o wszystko zadbała PRL! ;-)
              • wislocki12 Trocki 11.10.16, 23:56
                Może i masz rację, ale mam nadzieję, że tym razem wygra Trocki! ;-))
                • pamietamy3322 Re: Trocki 13.10.16, 23:35
                  Trocki nie mógł wygrać bo był idealistą. Zabił go Stalin, kiep i prostak z Gruzji, który wymordował kilkadziesiąt milionów ludzi własnego kraju i to już wtedy gdy byli w ZSRR sami komuniści. Bo 10 lat przed Stalinem wszystkich innych wymordowała rewolucja.
                  • pamietamy3322 Re: Trocki 13.10.16, 23:40
                    Po prostu miał paranoje na punkcie spisków, które chcą go zabić i tak sobie mordował przez 20 lat. Kolektywizacje w latach 30 urządził dlatego, że zaczęło mu się zdawać, że chłopi mając własne gospodarstwa będą zbyt niezależni myślowo i zaczną mu zagrażać.Więc zrobił kolektywizacje , która w kilka lat doprowadziła do strasznego głodu i śmierci 12 milionów ludzi w ZSRR.
                    • pamietamy3322 Re: Trocki 13.10.16, 23:42
                      Już nie mówiąc o tym jak w półtora roku zagłodził 7 milionów Ukraińców.
                      • pamietamy3322 Re: Trocki 13.10.16, 23:55
                        Dobre też było to, że każdy dowódca NKWD począwszy od miasteczek, miast czy danego regionu miał obowiązek wyłapania jakiejś liczby wrogów ludu na danym terenie. A, że wrogów ludu nie było bo społeczeństwo miało Stalina za Boga więc dokonywali łapanek na dworcach , ulicach przypadkowych ludzi. Których potem katowali w katowniach NKWD i wymuszali przyznanie się do winy i wydawanie ,,współsprawców przestępstw". Większość dowódców NKWD po wypełnieniu limitów aby przypodobać się Stalinowi pisało do Moskwy o pozwolenie na zwiększenie limitów. Ten model miał największe nasilenie w 1937 roku. Po tym represję trochę ustąpiły ponieważ nawet w NKWD stwierdzili, że maja ,,papiery" na każdego i trzeba byłoby zamknąć całe ZSRR.
                        • wislocki12 IPN 14.10.16, 00:04
                          Pasmotrim, uwidim... :-(
                  • wislocki12 Nieszkodliwi idealiści... 13.10.16, 23:51
                    Może i masz rację, że Hitler, Lenin, Stalin, Trocki, że o Kaczyńskim nawet już nie wspomnę, to tylko nieszkodliwi idealiści... ;-)
                    PS Ale Stalin był Gruzinem, a Trocki... ;-))
              • wislocki12 Jeśczio raz! 11.10.16, 23:58
                Spróbuj jeszcze raz, ale... jaśniej! ;-)
          • wislocki12 Śmierdzący kompromis... 11.10.16, 23:53
            To mi wygląda na śmierdzący kompromis, niestety... :-(
    • wislocki12 Wyklęty, powstań! 11.10.16, 23:51
      No właśnie, a wszyscy krytykują lewaków, że o Marksie i Leninie nawet już nie wspomnę! ;-)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka