Dodaj do ulubionych

Tym razem o potomkiniach świętych rodzin

26.04.17, 18:41
.... potomkini świętej rodziny w osobie pani red. Dominiki Wielowieyskiej (swoja drogą, jak nisko upadła tubylcza szlachta; kiedyś każdy szlachciura miał swojego pachciarza, a dzisiaj każdy pachciarz ma na swoje usługi nie jednego, ale nawet kilku zdegenerowanych potomków świętych, a niechby tylko starych rodzin, co to skaczą przed nim z gałęzi na gałąź....

Więcej w felietonie:
michalkiewicz.pl/tekst.php?tekst=3922
Obserwuj wątek
    • genia50 Re: Tym razem o potomkiniach świętych rodzin 26.04.17, 19:45
      Nie zostanę darczyńcą wymienionym na marginesie.
      • wislocki12 5 zł 27.04.17, 00:22
        Najbardziej zaimponował mi JS z Gdyni - 5 zł! ;-))
    • wislocki12 Wiązanka 26.04.17, 22:59
      "Więc jeśli na przykład żydowska gazeta dla Polaków z mściwą satysfakcją pisze o porażce Wiktora Orbana w walce ze starym żydowskim grandziarzem finansowym Sorosem, to jakież wiadomości możemy z tego sobie wydedukować?"
      Ja bym to przekuł na sukces... Koniecznie z wiązanką goździków! ;-))
      PS Podobno w swoim czasie S. Michalkiewicz był współpracownikiem (tłumaczem - sic!) radzieckiej Agencji Informacyjnej "Nowosti"
      • jk471 Nerwica natręctw czy coś więcej? 27.04.17, 06:50
        Skończ już z tym odgrzewanym kotletem, wygląda na to, że po prostu zżera Cię zawiść. Powtarzanie w kółko, że red. Michalkiewicz był kiedyś tłumaczem a nawet posuwasz się do insynuacji, że współpracownikiem radzieckiej ... nie świadczy dobrze o Tobie. To, że był kiedyś tłumaczem owej agencji oznacza jedno, że zna język rosyjski. Teraz St. Michalkiewicz pisze felietony, książki, jeździ z odczytami po całym świecie i na dodatek robi to dobrze bo ludzie dobrowolnie mu za to płacą. Co Ty potrafisz? Napisałeś książkę, wygłosiłeś odczyt czy cokolwiek innego by to się komuś spodobało? Szperanie po internecie i okraszanie go złośliwymi komentarzami potrafi 99% gimbusów zwłaszcza takich z psychiką złośliwych gnomów. Sądząc z czasu jaki poświęcasz na to co robisz wydaje się, że nerwica natręctw nie jest jedynym Twoim problemem. Masz jakieś zajęcie, za które Ci ktoś płaci i nie mam na myśli rodziców, którzy Cię utrzymują?
        • wislocki12 Współpraca 27.04.17, 12:58
          No właśnie. Ciekawe gdzie SM nauczył się języka rosyjskiego na poziomie pozwalającym mu na współpracę z radziecką agencją informacyjną? ;-)
          PS Mam wrażenie, że lektura felietonów Mistrza nie pozostaje bez wpływu na zawartość i formę twoich wpisów na forum... :-(

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka