Dodaj do ulubionych

Wampiryzm?

17.06.17, 21:50
"Polska nawróci Europę. Duch zeświecczenia i materializmu zabija Europę. Polska, choć jest niewielka, przyprowadzi Europę do Chrystusa, ale tylko przyzywając mocy Krwi Chrystusa. Podkreślił to wczoraj misjonarz o. James Manjackal podczas drugiego dnia rekolekcji odbywających się w Warszawie pod hasłem „Bądźcie dobrej myśli”.
(...)
– Ojciec James przypomniał mi o modlitwie, która jest bardzo skuteczna – wyznaje Julia Iwanowa z Mołdawii. Jak mówi, to życiowe problemy przyprowadziły ją do Pana Boga. – Zanurzanie wszystkiego we Krwi Jezusa to klucz do wolności. Jeżeli wpadam w smutek, mam myśli destrukcyjne, że jestem do niczego, to zanurzam we Krwi Jezusa lęki, które mnie ogarniają – mówi Julia, która po studiach została w Polsce i nawróciła się do Pana Boga."
Jakiś wampiryzm, chyba... :-((
PS Hrabia Dracula też wywodził się z tamtych stron. ;-))

Artykuł opublikowany na stronie: www.naszdziennik.pl/wiara-kosciol-w-polsce/183927,polska-nawroci-europe.html
Obserwuj wątek
    • genia50 Re: Wampiryzm? 17.06.17, 22:16
      Kiedyś słyszałam o teorii kurczenia się Wszechświata. Do pewnego momentu Wszechświat się rozszerza w coraz szybszym tempie a potem następuje zwrot i zaczyna się kurczyć, czyli cofać aż do początków. Mam wrażenie, że to się zaczyna i idziemy do tyłu i że zaczęło się od Polski.
      • e-zybi Re: Wampiryzm? 18.06.17, 07:42
        I tu zgadzam się...nie tylko wszechświat się rozszerza i kurczy...jest jeszcze "coś" co pod wpływem ciepła się rozszerza, a pod wpływem zimna kurczy ;-)
        • genia50 Re: Wampiryzm? 18.06.17, 13:50
          Powiem tylko, że wiem co ma pan na myśli , zwłaszcza że jest okres kanikuły. Jednak jako kobiecie nie wypada mi się wypowiadać szerzej. Pragnę tylko wyjaśnić, że ja sięgam o wiele dalej nawet na krańce Wszechświata.
          • e-zybi Re: Wampiryzm? 18.06.17, 16:17
            A jednak myślę, że zawęziła pani temat ten co miałem na myśli i poszła błędnym tropem. Mnie zajmują bardziej sprawy przyziemne, choćby rozszerzalność cieplna metali, ale poszedłem innym tropem i...oto efekt kopalniawiedzy.pl/trifluorek-skandu-badania-sily-kwantowe,23290 Pani wyobraźnia ma szerszy wymiar skoro sięga pani na krańce Wszechświata, podziwiam.
            • genia50 Re: Wampiryzm? 18.06.17, 16:30
              Wierzę ;-)
        • zolza670 Re: Wampiryzm? 18.06.17, 19:53
          Och, ja dzisiaj też widziałam takie coś, co się rozszerzyło a później skurczyło...i to tak samo z siebie...jak Wszechswiat ;-)
          • e-zybi Re: Wampiryzm? 18.06.17, 19:59
            Zazdroszczę takiego szczęścia ;-)
            • zolza670 Re: Wampiryzm? 18.06.17, 20:21
              Och, szczęście to było ogromne :-)
    • genia50 Re: Wampiryzm? 18.06.17, 20:56
      Dużo ludzi ma hemofobię i takie "krwiste" rzeczy są dla nich nie do przejścia, co bardzo utrudnia , wręcz uniemożliwia religijność.
      • zolza670 Re: Wampiryzm? 18.06.17, 21:59
        Ja na widok krwi mdleje albo dostaję mdłości...to zależy oczywiście od ilości krwi
        • genia50 Re: Wampiryzm? 18.06.17, 22:14
          Ja na szczęście nie , ale mam bliską osobę, która mdleje przy pobieraniu krwi, oraz taką, która nie może nawet myśleć i mówić o krwi, bo słabuje.
        • wislocki12 Makabryczne idiotyzmy 18.06.17, 23:04
          "W trakcie wieczerzy Chrystus łamał i rozdawał chleb ze słowami „Bierzcie i jedzcie, to jest Ciało moje” (Mt 26,26). Po wieczerzy podał Apostołom kielich wypełniony winem ze słowami „Pijcie z niego wszyscy, bo to jest moja Krew Przymierza, która za wielu będzie wylana na odpuszczenie grzechów” (Mt 26,27-28)."
          Czasem zastanawiam się, czy nic innego nie mogło przyjść do głowy ewangelistom?
          A tak naprawdę, to dziwi mnie, że przez setki lat bezmyślnie powtarzamy te makabryczne idiotyzmy... :-((

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka