Dodaj do ulubionych

Lektura na dziś

30.07.17, 17:00
Felieton red. Stanisława Michalkiewicza:
michalkiewicz.pl/tekst.php?tekst=3995-
2 felietony Piotra Wieguckiego - w 1 ocenia b. pozytywnie Radio Maryja i Telewizję Trwam z pozycji osoby niewierzącej:
kontrowersje.net/szcz_bo_e_ca_a_polska_s_ucha_radia_maryja_i_tv_trwam
kontrowersje.net/holenderski_traktorzysta_pogrozi_polsce_powinna_mu_odpowiedzie_komisja_suskiego--
Liderzy propagowania fake newsów przyłapani:
wpolityce.pl/polityka/350931-totalna-kompromitacja-poslow-po-gajewska-i-szczerba-przepraszaja-za-propagowanie-fake-newsow-nigdy-wiecej---
Sprytni posłowie PO wiedzą jak za darmochę spędzać wakacje:
wpolityce.pl/polityka/351081-miala-byc-sprawna-akcja-pr-owa-wyszlo-zabawnie-internauci-kpia-z-plazowania-po-dobrze-ze-piszecie-gdzie-bedziecie----
Zdrajca i wróg Polsk razemi:
polskaniepodlegla.pl/opinie/item/12484-od-1989-roku-nie-bylo-na-polskiej-scenie-politycznej-tak-zdegenerowanej-opozycji-oni-chca-aby-bylo-jak-najgorzej

Obserwuj wątek
    • smieszekleszek Re: Lektura na dziś 30.07.17, 18:49
      Nie dość że zaspałeś dziś, to kontynuujesz I etap ,hi,hi. Będzie cenzura?slask.onet.pl/abp-skworc-apeluje-o-odwolanie-klatwy-w-chorzowie/d3n0796
      • smieszekleszek Re: Lektura na dziś 30.07.17, 18:54
        Kto nie tankuje w polskich stacjach, ten "polaczek" . A kto dostarcza paliwo do niepolskich Hi,hi.
        wiadomosci.onet.pl/kraj/joachim-brudzinski-na-twitterze-o-hejcie-polaczkow/5fdrs9k
        • e-zyleta Re: Lektura na dziś 30.07.17, 18:58
          Podpowiadam: < inzynieria.com/artykul/szczegoly/24561,niewazne-jaka-stacja-paliwo-moze-byc-z-jednego-rodla >
        • e-zybi Re: Lektura na dziś 30.07.17, 19:45
          Ja osobiście tankuję tylko dobre paliwo i dla mnie nie ma znaczenia na jakiej stacji. JB może mnie cmoknąć...;-)
        • leszeksmieszek Zmałpowałeś mój nick i bałwanisz się do upojenia 30.07.17, 20:21
          Jak Cię rozpiera to napisz coś na temat wątku, choć chyba za dużo wymagam.
        • wislocki12 Wyjątek 30.07.17, 23:08
          "Pierwszy był wpis na Twitterze Brudzińskiego, w którym polityk zachęca, by podczas wakacyjnych wyjazdów "nad morze i w góry" korzystać wyłącznie z polskich stacji benzynowych, ponieważ, zdaniem posła PiS, "wszystko, co polskie jest najlepsze."
          Z wyjątkiem Brudzińskiego, chyba... ;-))
          • smieszekleszek Re: Wyjątek 31.07.17, 09:20
            Dedykuję ten utwór tym, którzy nie mają miłosierdzia (choć udają że mają) i rozwagi, a myślą że są pępkiem świata.
            < www.youtube.com/watch?v=fkq5n7ywegE >
            • e-zybi Re: Wyjątek 31.07.17, 09:38
              Dosadniej powiem...słowami J.T www.youtube.com/watch?v=EdmZYu9Lths
              • smieszekleszek Re: Wyjątek 31.07.17, 15:59
                Masz rację, bo to co wkleiłeś jest łatwiejsze do zrozumienia, choć niektórzy i tak będą udawać że nie rozumieją o jakie wartości chodzi.....szkoły wychowały ich na patriotów. Hi,hi.
    • palacz67 Re: Lektura na dziś 30.07.17, 19:13
      Witam, przeczytałam ciekawą lekturę na dziś oprócz 1 i 3 linku, których treści nie da się odczytać. Jako osoba wierząca też pozytywnie oceniam Radio Maryja i Telewizję Trwam zgadzając się jednocześnie z opinią p. Piotra Wielguckiego. Używam do tej pory przyzwyczajeń z dziecinstwa , czyli : " Niech bedzie pochwalony Jezus Chrystus" przy powitaniu, " Z Bogiem" przy pożegnaniu. Do dzieci mówię na przystanku gdy odjeżdżają: ' Niech Was Bóg prowadzi" czy " Szczęść Boże" ludziom pracującym np. na roli. Wiadomo, że wiara jest najbardziej w sercu ale ważna jest też tradycja przekazywana z pokolenai na pokolenie jak choćby noszenie medalika. Można stracić miłość, przyjaciela i spotkać nowych ludzi, którzy nie zawiodą. Z wiarą się tak nie da albo jest albo jej nie ma. Trudno jest ją z powrotem odnaleźć a zagrożeń by ją stracić jest wiele, czyhają na każdym kroku. Pan Bóg nas nie porzuca, to my od Niego odchodzimy a gdy mamy jakiś problem to wówczas błagamy o pomoc, np. w chorobie czy innym nieszczęściu przypominamy sobie o Nim. Pozwolilam sobie przy niedzieli na dłuzszy komentarz, dziękuję za zrozumienie i pozdrawiam.
      • e-zybi Re: Lektura na dziś 30.07.17, 19:47
        Amen...
      • z.stm.pw.pn Do palacz67 30.07.17, 20:07
        Masz rację, poprawny link na tę chwilę:
        michalkiewicz.pl/tekst.php?tekst=3995
      • wislocki12 I po co to wszystko? 30.07.17, 22:12
        A jeżeli boga nie ma, to po co to wszystko? Sama przecież piszesz, że "wiara jest najbardziej w sercu"... A jak dopadnie Cię zawał? ;-))
    • z.stm.pw.pn Jeszcze jeden dzisiejszy felieton Piotra Wielgucki 30.07.17, 20:04
      Tym razem o żydowskich bandytach:
      kontrowersje.net/aksjologia_szechter_w_polski_szmalcownik_tak_ydowski_bandyta_nie
      • e-zybi Re: Jeszcze jeden dzisiejszy felieton Piotra Wiel 30.07.17, 20:24
        Dla ochłody idź na lody...😉
        • smieszekleszek Re: Jeszcze jeden dzisiejszy felieton Piotra Wiel 30.07.17, 20:35
          Nie interesują mnie twoje bałwano-chwały i wklejki, a jeśli idzie o zmałpowanie to uczyniłeś ty, mogę ci odtworzyć historię, ale to za mocne dla ciebie gdyż jesteś tylko populistą, hi,hi.
      • palacz67 Re: Jeszcze jeden dzisiejszy felieton Piotra Wiel 30.07.17, 21:08
        Dzięki
        • palacz67 Re: Jeszcze jeden dzisiejszy felieton Piotra Wiel 30.07.17, 21:09
          za linki:-)
      • smieszekleszek Re: Jeszcze jeden dzisiejszy felieton Piotra Wiel 30.07.17, 21:29
        Coś dla ciebie < obieg.net/artykul/1542-tego-jeszcze-nie-bylo-tomasz-terlikowski-uderza-w-magdalene-ogorek
        • wislocki12 Pamięć na prawicy 30.07.17, 22:34
          "Przypomnijmy wpis Magdaleny Ogórek: - Panie Marku Borowski,nawiązując do wypowiedzi o kręgosłupie Jarosława Gowina-czy oznaką kręgosłupa jest zmiana nazwiska z Berman na Borowski? - napisała
          - Moim przekleństwem jest długa pamięć. Gdy pewna gwiazda telewizji (prywatnie sympatyczna i ciepła osoba) sugeruje, że pewien senator powinien rozliczyć się z KPP-owskiej przeszłości ojca, mnie przypomina się przeszłość tej osoby. A ona w latach 2008–2010 zatrudniona w klubie poselskim SLD..."
          Warto jeszcze pamiętać o Piotrowiczu! ;-)
      • wislocki12 Amen 30.07.17, 22:18
        "Powinienem zamknąć buzię, przynajmniej w tej kwestii, przecież sam nie jestem lepszy, a „Internet pamięta”, również Matkę Kurkę piszącego niestworzone brednie, bywało, że obrzydliwości krzywdzące więcej niż przyzwoitych ludzi."
        I tak Ci, Matko Kurki, dopomóż Bóg! ;-))
      • wislocki12 Kolano prezesa? 30.07.17, 22:39
        S. Michalkiewicz:
        "No i najsłabsze ogniwo politycznego łańcucha pękło. Pan prezydent Andrzej Duda zawetował ustawę o Krajowej Radzie Sądownictwa i Sądzie Najwyższym. Jak już wspominałem, suwerenna – bo jakże by inaczej?"
        Obawiam się, że tym razem chodziło o kolano prezesa... ;-))
    • wislocki12 Nieprawidłowy identyfikator 30.07.17, 21:08
      Link do felietonu Michalkiewicza:
      "Nieprawidłowy identyfikator artykułu." :-((
      • palacz67 Re: Nieprawidłowy identyfikator 30.07.17, 21:10
        Jest już poprawny link powyżej:-)
        • wislocki12 Kolano 30.07.17, 22:41
          Chodzi Ci o ten link ze styrzałem w kolano? ;-))
    • wislocki12 "Fanem mediów Ojca Rydzyka nie zostanę" 30.07.17, 21:18
      "Cytując jednego z największych manipulatorów III RP „oj się działo”! Wczoraj Jarosław Kaczyński udzielił dwóch wywiadów po gorących wydarzeniach politycznych, dlatego cała Polska słuchała mediów stworzonych przez słynnego posiadacza memowego Maybacha, słuchałem i ja. Ba! Słuchałem i oglądałem! Było to doświadczenie arcyciekawe i chociaż na wstępie powiem, że fanem TV Trwam, czy Radia Maryja nie zostałem, a moja ocena tych mediów specjalnie nie uległa zmianie, to parę rzeczy zdecydowanie zrobiło na mnie wrażenie. Obejrzałem najspokojniejszą telewizję i wysłuchałem najcichszego, klasycznego, radia jakie znam z dzieciństwa. Załapałem się też na kawałek serwisu informacyjnego, co też wprawiło mnie w małe osłupienie, ale po kolei."
      Gdyby o. Rydzyk zapraszał wyłącznie fanów Pana B. i prezesa Kaczyńskiego też byłoby jak u Pana Boga za piecem.! ;-))
      PS Ten opis jak dziwnie przypomina mi peerelowskie radia i telewizje. ;-))
      PPS Trochę dziwi konkluzja: "Fanem mediów Ojca Rydzyka nie zostanę."
    • wislocki12 Oops! 30.07.17, 21:21
      Link do komentarza o holenderskim traktorzyście"
      "404
      Oops! Wygląda na to, że nic nie ma pod tym linkiem. Może spróbuj z innym, lub skorzystaj z wyszukiwarki?"
      • palacz67 Re: Oops! 30.07.17, 21:29
        kontrowersje.net/holenderski_traktorzysta_pogrozi_polsce_powinna_mu_odpowiedzie_komisja_suskiego
        • smieszekleszek Re: Oops! 30.07.17, 21:41
          Umie jeździć na traktorze, hi,hi. < natemat.pl/168267,uparl-sie-na-polske-czy-nie-kim-jest-frans-timmermans-katolicki-komisarz-z-holandii-ktory-nie-zostawia-na-nas-suchej-nitki >
        • wislocki12 Traktorzysta 30.07.17, 22:48
          "Nic nie poradzę, muszę się podzielić pierwszym wrażeniem, jakie miałem po pierwszym medialnym spotkaniu z Fransem Timmermansem, brukselskim traktorzystą, który poczuł się kierownikiem całego PGR-u. Na tym samym oddechu przepraszam wszystkich traktorzystów, których szanuję, bo to ciężka praca, ale wiadomo o co chodzi."
          Wbrew rozpowszechnionym opiniom, PGRem nie rządził traktorzysta, tylko dyrektor! :-(
          To Ty też linkujesz Wielguckiego? ;-)
    • wislocki12 A co z czeczeńskim dzieckiem z Białegostoku? 30.07.17, 21:31
      "Kinga Gajewska zamieściła na Facebooku fake news pisząc, że „mowa nienawiści i ciche przyzwolenie na agresję w stosunku do osób innego wyznania” ministra Błaszczaka doprowadziły do tego, że narodowcy z Białegostoku napadli na rodzinę czeczeńską, raniąc dwumiesięczne dziecko.
      Post posłanki PO ilustrowało zdjęcie rannego dziecka, zrobione nie w Białymstoku, lecz… w Syrii!"
      A co z czeczeńskim dzieckiem z Białegostoku? Przeżyło? :-((
      PS Za chwilę okaże się, że to Gajewska i Szczerba pobili narodowców w Białymstoku... ;-))
    • wislocki12 Wakacje i... inspiracje 30.07.17, 21:41
      "W sobotę na plaży w Rowach Platforma Obywatelska zainaugurowała cykl letnich spotkań pod hasłem „Wakacje z Europą”.
      Jesteśmy tutaj w Rowach, by rozmawiać z Polakami, by wspólnie bawić się, ale też poruszać w dobrej atmosferze najbardziej istotne kwestie, które na co dzień absorbują obywateli
      — tłumaczył poseł Platformy Obywatelskiej Borys Budka."
      Każdy ma jakieś własne upodobania z zakresie spędzania wakacji. Ciekawe, czy w tym roku prezes też wybierze się z Brudzińskim na ryby? ;-))
      PS Może ktoś wie, kto go zainspirował? Chyba nie Wałęsa... ;-))

wiadomosci.wp.pl/jaroslaw-kaczynski-na-wakacjach-lowil-ryby-na-jachcie-6027387682460801a
    • wislocki12 Wstyd 30.07.17, 22:06
      "Od 1989 roku nie było na polskiej scenie politycznej tak zdegenerowanej opozycji! Oni chcą, aby było jak najgorzej!"
      No tak! „Wy mordy zdradzieckie! Zamordowaliście mi brata! Jesteście kanaliami!.” Jak stwierdził sam prezes! Niech Bóg ma go swojej opiece! :-((

polskaracja.com/kaczynski-wsciekl-sie-jak-nigdy-wy-mordy-zdradzieckie-zamordowaliscie-mi-brata-jestescie-kanaliami-wideo/
      • ursi51 Re: Wstyd 31.07.17, 10:43
        Ktoś powiedział, że wybuch Jarosława Kaczyńskiego o mordach zdradzieckich to klasyczna projekcja własnego poczucia winy na innych, związana z niepogodzonym bólem po śmierci brata.
        • palacz67 Re: Wstyd 31.07.17, 10:50
          Bylo wiele zaniedbań osób odpowiedzialnych za lot. Każdy normalny Polak o tym wie, do tej pory wiele spraw nie zostało wyjaśnionych. Żal niewinnych ludzi.
        • e-zybi Re: Wstyd 31.07.17, 11:08
          "To była szczera, męska odpowiedź na chamstwo..." jak powiedział do dziennikarzy WW
          No! tak "męszczyzną" trzeba być ;-)
          • ursi51 Re: Wstyd 31.07.17, 14:01
            Żal ludzi, którzy zginęli w tragicznym wypadku lotniczym. Ale wydaje mi się, że wyprawę do Katynia organizowała kancelaria prezydenta, a Ci w większości tam zginęli.
    • wislocki12 Bąki 31.07.17, 20:29
      Odnoszę, że sam tekstów proponowanych forumowiczom nie czytasz. Czasem puszczasz takie bąki, że aż wstyd... :-((
      • wislocki12 Wrażenie 31.07.17, 20:30
        Oczywiście, wrażenie! ;-))

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka