Dodaj do ulubionych

'"Święte krowy"- tak nas niektórzy określają...

20.08.17, 06:00
www.money.pl/gospodarka/wiadomosci/artykul/nauczyciele-pozwy-przeciw-szkolom-reforma,161,0,2356385.html
Obserwuj wątek
    • e-zybi Re: '"Święte krowy"- tak nas niektórzy określają. 20.08.17, 06:23
      Myślę, że jest to wynik dobrej zmiany i zapewne się nie mylę ;-)
      • e-zybi Re: '"Święte krowy"- tak nas niektórzy ok 20.08.17, 06:33
        Szefowa MEN Anna Zalewska przedstawiając projekty, które mają wprowadzić zmiany w systemie edukacji przekonywała, że reforma jest przemyślana, odpowiedzialna i rozłożona na wiele lat. Zapewniała, że zmiana struktury nie przewiduje zwolnień nauczycieli...
        To się teraz wszyscy "bujajcie" ;-)
    • wislocki12 Jak nazwać? 20.08.17, 11:33
      Święte krowy? To jak wobec tego nazwać min. Zalewską, która w swoim czasie zaręczała, że żaden nauczyciel nie straci pracy w rezultacie "reformy" edukacji? :-((
    • exbenek Re: '"Święte krowy"- tak nas niektórzy określają. 20.08.17, 11:46
      Szanowna pani Palacz . Ja nie rozumiem pani wpisu . Od pół roku wszyscy orientujący się w oświacie , a nie wierzący w pierdoły opowiadane w TVPis przez minister , mówili i ostrzegali ,że w skali kraju tysiące nauczycieli stracą pracę , a dziesiątki tysięcy w różny sposób dostanie po tyłku. Że cofniemy się o 30 lat . Że znowu (jak w latach komuny) BMW (bierny mierny wierny)będą kształtować oświatę . Ostatnią rzecz jaką będą mieli
      na uwadze to dobro i wiedza dziecka . Jak sobie pani wyobraża rozwój nauczania ,jeżeli w szkole jest 2razy więcej godzin religii niż biologii ,geografii czy chemii? Zdrowaśki nie zastąpią wiedzy . Choć niektórzy( re) będą przekonywać że "i owszem" . Skoro są tacy którzy wierzą "broszce" "Antosiowi" i temu pajacowi wojewodzie że "pomoc po wichurze była udzielona natychmiast" ,to dlaczego nie uwierzą w kolejne "cuda" PIS? Jesienią czeka nas kolejny "cudowny" okres - reforma służby zdrowia. Czyli "jak zmniejszyć kolejki do lekarza ,zamykając szpitale" . Jak znam życie ,zaraz ogłoszą że "skuteczność leczenia wzrosła o 35%"... Jak z vat . Suma niezwróconego vat w skali kraju ,to 30-35 miliardów , akurat tyle ile jest z "uszczelnienia"
      • palacz67 Re: '"Święte krowy"- tak nas niektórzy ok 20.08.17, 21:53
        Wystarczy: pani Palacz. Każdy widzi, jak mnie szanujesz, dobranoc.
        • wislocki12 Szacunek 20.08.17, 23:21
          Czasem odnoszę wrażenie, że nie szanujesz zdrowego rozsądku i inteligencji forumowiczów... :-((
        • exbenek Re: '"Święte krowy"- tak nas niektórzy ok 24.08.17, 11:47
          Ma Pani bardzo złe wyobrażenie o sobie , człowiek inteligentny słucha słucha i jeszcze raz słucha , na końcu wydaje opinię .Pani słucha jednej strony ( wielokrotnie to Pani sama akcentowała pisząc mn do Lechowskiego 51 , dziękując mu za "interesujące informacje" ,w tekście w którym bluzgał na inaczej myślących) , pozwoli Pani że poziom Pani wiedzy pozostawię bez jakiegokolwiek komentarza ,ale skoro Pani zabiera głos w sprawach publicznych , na forum publicznym , warto się do tego "choć odrobinę" przygotować . Konkretnie wyraża pani zdziwienie (publicznie) ,że naród traktuje zawód nauczyciela niepoważnie . Skoro władza traktuje wykształcenie i oświatę jak kamień u szyi , skoro religia ma się w szkołach 2 razy lepiej od historii,chemii,geografii,czy biologii (mam nadzieję ze pojęcie "2 razy lepiej" zostało rozumiane) , to co Pani ,po tej ostatniej reformie ,ma do zaoferowania młodym ludziom? Modlitwę w wymiarze 2 razy większym niż nauka ? W dużych ośrodkach miejskich sobie "poradzą" . A co z "pipidówkami"? Tabliczka mnożenia (lub ,i ,oraz) wiedza o sadzeniu ziemniaków ,czy "gdzie jest Polska"? Plus chemiczny skład wody ? Nowa władza "zaorała" programy nauczania . Godzi się pani na to aby dzieciaki z małych ośrodków ,na samym początku były "przegrane"? Życie przerasta "kabaret" - 2 dni wstecz "otrzeźwiała" Solidarność nauczycielska i straszy minister strajkiem ,bo "to nie tak miało być"
          Zgroza.... Na koniec , ja szanuję każdego człowieka ,dopóki widzę w nim partnera do dyskusji , jeżeli po drugiej stronie jest ignorancja ,brak wiedzy czy zwykłe chamstwo - potrafię być taki sam . Jestem z pokolenia ,które wszystko musiało sobie zdobyć samo , nawet poprzez bitwy z ZOMO . Dla mnie facet śpiący 13 grudnia 1981 roku w mamusinej pierzyne w błogiej nieświadomości co się dzieje jest śmieszym mitomanem , nie wartym uwagi . Teraz , stopniowo, robi z Polski swój " bantustan" . Nie patrząc na konsekwencje . Pani jako nauczyciel zdaje się zapomniała o "Takie będą Rzeczypospolite , jakie ich młodzieży chowanie" ? To wiedza czyni człowiekiem ....
          • palacz67 Re: '"Święte krowy"- tak nas niektórzy ok 24.08.17, 12:19
            Obiecałam Ci, Benku, że nie będę z Tobą dyskutować i dotrzymuję słowa, zwłaszcza, że to mój wątek, pozdrawiam.
            PS Znam osoby z pipidówek, które na studiach mają średnią 5.O.
            • palacz67 Re: '"Święte krowy"- tak nas niektórzy ok 24.08.17, 12:22
              PPS Z zadupia, jak to miejsce określają niektórzy tarnobrzeżanie.
          • wislocki15 Re: '"Święte krowy"- tak nas niektórzy ok 24.08.17, 12:53
            Widzę, że masz przepustkę z wariatkowa a nie dali ci na drogę tabletek.
            • wislocki12 I to już wszystko? 24.08.17, 23:45
              I to już wszystko, co masz w tej sprawie do powiedzenia... ;-))
              PS Czy przypadkiem nie używałeś kiedyś nicka Lechowski51? ;-))
    • a.sdf.gh.kl Re: '"Święte krowy"- tak nas niektórzy określają. 20.08.17, 23:03
      Takie są prawa rynku. Ponadto czytam: "Według doniesień TVN", czyli jak zwykle przesada, nagonka na obóz rządzący. Przypominam, że po 1089roku zamykano setki zakładów i nikt nie martwił się o pracownika, rodziny, a niedługo później zaczęły się różnice KOMINOWE w płacach i straszenie: za bramą 10 osób chętnych na twoje stanowisko.
      A znacie ten przypadek zanim rząd ustalił płacę minimalną?
      Kto będzie pracował za 1000zł? Na sali pozostaje spora grupa osób.
      Kto będzie pracował za 500zł? Na sali pozostaje połowa z tej grupy.
      Kto będzie pracował za...
      • wislocki12 Słowo minister... 20.08.17, 23:15
        Prawa rynku to jedno, a zapewnienia pani minister, jak widać, to coś całkiem innego, niestety... :-((
        • a.sdf.gh.kl Re: Słowo minister... 20.08.17, 23:44
          Tusk zapewniał, ze nie będzie podnosił podatków, VATu, a wszystko co się dało podniósł i zabrał. :-((
          • e-zybi Re: Słowo minister... 21.08.17, 06:30
            Czyli z tego wniosek, że jedni i drudzy są ..... warci, a na ból głowy to już nawet Etopiryna Goździkowej nie pomoże :-((
          • wislocki12 Murzyni 21.08.17, 11:17
            A u was biją murzynów? ;-))
      • palacz67 Re: '"Święte krowy"- tak nas niektórzy ok 21.08.17, 06:17
        Witam, chodziło mi bardziej o komentarze pod artykułem. Pełno w nich nienawiści i pogardy do nauczycieli, pozdrawiam.
        • e-zybi Re: '"Święte krowy"- tak nas niektórzy ok 21.08.17, 06:34
          Komentarze to subiektywna opinia czytajacych, ale zawsze ziarnko prawdy w nich jest ;-)
        • wislocki12 '"Święte krowy" 21.08.17, 11:15
          Chodzi Ci o to, że nie planuje się zwolnień katechetów? ;-))
        • a.sdf.gh.kl Re: '"Święte krowy"- tak nas niektórzy ok 21.08.17, 22:56
          www.youtube.com/watch?v=tEplvpavvhk
          • wislocki12 A miało być tak pięknie... 21.08.17, 23:24
            No tak, już tylko emerytura została. A miało być tak pięknie... :-((
          • palacz67 Re: '"Święte krowy"- tak nas niektórzy ok 22.08.17, 06:21
            Witam, dziękuję za podanie ciekawych informacji dotyczących nauczycieli. Jeszcze nigdy nie byłam na urlopie zdrowotnym, pozdrawiam.
            • e-zybi Re: '"Święte krowy"- tak nas niektórzy ok 22.08.17, 06:30
              Wszystko przed Panią, warto korzystać ;-)
              • genia50 Re: '"Święte krowy"- tak nas niektórzy ok 22.08.17, 09:03
                Znam osobę, która dzięki jakiejś starszej nauczycielce będącej na urlopie zdrowotnym odrobiła staż po studiach pedagogicznych, a tak nie miałaby szans.
                • e-zybi Re: '"Święte krowy"- tak nas niektórzy ok 22.08.17, 11:24
                  Czyli warto łączyć przyjemne z pożytecznym ;-)
                  • palacz67 Re: '"Święte krowy"- tak nas niektórzy ok 24.08.17, 06:42
                    Efekty bezstresowego wychowania:
                    www.o2.pl/artykul/brutalnie-pobili-mezczyzne-bo-zwrocil-im-uwage-6158349147490433a
                    • e-zybi Re: '"Święte krowy"- tak nas niektórzy ok 24.08.17, 07:44
                      Ów "pobity" przecenił swoje możliwości, wyraźnie widać na nagraniu, sam się o to prosił, widać "świętą krową" nie był stąd brak litości :-((
                    • wislocki12 Owoce 24.08.17, 20:52
                      Nie bardzo rozumiem, w czym dostrzegasz tu efekty bezstresowego wychowania? ;-))
                    • genia50 Re: '"Święte krowy"- tak nas niektórzy ok 24.08.17, 21:02
                      Może raczej stresujące wychowanie , lub zaniedbania w wychowaniu (jego brak), albo złe towarzystwo.
    • wislocki12 Nas, czyli kogo? 24.08.17, 20:45
      "Nas", czyli kogo? Nauczycieli? Przecież sama, podobno, jesteś nauczycielką... :-((
      • palacz67 Re: Nas, czyli kogo? 24.08.17, 21:09
        Powiem szczerze tak: już nie potrafię, Wislocki, z Tobą rozmawiać, zbyt wiele padło przykrych słów pod moim kierunkiem, przykro mi.
        • wislocki12 Pod adresem 24.08.17, 21:22
          To już nie jesteś nauczycielką? :-(
          Chyba pod adresem. ;-)
          • palacz67 Re: Pod adresem 24.08.17, 21:31
            Przepraszam za błąd, jestem zmęczona.
            • wislocki12 Myślał, że myśli... 24.08.17, 22:09
              Za dużo myślisz... ;-))
              • palacz67 Re: Myślał, że myśli... 24.08.17, 22:12
                Cogito ergo sum
                • wislocki12 Też sum 24.08.17, 22:49
                  "Zagłoba sum!" ;-))
                • palacz67 Re: Myślał, że myśli... 26.08.17, 20:58
                  www.money.pl/gospodarka/wiadomosci/artykul/etaty-dla-nauczycieli-anna-zalewska-reforma,168,0,2358440.html
                  • e-zybi Re: Myślał, że myśli... 26.08.17, 21:12
                    Obiecanki, cacanki, a...;-)
                  • wislocki12 Droga sądowa... 26.08.17, 21:16
                    "W sobotę 19 sierpnia pisaliśmy, że co najmniej 19 nauczycieli z Podkarpacia zdecydowało się wystąpić na drogę sądową przeciwko swoim szkołom. Sprawa ma związek również z reformą edukacji, jaką wprowadziło PiS."
                    To chyba te święte krowy... :-((
                  • genia50 Re: Myślał, że myśli... 26.08.17, 21:29
                    Tak sobie myślę, że na początku tej słynnej reformy może i nie będzie zwolnień, to tak jak otwierają nowy market - przez pierwsze 3 m-ce jest aż ciasno od obsługi, a potem obsada się zmniejsza. Na razie są jeszcze gimnazja i zaczynają funkcjonować 8- klasowe podstawówki, pewien chaos na początku, ale po pewnym czasie wszystko się wyklaruje i ustabilizuje i można będzie zmniejszyć liczbę etatów. Nie wszystkich nauczycieli mi żal, bo niektórzy bardzo wiekowi mogliby ustąpić młodszym trochę miejsca, przejść na emeryturę i dorabiać na pól etatu, albo zająć się swoim hobby.
                    • wislocki12 Dlaczego nie odchodzą? 26.08.17, 22:14
                      Jeszcze nie tak dawno nauczyciele odchodziili na emeryturę po 30 latach pracy. :-))
    • jk471 Felieton o ZNP, Broniarzu i zboczeńcach 27.08.17, 06:07
      michalkiewicz.pl/tekst.php?tekst=4013
      Na początku felietonu o patronach ZNP spod znaku sierpa i młota a w dalszej części o Sorosie wspierającym finansowo zboczeńców i wrogów Polski i Polaków.
      • e-zybi Re: Felieton o ZNP, Broniarzu i zboczeńcach 27.08.17, 07:33
        Zawsze lubię rano czytać tylko dobre wiadomości, a Ty budząc się wybierasz te...jesteś pesymistą, czyżby od urodzenia? ;-)
        dobrewiadomosci.net.pl/18189-jechala-prawie-70-kilometrow-godzine-latajaca-zakonnica-zachwycila-internautow/
      • palacz67 Re: Felieton o ZNP, Broniarzu i zboczeńcach 27.08.17, 07:51
        Witam, dziękuję za artykuł. Nie należę do żadnego związku, jestem zadowolona z wykonywanej pracy, bo dla mnie to przyjemność, lubię dzieci, pozdrawiam i życzę udanej niedzieli.
        • wislocki12 A "Solidarność"? 27.08.17, 11:18
          Do "Solidarności" też nie należysz? :-(
          • palacz67 Re: A "Solidarność"? 27.08.17, 21:13
            Warto czytać ze zrozumieniem, dobranoc.
            • wislocki12 Taka osoba 27.08.17, 21:22
              Tak tylko się zapytałem... Byłem pewien, że taka osoba musi należeć do "Solidarności! ;-))
              • palacz67 Re: Taka osoba 27.08.17, 22:02
                Jaka? Warto wiedzieć, jak mnie inni postrzegają:-)
                • wislocki12 Miedź 27.08.17, 23:36
                  Jak postrzegają? Ot, taki miedziany narodowo-katolicki łeb! :-((
        • genia50 Re: Felieton o ZNP, Broniarzu i zboczeńcach 27.08.17, 13:10
          Jak się nie należy do żadnych związków to się nie musi płacić składek i jest się o parę złotych "do przodu".
      • wislocki12 Znawca arabów 27.08.17, 11:35
        Szkoda, że red. Stanisław "Stare Kiejkuty" Michalkiewicz zapomniał napisać na czyim jurgielcie jest znawca arabów minister Jurgiel... ;-))

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka