Dodaj do ulubionych

Co myślicie o nowej biedronce

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.10.04, 19:44
Nowa biedronka ma pojawić sie na ulicy Słomki znajdującej sie na dzikowie
Zaraz obok sklepu Wszystko dla domu -gdzie miesci sie równiez Faraon
poco w jednym miejscu tyle sklepow przecież wcale nie bedzie wiecej i lepiej
pedzie jeszcze gorzej deżo dziadostwa i zadnego porzytku
Co o tym myślicie ???
Obserwuj wątek
    • Gość: gośc portalu Re: Co myślicie o nowej biedronce IP: *.uci.agh.edu.pl / *.uci.agh.edu.pl 13.10.04, 00:23
      Jak nie bedzie potrzebna to padnie i po ptokach - klienci zadecydują, czy chcą.
      • Gość: cerkom Re: Co myślicie o nowej biedronce IP: *.ozarow.net / *.internetdsl.tpnet.pl 13.10.04, 15:59
        Tarnobrzeg oszalał na punkce supermarketów-to jet prawdziwa plaga.Kaufland nie
        wystarczy.Ciekawe kidy będzi dosyć.Bo to raczej nie dla dobra ludzi a dla
        własnych interesów.Trzeba się z tym pogodzić i nie narzekac i tak zrobia o
        zechcą.
        • Gość: mktwkr Re: Co myślicie o nowej biedronce IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.10.04, 21:24
          jakich supermarketów?
          ciach....
          wszystko co jest korzystne cenowo dla ludzi "jest dla ich dobra".
          jako konsument szukam tanich produktów lub usług - to oczywiste! - jaki widzisz
          sens płacić za ten sam produkt/usługe o 20% więcej, jeśli możesz nabyć go taniej?

a jak już piszesz o zagrożeniach, to przynajmniej rozwiń na tyle wątek, aby nie były to powielane z innych postów absurdy w stylu: "mamy tyle marketów, że za chwile padnie handel w TBG... itp"

pozdr.
          mktwkr
          • Gość: wqrwiony!! Re: Co myślicie o nowej biedronce IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.10.04, 08:12
            qrwa!! baranie czy ty tego nie widzisz co sie dzieje?? pewnie jestes jednym z
            tych popiprzonych durnów ktremu marzy się same markety!! a kto bedzie w nich
            kupował?? jestes pewnie chłopkiem który ma role i nie ma problemy z życiem.
            zajmij się lepiej rolą a nie gadaj takich głupot.

wqrwiony!!
    • Gość: mgr Re: Co myślicie o nowej biedronce IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.10.04, 17:22
      Mondeo - zamiast zastanawiać się nad sensem budowy kolejnej Biedronki, poprcauj
      nad ortografią.
    • Gość: Bajtuś Re: Co myślicie o nowej biedronce IP: 80.48.126.* 13.10.04, 18:52
      No właśnie "porzytek" ,czy "pożytek",pozdrawiam
    • Gość: jarma Re: Co myślicie o nowej biedronce IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.10.04, 15:05
      a ja Ci już mówiłem "ford g.... wort a fiat to jego brat!!!" idz chłopie do
      szkoły!!!!
    • Gość: bobo Re: Co myślicie o nowej biedronce IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.10.04, 11:36
      hej!! wqrwiony bo osiwiejesz.Niech budują, lepiej dla kupujących.Zarobki w
      molochach takie same jak w gównianych sklepikach,a ceny 20% wyższe.Co ty
      myślisz,że w tych miejscach co są molochy powstałyby wielkie fabryki.Nech ci
      pseudo-BIZNESMENI TARNOBRZESCY(sklepikarze)mają umiar w narzucaniu marży.Niech
      z100-150% marży zejdą na 30%,też można zarobić.SEZAM na 1-go Maja przeżył 3
      markety(REMA 1000,LIDER,LAIDER PRICE)i co ma się dobrze,bo ma ceny przyzwoite
      BARANIE!!
    • Gość: Dawid Re: Co myślicie o nowej biedronce IP: *.tarnobrzeg.sdi.tpnet.pl 16.10.04, 17:09
      Troszke to dziwe jak by powstałą 4 Biedronka ;-)) Ja studiuje w Częstochowie i
      tam mieszkam na okres studiów i tak sa w miescie 300 tyś. 3 biedronki a u nas
      podobno ma byc 4 dziwne :P
      • Gość: Hermenegilda Re: Co myślicie o nowej biedronce IP: 80.48.126.* 17.10.04, 12:34
        Po dzisiejszych zakupach jestem przekonana ,ze male sklepy istnieja tylko po
        to ,zeby drobni pijaczkowie mogli sobie szybko strzelic piwko w cieple.Chcialam
        dzisiaj kupic 1 kostke margaryny,poszlam wiec do najblizszego mi sklepu,no
        moze lepiej sklepiku,bo to taki maly sklepik w boksie w ktorym kiedys mial byc
        zsyp na smieci...i co? Stoi sobie jakis typ,ktory odstawial pusta juz butelke
        do transportera,(pil chyba szybko)bo pani konczyla dopiero mu wydawac z setki,i
        obydwoje razem ze sprzedawczynia patrza na mnie jak "byk na rzeznika".Na moje
        pytanie o margaryne palme,pani pokrecila przeczaco glowa,i powiedziala :nie nie
        ma.I tyle.
      • guyritchie ...w mieście świętej wie(r)zy... 18.10.04, 08:30
        coz Dawid w Czewie jedna biedronka to juz za duzo...
        swiete miasto...

ludziska jak widze (i mnie to bawi, nie ukrywam) ze tbg zyje od otwarcia jednej
        biedronki do otwarcia drugiej biedronki...
        hmmm...ciekawy to sport.

czym sie tu podniecac?
        biedronka przeciez to nie supermarket...to dyskont z najgorszej jakosci towarem
        i rownie slaba obsluga i serwisem.
        z czego robicie problem? jest tanio i tyle.
        nie mysle zeby w tarnobrzegu ludziska mieli za duzo kasy i mieli chec
        na wycieczki od sklepu do sklepu aby skompletowac drogie zakupy.

i najwazniejsza obserwacja...jogurt cena na opakowaniu 0,99,
        w supermarketach na polce cena 0,89
        w sklepikach kupieckich tak kochanych w tbg ponad zlotowke...
        wiec o co chodzi? ludzie glosuja nogami i protfelem.
    • Gość: klient Re: Co myślicie o nowej biedronce IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.10.04, 12:46
      Od dłuższego czasu ciąglę wysłuchuję komentarzy podobnych do twojego i nadal
      nie rozumiem co tkwi takiego w ludziach. Przeciez nie ma różnicy czy bedzie
      jeden czy pięć a może nawet 10 supermarketów, ...naście dyskontów, przecież to
      są podatki dla gminy z tytułu dzierżawy gruntu, tego nie da się ominąć, to są
      nowe miajsca pracy dla kogo?... nikogo innego jak tylko okolicznych
      mieszkańców, to są ceny - owszem różne w różnych punktach - ale przecież i tak
      TY i INNI klienci jesteście na końcu tego łańcucha, to przecież TY decydujesz
      czy ten sklep się utrzyma czy nie. TY kupisz w nim lub wybierzesz inny, może
      nawet lokalny mały sklepik. Co do tej biedronki, to z wlasnego podwórka wiem
      (mieszkam na Dzikowie), że nie wszystko trwa wiecznie, Faraon kiedyś tak
      chwalony przeze mnie dzisiaj jest tylko wspomnieniem dobrego sklepu - to dno.
      Teraz lepiej iść do K2, a przecież nie tak dawno mógł się pojawić komentarz, po
      co K2 skoro mamy Faraona. Świat idzie do przodu i postępu nie da sie zatrzymać
      nawet w takich dziedzinach, na dodatek zapytaj sie dookoła (o ile powiedzą
      prawdę) ile osób pojedzie do Mielca na zakupy do Tesco. Bo przecież do Alberta
      nie da sie spokojnie wyjść na zakupy 9 stanowisk kasowych i zwykle czynna tylko
      jedna, to nie sztuka otworzyć sklep, sztuką jest go utrzymać na pewnym
      poziomie. Pamiętaj również o złotej sentencji - "nie mierz ludzi swoją miarą" -
      pamiętaj nie każdy musi myśleć tak wąskimi kategoriami jak ty. A pożytek będzie
      wtedy kiedy nasi wszyscy sprzedawcy będą się zachowawać tak jakby sami mieli
      kupować w swoich sklepach. Ciśnie się kolejna złota myśl - "nie czyń innemu co
      Tobie nie miłe". Jeżeli będziemy o tym pamiętać w pracy, w samochodzie, na
      ulicy i ... prowadząc sklep, firmę etc. będzie dużo lepiej. Na koniec chciałem
      tylko przypomnieć zażarty spór o stację Shell i wtedy mówiłem - zamknijmy ją po
      roku - znowu będą protesty... że chcą ją zamknąć. Pozdrawiam -
    • Gość: pele Re: Co myślicie o nowej biedronce IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.10.04, 21:25
      A co bedzie nowa i potem beda inne ten czas leci i wszystko sie rozwija
      zobaczymy jak to wydzie i ile pociagna te wszystkie sklepy
      • Gość: zagadka? Re: Co myślicie o nowej biedronce IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.10.04, 08:36
        Co takiego ma Tarnobrzeg czego nie mają inne miasta,że markety do 2000m
        powierzchni ciągną jak muchy na lep?
        • guyritchie ...zadna <zagadka?> 21.10.04, 14:56
          raczej czego nie ma...
          nie ma fajnych, malych delikatesowych sklepow,
          nie ma marketu o powierzchni 6000m,
          nie ma kasy ktora mozna wydac w galerii handlowej obok marketu,
          nie ma woli politycznej na duzy sklep...
          ma za to mit o doskonalosci handlu kupieckiego czyli mniej, drozej, gorzej.
    • Gość: eeee Re: Co myślicie o nowej biedronce IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.10.04, 16:53
      Cos jest nowe a zachwile to niszcza zobaczymy jak sobie bede radzic te markety
      od 7 bolesci
    • Gość: Iwona Re: Co myślicie o nowej biedronce IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.10.04, 11:13
      Faktycznie coraz wiecej tych nowych marketow ale moze przynajmniej bedzie tam
      jakies zatrudnienie chociaz dla paru osob
    • Gość: emka Re: Co myślicie o nowej biedronce IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.10.04, 16:23
      No cóż w tym miescie juz tak jest albo wszedzie ciuchy albo biedronki w ktorych
      i tak nic ciekawego nie ma
      • Gość: Dealer Re: Co myślicie o nowej biedronce IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.10.04, 19:49
        Na biedronkach się nie zarabia (mam na myślu urzędników) nie ma się więc czym
        podniecać. Jedna biedronka w tą, czy w tę...
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka