Dodaj do ulubionych

Na stojaka...

30.09.18, 22:17
TYGODNIK SIECI:
Część mediów dostrzegła wyłącznie to, że podpisując ją, stał pan przy biurku w Gabinecie Owalnym, a prezydent Trump siedział. Dlaczego tak to się odbyło?
PREZYDENT ANDRZEJ DUDA:
Po kolei. Zależało nam, by nie był to pusty dokument, by był tam podpis i prezydenta Rzeczypospolitej, i prezydenta USA, by to miało tę moc osobistego stempla, osobistej decyzji, która dla Donalda Trumpa, w przeszłości dynamicznego biznesmena, jest bardzo ważna. Poprzednia deklaracja, z roku 2008, nie była podpisana przez prezydentów ani nawet przez ministrów. Była po prostu przyjęta. I zaraz potem się okazało, że jednak nie będziemy mieli tarczy antyrakietowej w Polsce. Fakt, że prezydent Obama nie gwarantował tego swoim podpisem, miał tu znaczenie, ułatwił szybkie wyjście z zapowiedzi. Takiego błędu popełnić nie chciałem. I nie popełniłem."
Tylko dlaczego na stojaka? ;-)

wpolityce.pl/polityka/414499-tylko-u-nas-wiemy-czemu-prezydent-stal-w-gabinecie-owalnym
Obserwuj wątek
    • e-zybi Re: Na stojaka... 01.10.18, 06:12
      Myślę, że prezydent w ten oto właśnie sposób (na stojaka) przyłożył większy nacisk do podpisu ;-)
    • genia50 Re: Na stojaka... 01.10.18, 20:03
      To jakieś HBO.
      • zolza670 Re: Na stojaka... 02.10.18, 13:16
        Myślę, że po tylu godzinach lotu hemoroidy się odezwały ...no to podpisał na stojąco bo doopcia bolała ;-)
        • a.sdf.gh.kl Re: Na stojaka... 02.10.18, 16:05
          Czy dziewczyna z ogólniaka może dawać na stojaka? Radek-zdradek z PO powiedział, że Polska może zrobić Ameryce tylko laskę. Coś w tym temacie jest teges...? :-(
          Politycy nazywają Amerykanów naszymi "przyjaciółmi", a to tylko nasi dostawcy swoich towarów :-(
          • zolza670 Re: Na stojaka... 02.10.18, 17:07
            Myśli ksiądz, że było...hmmm...ten tego...i dlatego Andrzejek musiał stać? W końcu wielepny wie lepiej jak to jest ;-)
            • a.sdf.gh.kl Re: Na stojaka... 02.10.18, 17:11
              No nie wiem, ale skoro Radek-zdradek tak pedzioł... :-(
              • e-zybi Re: Na stojaka... 02.10.18, 17:45
                Nie wie ksiądz jak to jest?
                czyżby czas był nader okrutny!
                Wystarczy odświeżyć myśli,
                i ksiądz przestanie być smutny ;-)
              • wislocki12 Radek bym 02.10.18, 19:45
                Rad bym poczytać więcej na ten temat... ;-)
                • a.sdf.gh.kl Re: Radek bym 02.10.18, 22:55
                  POszukaj w internecie. Nie POtrafisz zdrajco, antyPOlaku?
                  • wislocki12 Zdrajca i antypolak 03.10.18, 00:00
                    Uczciwie byłoby, abyś otwarcie przedstawił swoje źródła informacji... ;-)
                    • a.sdf.gh.kl Re: Zdrajca i antypolak 03.10.18, 00:24
                      Jestem nieuczciwy więc nie mogę uczciwie, ale ci POdam antyPOlaku, zdrajco! :-(
                      www.google.com/search?q=sikorski+polska+mo%C5%BCe+zrobi%C4%87+lask%C4%99+amerykanom&ie=utf-8&oe=utf-8&client=firefox-b
                      • wislocki12 Bez krzesła... 03.10.18, 00:43
                        No wybacz! Jeżeli prezydent RP podpisuje jakiś dokument bez krzesła przy biurku preydenta USA to nie czyni tego na stojaka?
                        Wstać by wreszcie... :-(
          • wislocki12 Październik miesiąc oszcządzania 02.10.18, 19:44
            Szkoda, że jesteś aż tak oszczędny w szczegółach... ;-)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka