Dodaj do ulubionych

Kolęda po nowemu

28.09.20, 20:28
"Cała Polska rozpoczyna okres radosnego oczekiwania na wizyty duszpasterskie. Episkopat przypomina o zmianach, jakie czekają na wiernych w tym roku. Do drzwi zapukają bowiem dwaj księża zamiast jednego. Będzie to test metody negocjacyjnej "dobry ksiądz, zły ksiądz", która pomoże w ustaleniu wysokości ofiar złożonych w kopertach.
– Ni "szczęść Boże", ni "pobłogosław temu domowi", tylko od progu zaczął straszyć Piekłem – wspomina pan Tomasz, który nową kolędę ma już za sobą. – Wyciągnął Stary Testament, usiadł okrakiem na krześle i kadząc kadzidłem zaczął pokazywać nam drastyczne obrazy pana Boga okrutnego i gniewnego, co lubi się mścić i nigdy nie przebacza."

aszdziennik.pl/125139,zmiany-w-koledzie-przyjda-dwaj-ksieza-i-beda-negocjowac-ofiary
Obserwuj wątek
    • zolza670 Re: Kolęda po nowemu 28.09.20, 21:04
      Eeeee tam... 😉
      • wislocki12 Re: Kolęda po nowemu 28.09.20, 21:27
        "Sekretarz i rzecznik metropolity katowickiego abp. Wiktora Skworca ks. Tomasz Wojtal poinformował w piątek, że "aktualna sytuacja epidemiczna uniemożliwia przeprowadzenie tzw. kolędy w tradycyjnej formie".
        W komunikacie przekazano, że odwiedziny duszpasterskie zostaną ograniczone wyłącznie do błogosławieństwa nowych domów i mieszkań na zaproszenie gospodarzy."
        Mamy wolne? ;-)

wiadomosci.wp.pl/koronawirus-w-polsce-koleda-na-nowych-zasadach-gdzie-czekaja-nas-zmiany-6558850552519520a
        • zolza670 Re: Kolęda po nowemu 28.09.20, 21:34
          Jakoś mnie to nie zasmuciło 😉
          • wislocki12 Re: Kolęda po nowemu 28.09.20, 22:07
            Najgorsze jest to, że chyba też w konsekrowane ręce też juz nie wierzą! ;-)
          • genia50 Re: Kolęda po nowemu 29.09.20, 09:51
            Szczerze powiem : mnie też. Jak oni się martwią o kolędę w styczniu , gdy jest dopiero koniec września.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka