IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.11.04, 19:57
miałem okazje jechac pociagiem pospiesznym SAN z Przemysla do warszawy wsch
który zatrzymuje sie w waszym miescie ,mysle ze to najwieksza plama w
rozkałdzie jazdy dość ze z pociagu wysiada 2 osoby to pociag nadrabia
kilometry niepotrzebnie wieżdzająć do Tarnobrzega przy czym traci 20 min na
zmiane czoła pociagu
Obserwuj wątek
    • Gość: kiko Re: kolej a DZIUBAS IP: 213.241.90.* 04.11.04, 21:13
      bo wlasnie taki jest jebniety tarnobrzeg i jego wladze nawet nie potrafia
      zadbac by miec dobre polaczenia z Krakowem czy Lublinem.... a linia upada i
      chyli sie ku likwidacji... Polaczenia z Warszawa - jak najbardziej tylko
      frekwencja jest jaka jest... natomiast do Kraka czy Lublina jeździ masa lud i
      przydalby sie dobry szybkie polaczenie bezposrednie z tymi miatsami...

NIEPRAWDAZ PANIE DZIUBASIE???????????!!!!!!!!!!
    • Gość: kiko Re: kolej a DZIUBAS IP: 213.241.90.* 04.11.04, 23:09
      Do Kraka powinno byc przynajmniej dwa, trzy bezposrednie polaczenia kolejowe.
      Przeciez nieraz autobus z naszego dworca nie zabieral podroznych do Krakowa z
      powodu braku miejsc... Chyba ze Dziubas chce zatrzymac wszyskich w Tbg coby na
      niego glosowali...
      Al;e prawda jest inna - jest coraz wiecej ludzi z TG pracujacych i studiujacych
      w KRAKOWIE. Dlatego DZIUBAS niech sie wystara o porzadna kolej dla miasta -
      takie jest moje zdanie.

Pozdrawiam
      • Gość: chrzanisz Re: kolej a DZIUBAS IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.11.04, 23:21
        to nie prezydent, ani nie władze miasta ustalają rozkład jazdy niezależnych
        przedsiębiorstw. nie można winić go za wszystko, a tylko za to za co odpowiada
        • Gość: kiko Re: kolej a DZIUBAS IP: 213.241.90.* 04.11.04, 23:26
          wiem o tym dobrez jednakze skoro kolej nie chce zadbac o kolej Debica -
          Rozwadow (i inna tez) w rejonie tarnobrzega to prezydent moglby ruszyc tylkiem.
          w koncu w ten sposob wspiera sie najubozszych nie majacych pracy. zreszta nie
          tylko prezydent - co w tym kikeunku robi starosta moglby mnie ktos
          uswiadomic????
      • Gość: zzz Re: kolej a DZIUBAS IP: 213.76.135.* 11.03.05, 07:19
        a
      • wilk.uszatek Re: kolej a DZIUBAS 11.03.05, 07:20
        g
    • Gość: z Polski Re: kolej IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.11.04, 09:44
      a ile pociągów pospiesznych zatrzymuje sie w tarnobrzegu
    • Gość: tbg Re: kolej IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.03.05, 08:22
      GLUPI JESTES KUTASIE!!NIE PISZ ZE TBG TO DZIURA....BO CIE ZNAJDE I ZAJEBIE!!
      • Gość: rozsądny Re: kolej IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.08.05, 18:29
        Ty nie masz innych argumentów, niż inwektywy?
      • Gość: vader Re: kolej IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.09.05, 10:49
        Co się tak emocjonujesz, koleś? Od nowego rozkładu podobno ma jeździć przez
        Lublin.
    • Gość: renegade Re: kolej IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.03.05, 14:36
      Kolej jest do niczego, PKP nie potrafi zadbać o klienta. Jeśli kupię sobie bilet
      na PKS to przynajmniej mam pewne miejsce siedzące.

Co do tego, że PKSy są przepełnione i nie zabierają ludzi, to już stara i
      nieaktualna historia, tarnobrzeski PKS odkąd został przejęty przez Orbis w miarę
      potrzeb podstawia dodatkowe autobusy na najbardziej ruchliwych liniach takich
      jak Tbg-Krk. Nic tylko życzyć takiego samego podejścia do klienta PKP.
    • Gość: Tony Re: kolej IP: 80.50.61.* 04.05.05, 19:10
      Linia nr 71 przez którą jechał San przez Tarnobrzeg już jest nie czynna
      • Gość: jeżdżący Re: kolej IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.08.05, 17:45
        ale teraz jedzie ze stalowej do tarnobrzega, stoi 20 minut i jedzie w drugą
        stronę w kierunku sandomierzą zgadzam się że to jest paranoja, ciekawe kto to
        załatwił
        • Gość: rimback Re: kolej IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.08.05, 16:35
          Samorządowcy z Tarnobrzega, którzy chcą koniecznie reaktywować "złomiastą"
          linię przez Kolbuszową by ich dzieci z Tarnobrzega zatrudnione w Urzędzie
          Marszałkowskim w Rzeszowie mogły w "lepszych" warunkach dojeżdżać do pracy.
          Słyszałem to od jednego z tarnobrzeskich samorządowców "obeznanych" w sprawie.
          • jaszczur12 Re: kolej 30.08.05, 10:02
            Nie zgodze się z tobą. Dobre połaczenie kolejowe z Rzeszowem jest potrzebne
            całemu miastu nie tylko samorządowcom i ich dzieciom. Sam jako student
            korzystałbym z tego połaczenia. A to że jest troche w złym stanie to prawda ale
            gminy z powiatów Tarnobrzeg,Kolbuszowa,Rzeszów chcą się dołożyć do interesu. To
            opłacałoby się wszystkim wszczególności teraz kiedy od stycznia rusza
            Podkarpacka Kolej Regionalna.
            • Gość: riback Re: kolej IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.08.05, 16:09
              Ta linia faktycznie jest potrzeban jedynie Tarnobrzegowi i ewentualnie
              Kolbuszowej tymczasem inne mają o wiele silniejsze znaczenie z tym że słabszy
              lobbing bo samorządowcy z Tarnobrzega przebijają innych. A czy samorządowcy
              dojeżdżający do pracy w Rzeszowie przypadkiem nie sterują tym lobbingiem? ja
              napisałem to co słyszałem od innego tarnobrzeskiego samorządowca:)
              • jaszczur12 Re: kolej 30.08.05, 16:49
                Przydałaby się też Nowej Dębie i Rzeszowowi. Rzeszów puściłby na 100% tamtędyk
                pociągi dalekobieżne na Warszawe. Linia ogólnie jest potrzebna(pod warunkiem
                generalnego remontu). Jeśli rozmawiałeś z samorządowcem to powiedz mi czy linia
                będzie reaktywowana a jeśli nie jest to pewne to chociaż na ile procent
                reaktywują linie.
                • rimback Re: kolej 30.08.05, 21:03
                  > Przydałaby się też Nowej Dębie i Rzeszowowi. Rzeszów puściłby na 100% tamtędyk
                  >
                  > pociągi dalekobieżne na Warszawe.

A co ze Syalową Wolą, Leżajskiem, Nową S, Niskiem, Przeworskiem?? Pomyślałeś o
                  tym???

Linia ogólnie jest potrzebna(pod warunkiem
                  > generalnego remontu).

Zgadzam się. Chociaż trzeba sobie zdawać sprawę z tego, że system transportowy
                  kolejowy województwa można rozwiązać z korzyścią dla większości mieszakńców w
                  następujący sposób:
                  1.Kraków - Przemyśl/Lwów 250 km/h (takie są już oficjalne założenia)
                  2.Lwów/Przemyśl - Warszawa 160 km/h mna odcinku Przeworsk - Lublin (reszta
                  trasy 200-250 km/h
                  3.Rzeszów - Lublin - Warszawa wg. prędkości jw.czyli 160 km/h z wyjątkiem
                  Lublin Warszawa gdzie byłoby ok. 200-250 km/h i Przeworsk - Rzeszów 250 km/h
                  4.Kraków - Mielec - Tarnobrzeg (Kraków - Dębica 250 KM/h, Dębica - Stalowa -
                  Lublin 160 km/h

W takiej sytuacji linia przez Kolbuszową byłaby linią lokalną lub wcale by jej
                  nie było...Podobnie zmarginalizowana zostałaby magistrala Sandomierz - Skarżysko

> Jeśli rozmawiałeś z samorządowcem to powiedz mi czy linia
                  >
                  > będzie reaktywowana a jeśli nie jest to pewne to chociaż na ile procent
                  > reaktywują linie.

Nie rozmawiałem na ten temat.

• jaszczur12 Re: kolej 31.08.05, 01:25
                    >A co ze Stalową Wolą, Leżajskiem, Nową S, Niskiem, Przeworskiem?? Pomyślałeś o
                    >tym???
                    O ile wiem to te miasta posiadają dogodne połączenie kolejowe ze stolicą
                    województwa . A tak na marginesie to nie twierdze że trzeba zrobić coś kosztem
                    czegoś. Linia przez Mielec za niedługi czas nie będzie się wiele różniła od
                    lini przez Kolbuszowe jeśli dalej będzie olewana sprawa jej remontu . Ja uważam
                    że każde miasto powiatowe powinno mieć połączenie kolejowe a w tym wypadku
                    Kolbuszowa jest traktowana na ostatnim miejscu. Nikt nie mówi żeby przez
                    Kolbuszową puszczać odrazu intercity tylko przydzielić na ta linie chociaż
                    jeden szynobus i zrobić mały remont na kilku odcinkach(chociaż do 70 km/h). I
                    zacznijmy od tego że Stalowa Nisko Leżajsk Mielec Tarnobrzeg Kolbuszowa to
                    miasta powiatowe i powinny być traktowane jednako. Wszystkie miasta mają
                    połączenia oprócz Kolbuszowej. A zresztą jaki jest sens jazdy z Tarnobrzega do
                    Rzeszowa po pare godzin na około ( nie wiem ile dokładnie bo nigdy nie
                    jechałem) lub prawie 2 godziny autobusem skoro po remoncie tej lini szynobusy z
                    Tarnobrzega do Rzeszowa jechałby około 1 godzine i 10 do 15 minut. Jeśli taka
                    szybkość zgrałaby się z ceną biletu i dogodnym dla ludzi rozkładem to koszty
                    remontu tej lini napewno zwróciłby się w najbliższych latach. Podkreślam że nie
                    jestem za otwieraniem jakiejś lini kosztem drugiej tylko za tym żeby istniejące
                    linie nie zarastały trawą do pasa jak to jest w Kolbuszowej. Otworzyć nalezy
                    wszystkie linie .W pierwszej kolejności nalezy wyremontować Tarnobrzeg-Mielec-
                    Dębica,Rzeszów-Jasło,Tarnobrzeg-Kolbuszowa-Rzeszów. Wbrew niektórym jestem ZA
                    otwarciem lini Tarnobrzeg-Rzeszów uważam że jej remont nie byłby inwestycją
                    wyrzuconą w błoto. Reaktywacja napewno przyniosłaby korzyści dla mieszkańców
                    województwa odciętych od "kolejowego" świata i nie tylko. Wkońcu nawet i ze
                    Stalowej Woli pociągiem byłoby bliżej przez Kolbuszową. Możecie mi wmawiać że
                    reaktywacja nie ma sensu ale ja i tak wiem że to ma sens bo jakoś do 2000 roku
                    linia funkcjonowała i przewiozła sporo ludzi dopóki prędkość szlakowa zaczeła
                    się obniżać.
                    Jeśli ktoś ma potwierdzone bądź niepotwierdzone informacje na temat reaktywacji
                    tej lini to proszę o kontakt na jaszczur12@gazeta.pl bądź w tym wątku. Z góry
                    dzieki
                  • Gość: GSM Re: kolej IP: *.internetdsl.tpnet.pl 31.08.05, 12:32
                    A dlaczego nie pomyślicie o uruchomieniu dogodnego połaczenia kolejowego z Kielcami przez Staszów? Przecież ta linia jest elektryczna, a połączenia PKS z Kielcami nie są zbyt częste.
                    • jaszczur12 Re: kolej 31.08.05, 13:37
                      Jak wspomniałem wcześniej jestem za tym żeby każde miasto powiatowe miało
                      połączenie kolejowe, ale linia na Kielce przez Staszów nie dotyczy naszego
                      województwa Podkarpackiego. To jest na głowie ludzi ze Świętokrzyskiego. A
                      zacznijmy od tego że wątpie w to żeby ktoś od nas martwił się cudzymi sprawami.
    • Gość: mktwkr Re: kolej IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.08.05, 21:14
      prawda jest taka....
      ze jak ktos ma się do Kraka bujać pociągiem w syfie i nie wiadomo z kim, to woli dopłacić te parę złotych i jechać autobusem = szybciej, bezpieczniej itp...

na temat władz TBG było już tyle wątków, że możnaby napisać już na ten temat książkę lub nawet kilka...

Władze TBG mają najwyraźniej inne priorytety niż rozwój miasta (piszę baaardzo ogólnie).

(...) prawdopodobnie są mistrzami świata w celowaniu nie swoją kasą do swoich "ogródków"...

przykre...

pozdr.

• jaszczur12 Re: kolej 18.08.05, 10:38
        Dobrym rozwiązaniem (a raczej moją wybują wyobraźnią) byłoby puszczenie Sana
        tak jak dawniej czyli przez Rzeszów-Kolbuszową-NwDębe-Tarnobrzeg a ze Stalowej
        Woli powinien być szynobus dowożący ludzi do Tarnobrzega (w jednej cenie biletu)
        A jeśli chodzi o frekfencje to zalezy jeszcze w których dniach. Bo raz jak
        byłem na PKP to do Sana wsiadło nieco więcej niż 3 osoby :/
        • Gość: realista Re: kolej IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.08.05, 10:55
          Z warszawy do przemyśla przez stalową jest krócej i szybciej niż przez
          kolbuszową
          • jaszczur12 Re: kolej 19.08.05, 17:51
            No z tym to masz racje realisto. Krócej to jest. Ale z Rzeszowa do Warszawy
            jest krócej przez Kolbuszową (ale to wogóle inna bajka) Może po uruchomieniu
            Podkarpackiej koleji linie reaktywują. No cóż chociaż żadko, ale cuda się
            zdarzają.
            • Gość: realista Re: kolej IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.08.05, 11:30
              tylko, że ten pociąg jedzie z Przemyśla nie z Rzeszowa, kiedyś miał 3 wagony do
              Rzeszowa odczepiane w Sandomierzu
              • Gość: rimback Re: kolej IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.08.05, 16:30
                No to zlikwidujmy pociąg z Przemyśla to będzie jeździł przez Tarnobrzeg bez
                zmiany lokomotywy i po kłopocie;)
                • Gość: gościu z kraju Re: kolej IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.08.05, 14:43
                  będzie zmiana w Sandomierzu i też postój 20 minut, a później to wołami szybciej
          • Gość: rimback Re: kolej IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.08.05, 16:40
            To ma jakieś znaczenie???
            Wiesz że był kiedyś taki pociąg nocny z Zamościa do Wrocławia przez Tarnobrzeg
            i co?? Dalej jeździ tylko trasą dłuższą o 100 km.:)))))))
        • Gość: obiektywny Re: kolej IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.08.05, 11:12
          prąd jest tańszy od ropy, a z tarnobrzega do warszawy jest dużo autobusów +
          busiarstwo
          • jaszczur12 Re: kolej 26.09.05, 21:43
            Ludzie już nie bredźcie mi że prąd jest tańszy od ropy. To jest moze i prawda
            ale jedno moge powiedzieć że to że w Sandomierzu odjeżdżają 2 pociągi na dobe
            to hańba dla PKP(Będąc dzisiaj w Sandomierzu chciałem dojechać do Stalowej Woli
            niestety dowiedziałem się o tych dwóch pociągach od sprzedawczyni w kwiaciarni
            na dworcu PKP w Sandomierzu)---
    • Gość: presowcan Re: kolej IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.10.05, 12:01
      W Tarnobrzegu zatrzymuje sie każdy pociag. I bardzo dobrze, że on wjeżdża do
      Tarnobrzegu, nie dość że bardzo dobrze to to jest konieczne, ponieważ w
      tarnobrzegu jest zmiana konduktorów, TBG to ostatnia duża stacja w
      Podkarpackich PR. Gdyby im sie nie opylało to by tu nie wjeżdzał, pewnie tylko
      wtedy wysiadały 2 osoby. Nawet gdyby im sie nie opylało to i tak musi tu
      wjechać.

pzdr.
      • Gość: szyfrantka zofia Re: kolej IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.10.05, 11:09
        Nie w Tarnobrzegu jest zmiana tylko w Rozwadowie
    • Gość: presowcan Re: kolej IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.10.05, 12:05
      A tak na marginesie PKP PR W Gdańsku chcą wprowadzić nowy pociąg pospieszny
      TLK, relacji Gdynia-Tarnobrzeg, pociąg miał by sie nazywać "Podkarpacie".
      Pewnie znowu Rzeszów będzie mieć anse ze podkarpacie jedzie od nas a nie z
      Szeszufka :)))
      • Gość: scyzoryk Re: kolej IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.10.05, 17:26
        od nowego rozkładu wszystkie jadące do Warszawy mają jechać przez Lublin, tj
        wszystkie 3, bo tylko tyle ich jedzie z tego zadupia jakim jest podkarpacie
        • jaszczur12 Re: kolej 02.10.05, 10:42
          Gość portalu: scyzoryk napisał(a):

> od nowego rozkładu wszystkie jadące do Warszawy mają jechać przez Lublin, tj
          > wszystkie 3,
          Słyszałem to samo. Być może z Tarnobrzega będzie odjeżdżał tylko pociąg na
          Przewosrk. Niejasna jest sytuacja szynobusu do Dębicy - niewiadomo co z nim
          będzie. Słyszałem także o remoncie Ocice - Rzeszów który ma być tylko do
          Kolbuszowej i szynobus będzie jeździł tylko do Kolbuszowej. A to przez to że w
          powiatach Tarnobrzeskim, Stalowowolskim rządzi sekcja PLK Lublin i nie może się
          dogadać z sekcją PLK Rzeszów. Lublin niszczy północne Podkarpacie.
          • Gość: haha Re: kolej IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.10.05, 11:29
            lublyniaki to buraki
          • Gość: kielczanin Re: kolej IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.10.05, 16:52
            Świętokrzyskie też
      • Gość: haha Re: kolej IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.10.05, 11:28
        Szeszuwek nie przepuści
      • Gość: ciekawy Re: kolej IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.10.05, 14:30
        skąd ty masz takie informacje?
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka