Gość: hoho IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.06.05, 15:41 Czy ktoś mi odpowie: jak stary, zniedołeżniały człowiek w mundurze strażnika miejskiego może wykonywać swoje obowiążki - bo takiego widziałem w niedzielę na kiepski daniach tarnobrzega? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
scapolo Re: Stary strażnik 15.06.05, 23:01 po czym sądzisz, że był stary, brakowało mu zębów? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jenot Re: Stary strażnik IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.06.05, 07:27 Zębów nie widziałam, alewyglądał staro i cały czas stał oparty o słupka - musiał nie miec siły Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: m. Re: Stary strażnik IP: *.tarnobrzeg.sdi.tpnet.pl 16.06.05, 07:56 Może tylko tak wyglądał??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: FUNKY Re: Stary strażnik IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.06.05, 08:26 coś w tym musi być, bo zzamist ruszyć sprawdzać czy ktoś po ryju nie dostaje to pilnowali innych dziadków z karabeli i samochodu, a ten goość to chyba przspawał się do tego słupka Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: FUNKY Re: Stary strażnik IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.06.05, 13:43 a nie zdziwiwiło bym mnie to, munurowi za kołnierz nie wylewają... Odpowiedz Link Zgłoś
adimus Re: Stary strażnik 16.06.05, 14:32 Ludzie, jak wy pier.. A cóż wam ten strażnik przeszkadza, nawet jeśli stary? Strażnik to nie policjant, a choć w policji młode szczyle pracują, to i tak nic nie robią. No, za wyjątkiem opieprzania rowerzystów, że nie mają świateł odblaskowych. A strażnik to ma za zadanie krzyknąć na gó..arzy, choć gó..arze i tak mają w nosie, czy krzyczy na nich młody, czy stary strażnik. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lolek Re: Stary strażnik IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.06.05, 15:13 ADAMUS - popieram cię w całokształcie... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Rama Re: Stary strażnik IP: *.tarnobrzeg.sdi.tpnet.pl 17.06.05, 21:33 Szkoda tylko, że wnuczek "starego strażnika" nie ma pracy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gardan Re: Stary strażnik IP: 195.150.233.* 18.06.05, 12:38 Nie zgadzam się z Tobą. Straż Miejska tak jak i policja jest po to, żeby ochraniać ludzi i dobytek. Nie powinno się brać do takich służb ludzi starszych bo taki dziadek nawet młodego szczyla nie dogoni. Osobiście widziałem wiele razy za granicą straż miejską i policjantów i nigdy nie widziałem starego strażnika miejskiego ani policjanta. Byli to ludzie młodzi (najstarszy mógł mieć góra 45 lat), którzy budzili respekt już samym swoim wyglądem i robili co trzeba a nie podpierali słupki na imprezach. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: peplin Re: Stary strażnik IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.06.05, 10:26 Przyznam szczerze że raz czy dwa razy widziałem go na ulicy, ( chyba dobrze się chowa) no i rzeczywiście nie powinien straszyć ludzi na ulkicy... ale jest jescze inny problem - z prZeciwnego bieguna - czy może mieliście do czynienia z Sebastiankiem - to jest przeciwieństwo tego starego - istny ten to chyba bierze jakieś proszki bo nabuzowany jest cały czas... Odpowiedz Link Zgłoś
scapolo Re: Stary strażnik 18.06.05, 18:08 Taki stary człowiek to jest wygodniejszy: mniej kosztuje, mniej papusia .... Sami wiecie, że teraz taka moda-zatrudniać tych, za których nie trzeba płacić wysokiej składki (emeryci i renciści). A młodzież nie pracuje, utrzymują się z tego co taki „stary” strażnik przyniesie do domu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kobietka Re: Stary strażnik IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.06.05, 17:56 a ja miałam z nim do czynienia ( panem SK ) i powiem krótko: kawał chama, który założył mundur i poczuł się jak strażnik nie miejski ale texasu!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lk Re: Stary strażnik IP: *.sistbg.net / *.sistbg.net 18.06.05, 21:04 to ile on mógł mieć lat? Stary, stary, 70, a może 80. a może się tylko tak ubrał na święto Tarnobrzega. Już Hemingwey napisał, że "Stary człowiek i morze" czyt. może Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jo Re: Stary strażnik IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.06.05, 23:23 stary to on nie był - nie ma jeszcze 70tki Odpowiedz Link Zgłoś
carols Re: Stary strażnik 21.06.05, 11:06 Starości tez na lata przeliczać nie można. Znam ludzi, którzy sa "starzy" w wieku 30 lat. Mam na myśli to, że nic nie robią, bo im się nie chce robić albo nie potrafią bo mają dwie lewe ręce. A ten pan jak chce pracować, to niech pracuje. Odczepcie się od strażnika. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Www Re: Stary strażnik IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.06.05, 12:49 Jakby starsi ludzie mieli chociaz 800 zl emerytury to bys napewno nie widzial takich osob w bankach. Coz zrobic ze to nasze panstwo tak dba o nas prostych obywateli. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ;-) Re: Stary strażnik IP: *.tarnobrzeg.sdi.tpnet.pl 21.06.05, 11:42 Najważniejsze że stary człowiek a jeszcze może Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lk Re: Stary strażnik IP: *.sistbg.net / *.sistbg.net 22.06.05, 18:48 a może pomoże pomorze, jak pomorze nie pomoże, to pomoże może morze, a jak morze i pomorze nie pomoże, to pomoże może, strażnik Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: a Re: Stary strażnik IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.06.05, 17:54 myślę, że umknął gdzieś główny problem : jak starszy człowiek - a niewątpliwie takim był temnn strażnik może zapewnić mi bezpieczeństwona takich imprezach ja Dni TarnobrzegA - niestety jedno co mi się nasuwa to że nie moiże a zatem jest zbędny.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: o! Re: Stary strażnik IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.06.05, 20:05 Zenująca dyskusja.Okreslenie człowieka starszego jako zbędnego urąga wszelkim normom i zwyczajom. W każdym zawodzie potrzebni są starsi/doswiadczenie i zdrowy rozsądek/ oraz młodzi /chęć,radośc i możliwość uczenia się od starszych/.O tym czy ktoś może pracowac na danym stanowisku decyduje lekarz medycyny pracy. Jeśli chodzi o sćisłość to Straż miejska nie dba o bezpieczeństwo tylko porzadek.różnica zasadnicza Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dz Re: Stary strażnik IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.06.05, 08:59 rzeczywiscie, z tym starym to nie problem, bo nie uprzykrza zycia... widzę większy problem z tymi młodszymi - jak ktoś trafnie stwierdził "nałodowanymi" - bo stary jak ubierze mundur to już nie szleje, tylko z powagą wykonuje to co do niego należy (?) natomiast (S) jak unieże już swoją koszulkę to wstępuje w niego demon - może był bity w dzieciństwie i teraz musi odreagować? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: żuberek Re: Stary strażnik IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.07.05, 10:49 oj, rzeczywiście - ostatnio przyszło mi widziec strażnika KS w akcji , a było na co popatrzeć - nerwus to on jest i to muszę przyznać - bo człowiek w mundurze nie powiniem być nerwowy i trzymać swoją buzię na uwięzi - szczególnie jak rozmawia z kobietą, ale jak mówią CHAM zawsze wyjdzie z CHAMA! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aa Re: Stary strażnik IP: *.sistbg.net / *.sistbg.net 05.07.05, 07:17 A może ktoś powie choć jedno dobre słowo na tego KS-a. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ijateż Re: Stary strażnik IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.07.05, 15:13 on kocha inaczej .wiem o tym!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re: Stary strażnik IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.07.05, 11:46 Wockerów nam potrzeba - jest THE BEST Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jogi Re: Stary strażnik IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.07.05, 11:48 Dobre słowo? Ale za co za te nerwy, których nie potrafi utrzyamć na postronku... Mam nadzieję, że gość troiche się opanuje, bo o tragedię nie jest trudno, może trafić na kogoś bardziej nerwoowego lub człowieka zapracowanego, który nie lubi jak traktuje się go z góry jak śmiecia a nie jak obywatela. Przecież błądzić to ponoć ludzka rzecz, ale rzeby być od raz za błędy mieszanym z gównem to już lekka przesada. Starznik powiniem najpierw wytłumaczyć w czym tkwi problem, grzecznie - bo za to bierz e niemaałe pieniądze a potem nałożyć co trzeba bez wulgaryzn\mów i nerwów... Odpowiedz Link Zgłoś