Dodaj do ulubionych

Język norweski w Tarnobrzegu - są chętni ???

11.09.05, 11:56
Witam mam pytanie czy są chetni do nauki jezyka norweskiego w Tarnobrzegu
jezeli bedzie sporo osob to jest możliwość zorganizowania grupy w nowo
powstałym ośrodku językowym ewentualne namiary podam pózniej jak narazie
wpisujcie się pod moim postem. To jest do zrealizowania tym bardziej , że
najbliższe kursy norweskiego odbywają się w Krakowie.
Obserwuj wątek
    • karrambello Re: Język norweski w Tarnobrzegu - są chętni ??? 11.09.05, 12:26
      A po co komu norweski??? Byłem w Norwegii i wiem, że 95% Norwegów bardzo dobrze
      mówi po angielsku. A te pozostałe 5% to dziadkowie i babcie - chociaż niektóre z
      nich nieźle sobie z angielskim radzą. Uczcie się ludzie angielskiego lepiej, w
      tym języku dogadacie się prawie wszędzie!
      • Gość: olaf Re: Język norweski w Tarnobrzegu - są chętni ??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.09.05, 13:42
        karrambello - czy zdolność czytania ze zrozumieniem zanika?
        Jak chcesz poopowiadać o swoich wrażeniach z wyjazdów to jest taki topik - podróże.

Ja jestem zainteresowany nauką norweskiego
        • karrambello Re: Język norweski w Tarnobrzegu - są chętni ??? 11.09.05, 15:08
          To chyba ty nie skumałeś gościu? Kwestionuję sens nauki tak "egzotycznego"
          języka - tyle i aż tyle.
      • Gość: kari Re: Język norweski w Tarnobrzegu - są chętni ??? IP: *.sistbg.net / 80.51.252.* 12.09.05, 11:02
        Angielski znam ale "po co komu" konfort ze znajomości języka w kraju w którym
        się znajdujesz gdzie wszyscy za plecami mówią po norwesku a ty w myslach
        zastanawiasz się What's going down? No nic nie mam więcej pytań.Powodzenia
        życzę z takim nastawieniem.
    • jaszczur12 Re: Język norweski w Tarnobrzegu - są chętni ??? 11.09.05, 13:51
      Sprawy takiego typu proszę sobie załatwiać poza forum Tarnobrzeg ponieważ nie
      jest to dokońca zgodne z regulaminem forów regionalnych.
      • kropka51 Re: Język norweski w Tarnobrzegu - są chętni ??? 11.09.05, 14:03
        Ja chcę się nauczyć dialektów rodowitych mieszkańców Mozambiku i Wyspy Świętej
        Heleny:) Poproszę o zorganizowanie kursów.
        • karrambello Re: Język norweski w Tarnobrzegu - są chętni ??? 11.09.05, 15:09
          Ja chcę suahili i aramejski w Tarnobrzegu :P
      • Gość: kari Re: Język norweski w Tarnobrzegu - są chętni ??? IP: *.sistbg.net / 80.51.252.* 12.09.05, 11:03
        sprawy jakiego typu bo nie sprecyzowałeś do końca??
        • jaszczur12 do Kari 12.09.05, 11:53
          Gość portalu: kari napisał(a):

> sprawy jakiego typu bo nie sprecyzowałeś do końca??

forum.gazeta.pl/forum/1904849,62605,1617538.html
          Zobacz w regulaminie punkt nr 6. Nie dokońca jest to reklama dlatego ten post
          jeszcze tutaj widnieje. Po podaniu dokładniejszych namiarów będzie to reklamą
          dlatego mówie żebyś załatwiał to poza forum.
          • kari21 Re: do Kari 12.09.05, 21:41
            więc nie podam dokładniejszych namiarów...to już będzie w kwestii
            zainteresowanych : )
    • Gość: maruda Re: Język norweski w Tarnobrzegu - są chętni ??? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.09.05, 17:22
      Jak widzisz kari21, forum wyborczej nie jest właściwym miejscem na takie pytania.
    • Gość: Darko Re: Język norweski w Tarnobrzegu - są chętni ??? IP: *.sistbg.net / *.sistbg.net 11.09.05, 19:33
      Chętnie zapiszę się na Chorwacki w narzeczu ekawskim
      • romeq Re: Język norweski w Tarnobrzegu - są chętni ??? 11.09.05, 22:19
        LOL, jak pieknie rozwija sie ten temat.
        Tymczasem, jezyk norweski jest bardzo potrzebny, jesli ktos chce pracowac w
        Norwegi jako pielegniarka lub lekarz na przyklad. Wtedy znajomość norweskiego
        zamienia sie w baaardzo przyzwoite pieniadze. Ale w Tarnobrzegu nauka jezyka
        innego niz angielski uchodzi za idiotyzm. Taka gmina.
        • kropka51 Re: Język norweski w Tarnobrzegu - są chętni ??? 12.09.05, 08:31
          Chłopoku z takiej gminy, jeśli znasz język angielski, to i w Norwegii sobie
          poradzisz. Niestety, znajomością norweskiego jedynie w Norwegii możesz
          poszpanować, o ile opanujesz go w stopniu wystarczającym do szpanowania. Już
          widzę te rzesze tarnobrzeskich pielęgniarek, uczących się norweskiego. Zresztą
          nie tylko do Norwegii wyjeżdżają ludzie pracować, więc warto byłoby opanować
          oprócz norweskiego także fiński, szwedzki, francuski, niemiecki i może parę
          innych. Tymczasem większość Polaków ma problemy z opanowaniem języka polskiego:)
          • karrambello Re: Język norweski w Tarnobrzegu - są chętni ??? 12.09.05, 10:57
            I dokładnie o to mi chodziło. Angielski jest dużo bardziej uniwersalny, a jeśli
            chodzi o pracę w Norwegii - gwarantuję, że angielski wystarczy w zupełności. Ale
            oczywiście jeżeli ktoś ma ochotę uczyć się norweskiego - proszę bardzo :-) "Nikt
            tu nikogo pod pistoletem nie trzyma". Dodam jednak, że angielski jest bardzo
            łatwy w nauce, a norweski jest powalony jak "Lato z Radiem" :P
            • kari21 Re: Język norweski w Tarnobrzegu - są chętni ??? 12.09.05, 21:38
              Ciekawe czy naprawde jest tak ze angielski jest wystararczajacym jezykiem aby
              znalesc przyzwoita prace w Norwegii przeciez u nas w Polsce tez kazdy powinien
              znac jezyk angielski i wiekszosc ludzi umie operowac tym jezykiem tylko trudno
              byloby pracodawcy polskiemu zatrudnic obcokrajowca ktory nic w ząb nie umie
              polskiego.
              • karrambello Re: Język norweski w Tarnobrzegu - są chętni ??? 12.09.05, 22:20
                Bo widzisz prawda jest smutna i żałosna - w Polsce tak naprawdę niewiele osób
                zna angielski i na tym polega różnica, jeśli porównywać nas do Norwegów. W
                Norwegii nigdy nawet nie pytałem na ulicy nikogo: "Do you speak English?" tylko
                od razu waliłem z grubej rury po angielsku i miałem pewność, że rozmówca ma
                angielski w małym palcu. Tam się uczą angielskiego od przedszkola.
                • Gość: norwegian Re: Język norweski w Tarnobrzegu - są chętni ??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.09.05, 18:12
                  Anyone help me learn Polish ?
                  • karrambello Re: Język norweski w Tarnobrzegu - są chętni ??? 14.09.05, 10:49
                    Well, I can think about it ;-) How much per hour can you offer for learning you?
                    In NOKs of course!
                    • Gość: Darko Re: Język norweski w Tarnobrzegu - są chętni ??? IP: *.sistbg.net / *.sistbg.net 14.09.05, 19:10
                      Lets say 25 PLN/h for CROATIAN, OK ? Just only tell mew WHEN and WHERE, please
                      • karrambello Re: Język norweski w Tarnobrzegu - są chętni ??? 15.09.05, 15:39
                        Sorry, I don't know Croatian, only Polish, English and Russian.
                        • Gość: Darko Re: Język norweski w Tarnobrzegu - są chętni ??? IP: *.sistbg.net / *.sistbg.net 15.09.05, 19:52
                          So, as you can see, there wont be any DEAL - I do accept ONLY CROATIAN LESSONS,
                          no more - no less. Russian is good, of course, pretty good but only for
                          specificated reasons, Croatian - spoken by more than 15 million people all over
                          the Europe is necessary for me, I would say urgently necessary, so If you wanna
                          be my teacher you will learn Hrvatski JEZIK :-)
                          • Gość: kari Re: Język norweski w Tarnobrzegu - są chętni ??? IP: *.sistbg.net / 80.51.252.* 15.09.05, 20:28
                            szpanujecie tym angielskim czy co?? no super boys ze dobrze speekacie Englese
                            ale swoją umiejętność operowania tymże językiem możecie przetestować np. na
                            jakimś czacie angielskim a nie na forum tym bardziej że temat postu ne pasuje
                            do waszych wysiłków intelektualno- lingwistycznych.
                            • karrambello Re: Język norweski w Tarnobrzegu - są chętni ??? 16.09.05, 01:26
                              No, faktycznie pojechaliśmy po bandzie trochę ;-)
                              • Gość: Darko Re: Język norweski w Tarnobrzegu - są chętni ??? IP: *.sistbg.net / *.sistbg.net 16.09.05, 09:29
                                Ja tam po żadnej bandzie nie jeździłem, wręcz przeciwnie - Z BANDY WYSTĄPIŁEM,
                                ale czy kiedykolwiek w niej byłem?
                                • Gość: kari Re: Język norweski w Tarnobrzegu - są chętni ??? IP: *.sistbg.net / 80.51.252.* 17.09.05, 23:45
                                  Karrambello, Darko- swoimi poglądami tworzycie zgrany boys band!!!!
    • Gość: Ania Re: Język norweski w Tarnobrzegu - są chętni ??? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.09.05, 15:48
      Czemu nie? Troche nauki nie zaszkodzi a przy okazji ładnie będzie wygladało w
      CV. Pozdro
      kari21 czy to jest w BGŻ?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka