Gość: realista 3 IP: *.tarnobrzeg.sdi.tpnet.pl 29.10.02, 17:56 Niech ktoś mi wytłumaczy czy przez bufonadę i nieudolność czy w ZHR zaprogramowali go na Wallenroda.Rozpieprzył całą lewicę !!!!!!!!!!!!!!!!!!!! NA SUPRY. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Siwa Re: NORBERT - KRZAKLEWSKIM SLD IP: *.tarnobrzeg.sdi.tpnet.pl 29.10.02, 19:03 Nie zabierałam głosu na forum, sympatyzuję raczej z lewicą dlatego też głosowałam na Norberta Mastalerza i jestem zawiedziona wyborami nie tyle co prezydenckimi ale w szczególności tymi na radnych.Zgodzę się z moim przedmówcą w kwestii Norberta co do jego kampanii.Myślę że była ona za bardzo nastawiona na niego samego.Myślę że nie rozwalił on tarnobrzeskiej lewicy jednak w pewnym stopniu podzielił.Drugą turę raczej sobie odpuszczę. Pozdrawiam Małgorzata(siwa) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Adam Zdeb Re: NORBERT - KRZAKLEWSKIM SLD IP: *.tarnobrzeg.cvx.ppp.tpnet.pl 29.10.02, 23:33 Gość portalu: realista 3 napisał(a): > Niech ktoś mi wytłumaczy czy przez bufonadę i nieudolność czy w ZHR > zaprogramowali go na Wallenroda.Rozpieprzył całą lewicę !!!!!!!!!!!!!!!!!!!! > NA SUPRY. Trochę chyba przesadzasz. Skoro Mastalerz jest taki nieudolny a Dziubiński jest takim superprezydentem to dlaczego między nimi było tylko 1000 głosów różnicy? Myślę, że to dobry wynik dla Mastalerza mimo trochę nieudolnej kampanii jaką prowadził. W radzie komitet Dziubińskiego wypadł przecież jeszcze gorzej. Wielu ludzi zawiodło się na nim. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ryszard K. Re: NORBERT - KRZAKLEWSKIM SLD IP: *.tarnobrzeg.sdi.tpnet.pl 30.10.02, 07:48 Gość portalu: Adam Zdeb napisał(a): > Gość portalu: realista 3 napisał(a): > > > Niech ktoś mi wytłumaczy czy przez bufonadę i nieudolność czy w ZHR > > zaprogramowali go na Wallenroda.Rozpieprzył całą lewicę !!!!!!!!!!!!!!!!!! > !! > > NA SUPRY. > > Trochę chyba przesadzasz. Skoro Mastalerz jest taki nieudolny a Dziubiński jest > > takim superprezydentem to dlaczego między nimi było tylko 1000 głosów różnicy? > Myślę, że to dobry wynik dla Mastalerza mimo trochę nieudolnej kampanii jaką > prowadził. > W radzie komitet Dziubińskiego wypadł przecież jeszcze gorzej. Wielu ludzi > zawiodło się na nim. Przykro mi ,ale nie zgodzę się z Tobą . Pierwsza kwestia wybory prezydenckie: Dziubiński wygrał z Mastalerzem przewagą prawie 1100 głosów,czyli to jest około 20% tego co zdobył N.M. Druga kwestia: Co do rady miasta:komitet Dziubińskiego zdobył tyle samo mandatów co SLD (po 8), jednak warto dodać że z prawicy weszło jeszcze 2 z LPR + 5 z ugrupowania byłej koalicji Dziubińskiego.Czyli to jest dokładnie 15 / 8. W takim razie SLD zdobyło troszkę ponad 30 % w radzie.Czy to jest dobry wynik ? W porównaniu z liczbą radnych SLD sprzed 4 laty ? Wniosek: "N.M rozpieprzył tarnobrzeską lewicę",na tyle dobrze ,że trudno będzie jeszcze długo odbudować jej rangę sprzed kilku lat . Prawa strona J.D ,jak widać, trzyma się nad wyraz dobrze.Więc nie trudno zauważyć kto zaliczył spadek a kto wzrost formy. Kogo działania były nieudolne a kogo dobrze oceniono. Można dyskutować i dyskutować ale i tak liczby ( i wyborcy) mówią same(i) za siebie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Adam Zdeb Re: NORBERT - KRZAKLEWSKIM SLD IP: *.tarnobrzeg.cvx.ppp.tpnet.pl 30.10.02, 17:20 > > Przykro mi ,ale nie zgodzę się z Tobą . > Pierwsza kwestia wybory prezydenckie: > Dziubiński wygrał z Mastalerzem przewagą prawie 1100 głosów,czyli to jest około > > 20% tego co zdobył N.M. To oczywiście fakty. Ale faktem jest też to, że Mastalerz wygrał w mieście, gdzie ludzie widzą ile zostało zrobione. Natomiast Dziubiński zwyciężył na wsi gdzie elektorat jest "ciemniejszy" i głosuje nie na prezydenta ale na na "katolika" > Druga kwestia: > Co do rady miasta:komitet Dziubińskiego zdobył tyle samo mandatów co SLD (po > 8), jednak warto dodać że z prawicy weszło jeszcze 2 z LPR + 5 z ugrupowania > byłej koalicji Dziubińskiego.Czyli to jest dokładnie 15 / 8. W takim razie SLD > zdobyło troszkę ponad 30 % w radzie.Czy to jest dobry wynik ? W porównaniu z > liczbą radnych SLD sprzed 4 laty ? > To ja nie wiedziałem, że ten komitet Bajorskiego to są jakieś pomagiery Dziubińskiego. Jeśli tak jest to czuję się oszukany. Chciałem głosować na opozycję a okazuje się, że poparłem obóz rządzący. Po raz kolejny zrobili mnie w bola. Wychodzi na to, że chyba tylko Mastalerz jest w opozycji. Nie cierpię go ale chyba w takim razie będę zmuszony mu dać głos. Nigdy bym nie pomyślał, że do tego dojdzie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ryszard K. Re: NORBERT - KRZAKLEWSKIM SLD IP: *.tarnobrzeg.sdi.tpnet.pl 30.10.02, 18:25 Gość portalu: Adam Zdeb napisał(a): > > Przykro mi ,ale nie zgodzę się z Tobą . > > Pierwsza kwestia wybory prezydenckie: > > Dziubiński wygrał z Mastalerzem przewagą prawie 1100 głosów,czyli to jest > około > > > > 20% tego co zdobył N.M. > > To oczywiście fakty. Ale faktem jest też to, że Mastalerz wygrał w mieście Co do tego nie jestem pewien , więc nie będę z Tobą polemizował na ten temat,jednak z tego co słyszałem Dziubiński rzeczywiście był zdecydowanie lepszy "na osiedlach wiejskich" ,co do "miasta" jeśli już przegrywał to kilkoma głosami. Jednak to wszystko jest do sprawdzenia więc ten temat zostawiam otwarty. > gdzie ludzie widzą ile zostało zrobione. Widzą , widzą. Policz ilu weszło radnych spod szyldu Dziubińskiego.A co z Czopkiem i Zychem ? Poza tym N.M mocno pracował nad anty-kampanią Dziubińskiego. Trudno jest więc wciskać kit jakoby wszystkie osiedla miejskie poszły twardo za Norbertem. Różnice (bodaj niewielkie) są także do sprawdzenia. > Natomiast Dziubiński zwyciężył na wsi > gdzie elektorat jest "ciemniejszy" Sam to napisałeś. Czyli jak nie głosuje na SLD to znaczy ,że "ciemnota".Pozostawię to bez komentarza. >i głosuje nie na prezydenta ale na > na "katolika" To nie te czasy. > > Druga kwestia: > > Co do rady miasta:komitet Dziubińskiego zdobył tyle samo mandatów co SLD ( > po > > 8), jednak warto dodać że z prawicy weszło jeszcze 2 z LPR + 5 z ugrupowan > ia > > byłej koalicji Dziubińskiego.Czyli to jest dokładnie 15 / 8. W takim razie > > SLD > > zdobyło troszkę ponad 30 % w radzie.Czy to jest dobry wynik ? W porównaniu > z > > liczbą radnych SLD sprzed 4 laty ? > > > To ja nie wiedziałem, że ten komitet Bajorskiego to są jakieś pomagiery > Dziubińskiego. Jeśli tak jest to czuję się oszukany. Chciałem głosować na > opozycję a okazuje się, że poparłem obóz rządzący. Po raz kolejny zrobili mnie > w bola. Czy pan Bajorski dostał się do rady ? Może mi jeszcze powiesz że "lider RDT" pomógł np. Czopkowi w zdobyciu mandatu ? Temat brzmiał jednak całkiem inaczej ."Re: NORBERT - KRZAKLEWSKIM SLD" Jak chciałbym pisać na temat dlaczego wygra Dziubiński albo Mastalerz to założyłbym taki temat. Pozdrawiam Ryszard K. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Eraz z Ocic Re: NORBERT - KRZAKLEWSKIM SLD IP: 213.76.135.* 30.10.02, 09:14 Gość portalu: realista 3 napisał(a): > Niech ktoś mi wytłumaczy czy przez bufonadę i nieudolność czy w ZHR > zaprogramowali go na Wallenroda.Rozpieprzył całą lewicę !!!!!!!!!!!!!!!!!!!! > NA SUPRY. Mi tam sie podoba ze rozpieprzyl, jeszcze mu piwo za to postawic moge. Swoj chlop.... Ale wybor prezydenta pomiedzy Janem D. a Norbertem M. to taki wybor pomiedzy dżumą i cholerą - niestety. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: DJ Re: NORBERT - KRZAKLEWSKIM SLD IP: *.tarnobrzeg.sdi.tpnet.pl 30.10.02, 09:41 Zgadzam sie z przedmówca. Wybór pomiedzy "swietym" Dziubińskim a palantem Mastalerzem budzi niesmak. Chciałbym kiedys isc na wybory mając swego kandydata, takiego choc jak Kaczynski w Wa-wie. Dleczego do koryta pachaja sie nieudacznicy, ktorzy nie maja innego pomysłu na zycie jak zycie z polityki? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wyborca Re: NORBERT - KRZAKLEWSKIM SLD IP: *.tarnobrzeg.cvx.ppp.tpnet.pl 30.10.02, 15:20 JEZELI JUŻ CHCECIE CYTOWAĆ kORWINA, TO W ORYGINALE JEST:"sYF CZY KIŁA , CO ZA RÓZNICA"???Ja też sie z tym zgadzam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bolo Re: NORBERT - KRZAKLEWSKIM SLD IP: *.tarnobrzeg.cvx.ppp.tpnet.pl 30.10.02, 15:25 Ludzie! Przeciez Siwa to rzecznik, ktory juz ruszyl z kampania przeciwko Mastalerzowi.Agituje w ten sposob kogo sie tylko da, zeby nie glosowali w drugiej turze na niego.Ordynarna robota, jak sam rzecznik.Glupek caly czas mysli, ze jest incognito. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Siwa Re: NORBERT - KRZAKLEWSKIM SLD IP: *.tarnobrzeg.sdi.tpnet.pl 30.10.02, 20:33 Gość portalu: bolo napisał(a): > Ludzie! Przeciez Siwa to rzecznik, ktory juz ruszyl z kampania przeciwko > Mastalerzowi.Agituje w ten sposob kogo sie tylko da, zeby nie glosowali w > drugiej turze na niego.Ordynarna robota, jak sam rzecznik.Glupek caly czas > mysli, ze jest incognito. Dlaczego to forum jest aż takie polityczne ? Jak człowiek coś napisze to od razu mieszają go z błotem. Bolo stuknij się w główkę. Drugi i ostatni raz pozdrawiam. M.(siwa) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lewicowiec Re: NORBERT - KRZAKLEWSKIM SLD IP: *.tarnobrzeg.sdi.tpnet.pl 30.10.02, 10:24 Nasz "wódz" swoimi przedwyborczymi wywiadami zrobił nam wrogów nie tylko z ludzi obojętnych ale i z przyjaciół.To już nie głupota to sabotaż.Znależliśmy się w bagnie i nie mozemy dać się wciągnąć głębiej.Pani Małgosia ma rację trzeba odpuścić drugą turę i szybko zrobić porządek u siebie.Bywało już gorzej.Potrzebny jest tylko dobry lider. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pitr Re: NORBERT - KRZAKLEWSKIM SLD IP: *.pbk.pl / 10.6.6.* 30.10.02, 14:38 Ale w czym jest problem ???????????? Nie jestem sympatykiem ani J.D. ani N.M. ale wydaje mi sie że zakończył sie juz czas Pana Dziubińskiego, który swoją postawą nie zrobił nic aby w Tarnobrzegu cos sie ruszyło (chodzi o pracę). Pan J.D. przecież sam powiedział że on z Tarnobrzega nie jest i nic go to miasto nie interesuje. Więc może lepiej aby na jego miejsce wszedł ktos inny młodszy nawet jeżeli jest z znienawidzonej lewicy. PS. Jeżeli wam wszystkim tak obydwaj kandydaci na Prezydenta przeszkadzają do trzeba było głosować na Koślę z Samoobrony, który pochodzi z Ostrowca Świętokrzyskiego Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: J Re: NORBERT - KRZAKLEWSKIM SLD IP: proxy / 212.244.182.* 31.10.02, 07:03 Pan Norbert chwyta się ostatniej deski ratunku. Zaczyna wywieszać swoje banery wyborcze nad wejściami do "lokali wyborczych". Niektórzy nie potrafią przegrywać z honorem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MEMOREZ Re: NORBERT - KRZAKLEWSKIM SLD IP: *.tarnobrzeg.sdi.tpnet.pl 31.10.02, 07:25 Gość portalu: J napisał(a): > Pan Norbert chwyta się ostatniej deski ratunku. Zaczyna wywieszać swoje banery > wyborcze nad wejściami do "lokali wyborczych". > Niektórzy nie potrafią przegrywać z honorem. Nawiązując do tych nieszczęsnych bannerów: No właśnie z punktu widzenia osoby apolitycznej obawiam się tego co zrobią Norbertowi Ci ,którzy wpieprzyli tyle kasy w te wszystkie bannery,bilbordy,ryby,krówki,nie-krówki,ulotki,plakaty i wiele,wiele jeszcze innych takich.Aż boję się myśleć ... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: olo Re: NORBERT - KRZAKLEWSKIM SLD IP: *.tarnobrzeg.sdi.tpnet.pl 31.10.02, 10:48 Koledzy Norbert j e s t Krzaklewskim SLD.Jako nowoczesna formacja polityczna możemy postawić kilka pytań i publicznie na nie odpowiedzieć.Co z Norbertem ? Prowadzona przez niego egocentryczna kampania wyborcza zaowocowała klęską nas wszystkich.Odejście kandydata jest nieuniknione pozostaje pytanie o jego styl,dla dobra lewicy oby było szybkie i dyskretne.Druga i chyba ważniejsza kwestia.Ogarnia mnie rozpacz kiedy pomyślę że nasi radni kolejne 4 lata spędzą na ławach opozycji głosując z założenia na "nie".Myślę że nadszedł czas na decyzję o współrządzeniu,na wzięcie odpowiedzialności za nasze miasto.Nie koalicja lecz wypracowanie wspólnie z prawicą priorytetów w polityce społecznej czy inwestycjach.Możliwości jest dużo.Mamy kilka dni na przemyślenie tych kwestii.I przestańmy obrażać się wzajemnie na Forum. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kim Re: NORBERT - KRZAKLEWSKIM SLD IP: *.tarnobrzeg.sdi.tpnet.pl 31.10.02, 15:13 BRAWO nareszcie ktoś zaczyna myśleć !Co do NM zasłużyl sobie oczywiście na dymisję.Sprawa współrządzenia miastem jest b.ważna.Siedząc w "okopach Św.Trójcy" niczego nie osiągniemy.POPIERAM !!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: R.Ochucki Re: NORBERT - KRZAKLEWSKIM SLD IP: *.nask.waw.pl 23.05.03, 12:54 Gość portalu: realista 3 napisał(a): > NA SUPRY. Ojej, aż mi się łza w oku zakręciła jak przeczytałem to stare siarkowe powiedzonko... Pozdrawiam Ryszard Ochucki [były pracownik KiZPS] Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: GuyRitchie NORBERT NA GOLASA - KRZAKLEWSKIM SLD IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.06.03, 16:09 Gość portalu: realista 3 napisał(a): > Niech ktoś mi wytłumaczy czy przez bufonadę i nieudolność czy w ZHR > zaprogramowali go na Wallenroda.Rozpieprzył całą lewicę !!!!!!!!!!!!!!!!!!!! > NA SUPRY. NIE WIEM CO NORBERT ZROBIL NA LEWICY, ALE PAMIETAM JAK Z NIM BIEGALEM NA GOLASA NA PLAZY NAD WISLA....ZDEKA PRZYTYLO SIE I ZTATUSIALO.... Odpowiedz Link Zgłoś