Gość: anonim IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.01.06, 18:47 Co sądzicie o PKS Tarnobrzeg Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Ale? Re: pks jaki jest IP: 217.96.82.* 02.01.06, 20:06 Moim zdaniem nie najgorsza firma. Powoli, powoli wymieniają stary tabor. Nie jest najgorzej. I jako częsty klient tej firmy mam nadzieje że będzie coraz lepiej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: may Re: pks jaki jest IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.01.06, 21:36 Poza pojedynczymi przypadkowymi przypadkami jest tragiczny. Jak caly PKS w Polsce, niestety. Stare autokarki, za mało połączeń. Bardzo, bardzo niefajnie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aaa Re: pks jaki jest IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.01.06, 08:38 Przydał by się remont dworca bo wyglada fatalnie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Dawid Re: pks jaki jest IP: *.pcz.pl 03.01.06, 11:07 A jak dla mnie PKS Tarnobrzeg jest w tej chwili jedna z lepszych "firm" tarnobrzeskich od mometu przejecia go przez "Orbis" nastapiło wiele zmian wymiana taboru ciagle trwa ale juz widac kilka nowych autobusów. Ja studiuje w Czestochowie i czesto widze anutobusy orbisu na tarnobrzeskich rejestracjach przejezdzajcych przez miasto, czego jeszcze kiedys nie mozna było sie spodziewc. Wiadomo jesli sa dobre strony to musze byc złe np. remont dworca, ale ogólnie oceniam pks dobrze. P.S. 90% ludzi na forum Tbg potrafi tylko krytykowac i nigdzie nie znajdzie zadnego dobrego aspektu, nie maco zwracac na to uwage :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: may Re: pks jaki jest IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.01.06, 12:31 Jesli cos mi sie nie podoba totalnie, to mam na sile szukac plusow w tej instytucji? Bardzo mi sie nie podoba tarnobrzeski PKS, ale zato widze plusy w krakowskim MPK:-). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Dawid Re: pks jaki jest IP: *.pcz.pl 06.01.06, 10:13 Wcale nie nie :-) Ale tutaj na tym forum jest tendencja do krytykowania otaczajacej zeczywistości i krytyka innych, ale cóż człowieka sie nie da zmienic puki sam nie zauwazy błędu. Pozdrawiam!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mat Re: pks jaki jest IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.01.06, 11:40 Ostatnio musiałem sterczeć w mrozie na przystanku bo autobus do Sandomierza spóźnił się prawie 25 min. Jednak pochwalę cenę biletu do Sandomierza - tylko 1,5 zł. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: PKS Re: pks jaki jest IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.01.06, 13:23 W ostatni poniedziałek 9 stycznia będąc na dworcu zachodnim w Warszawie usłyszałem komunikat, że autobus do Tarnobrzega z godziny 16.00 podjedzie na stanowisko z ok. 20 minutowym opóźnieniem z powodów technicznych. Potem podejchał wóz, jaki moim zdaniem nie powinien jeździć nawet w MKSie, na krótkich trasach. Sam jechałem 16.45 do Stalowej Woli, naszym PKSem. PKSowi Tarnobrzeg duuużo brakuje do PKSu w Stalowej Woli. Jakość autobusów, obsługa i cena biletu. PKS w Tarnobrzegu dużo się jeszcze musi uczyć. Tak samo w sobotę, 7 stycznia, jadąc do Warszawy. Na dworcu PKS w Sandomierzu, najpierw podjechał opóźniony PKS Tarnobrzeg z godziny 8.20 wyjazd z Tbg-a i jednocześnie nasz ze Stalowej Woli. Na stanowisku czekało ze 20 osób. Ok 17 wsiadło do "Stalowej Woli",a ze 3 do "Tarnobrzega". To świadczy, czyimi kursami wolą jeździć ludzie. Odpowiedz Link Zgłoś
dj_siewca Re: pks jaki jest 11.01.06, 21:46 Kiedyś stojąc na dworcu PKS w Stalowej Woli stwierdziłem że ponad połowa taboru z PKS Stalowa Wola nadaje się na skup złomu!!! Jedynie czym PKS Stalowa Wola może się pochwalić to Scania Irizar , Mercedes, jeden Solbus i może 2 jakieś pół nowe Autosany które wykorzystuje na kursy do Warszawy i Zakopanego. W przewozach regionalnych PKS Stw Wola jeździ PRL –owskimi złomami. PKS Tarnobrzeg wypada tutaj dużo lepiej a przede wszystkim dlatego bo już nie jest firmą państwową w przeciwieństwie do PKS StW. A co do biletów to nie wiem jak na dalekobieżnych ale w regionalnych PKS Tarnobrzeg ma tańsze. PKS Tbg ma 4 mercedesy O407 które najczęściej jeżdżą do Rzeszowa i sporo najnowszych Autosanów a Scania Irizar też się znajdzie. Jeśli chodzi o punktualność to zgadzam się że występują ale jeszcze zależy w jakich kursach i porach dnia. Pod względem technicznym PKS Tbg jest tutaj dużo lepszy. A tak poza tym to co ty bredzisz człowieku który PKS wolą ludzie. Ludzie wybierają ten kurs którym mogą dojechać do miejsca docelowego a jeśli tam jedzie PKS St Wola to tym a nie innym PKS -em jadą. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: PKS Re: pks jaki jest IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.01.06, 22:54 Naucz sie czytac ze zrozumieniem najpierw. Napisałem wyraznie, ze jednoczesnie podjechały 2 autobusy do Warszawy w tym samym czasie oraz który ludzie wybrali. No właśnie widziałem te "mercedesy" i "solbusy" Tarnobrzega w Częstochowie, Warszawie czy Krakowie- szkoda gadać. A to, że Stalowa Wola puszcza wysłużone Jelcze na trasy do Koziej Wólki czy innej Dzierdziówki, to nic dziwnego. Po co Mercedes ma się niszczyć na dziurawych drogach? Odpowiedz Link Zgłoś
dj_siewca Re: pks jaki jest 12.01.06, 19:36 Gość portalu: PKS napisał(a): > jednoczesnie > podjechały 2 autobusy do Warszawy w tym samym czasie oraz który ludzie wybrali. Jeden jechał przez Radom a drugi przez Kozienice i to wystarczy że do jednego wsiada więcej ludzi a do drugiego mniej. > No właśnie widziałem te "mercedesy" i "solbusy" Tarnobrzega w Częstochowie, > Warszawie czy Krakowie- szkoda gadać I tutaj widać jak bardzo jesteś w temacie. To PKS Stalowa Wola ma „Solbusa” a nie Tarnobrzeg. A co do Mercedesów O407 i innych to mi nie jest szkoda gadać bo to są jedne z nowszych autobusów. A do Krakowa i Warszawy PKS Tbg najczęściej puszcza najnowsze „Autosany” ( takie same ma PKS Stalowa Wola)Do Łodzi "Sentre" Do Częstochowy czasami Mercedesy O407(przynajmniej ja takim jechałem) > A to, że Stalowa Wola puszcza wysłużone > Jelcze na trasy do Koziej Wólki czy innej Dzierdziówki, to nic dziwnego. Po co > Mercedes ma się niszczyć na dziurawych drogach? Mówisz o Rzeszowie i Przemyślu? Nie sądzę żeby można było nazwać te miasta Kozią Wólką. PODSUMOWANIE Jakby to powiedzieć? Po prostu nic nie wiesz a próbujesz zabierać głos. Twoje informacje są szczątkowe i niedokładne. Odpowiedz Link Zgłoś
dj_siewca Warning Troll Detected!!!!!!!!! 12.01.06, 20:01 Gość portalu: PKS napisał(a): > Naucz sie czytac ze zrozumieniem najpierw. Napisałem wyraznie, ze jednoczesnie > podjechały 2 autobusy do Warszawy w tym samym czasie oraz który ludzie wybrali. > > No właśnie widziałem te "mercedesy" i "solbusy" Tarnobrzega w Częstochowie, > Warszawie czy Krakowie- szkoda gadać. A to, że Stalowa Wola puszcza wysłużone > Jelcze na trasy do Koziej Wólki czy innej Dzierdziówki, to nic dziwnego. Po co > Mercedes ma się niszczyć na dziurawych drogach? Warning!! Troll Detected SHOOT SHOOT SHOOT <hahahahahahaha> Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: PKS Re: Warning Troll Detected!!!!!!!!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.01.06, 21:50 Bzdury i tyle. Nie zgodze sie z tym. Do Rzeszowa jeżdżą autosany, takie same jak ma Tarnobrzeg, a w Tarnobrzegu są przegubowe Jelcze puszczane na dalsze trasy. Zresztą, jeśli nie wiesz co oznacza cudzysłów, to nie mamy o czym gadac. PKS Stalowa Wola jest rentowny i dochodowy i zawsze taki był, a Tarnobrzeg upadał i dlatego go sprzedali. A wiadomo, że prywaciarz będzie chciał ciąć koszty do maksimum, jak wszędzie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: PKS Re: Warning Troll Detected!!!!!!!!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.01.06, 21:53 I jeszcze jedno. Akurat lwia cześć z tych podróżnych z Sandomierza kupowała bilety do Warszawy, pomimo, że przez Kozienice krótsza droga. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dobry człowiek Ataki Trolla IP: 217.96.82.* 13.01.06, 14:47 Oj człowieku ale bzdury piszesz. Każdy już wie że Stalowa Wola jest najlepsza, Stalowa Wola ma najlepszy PKS MKS PKP i wszystko do kupy wzięte bo Stalowa Wola zawsze była najlepsza. Ok. koniec tematu bo widzę że nie ma sensu się tutaj cokolwiek więcej wypowiadać. Narka Odpowiedz Link Zgłoś
dj_siewca Re: Ataki Trolla 13.01.06, 15:12 Gość portalu: dobry człowiek napisał(a): > Oj człowieku ale bzdury piszesz. Każdy już wie że Stalowa Wola jest najlepsza, > Stalowa Wola ma najlepszy PKS MKS PKP i wszystko do kupy wzięte bo Stalowa Wola > zawsze była najlepsza. Ok. koniec tematu bo widzę że nie ma sensu się tutaj > cokolwiek więcej wypowiadać. Narka Popieram Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: PKS Re: Ataki Trolla IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.01.06, 18:00 Prawda w oczy kole? Z faktami się nie dyskutuje. To oczywiste, że Stalowa Wola jest lepszym miastem od Tarnobrzega, to i firmy muszą być lepsze. Odpowiedz Link Zgłoś
dj_siewca Re: Ataki Trolla 14.01.06, 11:07 Gość portalu: PKS napisał(a): > Prawda w oczy kole? Z faktami się nie dyskutuje. Prawda jest taka że PKS Stalowa Wola ma ciarupstwo nie z tej ziemi. Widać jak bardzo przynosi dochody po kupnie nowych autobusów. Parę nowych a resztę to ja bym wrzucił do tego waszego Sanu wrzucił – bo tylko do tego się nadaje. PKS Tarnobrzeg przynosi większy dochód bo non stop kupuje nowe autobusy. A zresztą planowany jest zakup innych Polskich PKS-ów przez PKS Tbg. Człowieku Grupa Orbis jest tak potężną firmą że mogłaby kupić twój PKS i MKS razem wzięte. > To oczywiste, że Stalowa Wola > jest lepszym miastem od Tarnobrzega, to i firmy muszą być lepsze. Kto Ci to mówił? Mama jak się urodziłeś czy koledzy z klasy? Faktem jest to że jesteś Trollem. A w Stalowej Woli to fajny macie tylko Rozwadów który bezprawnie przyłączyliście do waszej mieściny. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: PKS Re: Ataki Trolla IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.01.06, 11:44 PKS Stalowa jest udolny i nie musiał zostać oddany w łapy ogólnopolskiej sieci. Jaki problem sprzedać nasz PKS? Ale nie trzeba tego robić, bo jest dobrze zarządzany. Jaki był PKS Tbg przed sprzedażą? Nie mów mi o Rozwadowie, bo zacznę wyliczać Wielowsie, Mokrzyszowy i inne Sobowy, celowo włączone by Tbg przekroczył 50 tys mieszkanców i miał prezydenta a nie burmistrza. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bulba Re: Ataki Trolla IP: *.if.uj.edu.pl 16.01.06, 07:32 Tarnobrzeg miał prezydenta z racji bycia miastem wojewódzkim i nie musiał się sztucznie powiększać. A różnica między Tarnobrzegiem a Stalową Wolą jest taka, Ze ~60% powierzchni Tarnobrzega to grunty orne a ~60% powierzchni Stalowej Woli to lasy. Pozdrawiam i rolników i leśników. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: didi Re: Ataki Trolla IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.01.06, 08:16 To Ci się udało Bulba ;-) Czy ktoś wie gdzie jest ścisłe centrum w Stalowej? No bo chyba nie hala targowa... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: PKS Re: Ataki Trolla IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.01.06, 11:43 Powierzchnia o niczym nie świadczy. Rzeszów ma małą powierzchnię i co z tego? Było nie było, ale Stalowa Wola jest drugim co do wielkości miastem na Podkarpaciu, a Tarnobrzeg dopiero piąty. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Szreder Re: Ataki Trolla IP: 217.96.82.* 16.01.06, 16:46 > Było nie było, ale Stalowa Wola jest drugim co do wielkości miastem na > Podkarpaciu, Chyba pod względem ludności. Widać że jesteś laik > Było nie było, ale Stalowa Wola jest drugim co do wielkości miastem na > Podkarpaciu, a Tarnobrzeg dopiero piąty. Ale Tarnobrzeg mimo że mniejszy to nie jest taką betonową brzydką wioską jak Stalowa Wola. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: PKS Re: Ataki Trolla IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.01.06, 17:39 A pod jakim względem? Może pod względem ilości drzew lub samochodów będziemy oceniać wielkość miasta? To oczywiste, że ludności. Jeszcze nie słyszałem, by brano pod uwagę w jakichś statystykach porównawczych powierzchnię. Chyba, że na geografii w szkole. Faktycznie, Tarnobrzeg ma duszę a Stalowa to betonowa wieś, tylko jakby nie był województwem, to do dziś na rynku by się kozy pasły, jak w latach 70 tych ubiegłego wieku. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Szreder Re: Ataki Trolla IP: 217.96.82.* 16.01.06, 21:03 Mój drogi człowieczku powiem Ci coś bo jestem trochę mądrzejszy niż niektórzy ludzie ze Stalowej, którzy wchodzą na te forum. Ja ogólnie do Stalowej tak jak bardzo wiele ludzi z Tarnobrzega nic nie mam. Jeśli ktoś coś ma do Stalowej to kibice Siarki. Mam w Stalowej Woli dziewczynę i kolegów ze studiów na Uniwersytecie Rzeszowskim i wiesz oni są jakby trochę mądrzejsi od Ciebie. Głupie gadanie co by było jakby. Zacznijmy od tego że jakby w Tarnobrzegu nie odkryto siarki to byłby wielkości dzisiejszego Sokołowa Młp. A jakby nie marszałek Józef Piłsudzki w czasach II RP nie postanowił wybudować COP to nie powstałoby przyhutnicze osiedle mieszkaniowe( a tym samym zalążka Stalowej) to w miejscu twojego miasta nadal byłaby Puszcza Sandomierska. Tarnobrzeg został województwem bo dumą PRL-u była siarka którą wydobywało się tylko w Tbg i okolicach. I tylko dlatego Tarnobrzeg się rozrósł i nie tylko, bo Stalowa też na tym skorzystała. A jakby nie marszałek Józef Piłsudzki w czasach II RP nie postanowił wybudować COP to nie powstało by przy hutnicze osiedle mieszkaniowe a tym samym zalążka Stalowej to w miejscu twojego miasta nadal byłaby Puszcza Sandomierska A do Stalowej Woli w czasach byłego województwa Tarnobrzeskiego były przeprowadzane bardzo duże transfery gotówki. Na stanowisku wojewody Tarnobrzeskiego najczęściej zasiadali ludzie ze Stalowej Woli. Także nie chrzań mi że moje miasto jest gorsze bo za sprawą mojego miasta rozrosło się twoje. Widzisz, to że Stalowa jest drugim miastem w „rankingu podkarpacia” nie tylko zawdzięcza hucie. Była tutaj jeszcze Siarka. Ale najbardziej nierozumię jednego po co Stalowiacy wchodzą na to forum i piszą że Tbg to dziura i że to gorsze miasto. Człowieku myślisz że jak masz 70 tys. mieszkańców to mieszkasz w metropolii? Wy chyba macie jakieś kompleksy ( a my mamy ładniejsze miasto, mamy lepszy PKS, i w ogóle lepsze miasto) weź ty się zastanów może nad sobą bo twoje zachowanie jest zachowaniem małego dziecka. Jeśli chodzi o PKS to weź się przypatrz uważnie. Wy macie Solbusy , 3 Mercedesy, 2 Scanie Irizar i całe mnóstwo starych złomów. My mamy 4 Mercedesy O407 , 2 Merole na przewozy międzynarodowe, Scanie Irizar ,parę nowych Atosanów i inne stare takie same jak wy. I co mi tu smuty walisz czyj PKS jest lepszy skoro jest tutaj identyczne porównanie. Więc skończ tą serię bredzenia smutów i pisania głupot bo to jest dziecinne i nudne. PS: Odpowiedz mi na pytanie całkiem poważnie – Dlaczego Żyd jest lepszy od Polaka przez co więcej zyskuje niż Polak. Wbrew pozorom to wcale nie jest głupie pytanie więc jak możesz to odpowiedz a jak nie to ja Ci powiem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: PKS Re: Ataki Trolla IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.01.06, 23:10 Mnie nie interesują narodowości. Tylko jakby PKS w Tarnobrzegu nie został sprzedany Orbisowi to by upadł. I to jest fakt. A nasz nie jest sprzedany i nie upada. Dostrzegasz różnicę? Odpowiedz Link Zgłoś
dj_siewca Re: Ataki Trolla 17.01.06, 14:29 Gość portalu: PKS napisał(a): > Mnie nie interesują narodowości. Tylko jakby PKS w Tarnobrzegu nie został > sprzedany Orbisowi to by upadł. I to jest fakt. A nasz nie jest sprzedany i nie > > upada. Dostrzegasz różnicę? Jesteś głupi jak stado baranów. Ty się nie martw o nasz PKS (który oczywiście jest lepszy od waszego) tylko się pomartw jak ty do pracy do huty rowerem dojedziesz jak znowu śniegiem sypnie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: PKS Re: Ataki Trolla IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.01.06, 10:51 Oto mądra i pełna argumentów wypowiedź. Nic dodać nic ująć. Siara ci mózg przepaliła. Odpowiedz Link Zgłoś
dj_siewca Palantunio!!! 18.01.06, 16:09 Gość portalu: PKS napisał(a): > Oto mądra i pełna argumentów wypowiedź. Nic dodać nic ująć. Siara ci mózg > przepaliła. PALANTUNIO!!!!!!!!!!! HEYAH <hahaha> Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosć Re: Ataki Trolla IP: *.instalnet.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 26.01.06, 21:41 Brawo. Czasami czytuje tarnobrzeskie forum ponieważ czuje sentyment do Waszego miasta i coraz bardziej wkur.... mnie koledzy ze Stalowej. Czy wy nie macie za wielkiego mniemania o waszym mieście? Popytajcie sie prosze ludzi z województwa lubelskiego, małopolskiego czy innego z czym kojarzy sie im Stalowa Wola a usłyszycie: z trzema paskudnymi kominami, brakiem zabytków, jedną główną ulicą biegnącą przez całą długość miasta przy której toczy się całe miejskie życie, braku centrum i oczywiście wielką ilością cyklistów zwłaszcza po godz. 15. Więc Stalowiacy nie ma sie czym chwalić. Odpowiedz Link Zgłoś
dj_siewca Re: Ataki Trolla 27.01.06, 14:18 No i właśnie próbuje im to uświadomić – jak na razie to wychodzi mi to marnie. Po prostu nasi sąsiedzi zza miedzy żyją w swoim świecie i nie miejmy pretensje do nich o to <hahaha> Co oni w ogóle testują na sobie?? Bo chyba Ganja to za mało żeby świat wokół nich był aż tak kolorowy. A może jedzą jakieś grzybki ?? No cóż nie wnikam jużJ. Pozdrawiam sąsiadów zza miedzy i ich piękny idealny świat. POZRDO I NARA A na koniec HEYAH PS: Pozdrawiam palantunia o nicku PKS HEYAH Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: PKS Re: Ataki Trolla IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.01.06, 17:05 Dresiarzu wsadź sobie tego swojego Hooyah w d..e. Odpowiedz Link Zgłoś
dj_siewca Re: Ataki Trolla 28.01.06, 13:04 Gość portalu: PKS napisał(a): > Dresiarzu wsadź sobie tego swojego Hooyah w d..e. Oj Palantunio nie denerwuj się tak. Wujek Siewca nie chciał źle. Ja wcale nie nosze dresików więc jesteś bezpieczny. A poza tym jak się odnosisz do wujka!!!! Łamiesz Regulamin!!!!! Zgłoszę Cię do jaszczura. NARKA I HEYAH Palantunio <hahaha> Wujek Siewca pozdrawia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anonim Re: pks jaki jest IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.01.06, 19:48 Temat jest „Co sądzicie o PKS Tarnobrzeg” a nie która wieś jest lepsza. Odpowiedz Link Zgłoś
stalowiak83 Re: pks jaki jest 17.01.06, 09:19 KAzdy przyzna ze TBG daleko do Stalowki ale siarkoludkom trudno sie do tego przyznac. Odpowiedz Link Zgłoś
dj_siewca Re: pks jaki jest 17.01.06, 14:25 stalowiak83 napisał: > KAzdy przyzna ze TBG daleko do Stalowki ale siarkoludkom trudno sie do tego prz > yznac. Księżyc i gwiazda są jak dwa wolne ptaki – po prostu srają na dwa kopcące kominy :] Stalowiak do domu !!!!! A nie na czyjeś fora wchodzić tak daleko od Stalowej. Do domu Trollu !!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: TGBa Re: pks jaki jest IP: *.pbw.org.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 17.01.06, 11:00 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: TBGa Re: pks jaki jest IP: *.pbw.org.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 17.01.06, 11:01 Jasne, ze daleko - zwlaszcza jezeli chodzi o ilosc przestepstw popelnianych w Stalowej Odpowiedz Link Zgłoś
dj_siewca Re: pks jaki jest 17.01.06, 14:31 Gość portalu: TBGa napisał(a): > Jasne, ze daleko - zwlaszcza jezeli chodzi o ilosc przestepstw popelnianych w > Stalowej No bo w Stalowej jest dużo szabrowników. Tylko szabrować i szabrować. Kiedy to się im znudzi. <hahaha> Odpowiedz Link Zgłoś
stalowiak83 Re: pks jaki jest 18.01.06, 10:04 ehhh mieszczuchy mieszczuchy:)))) fajnie wam gul skacze:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: TBg Re: pks jaki jest IP: *.pcz.pl 18.01.06, 10:23 Nie wiem czy ktos zauwazył, ale w ostatnim czasie nastapiła duża migracja ludzi ze Stalowej jak i Tbg. Stalowa nie ma juz 72 tys miastem (stan na rok '02) mieszkanców tylko nieco ponad 68 tyś. (stan na 30 cerwca'05) a Tbg z 51 tyś. nieco ponad 50 tyś. Wiec za kilkanascie lat betonowa wioska "awansuje" do rangi mikro-miasteczzka, a miasto Tarnobrzeg bedzie wieczny :-) Odpowiedz Link Zgłoś
dj_siewca Re: pks jaki jest 18.01.06, 15:47 Gość portalu: TBg napisał(a): > Nie wiem czy ktos zauwazył, ale w ostatnim czasie nastapiła duża migracja ludzi > > ze Stalowej jak i Tbg. Stalowa nie ma juz 72 tys miastem (stan na rok '02) > mieszkanców tylko nieco ponad 68 tyś. (stan na 30 cerwca'05) a Tbg z 51 tyś. > nieco ponad 50 tyś. Wiec za kilkanascie lat betonowa wioska "awansuje" do rangi No dobra koniec tematu. Niektórzy kochają Stalową a niektórzy Tarnobrzeg. > > mikro-miasteczzka, a miasto Tarnobrzeg bedzie wieczny :-) Odpowiedz Link Zgłoś
dj_siewca Re: pks jaki jest 18.01.06, 15:43 stalowiak83 napisał: > ehhh mieszczuchy mieszczuchy:)))) fajnie wam gul skacze:) Oj Stalowiak, Stalowiak. Ty naprawdę nie masz co robić. Weź się chłopie za robotę. Koniec tematu Tarnobrzeg vs Stalowa bo to przypomina walkę na słowa dzieci z przedszkola. Prymitywne a jednak prawdziwe :/ Ale co poradzić że Polacy zamiast bić się z obcymi razem wolą prać się między sobą. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kokolino Re: pks jaki jest IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.01.06, 21:09 Wprowadzili teraz gaz 2,03 Na swoim CPN wjazd bez kłopotu Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xxx Re: pks jaki jest IP: *.pcz.pl 20.01.06, 10:29 Ja tam tankuje benzyne Pb 95 za 3,39 :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: PKS Re: pks jaki jest IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.01.06, 12:22 ..."Pecha mieli także ci, którzy wybrali się rano autobusem z Tarnobrzega do Kielc. - W Obrazowie zepsuł się i musieliśmy wysłać drugi. Kierowca starał się jednak wcześniej przesadzić ludzi do innych autobusów, jadących w tę samą stronę - dowiedzieliśmy się w tarnobrzeskim PKS-ie. Leszek Guzy, dyrektor ds. przewozu i spraw techniczno-gospodarczych tarnobrzeskiego PKS-u przyznaje, że autobusy, szczególnie na lokalnych trasach mają opóźnienie. Niektóre mają problemy z ruszeniem. - W czwartek jeden kurs z tego powodu musieliśmy odwołać. Nie mieliśmy odpowiedniego autobusu, by wysłać go na zastępstwo - dodaje pan dyrektor. Kierowcy skarżą się na to, że w niektórych miejscach trudno odróżnić drogę od rowu, pokryte śniegiem. "... www.echo-dnia.com.pl/?news=26698&mutacja=6&dzial=1;3;4;5;6;7;8 A o PKS Stalowa Wola jakoś o dziwo nic nie piszą, więc jak to jest? Odpowiedz Link Zgłoś
dj_siewca Re: pks jaki jest 21.01.06, 15:37 Zepsuć staremu Autosanowi się zawsze może. A że akurat napisała o tym gazeta to jaka w tym nowość, oni zawsze szukają okazji do dobrego tematu i piszą o wszystkim. Autosany takiego samego typu PKS Stalowa Wola puszcza do Kielc i Lublina. Tamte tez mają problemy z ruszaniem i w czym problem, bo ja go nie widzę. Widzę tylko zakompleksionego Palantunio. Sypneło troszkę śniegiem i znowu się odzywa. Co ? Rowerkiem do pracy się nie da dojechać bo zasypane i trochę za zimno? Nie przejmuj się możesz skorzystać z usług PKS Stalowa Wola. Może Cię dowiozą do huty z rowerem. Ale wiesz nie bierz za dużo bułek ze sobą do pracy bo jeszcze twój Autosan z miejsca nie ruszy i w Echu Dnia napiszą że autobus z Trollami nie mógł dojechać na miejsce. Heyah Trollu idź do domu Pozdro dla Palantunia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: PKS Re: pks jaki jest IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.01.06, 16:04 Sam jestes palantunio jak i ta twoja sieć "Hooyah" dla dresiarzy, którym siara mózg wypaliła :)))) Odpowiedz Link Zgłoś
dj_siewca Re: pks jaki jest 21.01.06, 15:37 Zepsuć staremu Autosanowi się zawsze może. A że akurat napisała o tym gazeta to jaka w tym nowość, oni zawsze szukają okazji do dobrego tematu i piszą o wszystkim. Autosany takiego samego typu PKS Stalowa Wola puszcza do Kielc i Lublina. Tamte tez mają problemy z ruszaniem i w czym problem, bo ja go nie widzę. Widzę tylko zakompleksionego Palantunio. Sypneło troszkę śniegiem i znowu się odzywa. Co ? Rowerkiem do pracy się nie da dojechać bo zasypane i trochę za zimno? Nie przejmuj się możesz skorzystać z usług PKS Stalowa Wola. Może Cię dowiozą do huty z rowerem. Ale wiesz nie bierz za dużo bułek ze sobą do pracy bo jeszcze twój Autosan z miejsca nie ruszy i w Echu Dnia napiszą że autobus z Trollami nie mógł dojechać na miejsce. Heyah Trollu idź do domu Pozdro dla Palantunia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kierowca Re: pks jaki jest IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.01.06, 12:02 mają fajny serwis opon i myjnie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aasd Re: pks jaki jest IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.02.06, 19:32 Do 1/02/2006 na terenia miasta bilety kosztują 1.50zł.Czto dobrze? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xx Re: pks jaki jest IP: *.sistbg.net / 80.51.159.* 04.02.06, 22:25 Czto dobrze? - charaszo. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xx Re: pks jaki jest IP: *.sistbg.net / 80.51.159.* 04.02.06, 22:25 Czto dobrze? - charaszo. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Optymista Re: pks jaki jest IP: 217.96.82.* 04.02.06, 22:56 PKS Tarnobrzeg to moim zdaniem bardzo dobra firma. Ale zanosi się konkurencja. W niedługim czasie zostanie reaktywowana linia Rzeszów – Ocice. I to jest ruch we właściwym kierunku ze względu na to że autobusy PKS do Rzeszowa są bardzo zatłoczone a czas jazdy wynosi 1 godzina i 50 minut. Remont linii nr 71 znacząco skróci czas jazdy a dzięki temu Tarnobrzeg zyska również dogodne połączenia z Ostrowcem, Skarżyskiem, Radomiem i Warszawą. Czekam niecierpliwie na pierwsze pociągi i szynobusy do Rzeszowa. Wkońcu widać że w naszym województwie ktoś zainteresował się transportem szynowym. Remont linii 71 to dopiero początek, w strategii województwa Podkarpackiego są zamierzenia utworzenia spółki Koleje Podkarpackie sp. ZOO i tym samym utrzymania kolejowego ruchu pasażerskiego wszędzie tam gdzie jeszcze jest (chodzi głównie o linie Rzeszów – Jasło i Tarnobrzeg – Dębica) wszystko zmierza we właściwym kierunku. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Optymista Re: pks jaki jest IP: 217.96.82.* 04.02.06, 22:56 PKS Tarnobrzeg to moim zdaniem bardzo dobra firma. Ale zanosi się konkurencja. W niedługim czasie zostanie reaktywowana linia Rzeszów – Ocice. I to jest ruch we właściwym kierunku ze względu na to że autobusy PKS do Rzeszowa są bardzo zatłoczone a czas jazdy wynosi 1 godzina i 50 minut. Remont linii nr 71 znacząco skróci czas jazdy a dzięki temu Tarnobrzeg zyska również dogodne połączenia z Ostrowcem, Skarżyskiem, Radomiem i Warszawą. Czekam niecierpliwie na pierwsze pociągi i szynobusy do Rzeszowa. Wkońcu widać że w naszym województwie ktoś zainteresował się transportem szynowym. Remont linii 71 to dopiero początek, w strategii województwa Podkarpackiego są zamierzenia utworzenia spółki Koleje Podkarpackie sp. ZOO i tym samym utrzymania kolejowego ruchu pasażerskiego wszędzie tam gdzie jeszcze jest (chodzi głównie o linie Rzeszów – Jasło i Tarnobrzeg – Dębica) wszystko zmierza we właściwym kierunku. Odpowiedz Link Zgłoś