Gość: nonus IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.03.06, 19:21 Parę dni temu widziałem info o możliwościach nurkowania ale znikneły -jestem zainteresowany dobrym klubem Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: jas32 Re: Nurkowanie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.03.06, 20:41 zapytaj na basenie w niedziele o 14.30 o Mariusza Wydro Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kinga Re: Nurkowanie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.03.06, 20:47 Jest ryzkyko jest zabawa/ w tych rękach to sport ekstrametalny nie mylić z ekstremalnym Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: konger Re: Nurkowanie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.03.06, 20:43 Zaglądnij na strwww.nurkomania.pl znajdziesz tam też linki do nurkowych stron Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: altus Re: Nurkowanie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.03.06, 20:44 A ja polecam WWW.nautica.pl Ok. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sis Re: Nurkowanie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.03.06, 17:08 Zapoznaj się ze stroną www.scubaservice.com.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sic Re: Nurkowanie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.03.06, 11:32 Dobry adres-www.technikapodwodna.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: arman Re: Nurkowanie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.03.06, 11:44 A zglądnij na www.pl.recnurkowanie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mariusz wydro Re: Nurkowanie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.03.06, 21:57 zapraszam do nas na lekcje pokazowe i nie tylko. w każda niedzielę o 14.30. pprzyjdź zobacz sprubuj. szkolimy w kilku systemach a jestesmy jedyni w tbg którzy mają uprawnienia z MENiS-u. mariusz Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Scumbria Re: Nurkowanie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.03.06, 20:20 Mamy umowę z Zakładem Pogrzebowym i OJOMEM . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: soliter Re: Nurkowanie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.03.06, 20:24 Ty się Maniusiu lepiej ucz ,zalicz 8 -klasę i zapisz do jakoweś szkoły średniej Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sinstraunus Re: Nurkowanie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.03.06, 10:29 Dobry klub,nagrodzony po raz kolejny 'Złotą Płetwą'jako najlepszy ,w którym panuje wspaniała atmosfera to Krakowska Nautica/ www.NAUTICA.PL/Pracują tam ludzie wykształceni i dokształceni.Przekonaj się sam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mariusz wydro Re: Nurkowanie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.03.06, 14:21 byłeś z nami gdzieś na nuraniu?? robiłeś u nas kurs?? jeżeli nie ie mów tak!! że nautica jest dobra to wie każdy nur ale złota płetwe dostała nie szkoła tylko biuro podrózy, a oni sa najdrożsi w polsce i ciężko się znimi dogadać. i następna sprawa oni sa 160km od nas a my na mjejscu. a ztym argmentem ciężko walczyć. jezeli ci nie odpowiada nasza szkoła polecamy dwie inne w naszym regionie gdzie ammy gwarancje solidności. mariusz Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: soliter Re: Nurkowanie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.03.06, 14:30 Nie robiłem u was ale..mam kumpli którzy mieli tę przyjemność i Bogu dziękują że dalej uczyli się w Krabie i Nautice Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: n..k Re: Nurkowanie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.03.06, 21:46 > Nie robiłem u was ale..mam kumpli którzy mieli tę przyjemność i Bogu dziękują > że dalej uczyli się w Krabie i Nautice nooo!! bardzo dobra oferta! o ile wiem to sie nie utopił z wyszkolonych przez wydrę, kilku pozakładało swoje szkoły. W KRABIE?? może jestes z byt młody aby pametać palinuro we włoszech oraz kilka innych przypadków utopienia sie nurków. czyli cos ma w głowie i chyba musi mieć trochę więcej niz podstawówkę jezeli pracuje w straży. wiem że nawet goście we frogmenie dzieki niemu zrobili instruktorów. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: soliter Re: Nurkowanie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.03.06, 14:38 Argument o 160 km jest nijaki,lepiej przejechać te 2godz.i być wśród kulturalnych ,wykształconych ludzi niż ryzykować wśród "samopałów'.Jak się nurkuje to ryzykujesz nie tylko swoje/jak jesteś "uczony 'systemem gospodarczym/ale cudzym zdrowiem i życiem bo nie wiem czy kolega Wydro wie że nurkuje się parami???A co do dogadniu sie N.to może nie trza ino godać tylko trzeba mówić-ale do tego to już potrzeba niestety trochę wiecej niż O.H.P.e Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Frogmen Re: Nurkowanie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.03.06, 15:18 Najlepiej zapytać o niejakiego Wydrę ,nurków z Stalowej czy też Sandomierza oni potrafią Wam wybić z głowy szkolenia na tym "poziomie'.Człowieczek jest zadufany w sobie a ogólnie cienias.Zapraszam ddo Stalowej Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sobek Re: Nurkowanie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.03.06, 15:27 Proponuje wejść na www.nautica.pl/stowarzyszenie każdy chętny może wspomódz organizowanie nurkownia dla niepełnosprawnych/oddając 1 % z podatków/gorąco to polecam bo warto pomóc przywrócić nadzieje ludziom doświadczonym przez Los Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: plavi Re: Nurkowanie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.03.06, 19:31 Podstawy wiedzy nurkowej można poznać/teoria rzecz jasna/na str.www.nurkomania.pl tam też znajdziesz linki O.K. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: n...k Re: Nurkowanie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.03.06, 10:59 cienias?? może i tak tylko że on wyszkolił tylu nurów że wszystkie te klubiki w stylu fromen to moga sobie pomarzyć o tym. co do frogmena to możemy podyskutowac trozeczkę głębiej co sie tam dzieje o jakie przekręty tam robia. miałem przyjemnośc być w zarządzie tej wzajemnej adoracji i widziałem co ci panowie tam wyprawiaą. daleko im do mariusza. można mu wiele zarzucić i na jego temat tez moge coś powiedziec bo wspópracowałem przez długo okres ale umiejętności, wiedzy możecie mu pozazdrościć. gdyby był takim cieniasem nie szkoliłby w bornym sulinowie oraz nie szkoliłby żołnierzy którzy polecieli do iraku. a frogmen?? to juz historia i komunistyczna przeszłość. jezlei masz sie szkolić do zadzwoń do aquamastera. jak na razie to oni jesczez maja namniej minusów (dopiero zaczeli;)) a poza tym wracając do octopusa maja najtańszy sprzet i jeżeli z nim pogadasz do potrafi załatwić sprzet o 20-25% tanije nz w nautice. a wiem bo chciałem u nich kupić automat i ta przemiła pani w sklepie nie potrafiła mi odpowiedziec na kilka prostych pytań. jezeli nie wierzysz to pojedź do nich i poatrz sobie na ceny. jezeli o ich profesjonaliżmie ma stanowić cena to faktycznie sa najlepsi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: divemaster Re: Nurkowanie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.03.06, 12:23 Wogóle niech każdy założy swoja szkołe nurkowania i będzie sam sobie prezesem, dyrektorem i kim tam chce. Myśle, że cała ta dyskusja jest żenująca i dziecinna. Po co sie obrzucać błotem? Według mnie to forum powinno propagować tak piękny sport jakim jest nurkowanie, a nie służyć do porachunków między centrami nurkowymi.Niech każdy pilnuje swojego nosa. No ale po tym widać kto na co ma zajawke i jaki problem. Kasa czy nurkowanie? Nie chce stawać po niczyjej stronie w tej smiesznej dyskusji ale od kogo w tym paskudnym Tarnobrzegu zaczeła się cała zbawa w nurkowanie. Basta... Zapraszam pod wodę to naprawde świetna zabawa. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: soma Re: Nurkowanie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.03.06, 13:05 Drogi kolego masz racje ale pomyje na inne szkoły czy też systemy to wylewa głownie Mariusz a inni raczej są na wyższym poziomie żeby się w to babrać Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re: Nurkowanie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.03.06, 13:37 > Drogi kolego masz racje ale pomyje na inne szkoły czy też systemy to wylewa > głownie Mariusz a inni raczej są na wyższym poziomie żeby się w to babrać dziwne!! dzwoniłem ostatnio do niego odnośnie nurkowań i pytałem go o padi czy cmasu, i nic nie usłyzsałem od niego że padi jest złe czy dobre. powiem więcej podał mi nazwisko instruktora padi gdzie można zrobić kurs. dzwoniłem do innego gościa pytając o cmas to usłyszałem same inwektywy. dziwne. z tego co widzę to niezła nagonak na niego. nie znam go ale pytałem o niego paru ludzi którzu sie szkolili u niego i nic takiego nie mówili. jezeli coś wiesz to podaj jakieś sczególy na priv nureklokowski@wp.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sylwek Re: Nurkowanie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.03.06, 13:02 Ten sam sprzęt co u Wydry kupisz w uczciwych firmach ,z fakturą czy też paragonem i w cenie wcale nie wyzszej a co do jego instruktorskich dokonań to tyle dokonał co sam o sobie rozpowiada .Był prawie mistrzem Soliny tylko cóś mu się płetwa powineła.Jesli chodzi zaś o przekręty to dobrz by było żeby Straż zrobiła rachunek sumienia temu młodzianowi.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: klif Re: Nurkowanie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.03.06, 17:29 O czym ta dyskusja !Nurkownie jest piękne ,niestety nic nie da się tu zdziałać na skróty i ktoś kto zaliczy kurs u mało inteligentnego pozbawionego wyobrażni prostaka moze zrobić sobie i innym krzywdę,dlatego wszystkie systemy są dobre ale trzeba uczyć się w uznanych "szkołach" i to że sie paru utopionych wyciągneło nie uczyni z"prostaczka" nauczyciela Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: divemaster Re: Nurkowanie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.03.06, 01:32 Ale pod lód to bym się wybrał.Ktoś jedzie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sinistrauna Re: Nurkowanie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.03.06, 11:22 To już tylko Mazury i Grenladia została.A poważnie to chyba Zakrzówek/Krab/ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: n..k Re: Nurkowanie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.03.06, 09:20 krab!! dobre sobie i może nautica?? uczepiłes się tego kraba i nautici jak rzep psiego ogona. czytalem te posty i jestem zdziwiony że ktos tu pisze o jakiś przekretach w straży. nie wiem czy wiesz ale to pomówienia. o ile wiem gdyby były jakekolwiek niezgodności z prawem nie awansowaliby go oraz nie wysłali do szkoły a jezeli chodzi o zawody ... no cóż teraz może i nie jest najlepszy ale kiedyś był bo sam widziałem u niego dyplomy i puchary za zawody nurkowe. tak podejrzewam ze jesteś jednym z tych kursantów którego kiedys oblał a teraz próbujesz sie odgrywac. chciałbym z toba zanurkować i zobaczyc co prezentujesz. czy rzeczywiście jestes taki dabry jak piszesz. w tymm tygodniu jade do krakowa na zakrzówek, i na piaseczno pod lód. jedno mjejsce się znajdzie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: salsa Re: Nurkowanie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.03.06, 18:37 Ja też należe do obrońców Mariana to prawdziwy inteligentny i uczciwy nurek ,dlatego Straż go wysłała do szkół niech ma te zawodowe wykształcenie a co do przekrętów to jest to człek uczciwy/sam to potwierdził a chyba każdy sam siebie zna najlepiej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Frogmen Re: Nurkowanie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.03.06, 19:34 Taaaak co tam pieprzone inteligenciki z dyplomami wyższych uczelni i o wyższej moralności .Niech żyje cwaniaczek -prostaczek.Precz z SSI,Krabami czy też jakimiś Nauticami a Witek Śmiłowski to cienki bolo w porównaniu z zanymi sławami ze słynnej SZKOŁY TARNOBRZESKIEJ/szkoły ludzi mądrych,uczciwych i prawych.Salut Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: divemaster Re: Nurkowanie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.03.06, 12:15 Brawo barany!!!! Dzięki waszym śmiesznym wypowiedziom nurkowanie jest wspaniale promowane i pokazuje co jest w nim najpekniejsze. Jeśli ktoś ma jakiś problem,żal to niech nie zachowuje się jak baba tyko wyjaśni co go gryzie. Szkoda gadać. Wydaje mi sie że zaq czasów Lokowskich to wszystko było prostsze. Ehh Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: old sac Re: Nurkowanie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.03.06, 20:20 Było to proste i uczciwe tak jak sekretarz prikazał/rusycyzm/no i jak S.B.ek odpowiedzialny nakazał Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: divemaster Re: Nurkowanie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.03.06, 09:36 No bez przesady. Wspominam tylko sytem szkolenia w tamtych czasach, zresztą wydaje mi się że bardziej gruntowny. Pozatym w latach dzięwidziesiątych, już po obaleniu komuny, szkolono nadal pod przewodnictwem Lok. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: unasinistra Re: Nurkowanie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.03.06, 18:20 Trochę zażartowałem ale znam niestety przykładów parę gdy ktoś/a rzućmy zasłone milczenia/posługujac się pieczęciami L.O.K.u/udzielonymi mu mam nadzieje w dobrej wierze /namaszczał ludzi na stopnie bez nurkowań i teori w odpowiedniej dawce.Pozdrawiam Cię boś człek prawy /jam jest troche inny/ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: divemaster Re: Nurkowanie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.03.06, 19:04 I tu się zgodze z przedmówca. Należy wystrzegać się takich pseudoinstruktorów. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś