Dodaj do ulubionych

komary + syf

IP: *.sistbg.net 12.05.06, 22:37
Ciekawe czy w tym roku znowu nas zjedza komary? Wydaje sie ze tak chyba ze
cos przeoczylem ale nie wydaje mi sie ze byly jakies opryski.
A co dy syfu to chodzi mi o tereny nad wisla. Na tych schodach, uliczkach
lisci tona kto za to odpowiada ? Przeciez wystarczy dac komys miotle bedzie
ok. No tak ale to chyba nie u nas...
pozdrawiam wszystkich normalnych na forum mm~
Obserwuj wątek
    • Gość: chyba normalny Re: komary + syf IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.05.06, 01:14
      Pomijając już same liście a patrząc na śmiecie przecież żal się naszej matki
      natury robi
      • Gość: frania Re: komary + syf IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.05.06, 13:38
        to prawda jest beznadzieja, dzieci brudzą, wyrzucają wszystko papierki z
        czipsów, butelki plastykowe, dorosła młodzież flaszki po piwie i wódce -
        poprostu slamsy :(
        przykro że to nasze miasto
        • Gość: Km Re: komary + syf IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.06.06, 11:00
          D....a pisze się Chipsy
          plastikowe i po prostu
      • Gość: jacek Re: komary + syf IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.06.06, 16:20
        pare razy widzialem jak dziecko rzuca popierek zwrocilem matce uwage, zachowala
        sie niegrzecznie. innym razem olbrzymi pies biegal po przed chwila nasadzonych
        kwiatach, wlasciciel patrzyl jak milo mu sie zalatwic w kwiatach. ludzie gdzie
        kultura, przeciez porzadek zalezy tez od nas. idac ulica podnosze papier,
        reklamowke , butelke i wrzucam do smietnika, nie czuje sie upokorzony. prose
        czujmy sie odpowiedzialni za to miasto, sluzby porzadkowe nie sa wstanie
        zalatwic wszystkiego.czysto nie jest tam gdzie duzo sprzatajacych, lecz gdzie
        malo smiecacych. do zobaczenia na czystych ulicach. czesc.
    • laconika Re: komary + syf 05.06.06, 12:03
      Komary, to bardzo upierdliwe owady, coś mi się obiło o uszy, że można zrobić
      specjalne opryski wczesną wiosną, aby się nie wylęgały. Podobno takie opsyski
      stosują w Sandomierzu, a u nas gryzą, gryzą, nic przyjemnego, posiedziałoby się
      wieczorem, gdy tak przyjemnie cieplutko, ale się nie da. Takie opryski wykonuje
      się w okolicach gdzie najwięcej ich się wylęga, u nas nad wisłą, ale na to
      potrzeba kasy, wszysto kasa, jak nie wiadomo o co chodzi to chodzi o kasę, a
      może by tak wygospodarować odpowiednią kwotę aby mieszkańców TARNOBRZEGA nie
      gryzły komary, bo dlaczego, np w Sandomierzu nie ma komarów ? - Bo stosują
      opryski,
      • scapolo Re: komary + syf 05.06.06, 12:47
        laconika - Amerykę już odkryli ...
        • laconika Re: komary + syf 05.06.06, 15:40
          Ta, tylko dlaczego u nas jest ten problem, kto się tym zajmuje, kto za to
          odpowiada? Istotą sprawy jest to aby nie było komarów, i jeżeli miasto, władze
          miasta (wiem,że mają ważniejsze sprawy, ale ktoś może się tym zająć) niech coś
          ktoś zaradzi i już.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka