m0nalisa 09.04.09, 00:14 Polska edycja to wg mnie porazka- obejzalam ze 2 odcinki i zalosc okrutna. a ogladalyscie kiedys oryginalna uggly betty? ciekawa jestem czy fajne. Koncza mi sie filmy i nie wiem czy warto sciagac. Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
deela Re: Brzydula 09.04.09, 00:15 oryginal jest sympatyczny i ma swoj niewatpliwy urok a polska edycja to takie kurwa dno i debilne teksty ze nie wiem jak to mozna ogladac nie cofajac sie w ewolucji Odpowiedz Link
minerallna Re: Brzydula 09.04.09, 00:18 Ja do polskiej wersji nawet nie wiedziałam że są inne Brzydule. Chyba za mało TV oglądam Odpowiedz Link
teqilaa Re: Brzydula 09.04.09, 00:30 a dla mnie Socha jako Wiola jest wyczes heheheheh kwintesencja blondi. Odpowiedz Link
exotique Re: Brzydula 09.04.09, 00:49 najgorsza to niemiecka wersja. po zakonczonej serii walneli ciag dalszy pod innym tytulem o historii kolegi jej z pracy. a hamerykanska fajowa, taka kolorowa i nie flakowata Odpowiedz Link
magiczna_marta Re: Brzydula 09.04.09, 01:08 a ja ogladam i mnie tam sie podoba, a zwlaszcza ww Socha- boska jest wrecz, nie spodziewalam sie ze ma taki talent dziewczyna tak stwierdzam ze to musi byc dobre, bo nawet moj maz ze mna oglada, tzn on to raczej hurtem, w soboty Odpowiedz Link
majmajka Re: Brzydula 09.04.09, 07:36 U mnie dzieci ogladaja, bo wszystkie dziewczyny w szkole ogladaja(lat 8). Obejrzalam kilka odcinkow i wybitnie "luzny" film... Ale pan Marek calkiem, calkiem... Odpowiedz Link
l.e.a Re: Brzydula 09.04.09, 09:19 Oglądam, oryginalnej wersji nie znam. Obejrzałam też kilka czeskich odcinków i MASAKRA ! wolę polską Odpowiedz Link
joanna266 Socha 09.04.09, 09:20 jej talent aktorski mozna "podziwiac" w innych filmach w których uda jej sie wystapic.w Brzyduli gra sama siebie Odpowiedz Link
cudko1 Re: Brzydula 09.04.09, 09:23 a ja innych wersji nie oglądałam denerwowały mnie okropnie, brzydulę oglądam na tyle że wiem o co chodzi. A zaczęło się tak że moje dziecie uwielbia piosenkę tytułową w dodatku tylko i wyłącznie w tej wersji. od razu się uspokaja przy niej jak jest marudna i nie mam jej dla świata a wiola jak dla mnie jest the best. Odpowiedz Link
aniuta75 Re: Brzydula 09.04.09, 09:47 Oglądałam (całe 2 sezony wytrzymałam), ale... już nie oglądam. Nudne się to to zrobiło, więc dałam se siana . Nie ma to jak wersja kolumbijska - to był wypas! Odpowiedz Link
alesio23 Re: Brzydula 09.04.09, 09:51 ja oglądam, co prawda nie w tygodniu ale w weekendy choć też nie zawsze. Fajna Socha, fajny ten Przemko, ogólmie serial podoba mi się chyba bardziej niż wersja amerykańska. Ta kolumbijska czy jakoś tam leciała sto lat temu kiedy byłam małą dziewczynką. Pamiętam, że mi się podobało. Odpowiedz Link
slimakpokazrogi Re: Brzydula 09.04.09, 10:49 jak tam ogladam i jakos nie cofam sie chyba za bardzo. dla mnie moze byc, chociaz ta ula naiwna, ze ho ho. Marek wychudzony taki i nie podoba mi sie wcale. fajna socha i włodarcztk. no do głowy by mi nie przyszło , ze on tak pasuje do tej roli! Odpowiedz Link
karolciaa23 Re: Brzydula 09.04.09, 11:48 ja oglądam i nawet mi się podoba, zastanawiam się czy Brzydula wypięknieje, bo słyszałam różne wersje Odpowiedz Link
magiczna_marta Re: Brzydula 09.04.09, 11:55 my sobie z mezem zmienilismy imiona, i tak: Ula to Kosiara (aparat do zebow jak kosiarka do trawy ) Viola to Vis a vis Tata to ofkors Zawada Paula to Hogata Pshemko to Wycior (kto oglada wie o co chodzi) a Sebstian to Lawerboj jakos Markowi nic nie wymyslilismy do tej pory ostatnio jechalismy metrem od rodzicow i opowiadalam M co sie dzialo ostatnio w odcinku, ludzie jakos dziwnie na nas patrzyli (urzywalismy oczywiscie swojej wersji nazewnictwa) Odpowiedz Link
magiczna_marta Re: Brzydula 09.04.09, 11:56 nie ma to jak wyslac posta bez sprawdzenia, kurwa mac, eeech te powtorzenia Odpowiedz Link
3.monika Re: Brzydula 09.04.09, 14:07 > jakos Markowi nic nie wymyslilismy do tej pory Trochę z innej beczki, bo jakoś mi się przypomniało. Jakiś czas temu na którymś forum ludzie wymyślali ksywki do "m jak miłość" Marek Mostowiak to był "Marek wiejski zaczes" Do dziś nie może wyjść mi to z głowy Odpowiedz Link
krolowazla Re: Brzydula 09.04.09, 12:07 Ja ogladałam tę wersję pierwszą. Szła jakieś 8 lat temu. Beti rewelacyjna z tym swoim: " błeenooos diiiijaaaaas senioooor" Dla mnie rewelacja. Ta polska wersja nie jest nawet w 10 % tak dobra. Odpowiedz Link
krolowazla Dokładnie o tą wersję mi chodziło. 09.04.09, 12:11 images.google.pl/images?q=Yo+soy+Betty,+la+fea)&oe=utf-8&rls=org.mozilla:pl:official&client=firefox-a&um=1&ie=UTF-8&ei=pcndSdbOFYKhjAemlaWmDg&sa=X&oi=image_result_group&resnum=4&ct=title Odpowiedz Link
elske Re: Brzydula 09.04.09, 12:18 Orginalna Brzydula to serial kolumbijski: www.filmweb.pl/f104036/Brzydula,1999 Ogladalam 2 razy i jest nie do przebicia.Polska Brzydule tez ogladam.Jak na Polskie realia,calkiem niezle im wyszla. Ostatnio udalo mi sie znalezć linki do wszystkich 169 odcinkow orginalnego serialu,niestety tylko po hiszpansku.Serial nie zostal wydany plytach czy kasetach viedo.A szkoda. Odpowiedz Link
aniuta75 Elske 09.04.09, 12:20 Daj mi te linki proszę . Szkoda, że nikt napisów nie zrobił . Odpowiedz Link
elske Linki do orginalnej Brzyduli . 09.04.09, 12:28 tv2.o2.pl/temat.php?id_p=5416551&start=30 Odpowiedz Link
e.logan Re: Brzydula 09.04.09, 12:20 Ogladam. Uwstecznienie mi nie grozi , bo nawet gdyby mialo to zachamowac moj rozwoj to spoko z tym ilorazem jaki mam tez sobie w zyciu poradze. A ostatnio mialam mega dola i wlasnie Brzydula pomogla mi przezyc.Sciagnelam sobie wszystkie odcinki jakich nie widzialam czyli srednio do 1-90 i przyznaje ze wciagnelo mnie. Fajny film jak ktos chce sie posmiac i nie myslec. Paula zołza fakt ale nie chcialabym byc tak na bokach walona jak ona.Na to to sobie nikt nie zasługuje. Odpowiedz Link
m0nalisa aaa widzicie 09.04.09, 15:47 a ja myslalam ze amerykanska jest oryginalna- tez sie popisalam pffff kolumbijska mowicie? hmm.. ja nie przepadam za poludniowo-amerykanskim kinem chodziło MNIE o to czy amerykanska jest fajna? Odpowiedz Link
aniuta75 Re: aaa widzicie 09.04.09, 15:49 Mona ale ta kolumbijska wersja jest wyrypana w kosmos - serio serio. I nie jestem fanką taki seriali, wierz mi . Na TVNie swego czasu leciał, chyba nawet powtórka była. Odpowiedz Link
elske Re: aaa widzicie 09.04.09, 15:50 Czasem amerykanska ogladam,tak z doskoku.Ale powiem ze kolumbijska nic nie przebije. Odpowiedz Link
marta_i_koty Re: aaa widzicie 09.04.09, 16:52 Nie, obejrzałam pół odcinka i uważam, ze to lipa. Zresztą ja w ogóle seriali nie oglądam, wyjątkiem był ukochany przeze mnie "Men in Trees", ale chamy z ABC przestały go kręcić.. Odpowiedz Link
majmajka Ale mnie ten Marek wqrwia 22.04.09, 10:29 Normalnie, co on sobie mysli? A ta Ula to juz brak slow. Dalaby mu czapke na glowe i zrobila sie na bostwo. Odpowiedz Link
matysiaczek.0 a mnie ten marek się podoba 22.04.09, 10:32 jak już sie usmiechnie, to mokro...tylko dlatego ogladam to, że mogę patrzeć na niego, a podobno w realu to kawał gnojka..ale piekny usmiech ma, i oczęta, i cały cudny, i jak Ule całuje też cudny...popierdoliło mnie totalnie, sory laski za wywnętrzenie sie Odpowiedz Link
majmajka Mi sie on tez podoba 22.04.09, 10:35 I to fest... ale wqrwia mnie maksymalnie. Jako facet mniam, mniam... Odpowiedz Link
slimakpokazrogi Re: Ale mnie ten Marek wqrwia 22.04.09, 22:34 no mi się on nie podoba całkiem... taki mikry jakiś... ja zawsze lubiłam dużych facetów (nawet jak ważyłam 50 kg i nosiłam rozmiar 36...). Bo teraz to ,senks god, mój hasbend waży stówę, więc wyglądam przy nim jako-tako. Przy mniejszym byłaby tragedia... Odpowiedz Link