Dodaj do ulubionych

Giertych i jego pomysły

IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.05.06, 08:44
Wreszcie ktoś pomyślał o ochronie nauczycielach(mówię tu o świetnym pomyśle ochrony nauczyciela przez zrobienie go funkcjonariuszem publicznym.Wbrew krytykom Giertych sprawdza się jako min edukacji.Zrobienie z nauczyciela f-sza publicznego wybije z głowy młodziakom zakładanie koszy na głowy nauczycielowi gdyż atak na nauczyciela będzie atakiem na państwo(tak jak atak na policjanta).I to jest fantasyczny pomysł.Gdyby jeszcze zakładane podwyżki dla nauczycieli mu wyszły w porozumieniu z Gilowską. jeszcze będziecie chwalić prawicę nauczyciele(z reguły popierali zawsze lewicę!)Wprowadzenie religii na matury również przyczyni sie do pogłębienia refleksji młodzieży nad życiem i wyjdzie tylko na zdrowie społeczeństwu które sekularyzuje się w zastraszającym tempie, bez żadnych wartości.Co o tym śądzicie
Obserwuj wątek
    • Gość: samuraj Re: Giertych i jego pomysły IP: 62.233.195.* 30.05.06, 19:08
      Religie średnio popieram, ale inne pomysły Giertycha bardzo dobre.
      • Gość: bulba Re: Giertych i jego pomysły IP: *.if.uj.edu.pl 31.05.06, 06:34
        A co masz przeciwko religii na maturze? Skoro jest muzyka i taniec to dlaczego
        religia nie moze być? Jak ktoś idzie na teologię to taki egzamin przyda się
        przy "walce o indeks". Ważne są jednak dwa warunki:
        Nie może być obowiązkowa i powinna być możliwość zdawania matury z religii
        innych wyznań.
        • Gość: nIEZGODA Re: Giertych i jego pomysły IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.06.06, 11:33
          Tylko dlaczego z naszych podatków ma być finansowana doktryna oparta na pierwiastku nie do udowodnienia-nadnaturalnym.Jesli cos takiego ma pochłaniać moje pieniądze to jestem przeciw-wszak nikt nie bronił i w przyszłości równiez by nie broni.l mieć związkom wyznaniowym swoich szkół ale w ramach własnych środków utrzymywanych i rozwijanych.Inaczej jest to wprowadzanie tylnymi drzwiami religii wiodącej .Przecież ze względu na wielkość jej majątku i liczebność aparatu pochłonie on lwią część tych środków.!!!!!!NIE ZGADZAM SIĘ
          • Gość: AdEk45 Re: Giertych i jego pomysły IP: 195.205.110.* 02.06.06, 14:40
            Przeczytałam pilnie to co zostało napisane przez nIEZGODA.
            Zrozumiałam tylko, że jesteś pierwiastkiem. Czy to jest o
            stopniu inicjacji seksualnej czy umysłowej?
    • Gość: NIE NIE NIE Re: Giertych i jego pomysły IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.06.06, 11:32
      Ochrona nauczycieli w kazdy dostępny sposób jest dobrym pomysłem ,wszak to oni mają uczyć wzorów a przez to WYCHOWYWAĆ i przygotowywac do dobra naszą młodzież!!! Ale wprowadzenie religii do szkół temu wychowaniu do dobra zaprzecza!!!!! Dla mnie składnikiem dobra jest TOLERANCJA!!!!!Wprowadzenie zaś tylko religii katolickiej do szkół, dodatkowo jeszcze w oparciu o kadrę z nadania proboszczów, jest prostą drogą do ugruntowywania nietolerancji.Biorąc pod uwagę działania Giertuycha związane z zatwierdzaniem (jedynie słusznych?)podręczników mamy klarowny obraz przyszłej edukacji naszych dzieci!! A gdzie równoprawność wyznań i konstytucyjny zapis o rozdzielności państwa i Kościoła.Nie zgadzam sie na równoprawne traktowanie praw fizyki, ewolucji itp. z systemem opartym na przekonaniu, że trójczłonowa(!) postać naprzyrodzonego absolutu, która poczęła sie i wykluła bez cesarskiego cięcia i/lub bez naruszania błony dziewiczej(!) swojej matki , następnie powędrowała żywcem ,przyobleczona w swą doczesność do wyimaginowanego nieba po drodze zamieniając wodę w wino ku uciesze weselników i robiąc parę innych uciesznych wskrzeszń zmarłych. Jest to dla mnie niszczenie fundamentalnych, wiarygodnych motywacji dla myslących i świeżych umysłów naszych dzieci.Robienie im sieczki z mózgu.Jeśli ktoś chce uczyć swoje dzieci wierzyć w skarabeusze, diabły rogate, lub niebiański raj z dziewicami chętnymi do dawania rozkoszy, niech to robi ale za własne i i tej organizacji religijnej pieniądze, która to mu podaje w formie prawdy objawionej.Ale wara od moich dzieci w państwowej szkole!!!!!!! Bezprawna manipulacja i ingerencja w umysł moich dzieci i rozporządzanie sie bez mojej zgody moimi pieniędzmi (bowiem nie można zapominac o kadrze ubranej w moherowe czerwone berety i czarne birety!!!)- na to NIE MA ZGODY!!!!!!!!!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka