mmagda34 25.06.07, 17:59 Cześć. Mam pytanie. Jak jest w Tarnobrzegu w szpitalu. Czy trzeba mieć dla dziecka ubranka i kosmetyki. Juz tam rodziałam, ale bardzo dawno temu i nie wiem jak jest obecnie. Proszę o wypowiedzi dziekuję. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: m Re: Poród w Tarnobrzegu IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.06.07, 22:54 Ja rodziłam 9 mieisecy temu i trzeba było mieć: dla dziecka reczniczek z kapturkiem, pieluszki i chusteczki nawilżone.Dla siebie trzeba wziąc to co zazwyczaj do szpitala: kosmetyki według uznania, szlafrok, klapki pod prysznic, trepki, koszulę lub pizamę, po porodzie potrzebne są podkłady poporodowe, majtki jednorazowe poporodowe (ja miałam i były bardzo przydatne), ewentualnie saszetki tantum rosa przyspieszające gojenie się rany. no i oczywiscie potrzebany jest dowód osobisty i karta ciązy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mama Re: Poród w Tarnobrzegu IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.06.07, 07:45 jeszcze trzeba mieć dla dziecka swoje pieluchy! Ubranek nie trzeba, bo w szpitalu po kąpieli ubierają w swoje ciuszki! Jeśli dziecko pobrudzi w ciągu dnia to nie ma problemu idziesz i prosisz o nowe śpiochy! Tylko ręcznik trzeba mieć - raczej z kapturkiem, ale jak bez to też się nic nie dzieje...;)))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: matka Re: Poród w Tarnobrzegu IP: *.tsm.tarnobrzeg.pl 27.06.07, 21:17 ubranek dla dziecka nie trzeba tylko przy wypisie trzeba miec swoje ręcznik dla dziecka husteczki nawilżane i pampersy to po porodzie dla siebie polecam po porodzie lakcid i trzeba miec dla siebie kosmetyki majtki jednorazowe polecam i takie duze podpaski bella zapytaj w aptece to ci podadzą i lepiej miec soje środki przeciwbólowe ja mialam paracetamol bo podaja ketonal a ten podobno przenika do mleka matki bylam po cesarce wiec moze mam troche inne doświadczenia jezeli bedziesz miala duzo pokarmu to zaopatrz sie w laktator a ogolnie jest dobrze połozne mile lekarze tez nie narzekam z wyjątkiem jednego ale nie bede podawac nazwiska Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: magda Re: Poród w Tarnobrzegu IP: *.tsm.tarnobrzeg.pl 01.07.07, 20:57 polecam szpital w nowej debie jest super nic nie trzeba miec dla dziecka a opieka rewelacja wiem bo nie dawno tam rodzilam choc moglam w tbg.majac znajomosci.lekarze super i mozna wypoczac zabieraja dzieci kiedy chcesz.chociaz to maly szpital ale warunki super,czysto,telewizor,super jedzenie,rodzilam 2 dziecko i mam porownanie .przede wszystkim nie pozwola sie dlugo meczyc.polecam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mama Re: Poród w Tarnobrzegu IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.07.07, 23:38 Ja rodziłam w Tarnobrzegu "bez najmomości", a jestem z Sandomierza. Na warunki nie narzekałam. Co do telewizora to po porodzie nie ma czasu na oglądanie :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: magda Re: Poród w Tarnobrzegu IP: *.tsm.tarnobrzeg.pl 04.07.07, 22:09 jeżeli musisz się zajmować cały czas dzieckiem to nie ma czasu,ale jak masz pomoc i bez problemu możesz dać dziecko chociaż na noc to można wypoczać nawet oglądnąc coś w tv.wiem bo sama doświadczyłam tego w Nowej Dębie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: basia Re: Poród w Tarnobrzegu IP: *.tsm.tarnobrzeg.pl 04.07.07, 22:13 a dlaczego nie rodziłaś w Sandomierzu tylko w Tarnobrzegu,musiałaś znać kogoś w szpitalu albo chodziłaś do lekarza z tarnobrzega bo wiem że nie bardzo chcą przyjmować Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: BGM Re: Poród w Tarnobrzegu IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.07.07, 07:45 piszesz głupoty!!!! w Tarnobrzegu chętnie przyjmują każdą kobietę która przyjdzie nawet bez skierowania. A jeżeli chodzi o telewizję, to prawdziwa matka po porodzie myśli o swoim dziecku a nie o o ulubionym serialu Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Monika Re: Poród w Tarnobrzegu IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.07.07, 09:47 moja kolezanka jest z Sandomierza i rodziła w Tarnorzegu.A chodziła do lekarza z sandomierza i nie miała problemów z przyjeciem do szpitala w Tarnorzegu.co do telewizora to ja rodziłam tez w Tarnobrzegu i jakos po porodzie wolałam zajmowac sie dzieckiem. Owszem w czasie 2 tygodniowego oczekiwania na poród był przydatny ale po porodzie w ogóle :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: asia Re: Poród w Tarnobrzegu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.07.07, 20:27 Też mam dobre wspomnienia z porodu w Tarnobrzegu. Przyjęcie do szpitala bez problemu,(nie miałam wcześniej ,,swojego"lekarza - chodziłam w ciązy do lekarza poza naszym województwem,) poród i pobyt w oddziale bez problemów . :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: magda Re: Poród w Tarnobrzegu IP: *.tsm.tarnobrzeg.pl 05.07.07, 21:12 ja nie przecze ze jest zle w tarnobrzegu ale w nowej debie tez jest rewelacja Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Sgw Re: Poród w Tarnobrzegu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.07.07, 10:26 dlaczego w Nowej Dębiejest 15 porodów w miesiącu a w Tranobrzegu 100? pewnie dlatego że jest lepiej w............? Przemyśl to!!! Nie kieruj się telewizorem, który też zresztą jest na każdej sali w Tarnobrzegu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: matka Re: Poród w Tarnobrzegu IP: 80.51.159.* 06.07.07, 20:40 może i warunki są dobre,ale te przyjemne pielęgniarki z nowordków najchętniej bym usunęła,nie chcą dokarmiać dziecka ani zabierać go na noc bo są bardzo zapracowane (szczególnie pani z rudymi włosami).prawda jest taka że bez znajomości jesteś nikim,widziałam jak się kobirty męczyły i nikt się nimi nie interesował. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zuza Re: Poród w Tarnobrzegu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.07.07, 20:58 a zgłosiłąś to komuś w oddziale że miałaś kłopoty? a ona zgłosia że miała kłopoty? a kim ty jesteś? gdziie pracujesz? czy zawsze jesteś miła dla wszystkich? łatwo się ocenia innych!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: magda Re: Poród w Tarnobrzegu IP: *.tsm.tarnobrzeg.pl 06.07.07, 23:08 w debie jest malo porodow bo wszyskie dziewuchy ze wsi pchaja sie do miasta nie budynek swiadczy o opiece,dasz w lape to sie nie meczysz.niektore z was pisza ze nie trzeba miec znajomosci to bzdura jak bym nie wiedziala to bym tego nie pisala.jesli idziesz do pracy tak jak pielegniarki to sprawy osobiste zostawia sie w domu a nie wyzywa sie na pacjetkach.Kochane nie piszcie wiecej ze w tarnobrzegu jest super opieka i lekarze rewelacja bo niektorym sie nie chce nawet wstac w nocy do porodu cala robote zostawiaja poloznym i pielegniarkom Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mama Oli Re: Poród w Tarnobrzegu IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.07.07, 23:18 Jeszcze tak nie było żeby każdy był zadowolony. Po 2 tygodniowym pobycie na porodówce (z tego 12 czekałam na poród bo byłam już po terminie)moge stwierdzic, ze wszytskie pielegniarki i połozne, które wtedy spotkałam były bardzo miłe. Co do pan (a dpokładnie 2 z nich) z noworodkowego oddziału to różnie bywało. Może wynikało to z tego, ze w tym czasie było spore zamieszanie bo oddział noworodkowy był remontowany i panie musiały ulokować się w 2 salach na porodówce....W kazdym bądz razie pani była bardzp niemiła. Całe szczęscie, że po 2 dniach od porodu byłam juz w domu. Co do tych "sławnych" telewizorów w kazdej sali to na oddziale połozniczym w Tarbobrzegu jest jeden na sali odwiedzin. I bezsensowne byłoby aby był na kazdej sali. Może są ale na patologii ciązy...... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: CCC Re: Poród w Tarnobrzegu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.07.07, 23:25 teraz to dopiero walnęłąś głupotę!!! że niby nie chce się wstać do porodu??? kiedy rodziłaś przed 30 laty chyba Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ela Re: Poród w Tarnobrzegu IP: *.tsm.tarnobrzeg.pl 06.07.07, 23:37 nie rodziłam 2 lata temu i tak było ale nie będę wymieniać nazwisk najlepszą pielęgniarką która mi pomogła była pani ela z noworodków Odpowiedz Link Zgłoś