Gość: marika IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.09.07, 14:46 czy ktoś coś wie na temat dzisiejszego wypadku koło głównej poczty??? Zdarzył się gdzieś tak przd 8:00??? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: ja Re: wypadek IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.09.07, 15:18 kierujacy vw osobowym policjant tbg potracil 70 letniego pieszego, kierowca byl trzezwy, potracony w ciezkim stanie zostal przewieziony do szpitala/znajac zycie dziadzius wtargnal nagle na jezdnie/mnie krew zalewa jak patrze na pieszych czujacych sie jak swiete krowy a potem jest placz ze sie cos stalo Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ********* Re: wypadek IP: 80.48.126.* 25.09.07, 21:37 Kazdy ma czuc sie bezpiecznie a zwlaszcza starsi.O ile wiem nie wtargnol nagle,skandal policjant spieszacy odwiesc zone do pracy nie zwaza nawet na pieszych.Wola o pomstwe do nieba.I co mu za to zrobia,przeciez to wielka wladza!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: poprawny Re: wypadek IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.09.07, 20:02 CZy to nie jest pewnie skrzywienie lub tak zwana poprawnośc.Gdy wypadek spowoduje osoba związana zawodowo z wymiarem sprawiedliwości to się pisze i mówi,że wypadek spowodował np.policjant,sędzia,prokurator,strażnik miejski,Mnie zastanawia czemu się nie pisze lub nie mówi np.że wypadek spowodował stolarz,fryzjer kucharz itp.Z tego co wiem to kodeks karny ani wykroczen sprawców czynów nie dzieli na profesje.Chętnie poznam opinie na powyższy temat Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jeja Re: wypadek IP: *.tsm.tarnobrzeg.pl 26.09.07, 21:30 no rację to ty masz ! Odpowiedz Link Zgłoś
nom73 Re: wypadek 26.09.07, 22:46 Gość portalu: ja napisał(a): > znajac zycie > dziadzius wtargnal nagle na jezdnie albo kierowca nie zauwazyl pieszego, dojezdzajac do przejscia dla pieszych nalezy zachowac szczegolna ostroznosc, a na Sokola nie da sie jechac wiecej jak 30km/h, bo waska droga i po stronie poczty parkuja samochody. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xxx Re: wypadek IP: 80.48.126.* 27.09.07, 14:47 nie wiesz jak było to nie pisz głupot na forum Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dr.feelgood Re: wypadek IP: 83.19.236.* 26.09.07, 00:18 Komenda Miejska Policji w Tarnobrzegu poszukuje świadków wypadku, do którego doszło dzisiaj o godz. 7.50 w Tarnobrzegu na ul. Sokolej. Do zdarzenia doszło na przejściu dla pieszych. 79-letni mężczyzna wszedł na przejście, przez które przejeżdżał samochodem osobowym, volkswagenem passatem, 46-letni mieszkaniec Tarnobrzega. Na skutek potrącenia pieszy w poważnym stanie został przewieziony do szpitala. Czynności procesowe wykonywała policja z udziałem prokuratora. Kierowca został zbadany na alkomacie. Był trzeźwy. Okoliczności zostaną zbadane w toku postępowania przygotowawczego. Do osób, które posiadają informacje o przebiegu wypadku apelujemy o pilny kontakt z Policją pod nr tel. (015) 851 34 27 z KMP w Tarnobrzegu lub z najbliższą jednostką Policji za pośrednictwem nr 997. www.podkarpacka.policja.gov.pl/89,186,188/188/art9604.html Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kierowca Re: wypadek IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.09.07, 10:56 Podobno na pasach od strony poczty stało auto i być może (a raczej napewno, jeśli faktycznie stało) zasłaniało widoczność. A tak apropos to policja mogłaby zwracać uwagę na takie parkowanie, zwłaszcza właśnie przy poczcie, tym bardziej, że daleko nie mają i często tamtędy przejeżdżają. Pasy to przejście dla pieszych, a nie parking!!! Odpowiedz Link Zgłoś
nom73 Re: wypadek 27.09.07, 21:57 W odległości 10m można parkować od pasów, z tym, że mało kto to respektuje koło Poczty. W dużych miastach taki samochód dość szybko wędruje na lawetę i zostaje odholowany na parking policyjny. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kierowca Re: wypadek IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.09.07, 22:02 Na 10m od pasów się zgodzę, ale na samych pasach nie! A tak właśnie koło poczty parkują. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ciekawy Re: wypadek IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.09.07, 00:22 I teraz, znając życie, przełożeni tego policjanta(trzeźwego!!!!!!!!) srają w pory a nuż ktoś do nich się przyczepi?! Może lepiej zwolnić go z pracy? I pewnie zwolnią tego bidnego policjanta nie zważając na to, że ma rodzinę na utrzymaniu!!!!!!Takie coś każdemu z nas się może zdarzyć ale z gazet widać, że policjantów zwalniają za to z pracy!!!!Wszyscy pamiętamy pewnego dyr. z Siarki który zabił w wypadku człowieka!!! Lecz nie przeszkodziło mu to w karierze...Pożyjemy zobaczymy...Ja na miejscu tego gliniarza zwróciłbym się do RzecznikaPraw Ob.gdyby go zwolnili i nagłośniłbym to w mediach!!!Zwalnianie z pracy za przestępstwo NIEUMYŚLNE jest ewidentnym naruszeniem podstawowego prawa człowieka i przykładem nierównego traktowania policjantów w stosunku do ogólu obywateli.Ciekawe czy gdyby to spotkało komendanta to też by go zwolnili? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jasiek Re: wypadek IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.09.07, 09:51 Witam wszystkich Jesli juz chodzi o pieszych a takze o rowerzystow - to prosze sie przyjzec na ich zachowanie na drodze. Zwlaszcza nastoletni rowerzysci ktorzy wyjezdzaja na jezdnie gdzie chca i kiedy chca ... a potem co winny kierowca. A mamusia z tatusiem placza - no przeciez nasze dziecko takie grzeczne ... on nie mogl tego zrobic ... no jasne. Nie lepiej jest co prawda z kierowcami, ktorzy wyczyniaja cuda na drodze. Moim zdaniem to najpierw powinni robic test na inteligencje a dopiero potem dopuszczac do egzaminu na prawo jazdy. BEZMYSLNOSC ZABIJA - INNYCH (zazwyczaj) !!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kierowca Re: wypadek IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.09.07, 11:21 dziś rano starszy rowerzysta jadącypo chodniku, wjechał mi na przejście przed samochód, kiedy zatrąbiłem na niego to mi pogroził i pokazał że jest na przewjściu; kompletny ignorant. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aaa Re: wypadek IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.09.07, 11:55 Nie wolno wjeżdzac rowerem na przejście! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dr.feelgood Re: wypadek IP: 83.19.236.* 29.09.07, 23:52 Skoro o rowerzystach mowa pozwolę sobie wystosować mały apelik. Błagam! Zaopatrzcie się w świata!! chocby malutką diodkę z tyłu. dajcie mi szansę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bolo Re: wypadek IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.09.07, 09:50 W Tarnobrzegu rowery i samochody nauki jazdy stwarzaja największe zagrożenie. Na rowerzystów i "L -ki" powinna policja zwrócić szczególną uwagę. Odpowiedz Link Zgłoś